دلایل جوش آوردن خودرو چیست؟

0

در مقاله قصد داریم در مورد دلایل جوش آوردن خودرو و اقدامات لازم در هنگام جوش آوردن خودرو را بررسی کنیم . به جرات می‌توان گفت یکی از مشکلات بسیار رایج که اکثر راننده‌ها در فصول گرمی مانند تابستان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، جوش آوردن خودرو است. البته مسئله جوش آوردن ماشین خیلی وقت است دیگر در خودروهای لوکس و پیشرفته دیده نمی‌شود اما متاسفانه اکثر خودروهای داخلی همچنان با چنین مشکلی مواجه هستند. در نتیجه تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی علت جوش آمدن آب رادیاتور خودرو، اینکه چطور می‌توان از جوش آوردن ماشین جلوگیری کرد و توصیه‌های ایمنی در خصوص جوش آوردن خودرو بپردازیم پس با استادکار همراه شوید.

دانلود اپلیکیشن استادکار

  • نسخه IOS استادکار
  • نسخه اندروید استادکار
  • دریافت از اپ استور و سیب اپ
  • دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
دریافت این خدمت از استادکار

علت جوش آوردن خودرو چیست؟!

دلیل جوش آمدن آب رادیاتور در خودرو علل مختلفی دارد. به طور مثال اگر قسمت رادیاتور خودرو بیش از حد طبیعی داغ شود، قطعا خودرو جوش می‌آورد یا در موارد دیگر اگر سیستم خننک کننده خودرو دچار نقص فنی شده باشد عملکرد جذب و انتقال گرما به بیرون به درستی پیش نمی‌رود و در نتیجه سبب جوش آوردن خودرو می‌شود.

در این بخش ما نگاهی به رایج‌ترین علل جوش آوردن خودرو می‌پردازیم و بهتر است حتما علل مختلف را دنبال کنید و اگر خودرو شما جوش آورد حتما به آن رسیدگی فوری کنید زیرا اگر به موقع نتوانید خودرو خود را تعمیر کنید مجبور به صرف هزینه‌های بسیار سنگین برای تعمیرات آن می‌شوید و فراموش نکنید که در این تابستان گرم احتمال جوش آمدن آب رادیاتور خودرو زیاد است پس حتما موارد گفته شده در این مقاله برای شما مفید و کاربردی خواهد بود.

بررسی علل مختلف جوش آوردن خودرو

ایجاد نشتی در سیستم خنک کننده خودرو

بیایید در همین ابتدا به یکی از شایع‌ترین دلایل جوش آوردن ماشینکه مربوط به سیستم خنکک کنده خودرو است بپردازیم. حتما می‌دادنید که اهمیت سیستم خنک کننده برای عملکرد صحیح رادیاتور تا چه اندازه مهم است از طرفی سیستم خنک کننده در رادیاتور با قطعات مختلفی مانند پمپ آب، شلنگ، واشر، سر سیلندر و هوزینگ ترموستات کار می‌کند. حال تصور کنید که اگر یکی از این قطعات با نقص فنی مواجه شود یا دچار نشتی شود دیگر موتور ماشین به خوبی خنک نخواهد شد و همین موضوع منجر به جوش آمدن ماشین می‌شود.

برای رفع چنین مشکلی بهتر است بخش رادیاتور و سیستم خنک کننده را به طور کامل بررسی کنید و محل نشتی یا نقص فنی را پیدا کنید و برای تعمیر آن اقدام کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که قطعات سازنده خودرو، بخصوص موتور آن، بسیار حساس هستند پس اگر سر رشته چندانی در مورد خودرو و یا تعمیر قطعات آن ندارید و با تاکنون با مسائل فنی خودرو برخورد نداشته‌اید حتما از یک تعمیرکار حرفه‌ای خودرو کمک بخواهید.

خدمات مکانیکی سیار و تعمیر خودرو در محل

مکانیکی سیار و تعمیر خودرو در محل

  • تعمیر تخصصی خودرو در محل توسط مکانیک سیار
  • خدمات تخصصی مکانیکی، باطری سازی و تعمیرگاه سیار خودرو
  • تعمیرات اتومبیل ایرانی و وارداتی
  • دیاک و تعمیر موتور خودرو، تعمیر گیربکس، دیفرانسیل و جعبه دنده
دریافت این خدمت از استادکار

مشکلات مربوط به مایع خنک کننده خودرو

یکی از مهم‌ترین عواملی که سبب عملکرد عالی سیستم خنک کننده می‌شود، مایع خنک کننده است که بسیاری آن را به نام ضد جوش می‌شناسند. حال اگر مایع خنک کننده مشکلات مختلفی را شامل شود ممکن است موجب جوش اوردن خودرو شود. اگر علاقه مندید در مورد رادیاتور و ضد یخ بیشتر بدانید مقاله ما در این باره را بخوانید .

