بهترین جنس کابینت آشپزخانه کدام است؟ متریال‌های ایده‌آل کابینت

3

در فکر بازسازی آشپزخانه و یا ساخت آشپزخانه ای جدید هستید؟ اگر اینطور است قطعا متریال کابینت آشپزخانه یکی از دغدغه های فکری این روزهای شماست. خیلی مهم است که جنس ایده آلی را برای در  ۸های کابینتها انتخاب کنید. چرا که درب کابینت نه تنها در ظاهر آشپزخانه تاثیرفراوانی دارد، بلکه مسئول حفاظت از لوازم و در عین حال کابینتهای شماست.

از همین رو گزینه های متعددی برای انتخاب، پیش روی شما قرار می گیرد. در این گزارش قصد داریم تا در مورد متریال کابینت آشپزخانه توضیحاتی را ارائه کنیم تا شما بتوانید با متریال های مختلفی که برای ساخت کابینت آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرند آشنا شوید. بدین ترتیب راحت تر می توانید متریال کابینت آشپزخانه تان را انتخاب کنید و طبق سلیقه تان آنها را در داخل آشپزخانه بچینید . گزینه هایی مثل چوب، فولاد ضدزنگ، نئوپان و ام.دی.اف همگی گزینه های خوبی هستند ولی با درنظر داشتن بودجه و سبک و مدل خانه و وسایلتان، باید تصمیم نهایی را بگیرید.

بهترین جنس کابینت آشپزخانه؛ انواع متریال کابینت آشپزخانه

چوب:

استفاده از چوب برای درب کابینت آشپزخانه بسیار مرسوم و رایج است. درهای چوبی کابینت ها بسیار زیبا و با دوام هستند و ارزش هر خانه ای را دو چندان می کنند. تنوع بالایی هم در انتخاب جنس چوب مورد استفاده در درهای کابینت ها وجود دارد که تفاوت میان آنها در قیمت، ظاهر و دوامشان است. دوام بالای درهای چوبی، دلیل اصلی استفاده فراوان از این متریال برای درهای کابینت است.

بیشتر بدانید ۴ ایده کاربردی برای استفاده بهینه از کابینت

انواع چوب کابینت

انواع چوب کابینت که امروزه در صنعت کابینت سازی استفاده می شود عبارت است از :

  • بلوط
  • افرای قندی
  • گردوی گرمسیری
  • گیلاس
  • توس
  • زبان گنجشک
  • کاج
  • بامبو

مزایا:

از جمله مزایای چوب به عنوان متریال کابینت آشپزخانه ایده آل، می توان به غیرسمی بودن و قابل تعمیر و قابل بازسازی بودن آن اشاره کرد. هر زمان که درهای کابینت به نظر شما کهنه شد، می توانید آن را لکه گیری کنید و یا از براق کننده و جلادهنده استفاده کنید و یا به رنگ دلخواهتان دربیاورید. درهای چوبی کابینت ها تنوع، رنگ و بافت های فراوانی دارند و طبیعی بودن جنس چوب، ظاهری متمایز به منزل شما می دهد. کابینت های چوبی، هم با دیزاین سنتی خانه جور است و هم با دیزاینی مدرن. تمیز کردن کابینت های چوبی هم اصلا کار سختی نیست. فقط نباید به سراغ مواد شوینده و پاک کننده اسیدی بروید.

معایب:

اگر از چوب های بی کیفیت در ساخت درهای کابینت استفاده شود، ممکن است درب کابینت شما نامسطح و ناهموار و دارای پستی وبلندی از آب دربیاید. پس باید کاملا دقت کنید که چوبی از جنس مناسب و باکیفیت انتخاب کنید. تغییر در میزان رطوبت منزل هم ممکن است به چوب آسیب بزند.پس اگر کابینتهای چوبی انتخاب می کنید، باید به صورت منظم آنها را پولیش کنید تا سطح و بافت هموار و خوب چوب حفظ شود. کابینت های چوبی قیمت بالایی هم دارند. در عین حال جذب آلودگی کابینت های چوبی نیز به مراتب بیشتر از سایر جنسهاست.

