کارواش خانگی چیست و چگونه یک کارواش خانگی بخریم؟

1

کارواش‌های خانگی ابزارهایی بسیار مناسب برای نظافت و شست‌وشوی خودرو در منزل هستند که با استفاده از آن‌ها هم نیاز به مراجعه به کارواش‌ها کمتر می‌شود و هم کار برای افرادی که همیشه خودروی خود را در منزل می‌شویند، بسیار آسان‌تر. البته استفاده از کارواش‌های خانگی مزیت‌های دیگری مانند صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش زمان مورد نیاز برای شست‌وشوی خودرو و … را نیز به همراه دارد.

گذشته از این کاربرد کارواش‌های خانگی تنها به شست‌وشوی اتومبیل محدود نمی‌شود و با استفاده از آن می‌توان امور متعددی مانند شست‌وشوی حیاط، آب‌پاشی باغچه، شست‌وشوی نمای ساختمان و … را نیز انجام داد.

اما برای بهره‌مند شدن از این مزایا لازم است تا نسبت به نکات مهم در انتخاب مناسب‌ترین نوع کارواش شناخت کافی داشت. با مطالعه‌ی این نوشته با این نکات و نیز با انواع کارواش خانگی، سیستم کارکرد آن‌ها و … به عنوان راهنمای خرید کارواش خانگی آشنا خواهید شد.

کارواش خانگی چگونه کار می‌کند؟

برای آشنایی بیشتر با موارد کاربرد کارواش خانگی بهتر است، پیش از ارائه‌ی راهنمای خرید کاروش خانگی ، ابتدا نگاهی مختصر و کلی به نحوه‌ی کارکرد کارواش‌های خانگی بیاندازیم.

در کارواش خانگی آب کم فشار، یعنی همان آبی که از طریق لوله‌کشی آب به منازل می‌رسد، از قسمت ورودی آب، وارد دستگاه می‌شود و سپس با استفاده از پمپ فشار قوی‌ای که داخل کارواش خانگی قرار دارد با فشار بسیار بیشتری از خروجی آب دستگاه خارج شده و در انتها وارد شیلنگ فشار قوی که در دست کاربر قرار می‌گیرد می‌شود.

فشار بسیار زیادِ آبی که از خروجی آب کارواش بیرون می‌آید، به قدری است که می‌تواند انواع آلودگی، جرم، لکه، رسوب و … را از سطح اتومبیل و بسیاری از سطوح دیگر پاک نماید. پس عملکرد اصلی کارواش خانگی افزایش فشار آب برای شست‌وشوی بهتر اتومبیل و دیگر سطوح است.

آشنایی با اجزای تشکیل‌دهنده‌ی کارواش خانگی

کیفیت و عملکرد صحیح اجزای تشکیل دهنده‌ی کارواش، ضامن عملکرد صحیح دستگاه به طور کلی است. به همین سبب آشنایی با برخی از مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده‌ی کارواش خانگی در انتخاب، استفاده و نگهداری از آن حائز اهمیت است. به همین سبب در ادامه‌ی موضوع مربوط به راهنمای خرید کارواش خانگی به معرفی اجزای اصلی این دستگاه خواهیم پرداخت.

۱- پمپ آب کارواش خانگی

همان‌طور که گفتیم این پمپ آب است که آب کم فشار را به آب فشار قوی تبدیل می‌‌کند. شدت فشار آب بستگی به قدرت پمپ کارواش خانگی هم دارد و درنتیجه قدرت پمپ یکی از فاکتورهای اصلی‌ای است که بایستی در انتخاب یک کارواش مناسب مورد توجه قرار گیرد.

پمپ‌هایی که در کارواش‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند به دو شکل سوخت‌محور (گازسوز) و موتورهای برقی (الکتریکی) هستند. منبع انرژی پمپ کارواش‌های برقی، جریان برق است اما در کارواش‌های سوخت‌محور برای روشن شدن و استفاده از کارواش نیاز به منبع سوختی مانند بنزین، نفت سفید، پروپان و … است. موتورهای برقی برای تأمین انرژی به احتراق هیچ نوع سوختی نیاز ندارند و بنابراین برعکس موتورهای گازسوز هیچ‌گونه دودی تولید نمی‌کنند. در نتیجه در صورتی‌که قصد دارید از کارواش خانگی در فضاهای بسته استفاده کنید، توصیه می‌شود که کارواش‌هایی با موتور برقی را انتخاب نمایید.

البته کارواش‌های موتور برقی دارای این محدودیت هستند که تنها تا جایی که طول سیم برق آن‌ها اجازه می‌دهد می‌توان آن‌ها را از منبع برق دور کرد، اما موتورهای سوخت‌محور از نظر جابه‌جایی دارای هیچ محدودتی نیستند. از طرفی کارواش‌های برقی وزن کمتری دارند و هزینه‌ی نگهداری و تعمیر آن‌ها پایین‌تر است و صدای تولید شده توسط آن‌ها نسبت به پمپ‌های گازی کمتر است.