به طور مثال از جمل عوامل مهم انتخاب یک مایع خنک کننده با کیفیت است و اینکه بایستی نسبت آب به میزان مایع خنک کننده مناسب باشد در نتیجه اگر شما از مایع خنک کننده بی کیفیت استفاده کرده باشید و یا نسبت آب و مایع را به خوبی رعایت نکرده باشید ، سیستم خنک کننده عملکرد خوبی را در پیش نمی‌گیرد و همین موضوع موجب داغ شدن موتور ماشین و در نتیجه جوش آمدن خودرو می‌شود.

مشکلات مربوط به مایع خنک کننده خودرو
به محض خرید مایع خنک کننده حتما دستورالعمل ذکر شده شرکت سازنده بر روی بدنه آن را بخوانید و طبق آن با رعایت نسبت مناسب استفاده کنید.

گرفتگی شلنگ‌ها در خودرو

یکی از علل رایج دیگر جوش آمدن آب رادیاتور، گرفتگی شلنگ‌ها در خودرو است. در واقع اگر خودرو شما مشکل نشتی یا مایع خنک کننده نداشته باشد باید به سراغ چک کردن شلنگ‌ها بروید زیرا ممکت است ذرات ریز و یا گرد و خاک در شلنگ‌ها گیر کرده باشد که مانع گردش خنک کننده در موتور شود به همین خاطر بایستی شلنگ‌ها را تصفیه و تمیز کنید و مجدد مخزن خنک کننده را پر کنید.

شکستگی پمپ آب در خودرو

همانطور که قبل‌تر هم به آن اشاره کردیم نقص فنی قطعات مختلف خودرو هر کدام به نحوی ممکن است دلایل جوش آمدن خودرو باشد. یکی از این قطعات بسیار مهم پمپ آب است. وظیفه پمپ آن رساندن و به گردش درآوردن مایع خنک کننده در موتور ماشین است. حال اگر کوچکترین مشکلی، مانند نشتی یا شکستگی، بر روی پمپ آب بوجود آید، جوش آوردن خودرو حتمی است. پیشنهاد میکنیم مقاله آشنایی با ابزار های مدرن صافکاری ماشین را مطالعه کنید .

گرفتگی شلنگ‌ها در خودرو - شکستگی پمپ آب در خودرو
اگر پمپ آب شکسته باشد یا احتمال درگیر شدن آن با پروانه‌های خودرو و یا نشتی وجود داشته باشد احتمال جوش آوردن خودرو را افزایش می‌دهد.

نقص فنی در ترموستات خودرو

وظیفه اصلی ترموستات در سیستم خنک کننده خودرو حفظ دمای متعادل برای خود و تنظیم میزان مایع خنک کننده‌ای است که وارد موتور ماشین می‌شود. حال در صورتی که ترموستات با مشکل نقص فنی مواجه شود دیگر نمی‌تواند دمای خودرو را در حد متعادل حفظ کند از این رو میزان مایع خنک کننده به اندازه کافی به موتور وارد نمی‌شود و در نهایت موتور داغ می‌کند و ماشین جوش می‌آورد.

مشکلات روغن موتور خودرو

یکی از مهم‌ترین موارد مورد نیاز برای موتور، روغن موتور است که به صورت کاملا مستقیم بر روی نحوه عملکرد خودرو تاثیر می‌گذارد. وظیفه روغن موتور نرم و روان کردن حرکات قطعات مختلف در موتور و همچنین خارج کردن حرارت ناشی از کار کردن موتور است. حال اگر خودرو شما به اندازه کافی روغن موتور نداشته باشد یا از روغن بی کیفیتی استفاده کرده باشید، احتمال جوش آوردن ماشین افزایش می‌یابد.

نقص فنی در ترموستات خودرو - مشکلات روغن موتور خودرو
هنگام خرید روغن موتور اطلاعات کافی درباره نحوه مصرف، دستورالعمل و شرکت سازنده دریافت کنید و همیشه حواستان به سطح روغن موتور خودروتان باشد.

خرابی فن رادیاتور خودرو

و اما یکی دیگر از علت‌های جوش آوردن خودرو مربوط به مشکلات و نقص‌ههای فن رادیاتور است زیرا اگر فن رادیاتور به خوبی کار نکند یا اصلا روشن نشود و یا هنگام چرخش با مشکل رو‌به‌رو شود، میزان دمای خودرو رفته رفته افزایش پیدا می‌ند و ماشین جوش می‌آورد. حال توصیه ما به شما این است که برای چک کردن و یا تعمیر فن خودرو حتما از یک تعمیرکار خودرو حرفه‌ای و استادکار کمک بخواهید زیرا معمولا فن رادیاتور الکتریکی است و عیب یابی در سیستم آن علاوه بر دشوار بودن بسیار حساس است و یک فرد معمولی نمی‌تواند به راحتی ان را عیب یابی کند.