بیشتر بدانید کاربرد تاج کابینت و روش نصب تاج کابینت

کابینت چوبی
کابینت چوبی

فولاد ضدزنگ (استینلس استیل)

این روزها خیلی ها برای متریال کابینت آشپزخانه، به سراغ فولاد ضد زنگ (استینلس استیل) می روند که ظاهری شیک و مدرن دارد. کابینت هایی با جنس فولاد ضد زنگ، جلوه مدرنی به آشپزخانه شما می دهند. البته این متریال گران قیمت است و برای استفاده از آن باید بودجه تان را بسنجید. کابینت های فلزی قوی و مقاوم هستند. درهای استیل یا آلومینیوم می توانند برروی کابینت های چوبی نصب شوند.اگر چه معمولا سطح صاف فلزی برای درهای کابینت استفاده می شود؛ اما شما می توانید درهای طرحدار فلزی را هم انتخاب کنید

مزایا:

درهای کابینت فلزی، ظاهر بی نظیری دارند. بسیار محکم هستند و در برابر زنگ زدگی و لکه مقاوم هستند. گرما و رطوبت بر روی درهای فلزی کابینت تاثیری ندارند.تمیز کردن این متریال ها خیلی ساده هستند و لکه روغن به سادگی از روی آنها پاک می شود.

معایب:

تنوع رنگی این متریال کم است. گاهی وقتها زمانی که سطح رویی این کابینت ها اکسیده و یا زنگ زده می شوند، نیاز به پولیش مجدد خواهند داشت.لکه های روغن و اثر انگشت روی درهای فلزی کابینت خیلی سریع به چشم می آیند. در عین حال اگر فلز را به عنوان متریال کابینت آشپزخانه تان انتخاب کرده اید، باید این را بدانید که درهای کابینتهای فلزی خیلی سریع خط می افتند و یا فرو می روند. درهایی با این متریال سروصدای بیشتری نسبت به سایر متریالها دارند.

لمینت و یا ترموفیل

اگر بودجه شما برای تعویض کابینتهای آشپزخانه محدود است می توانید به سراغ کابینت هایی از این جنس بروید. ظاهری مشابه با چوب و با بافتها، رنگها و تنوع کیفیتی فراوان پیش روی شما قرار خواهد گرفت. لمینت در حقیقت از صفحات نازکی که به هم پرس شده اند تشکیل می شود.

لایه های نازکی از پلاستیک رزین که رویشان یک لایه نازک با طرح و فرم های مختلف پوشیده می شود و نهایتا یک لایه پلاستیکی ضخیم روی آنها قرار می گیرد. استفاده از این متریال ارزان تر از چوب خواهد بود. اگر لمینت را به عنوان متریال کابینت آشپزخانه تان انتخاب کرده اید، بهتر است به سراغ لمینت های HPL (لمینت تحت فشار بالا) بروید. چون این متریال بادوام تر، مقاوم تر نسبت به رطوبت و محکمتر از لمینت های LPL (لمینت تحت فشار پایین) است. مدلهای مختلف لمینت از مات تا هایگلاس و یونیکور تا دیجیتالی از جمله مدلهایی هستند که می توانید انتخاب کنید.

مزایا:

لمینت ها مقاوم و اقتصادی هستند. می توانید لمینت با طرح های مختلفی، شیبه طرح چوب، طرح چرم یا طرح فلزی را انتخاب کنید.لایه رویی آن ور نمی آید، خراشیده نمی شود و یا به سادگی از بین نمی رود و نیاز به پولیش کردن ندارد. لمینت ها در مقابل رطوبت مقاوم هستند و تمیز کردنشان خیلی ساده تر است؛ چون لایه رویی آن با یک لایه خیلی نازک پلاستیک شفاف پوشیده شده است.

معایب:

اگر لمینت درست نصب نشود، پوسته لبه های آن معمولا ور می آید. از آنجا که لمینت از رزین برپایه پلاستیک و کاغذ تحت فشار گرفته ساخته شده اند، قابل ترمیم نیستند.

بیشتر بدانید برای تمیز کردن کابینت لمینت چکار کنیم؟

کابینت با جنس لمینت
کابینت با جنس لمینت

روکش چوب

روکش ها در حقیقت ورقه های نازک چوب هستند که بر روی بستر کامپوزیتی کشیده می شوند؛ دقیقا چیزی شبیه لمینت. این ورقه ها سپس رنگ آمیزی و پولیش می شوند تا بافت و رنگ مورد نظر بر روی آنها ایجاد شود. روکش چوب واقعا زیبایی چوب را دارد.

مزایا:

روکش چوب مثل جنس اصلی چوب مقاوت است و از نظر قیمتی اقتصادی تر است.استفاده از متریال روکش چوب برای درهای کابینت باعث می شود تا لبه های تیز درهای کابینت، لطیف تر باشند و می توان روکش چوب را با طرح های مات، نیمه براق و هایگلاس (براق) سفارش داد.

معایب:

متریال روکش چوب وقتی در معرض نور طبیعی قرار می گیرد، تدریجا رنگش را از دست می دهد. این صفحه ها بعد از گذشت مدتی، مثل چوب به پولیش کردن نیاز خواهند داشت.اگر صفحه به خوبی پولیش نشود، لکه ها خیلی سریع روی آن دیده می شوند. متریال روکش چوب، ضد خش نیست.