بیشتر بدانید آموزش تعویض رادیاتور بخاری پراید

اگرچه پمپ‌های گازسوز قدرت و عمر مفید بیشتری دارند، اما بدیهی است که استفاده از موتورهای برقی برای حفاظت از محیط زیست کارآمدتر از پمپ‌های سوخت‌محور هستند. این نکته‌ از اهمیت بسیاری برخوردار است اما اغلب در انتخاب نوع موتور کارواش مورد توجه قرار نمی‌گیرد. به طور کلی کارواش‌های گازسوز بیشتر برای استفاده در محیط‌های بزرگ‌تری مانند ماشین‌های سنگین، ساختمان‌ها و پاساژهای وسیع و مرتفع و … مناسب‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند.

۲- موتور کارواش خانگی

موتور یکی از دیگر اجزای اصلی کارواش است که وظیفه‌ی تأمین نیروی مورد نیاز برای پمپ را بر عهده دارد. موتورهای که در کارواش‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند به دو صورت ذغالی و دینامی هستند. موتور‌های ذغالی قیمت پایین‌تری دارند و برای مدت زمان بیشتری می‌توانند روشن بمانند، اما از طرفی هزینه‌ی نگهداری این موتورها بیشتر است و عمر مفید کمتری نسبت به موتورهای دینامی دارند و همچنین هنگام کار صدای بیشتری تولید می‌کنند. از جمله مزایای موتورهای ذغالی نسبت به موتورهای دینامی این است که موتورهای ذغالی در صورت خراب شدن قابل تعمیر هستند اما موتورهای دینامی در صورت خراب شدن بایستی حتماً تعویض شوند.

۳- شیلنگ فشار قوی کارواش خانگی

همان‌طور که گفتیم آب فشار قوی در نهایت وارد شیلنگ فشار قوی می‌شود. شیلنگ‌های فشار قوی با استفاده از لاستیک و ترموپلاستیک به گونه‌ای ساخته شده‌اند که قدرت مقاومت در برابر فشار آب قوی را داشته باشند. مقاومت این نوع شیلنگ در برابر فشار قوی آب، بیش از ۱۰۰ برابر شیلنگ‌های معمولی است.

۴- نازل کارواش خانگی

نازل قطعه‌ای است مشابه لوله‌ی تلسکوپی جاروبرقی، که به انتهای شیلنگ فشار قوی متصل می‌شود و به کاربر این امکان را می‌دهد تا با سهولت بهتر و به شکل مؤثرتری جریان آب را به سمت هدف مورد نظر برای شست‌وشو هدایت نماید. نازل‌ها در انواع و اشکال مختلفی طراحی و ساخته می‌شوند و هر یک، یک یا چند الگوی پاشش آب را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. الگوی پاشش مناسب در شست‌وشوی بهتر قسمت‌های مختلف اتومبیل و دیگر اشیاء و همچنین صرفه‌جویی در مصرف آب نقش به‌سزایی دارند.

نازل‌هایی که معمولاً در کارواش‌های خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند، شامل نازل‌های صفر، ۱۵، ۲۵ و … تا ۶۵ هستند. درجه‌ی نازل‌ها نشانگر زاویه‌ای است که جریان آب پس از خارج شدن از نازل نسبت به خروجی آن تشکیل می‌دهد.

۵- واحد گرمایی کارواش خانگی

در برخی از کارواش‌ها که امکان گرم کردن آب را نیز دارند، از سیستمی به نام واحد گرمایی استفاده شده که وظیفه‌ی افزایش دمای آب را بر عهده دارد. واحد گرمایی با استفاده از سوختن سوخت‌هایی مانند نفت سفید، روغن، گاز طبیعی، پروپان و … انرژی مورد نیاز برای گرم کردن آب را تأمین می‌کنند. کارواش‌های خانگی‌ای که سوخت واحد گرمایی آن‌ها ماده‌ای است که دود زیادی تولید می‌کند، برای استفاده در فضاهای سربسته مناسب نیستند و این نکته بایستی هنگام خرید مورد توجه قرار گیرد.

راهنمای خرید کارواش خانگی

راهنمای خرید کارواش خانگی و نکات مهم در انتخاب کارواش خانگی

پس از آشنایی با نحوه‌ی عملکرد کارواش خانگی و اجزای اصلی آن در ادامه‌ی موضوع راهنمای خرید کارواش خانگی به مرور نکات جزئی‌تری که بایستی هنگام انتخاب و خرید یک کارواش مناسب در نظر داشت اشاره خواهیم داشت.