روش‌های پیشگیری از جوش آمدن خودرو

یکی از علل اصلی جوش آوردن خودرو بالا رفتن دمای آب رادیاتور است حال می‌توانید برای پیشگیری از جوش آوردن آب رادیاتور به جای آب از ترکیب ضد یخ، ضد جوش و ضد زنگ که نقطه جوش بالاتری نسبت به آب دارند استفاده کنید. علاوه بر این در صورت کم شدن آب رادیاتور می‌توانید از آبی که قبل جوشیده شده نیز استفاده کنید اما مراقب باشید تا سطح مشخصی رادیاتور را پر آب کنید طوریکه لبریز نشود.

خرابی فن رادیاتور خودرو - روش‌های پیشگیری از جوش آمدن خودرو
اگر احساس می‌کنید که رادیاتور و شیارهای موجود بر روی آن دچار جرم گرفتگی شده است حتما با استفاده از مواد رسوب زدا آن را تمیز کنید تا از جوش آمدن ماشین جلوگیری شود.

توصیه‌های ایمنی درباره جوش آوردن خودرو

حادثه یک بار رخ می‌دهد و گاهی به ناچار ممکن است دچار جنین مشکلی شویم پس حالا که ماشین جوش آورده است چه کنیم. هیچ وقت فراموش نکنید که در کنار حفظ خونسردی خودتان به چند نکته و توصیه ایمنی درباره جوش آوردن خودرو دقت کنید:

کولر را خاموش کرده و پنجره‌ها را باز کنید

علت جوش آوردن ماشین با کولر یک مشکل بسیار رایج در فصل تابستان است. اگر کولر خودرو روشن است خیلی سریع آن را خاموش کنید تا فشار از روی موتور تا حدودی کاهش پیدا کند( این کار کمک بسیار زیادی به خنک شدن موتور می‌کند. سپس پنجره‌ها را باز کنید تا هوا در داخل خودرو رد و بدل شود و در نهایت بلافاصله کاپوت ماشین را بالا زده و اجازه دهید موتور با هوای آزاد تماس داشته تا کاملا خنک شود.

بخاری را روشن کنید

شاید به نظر شما عجیب به نظر برسد اما روشن کردن بخاری می‌تواند کمک بسیاری به خنک کردن موتور کند زیرا گرمای موتور از طریق بدنه موتور به داخل خودرو هدایت می‌شود و این کمک به خنک شدن موتور می‌کند.

از ترمز ماشین کمتر استفاده کنید

اگر در یک روز بسیار گرم در یک ترافیک خیلی سنگین گیر کردید و احتمال دادی حرارت موتور ماشین در حال بالا رفتن است بهتر است به جای توقف‌های لحظه‌ای و کامل بسیار آهسته به حرکت خود ادامه دهید و از تمز کمتر استفاده کنید زیرا هر چه شما در فواصل کوتاه بیشتر از ترمز استفاده کنید، میزان بار موتور افزایش پیدا کرده و در نتیجه دمای آن بالا می‌رود.

توقف کنار مسیر گزینه خوبی است

اگر در حال راندن خودرو احساس کردید دمای خودرو به شکل غیر طبیعی در حال افزایش است حتما در کنار خیابان یا جاده توقف کنید و در کاپوت را باز بگذارید و اجازه دهید برای چندین ساعت هم که شده خودرو در حالت توقف باقی بماند تا دمای آن کاهش یابد.

آب رادیاتور را چک کنید

مهم‌ترین توصیه ایمنی هنگام جوش آوردن خودرو درباره چک کردن آب رادیاتور است. این نکته را فراموش نکنید که به هیچ عنوان بلافاصله در رادیاتور را باز نکنید زیرا هر لحظه ممکن است آب جوش درون رادیاتور با شدت بسیار زیادی به بیرون بریزد و شما دچار حادثه سوختگی شود. اگر هم میخواهید به موتور آب اضافه کنید اجازه دهید ابتدا موتور خنک شود سپس در حالی که خودرو روشن است و دنده در حالت خلاص قرار دارد به آن آب اضافه کنید. بهترین آب رادیاتور ماشین چیست؟

سخن پایانی

علاوه بر تمام موارد و مشکلاتی که در بالا کفته شده است قطعا موارد مختلف دیگری مثل کثیف بودن رادیاتور، پارگی تسمه دینام، میزان نبودن باد لاستیک‌ها، دنده سنگین، سربالایی و …. نیز وجود دارد که همگی از دلایل جوش آوردن خودرو است اما می‌توان با روش‌های پیشگیری و یا تعمیر به موقع توسط تکنسین‌های ماهر در زمینه تعمیر خودرو با چنین مشکلاتی مواجه نشد.

خدمات مکانیکی سیار و تعمیر خودرو در محل

مکانیکی سیار و تعمیر خودرو در محل

  • تعمیر تخصصی خودرو در محل توسط مکانیک سیار
  • خدمات تخصصی مکانیکی، باطری سازی و تعمیرگاه سیار خودرو
  • تعمیرات اتومبیل ایرانی و وارداتی
  • دیاک و تعمیر موتور خودرو، تعمیر گیربکس، دیفرانسیل و جعبه دنده
دریافت این خدمت از استادکار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هشت + 2 =