فریز کردن مواد غذایی‌، عمر هر کدام چقدر است؟

0

اگر مشغله‌های روزانه‌تان زیاد است و فرصت نمی‌کنید برای تمامی وعده‌های غذایی روزانه یا هفتگی خود غذای تازه آماده کنید، برای جلوگیری از مصرف غذاهای فست فودی و پرکالری بهتر است از شیوه فریز کردن مواد غذایی استفاده کنید. به این ترتیب هم از مواد غذایی سالم در رژیم غذایی خود و اعضای خانواده استفاده کرده و هم در زمان خود صرفه‌جویی می‌کنید. اما سوال خیلی مهم این است که تا چه زمانی می‌توانیم هر یک از مواد غذایی را در فریزر نگه داریم؟!

لیست محدودیت‌های زمانی برای فریز کردن مواد غذایی مختلف

برای فریز کردن مواد غذایی باید از ظروف مخصوصی استفاده کنید. اگر قصد دارید ساندویچ‌های صبحانه و سریع را در فریزر نگهداری  کنید آن‌ها را در فویل‌های آلومینیومی بپیچید. مایعات کوچک مثل سس‌های خانگی غذا را در جای یخی فریز کنید. برای مواد غذایی پخته شده از دبه‌های پلاستیکی مخصوص فریزر استفاده کنید. گزینه بعدی برای فریز کردن مواد غذایی استفاده از کیسه‌های پلاستیکی زیپ‌دار است که برای نگهداری موادی نظیر گوشت، سبزیجات یا میوه‌های کوچک و .. مناسب هستند.

برای نگهداری و دسترسی راحت‌تر به مواد غذایی فریز شده آن‌ها را قبل از فریز کردن به ابعاد کوچکتری تقسیم کنید.

گوشت و مرغ

مدت زمان توصیه شده برای فریز کردن مواد غذایی:

  • مرغ و بوقلمون کامل: ۱۲ ماه
  • گوشت گاو: ۳ الی ۴ ماه
  • گوشت بره: ۹ ماه
  • گوشت کباب شده و بریان: ۴ الی ۱۲ ماه
  • سینه مرغ و بوقلمون: ۹ ماه
  • هر نوع گوشت و مرغ پخته شده: ۲ الی ۳ ماه

میوه‌ها

میوه‌های یخ‌زده بهترین جایگزین برای آب میوه‌های صنعتی و مضر هستند. مدت زمان توصیه شده برای فریزر کردن میوه‌ها بین ۹ الی ۱۲ ماه است. در میان میوه‌ها از فریز کردن هندوانه، مرکبات، سیب و انگور خودداری کنید.

فریز کردن مواد غذایی
در فریز کردن مواد غذایی مثل میوه‌ها سعی کنید میوه‌های کوچک مانند توت فرنگی و تمشک که در فصل تابستان ارزان‌تر هستند را برای زمستان فریزر کنید.

سبزیجات

سبزیجات مختلف را می‌توانید به مدت ۸ الی ۱۲ ماه فریز کنید. البته روی صحبت ما در مورد سبزیجاتی با میزان رطوبت کمتر مانند هویج، کلم بروکلی، ذرت و نخود است.

بیشتر بخوانید: چگونه نظم دهی یخچال و فریزر را به بهترین نحو انجام دهیم؟

فریز کردن مواد غذایی
نباید سبزیجاتی نظیر کاهو، خیار، سیب زمینی، کرفس و پیاز را در فریزر نگاه دارید چون این سبزیجات دارای آب زیادی هستند.

غذاهای دریایی

مدت زمان توصیه شده برای فریز کردن مواد غذایی:

  • ماهی بدون چربی: ۶ ماه
  • ماهی‌های چرب: ۲ الی ۳ ماه
  • ماهی پخته شده: ۴ الی ۶ ماه
  • میگو: ۳ الی ۶ ماه
  • ماهی دودی شده: ۲ ماه

دانلود اپلیکیشن استادکار

  • نسخه IOS استادکار
  • نسخه اندروید استادکار
  • دریافت از اپ استور و سیب اپ
  • دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
دریافت این خدمت از استادکار

وعده‌های غذایی پخته شده

مدت زمان توصیه شده برای فریز کردن مواد غذایی:

  • شام سبک یا سوپ: ۲ الی ۳ ماه
  • انواع پاستا و کاسترول بدون تخم مرغ: ۳ ماه
  • پاستا یا غذایی که دارای تخم مرغ است: ۱ الی ۲ ماه
  • پیتزا: ۱ الی ۲ ماه
فریز کردن مواد غذایی
قبل از فریز کردن مواد غذایی پخته شده؛ آن‌ها را در ظرف‌های در باز و بزرگ قرار دهید تا گرمای آن کمتر شده و خنک شوند. سپس بسته‌بندی کرده و به فریزر منتقل کنید.

