زمان تعویض فیلتر هوا خودرو

0

سه چیز باعث کارکرد پیشرانه خودرو شما می شوند: شمع، سوخت و هوا. شمع خودرو باعث احتراق مخلوط سوخت/هوا می شود. بدون سوخت هیچ حرکتی صورت نمی گیرد. همچنین برای احتراق سوخت نیاز به هوا داریم. بین پیشرانه خودرو شما و هوای کثیف بیرون فقط فیلتر هوای خودرو قرار گرفته است. در این مقاله تلاش شده به اهمیت وجود فیلتر هوا، همچنین اهمیت تعویض به موقع آن پرداخته شود.

اهمیت وجود فیلتر هوای خودرو

فیلتر هوای خودرو های امروزی قادر به فیلتر کردن (تصفیه) ۹۸ درصد ذرات گرد‌و‌غبار، خاک و دیگر آلودگی ها برای سالم نگه داشتن پیشرانه خودرو شما هستند.
یک فیلتر هوای با‌کیفیت بالا قابلیت به دام انداختن ذرات گرد‌‌‌و‌‌غبار به اندازه ۵٫۵ میکرون را دارد.
برای مقایسه باید بدانید قطر یک موی معمولی انسان در حدود ۵۰ میکرون است.

اگر فیلتر هوای خودرو به وظیفه خود عمل نکند ذرات گرد‌‌و‌‌‌‌‌‌‌غبار وارد پیشرانه خودرو شما می شوند و با گذشت زمان به سیستم روغنکاری راه پیدا می کنند.
این امر برای قسمت های مهم درونی پیشرانه خودرو چون سوپاپ ها، سیت سوپاپ ها، رینگ پیستون ها و دیواره سیلندر ها فاجعه بار خواهد بود.

حتی قبل از اعمال آسیب های جدی یک فیلتر هوای کثیف باعث کاهش میزان هوای ورودی پیشرانه شده، از قدرت آن می کاهد، شتابگیری را مختل کرده و مصرف سوخت را افزایش می دهد.

فیلتر هوای خودرو
فیلتر هوا دایره ای شکل یک خودرو قدیمی

این همان دلیلی است که برخی خودروهای مسابقه ای بدون هرگونه فیلتر هوایی به پیست مسابقه می روند.
البته در این نوع خودروها ریسک آسیب به پیشرانه به جای از دست نرفتن قدرت موتور و عکس العمل سریع پدال گاز به خاطر وجود یک فیلتر هوای کثیف پذیرفته می شود.

جنس فیلتر هوای خودرو

فیلتر هوای خودرو عموماً از نوعی فیبر کاغذ مانند با صفحاتی شبیه به ساز آکاردئون (برای افزایش سطح تماس) ساخته شده است.
البته انواع فومی فیلتر هوا و نوع دیگری فیلتر با عمر بسیار بالا که از جنس فیبرهای کتانی آغشته به روغن هستند نیز در بازار وجود دارند.

بازدید و تعویض فیلتر هوای خودرو

در بسیاری از خودرو های قدیمی فیلترهای هوا به شکل حلقه ای داخل یک محفظه دایره ای شکل در بالای پیشرانه قرار داده می شد. بررسی و تعویض این فیلترها به خاطر این محل قرارگیری و مکانیزم قفل ساده بسیار راحت بود.

فیلتر هوای بسیاری از خودروهای امروزی مستطیل شکل هستند و داخل یک جعبه پلاستیکی که قسمتی از سیستم مکش هوای خودرو می باشد قرار داده شده است.
تعویض این نوع فیلتر ها نیز هنوز آسان است و  کافی است چند عدد پیچ و یا بست را باز کنید.

بیشتر بدانید گرفتن کلاچ هنگام استارت زدن الزامی است ؟

فیلتر هوای خودرو
فیلتر هوا یک خودرو امروزی که دارای شکل مستطیلی است و داخل یک جعبه پلاستیکی قرار داده شده است.

پس از طی چه مسافتی با خودرو اقدام به تعویض فیلتر هوا کنیم

سازندگان فیلترهای هوای خودرو تعویض این فیلتر ها در هر بیست هزار کیلومتر را توصیه می کنند، ولی حتماً دفترچه راهنمای خودرو خود را جهت اطلاع از زمان دقیق تعویض فیلتر خود را مطالعه کنید.
به خاطر داشته که شرایط رانندگی سختی چون درجا کار کردن خودرو در ترافیک های طولانی، رانندگی در جاده های خاکی و یا یدک کشیدن بارهای سنگین می تواند به پیشانه فشار مضاعفی وارد سازد، بنابراین مجبور به تعویض زودتر از موعد فیلتر خواهید شد. توقف و حرکت مجدد مضاعف داخل شهر نیز به عنوان شرایط پرفشار دسته بندی می شود.

