چه لاستیکی بهتر است؟ راهنمای کامل انتخاب و خرید لاستیک اتومبیل

0

لاستیک‌های خودرو به عنوان چهار ستون اصلی یک اتومبیل، نیازمند نگهداری دقیق و اصولی هستند. پیش از این به نکاتی برای بالا بردن طول عمر لاستیک‌های خودرو پرداختیم، اما در صورت نیاز به تعویض، برای خرید لاستیک باید نکات خاصی را مورد توجه قرار دهید. خرید لاستیک درجه دوم، علی رغم نگهداری کامل و اصولی، خیلی زودتر از آن چه فکرش را بکنید؛ دوباره شما را به تعمیر یا تعویض لاستیک وادار می‌کند.

برای خرید لاستیک به چه نکاتی باید توجه داشته باشیم؟

به یاد داشته باشید که لاستیک‌های خودرو در کنترل آن نقش اساسی ایفا می‌کنند. دستوری که راننده با تکان دادن فرمان به خودرو منتقل می‌کند، تنها به وسیله لاستیک‌های سالم و استاندارد به درستی انجام می‌گردد.

بدیهی ست که هر مدل خودرو نیازمند لاستیک در سایز مخصوص به خود بوده و این سایز لاستیک در دفترچه راهنمای خودرو آورده شده است.

سایز لاستیک

سایز لاستیک با یک کد روی بدنه آن نمایش داده می‌شود. نخستین عدد، عرض لاستیک و عدد بعدی طوقه آن را نشان می‌دهد. عرض لاستیک با واحد میلی متر درج شده، اما طوقه یا فاق آن در واقع درصدی از عرض است. به طور مثال وقتی طوقه با ۶۰ نشان داده می‌شود، یعنی فاق لاستیک ۶۰ درصد عرض آن است.

بیشتر بدانید آموزش تمیز کردن و براق کردن تایر خودرو

راهنمای خرید لاستیک
سایز لاستیک یکی از نکاتی ست که حین خرید باید به آن توجه داشته باشید

تاریخ تولید لاستیک

مانند بسیاری از تجهیزات و وسایل مصرفی دیگر که به تاریخ تولیدشان توجه می‌کنیم، حین خرید لاستیک نیز باید به تاریخ تولید آن دقت داشته باشید.
استفاده از لاستیک‌های تاریخ مصرف گذشته، راه انداختن سفرهای درون شهری یا بدتر از آن برون شهری پرریسک است. ممکن است برخی از فروشنده‌ها به شما لاستیک‌های به مراتب ارزان قیمت‌تری پیشنهاد کنند که احتمالا تاریخ مصرف گذشته است. از خاطر نبریم که این ارزان قیمت بودن و گذشتن تاریخ مصرف لاستیک، هزینه‌های سنگین تری در پی خواهد داشت.
برای مشاهده تاریخ مصرف لاستیک خودرو به دنبال عددی چهار رقمی در محیط دیواره آن بگردید. این عدد چهاررقمی در واقع از دو بخش سال و هفته تشکیل شده است. دو رقم سمت راست نشان دهنده هفته و دو رقم سمت چپ نشان دهنده سال تولید هستند.

نکته: عمر مفید لاستیک ها غالبا ۵ تا ۷ سال است و این بستگی به برند لاستیک خواهد داشت. به یاد داشته باشید حتی در صورت استفاده نکردن از یک لاستیک و نو بودن آن، طول عمر به پایان رسیده و مواد سازنده لاستیک کیفیت خود را از دست می‌دهند.

خدمات کارواش سبز روشویی و توشویی ماشین های سواری و شاسی بلند در منزل و محل کار

کارواش سبز در محل

  • شستشوی انواع خودروهای شاسی بلند
  • شستشوی انواع خودروهای سواری
  • توشویی و روشویی انواع خودرو
  • واکس و پولیش داشبورد و لاستیک
دریافت این خدمت از استادکار

شاخص حداکثر بار قابل تحمل

همان طور که گفتیم، لاستیک‌ها در انواع گوناگونی تولید می‌شوند. این گوناگونی نه تنها در مورد سایز لاستیک، بلکه به حداکثر بار قابل تحمل نیز مربوط می‌شود. یک نوع لاستیک با اندیس بارگیری ۸۳ قادر به تحمل بار تا وزن ۵۰۰ کیلوگرم بوده یا این که مدلی دیگر با اندیس بارگیری ۱۰۰ قادر به تحمل ۸۵۰ کیلوگرم بار خواهد بود. این شاخص میزان بار قابل تحمل به وسیله یک عدد دورقمی و یک حرف انگلیسی روی بدنه لاستیک نشان داده شده است.

شاخص حداکثر سرعت قابل تحمل

حداکثر سرعت قابل تحمل لاستیک‌ها نیز با یک حرف انگیسی نشان داده می شود. توجه داشته باشید که این حداکثر سرعتی است که لاستیک مورد بحث برای ۱۰ دقیقه یارای تحمل آن را خواهد داشت.
به طور نمونه حرف B نشان دهنده حداکثر سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت بوده و حرف V حداکثر سرعت ۲۴۰ کیلومتر بر ساعت را نشان می‌دهد. همین طور W به عنوان علامت حداکثر سرعت قابل تحمل ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت است.