۱- پیش از خرید کارواش خانگی هدف خود را از خرید آن به صورت دقیق مشخص کنید. کارواش‌های مختلف دارای «بار» یا قدرت فشار آب مختلفی هستند و این قدرت کارایی و قیمت آن‌ها را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

استفاده از کارواش‌هایی با قدرت بسیار بالا برای مصارفی مانند شست‌شوی اتومبیل ممکن است باعث آسیب دیدن بدنه‌ی خودرو شود. به همین سبب باید به تناسب بین قدرت فشار آب و هدف از خرید کارواش خانگی دقت کافی شود. کارواش‌ها بر اساس فشار آب به طور کلی به سه دسته‌ی معمولی، حرفه‌ای و صنعتی دسته‌بندی می‌شوند که معمولاً دو نوع اول برای مصارف خانگی کاربرد دارد.

  • کارواش‌های خانگی معمولی فشاری بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ بار دارند و می‌توانند در ۱۰ دقیقه محیطی با مساحت بین ۱ تا ۴ متر مربع را شست‌وشو دهند.
  • کارواش‌های خانگی حرفه‌ای فشاری در حدود ۱۴۰ تا ۱۶۰ بار دارند و می‌توانند در ۱۰ دقیقه محدوده‌ی با مساحت بین ۴ تا ۸ مربع را شست‌وشو دهند.
  • کارواش‌های صنعتی فشاری در حدود ۱۸۰ تا ۲۶۰ بار دارند و می‌توانند در عرض ۱۰ دقیقه محیطی با مساحتی ۸ تا ۱۷ متر مربع را شست‌وشو دهند.

۲- در صورتی که قصد دارید از کارواش برای شست‌وشوی سطوحی استفاده کنید که معمولاً چرب هستند، بهتر است کارواش‌های آب گرم و یا کارواش‌هایی را خریداری کنید که در آن‌ها محفظه‌ی اضافه کردن شوینده به آب نیز تعبیه شده باشد.

عموماً کارواش‌های آب سرد جواب‌گوی مصارف خانگی هستند و با همان فشار آب قوی قادرند آلودگی‌های اتومبیل و دیگر سطوح مورد استفاده‌ در منازل را برطرف نمایند. پیشنهاد می‌شود تا چنان‌چه هدف شما از خرید کارواش خانگی شست‌وشوی خودرو و دیگر امور مشابه است، به خرید کارواش آب سرد بسنده کنید.

بیشتر بدانید: دیاگ چیست ؟

۳- نکته‌ی دیگری که جا دارد در راهنمای خرید کارواش خانگی به آن اشاره کنیم توجه به دینامی یا ذغالی بودن موتور، با توجه به توضیحاتی است که پیش‌تر در مورد این دو نوع موتور ارائه شد. گذشته از نوع موتور، توان آن نیز فاکتور بسیار مهمی است که در قدرت فشار آب کارواش مؤثر بوده و بنابراین لازم است حین انتخاب کارواش در نظر گرفته شود. این توان موتور است که فشار آب و حجم خروجی آن را تعیین می‌کند و در صورت مناسب نبودن، بر کارایی کارواش تحت تأثیر منفی خواهد داشت. عموماً موتوری با توان حدود ۱۱۰۰ وات برای کارواش‌های خانگی مناسب تلقی می‌شود.

۴- وزن و سایز کارواش نیز از جمله مواردی است که در انتخاب کارواش خانگی باید مورد توجه قرار گیرد.

۵- دیگر نکته‌ای که قصد داریم در راهنمای خرید کارواش خانگی به آن بپردازیم موضوع مربوط به حجم خروجی و فشار آب دستگاه است. هر چه حجم خروجی آب که نشانگر میزان آبی است که در یک دقیقه توسط کارواش استفاده شده و واحد اندازه‌گیری آن «دبی» است، بیشتر باشد، سرعت شست‌وشوی سطوح توسط کارواش بیشتر خواهد بود. کم بودن حجم خروجی آب به معنای نیاز به زمان بیشتر برای شست‌وشوی سطح مورد نظر است و به همین سبب بالا بودن حجم خروجی آب در صرفه‌جویی در مصرف آب نقش مهمی ایفا می‌کند.

باید دقت داشت که با کاستن از قطر شیلنگ خروجی، می‌توان فشار آب خروجی یا بار دستگاه را بیشتر کرد اما در عوض در این حالت حجم خروجی آن کمتر خواهد شد. به نظر می‌رسد برقراری تعادل و تناسب بین این دو عامل یعنی حجم خروجی آب و قدرت فشار آب برای دستیابی به بهینه‌ترین نتیجه از نظر آب و زمان استفاده شده و کیفیت شست‌وشو، بهترین راهکار ممکن باشد.