نان

مدت زمان توصیه شده برای فریز کردن مواد غذایی:

  • مافین و کلوچه: ۶ الی ۱۲ ماه
  • نان‌های پخته شده: ۲ الی ۳ ماه
فریز کردن مواد غذایی
نان را هیچ وقت از رژیم غذایی خود حذف نکنید زیرا در کنار مقداری پروتئین یک وعده کامل است که می‌تواند تا مدت زیادی شما را سیر نگه دارد.

خشکبار و مغزها

خشکبار و آجیل را می‌توانید در فریزر نگه دارید. مدت زمان فریز کردن آجیل حدود ۳ ماه است.

فریز کردن مواد غذایی
بهتر است آجیل و خشکبار را به صورت فریزری نگهداری کنید. زیرا دارای چربی سالم زیادی هستند که در برابر نور و گرما ارزش غذایی‌شان کاهش پیدا می‌کند.

لبنیات و تخم مرغ

از فریزر کردن شیر، خامه و پنیر خامه‌ای یا ماست به شدت اجتناب کنید. همینطور تخم مرغ هم از جمله مواد غذایی است که بهتر است فریزر نکنید. مدت زمان فریزر کردن مواد غذایی:

  • کره: ۶ الی ۹ ماه
  • پنیر: ۶ ماه
  • بستنی: ۲ ماه

مدت زمان فریز کردن مواد غذایی دیگر

  • برنج پخته شده: ۳ ماه
  • پاستای پخته شده: ۳ ماه
  • جو و سایر غلات کامل: ۲ الی ۶ ماه
  • پنکیک صبحانه: ۳ ماه
  • وافل صبحانه: ۱ ماه
  • آبمیوه‌های طبیعی: ۶ ماه
  • گیاهان و سبزی‌های معطر: ۱۲ ماه

انواع سس‌های ماکارونی، آب اسفناج، آب گوشت و مرغ را می‌توانید در قالب‌های یخی ریخته و فریز کنید.

کدام مواد غذایی را نباید فریز کرد؟

از فریز کردن موادغذایی نظیر تخم مرغ خام یا کاملا پخته شده، کاهو، سیب زمینی، خیار، سیب، جوانه‌ها (جوانه ماش، گندم و..)، تربچه، خانواده مرکبات (پرتقال، گریپ فروت و..)، هندوانه، انگور، محصولات لبنی (مثل ماست، پنیر خامه‌ای، پنیر محلی و شیر) و هر گونه نوشیدنی گازدار پرهیز کنید.

هنگام فریزر کردن موادغذایی با یک برچسب، تاریخ روز را به بسته‌بندی آن متصل کنید. در این صورت راحت‌تر می‌توانید زمان انقضای مواد غذایی را محاسبه کنید. همچنین هر چند ماه در میان فریزر را تمیز کنید و مواد غذایی که تاریخ انقضای آن گذشته است را دور بیاندازید.

خدمات نظافت منزل توسط آقا در استادکار

نظافت منزل

  • شستن دیوار‌ها و پنجره‌ها
  • شستن و تی کشیدن کف
  • نظافت پذیرایی‌و نظافت اتاق‌ها
  • شستن سرویس بهداشتی و حمام
دریافت این خدمت از استادکار

نظرات و پیشنهادات

از چه شیوه بسته‌بندی برای فریزر کردن مواد غذایی استفاده می‌کنید؟ راهکارهای خلاقانه خانه‌داری خود را در بخش نظرات سایت استادکار با ما به اشتراک بگذارید. منتظر تجربیات سودمندتان هستیم.

منابع: Dish.allrecipes | Eatthis

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.