فیلتر هوای دائمی یا مادام العمر

سازندگان این نوع فیلترها مدعی هستند که فیلترهای ساخت ایشان قابلیت هوارسانی بیش تری دارند و ذرات بیش تری را نسبت به انواع فومی و کاغذی به خود جذب می کنند.
البته به خاطر داشته باشید که فیلتر های دائمی با این که شما را از خرید هر ساله فیلتر و یا طی عمر خودرو بی نیاز می کنند ولی نیاز به نگهداری ویژه ای نیز دارند.
به این معنی که به جای دور انداخته شدن مثل فیلترهای معمولی نیاز به تمیزکاری و قرار داده شدن در روغنی اختصاصی دارند که البته این کار مفید تر از جایگزینی با یک فیلتر نو مثل انواع دیگر فیلتر هوای خودرو است.

بیشتر بدانید روش ساخت آچار فیلتر روغن

فیلتر هوای خودرو
فیلتر هوای دائمی خودرو (مادام العمر) ساخت کمپانی K&N از بهترین سازندگان فیلترهای هوای اسپرت برای انواع خودروهای سواری

فیلتر های هوای مادام العمر دارای قیمت بالایی بسته به خودرو شما هستند (۵۰ دلار یا بالاتر) ولی اگر در ابتدای خرید خودرو اقدام به نصب کنید و خودرو را برای سال های متمادی استفاده کنید در درازمدت می تواند باعث صرفه جویی قابل توجهی شود.
مشکل دیگر استفاده این نوع فیلترها این است که اکثر سرویس دهندگان خودرو (گاراژهای تعویض روغن) آمادگی ارائه سرویس به شما را ندارند.

فیلتر هوای اتاق خودرو (فیلتر کابین)

بیش تر خودروهای امروزی برای تمیز نمودن هوای کابین از گرد و غبار، دود و رایحه های خارجی (با وجود بسته بودن شیشه ها) به همراه فیلتر هوای اتاق خودرو (فیلتر کابین) عرضه می شوند.

  • برای اطلاع از زمان تعویض و محل قرارگیری این فیلتر به دفترچه راهنما خودرو خود مراجعه کنید.
  • بسته به نوع خودرو شما فیلتر های مختلفی چون فیلتر هوای کابین معمولی و یا دارای کربن فعال ممکن است برای خودرو شما در بازار وجود داشته باشد.

این فیلتر معمولاً در پشت جعبه داشبورد خودرو قرار دارد و برای تعویض آن باید ابتدا جعبه داشبورد از محل خود خارج گردد.
در برخی خودروهای دیگر فیلتر هوای کابین (پژو ۲۰۶ ، پژو ۲۰۶SD ، رانا و غیره) داخل مخزنی پلاستیکی در بخش زیرین برف پاک کن (تصویر پایین) قرار گرفته که با باز کردن دو عدد پیچ می توان به آن دسترسی پیدا کرد.

فیلتر هوای خودرو
محل قرارگیری فیلتر هوای کابین پژو ۲۰۶ ، پژو ۲۰۶SD ، رانا و غیره

سخن پایانی

  • با مراجعه به دفترچه راهنما از موعد تعویض و محل قرارگیری فیلترهای هوای پیشرانه و کابین خودرو خود مطلع شوید.
  • در هر نوبت تعویض روغن موتور خودرو علاوه بر تعویض فیلتر روغن، حتماً اقدام به تعویض فیلترهای خودرو اعم از فیلتر هوای خودرو ، فیلتر هوای کابین خودرو نمائید.
  • در صورت استفاده خودرو در شرایط پرفشار جهت جلوگیری از کاهش کارایی و آسیب به پیشرانه، زودتر از موعد معمول اقدام به تعویض فیلتر هوای خودرو خود نمائید.
  • در کنار موارد گفته شده بالا به صورت دوره ای اقدام به هواگیری باک بنزین خود بکنید. در مورد ضرورت این عمل در مطلب «هواگیری باک بنزین چطور انجام می‌شود؟» قبلاً صحبت کرده ایم.

منبع: mobiloil

تعویض روغن انواع خودرو های ایرانی و خارجی تعویض روغن گیربکس روغن دنده و روغن ترمز در منزل و محل کار

تعویض روغن در محل

  • تعویض روغن خودروهای ایرانی و خارجی
  • تعویض صافی بنزین
  • تعویض فیلتر روغن، فیلتر هوا و فیلتر کابین
  • تعویض روغن گیربکس، واسکازین، تعویض روغن ترمز، ریختن ضد یخ و شیشه شور
دریافت این خدمت از استادکار
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 + پانزده =