بیشتر بدانید تنظیم فشار باد لاستیک خودرو ها

چه نکاتی در خرید لاستیک حائز اهمیت هستند؟
برای خرید لاستیک به چه نکاتی توجه کنیم؟

شاخص ساییدگی

یکی از چیزهایی که موجب لزوم تعویض لاستیک می‌گردد، ساییدگی شدید لاستیک است. این فاکتوری ست که حین خرید لاستیک نیز باید توجه کافی به آن داشته باشید. هر چه ضریب ساییدگی در یک لاستیک بالاتر باشد، این لاستیک دیرتر دچار ساییدگی خواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌شود که موقع خرید لاستیک، از لاستیک‌های با ضریب ساییدگی بالاتر استفاده نمایید.

شاخص چسبندگی

چسبندگی لاستیک به چه معناست؟ ضریب چسبندگی لاستیک حاکی از آن است که تا چه اندازه قابلیت توقف سریع‌تر در مسیرهای لغزنده یا خیس وجود دارد. رانندگی با لاستیک‌های دارای چسبندگی بالاتر، به راننده این امکان را می‌دهند که در مسیرهای لغزنده و خیس با راحتی و سرعت بیشتری توقف نموده و ترمز بهتری داشته باشند.
میزان چسبندگی لاستیک‌ها با حروف AA، A، B و C نمایش داده می‌شود. این علائم به ترتیب بیشترین و کمترین میزان چسبندگی را نشان می‌دهند.

بیشتر بدانید صدمات ناشی از حرکت با لاستیک پنچر چیست؟

راهنمای خرید لاستیک
شاخص چسبندگی لاستیک در مسیرهای لغزنده کارایی خود را نشان می دهد

مقاومت حرارتی لاستیک

زمان خرید لاستیک باید به میزان مقاومت حرارتی آن‌ها نیز توجه نمایید. حروف انگلیسی A، B و C میزان مقاومت حرارتی یک لاستیک را نشان می‌دهند. این حروف از A تا C بیشترین و کمترین میزان مقاومت به حرارت را معرفی خواهند کرد.

کارواش نانو بخار در محل

کارواش نانو بخار در محل

  • شستشوی بدنه و سطوح خارجی
  • شستشوی سطوح داخلی با استفاده از بخار خشک
  • روتولوکس انواع خودرو شامل روشویی، جاروبرقی و نظافت داخل کابین و صندوق عقب، شستشوی کفپوش و واکس داشبورد و لاستیک می‌باشد.
دریافت این خدمت از استادکار

آج لاستیک

اما آج لاستیک نیز فاکتور مهم دیگری ست که حین خرید لاستیک مناسب باید به آن توجه معطوف سازید.
آج تایر موجب طول عمر آن شده و رانندگی مطمئن‌تر، راحت‌تر و آسوده‌تری به شما عرضه می‌کند.
به طور معمول برای خودروهای داخلی شهری و سواری‌های معمولی از لاستیک‌هایی با آج متقارن استفاده می‌گردد. این آج‌ها به صورت کاملا همگن در سطح تایر پراکنده شده‌اند و جهت گیری خاصی ندارند.
اما لاستیک‌هایی نیز با آج جهت‌دار وجود دارند. این لاستیک‌ها برای سرعت‌های زیاد و مسیرهای لغزنده مناسب‌تر هستند. به همین دلیل بیشتر برای عبور و مرور در مسیرهای برون شهری پیشنهاد می‌شوند.
آج های نامتقارن برای خودروهای اسپرت مناسب بوده و آج‌های نامتقارن و جهت دار توأم نیز برای خودروهای سوپراسپرت کارایی دارد.

بیشتر بدانید چگونه مانع از لاستیک سابی شویم

راهنمای خرید لاستیک
برای خرید بهترین لاستیک به مدل آج و دیگر مشخصات آن دقت نمایید

برند سازنده

در نهایت علاوه بر تمام نکات فوق، برند سازنده لاستیک نیز اهمیت زیادی دارد. همیشه لزوما لاستیک‌های خارجی نسبت به نمونه های ایرانی برتری ندارند. تنها کافی ست بدانید چطور بهترین لاستیک را مطابق با نیازهای خودروی خود و نحوه رانندگی‌تان انتخاب کنید.

خرید بهترین لاستیک

خرید بهترین لاستیک نیازمند در نظر گرفتن نقاط فوق است. با لحاظ کردن المان‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، خریدی بهینه داشته و طول عمر بالاتری از لاستیک‌های تازه به دست خواهید آورد.

اما به خاطر داشته باشید که علاوه بر پتانسیل‌های بالقوه هر لاستیک؛ تنظیم باد به موقع لاستیک، شرایط جغرافیایی، شکل رانندگی (به ویژه عادت‌های بد رانندگی)، نگهداری و رسیدگی و رعایت اصول هستند که طول عمر آن را تعیین خواهند کرد.

منبع: blog.nationwide.com

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.