کابینت با روکش چوب
کابینت با روکش چوب

پی.وی.سی PVC

صفحات پلی وینیل کلرید یا همان PVC، صفحاتی از کامپوزیت پلاستیکی هستند که حسابی مقاوم می شوند. پس می توان این صفحات را بدون آنکه لایه ای روی آن قرار گرفته باشد، نصب کرد.این متریال ارزان قیمت است و نصبش هم آسان است. صفحات PVC ضد آب و ضد روغن هستند و می توانند گزینه خوبی برای کابینت آشپزخانه باشند. صفحات PVC معمولا دررنگهای روشن به بازار عرضه می شوند.

مزایا:

PVC ضد موریانه و ضدخوردگی است و مراقبت از آن راحت است. PVC هم دقیقا مثل لمینت به راحتی قابل جایگزینی است. قیمت کابینتهای پی وی سی اقتصادی است.

معایب:

صفحات PVC تنوع رنگ و طرح زیادی ندارند. این صفحات ضدآتش نیستند و با گذر زمان تدریجا زرد می شوند.

 بیشتر بدانید چند ایده جذاب برای دکوراسیون آشپزخانه به رنگ سفید

کابینت با جنس PVC
کابینت با جنس PVC

درعین حال متریالهای دیگری نیز هستند که به عنوان متریال کابینت آشپزخانه می توان از آنها نیز بهره برد:

نئوپان

نئوپان از خرده های چوب و خاک اره و تراشه چوب ساخته می شود و در برخی از انواع آن از اجزای غیرچوبی مثل کاه گندم، نی، کتان، نیشکر و موارد مشابه نیز استفاده می شود. این مواد تحت حرارت بالا فشرده می شوند و با چسبی مخصوص به هم می چسبند.

تخته چندلا

محصولی از چوب که از چسباندن لایه‌های نازک چوب به همدیگر به شکل ورق تهیه می‌شود.

فیبر با تراکم متوسط (MDF)

جنس این متریال، متراکم تر و فشرده تر از تخته چندلا است و MDF نامیده می شود. MDF در حقیقت از فیبرهای کوچکتر از نئوپان ساخته می شود. لبه های آن تمیز و شیک است و سطح کاملا صافی دارد و قدرت نگهداری بیشتری دارد. قیمت آن هم بسیار معقول و منطقی است و گزینه ایده آلی نسبت به چوب به حساب می آید. اگر استفاده از کابینت های چوبی برای شما بسیار گران به نظر می رسد، کابینت MDF گزینه جذابی برایتان خواهد بود.

 

نتیجه گیری

برای انتخاب متریال درهای کابینت آشپزخانه، فقط فاکتور زیبایی مهم نیست و فاکتورهای دیگری نیز هستند که باید مدنظر گرفته شوند. فاکتورهایی از قبیل میزان رطوبت منطقه جغرافیایی، میزان نورگیری آشپزخانه، زمانی که در طول هفته برای تمیز کردن کابینت ها اختصاص می دهید و…

با درنظر داشتن تمام این فاکتورها و توضیحات و مزایا ومعایب ذکر شده به راحتی می توانید متریال مطلوبتان برای درهای کابینت آشپزخانه را انتخاب کنید. اگر تجربه مثبت یا منفی در استفاده از هر یک از این متریال ها داشته اید، تجربیاتتان را با ما در میان بگذارید. اگر هم با مشکلاتی مثل خرابی جک کابینت روبرو شدید، می توانید از این راهکارها بهره ببرید.

خدمات کابینت سازی استادکار

کابینت‌سازی

  • طراحی و ساخت کابینت آپارتمان، فروشگاهی و دکوری
  • طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه مدرن و کلاسیک
  • ساخت کابینت ام دی اف، های گلاس، ترموود، چوبی و فلزی
  • تعمیر و نصب کابینت دیواری و زمینی
دریافت این خدمت از استادکار
3 نظرات
  1. فرانک می گوید

    سلام مقالتون عالی بود. من خیلی وقته درم درباره کابینت میخونم چون ی مشکلی داشتم. من چند وقت پیش نسبت به خرید کابینت روشویی ضد آب الگانته اقدام کردم و بهتون پیشنهاد میکنم حی اگر کابینتتون ام دی اف یا پی وی سی هم بود از اسپری‌های ضد آب استفاه کنید چون من اینکار رو نردم و کابینت بر اثر رطوبت باد کرد تاسفانه

  2. مینا می گوید

    سلام مقالتون بسیار جامع و کامل بود؛
    میخواستم بدونم برای خرید روشویی کابینتی چه مدل‌هایی مناسب هستند؟

  3. ندا می گوید

    سلام مقالتون بسیار جامع و کامل بود؛

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.