بیشتر بدانید: تفاوت سانروف و پاناروما در چیست؟

۶- سیستم اتو استاپ، علاوه بر آن‌که باعث کاهش استهلاک دستگاه و افزایش عمر مفید آن می‌شود، در صرفه‌جویی در مصرف انرژی و آب نیز تأثیر مهمی دارد و به همین سبب در راهنمای خرید کارواش خانگی انتخاب کارواش‌های مجهز به این سیستم توصیه می‌شود.

۷- در صورت انتخاب کارواش‌های برقی به طول سیم کارواش دقت داشته باشید تا مطمئن شوید که کارواش مورد نظر پاسخ‌گوی نیاز شما باشد.

۸- توصیه می‌شود تا درهنگام خرید کارواش خانگی به تجهیزات و لوازم جانبی آن توجه کنید تا از کفایت آن‌ها جهت اهداف مد نظر خود مطمئن شوید.

۹- چنان‌چه قصد استفاده از کارواش خانگی برای شست‌وشوی سطوح دور از دسترس به عنوان مثال نمای ساختمان را دارید، بهتر است کارواشی را خریداری کنید که دارای نازل دسته بلند باشد یا دست کم تعویض نازل آن ممکن باشد.

۱۰- در ادامه‌ی مطلب راهنمای خرید کارواش خانگی به برخی از برندهای معتبر فعال در تولید این محصولات اشاره می‌کنیم. هیتاچی، کارشر، هوم لایت، نووا، کنزاکس، رونیکس و … از جمله برترین برندهای تولید کننده‌ی کارواش خانگی هستند. اگرچه برند، تضمین کننده‌ی کیفیت کالا نیست، اما به طور کلی می‌توان گفت عموماً کیفیت کارواش‌های خانگی برندهایی که به آن‌ها اشاره‌ شده بالاتر از دیگر برندهاست.

البته قیمت برخی از این برندها نسبتاً بالاست و از همین روی برای داشتن خریدی مقرون به‌صرفه‌تر می‌توانید محصولات برندهایی مانند نووا، کنزاکس و رونیکس را مد نظر داشته و مناسب‌ترین نوع آن را با توجه به نیازهای خود انتخاب و خریداری نمایید.

سخن پایانی در مورد راهنمای خرید کارواش خانگی

امروزه کارواش‌های خانگی در انجام بسیاری از کارها از شست‌وشوی خودرو، موتور سیکلت، دوچرخه و … گرفته تا شستن فرش و حیاط و نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرند. صرفه‌جویی در زمان، انرژی و آب از جمله مهم‌ترین مزایای استفاده از این دستگاه‌ها هستند. آن‌چه در این نوشته آمد نکاتی بودند به عنوان راهنمای خرید کارواش خانگی . اما باید بدانید که تنها با انتخاب و خرید کارواش مناسب اهدافی که دستگاه به منظور برآوردن آن‌ها تهیه شده محقق نخواهند شد.

کارواش‌های خانگی دستگاه‌هایی هستند که نیاز به نگهداری صحیح دارند و در صورت غفلت و نگهداری مناسب، دچار نقص شده و از کار می‌افتند. به همین سبب پیشنهاد می‌کنیم تا پس از خرید یک کارواش مناسب با توجه به راهنمای خرید کارواش خانگی با نکات مهم در ارتباط با نحوه‌ی استفاده‌ی صحیح از این دستگاه نیز، به‌واسطه‌ی مطالعه‌ی دفترچه‌ی راهنمای خود دستگاه و مراجعه به منابع معتبر، آشنا شوید.

کارواش نانو بخار در محل

کارواش نانو بخار در محل

  • شستشوی بدنه و سطوح خارجی
  • شستشوی سطوح داخلی با استفاده از بخار خشک
  • روتولوکس انواع خودرو شامل روشویی، جاروبرقی و نظافت داخل کابین و صندوق عقب، شستشوی کفپوش و واکس داشبورد و لاستیک می‌باشد.
دریافت این خدمت از استادکار

1 نظر
  1. ساسان دهبان می گوید

    باسلام،،، کارواش های نووا و یا رونیکس توان موتورشو ۲۵۰۰ وات و فشار ۱۷۰ بار هستن قیمتشون هم بالای سه میلیون،،، حالا سوالم اینه یه کارواش هست با توان ۲۰۰۰ وات و ۲۰۰ بار،،،، آیا این ۲۰۰ بار حقیقی میتونه باشه؟؟ اونا موتورشون ۲۵۰۰ واته داره ۱۷۰ بار فشار میده ولی این موتور که ۲۰۰۰ وات هست واقعا جوابگوی ۲۰۰ بار هست؟؟؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.