در این مطلب میخوانید:
آیا قرار است به زودی میزبان مهمانان خود باشید و دوست دارید خانه تکانی آشپزخانه خود را به بهترین شکل ممکن صورت دهید؟ حتما میدانید که آشپزخانه میتواند یکی از سختترین فضاها برای تمیز کردن و خانه تکانی باشد. اما نگران نباشید چرا که با آگاهی از اصول خانه تکانی آشپزخانه میتوانید این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. کافی است تا قدم به قدم با استادکار در راهنمای خانه تکانی سریع آشپزخانه همراه باشید تا بتوانید این فضای اغلب چرب را به خوبی تمیز کنید.
خانه تکانی آشپزخانه
آشپزخانه فضایی است که در آن غذاهای خوشمزه برای اهل خانه تهیه میشود؛ فضایی که به نوعی قلب خانه را تشکیل میدهد. اما حقیقت این است که آشپزخانه در اغلب مواقع به دلیل همین غذا درست کردن مداوم، مملو از نقاط کوری است که چرب شده و پسماندهای غذا را درون خود جا داده است. درست به همین دلیل باید هر از چندگاهی خود را برای خانه تکانی آشپزخانه آماده سازید و این فضا را تمیز نمایید. با ما همراه باشید تا با شیوه خانه تکانی سریع آشپزخانه آشنا شوید.
خانه تکانی سریع آشپزخانه
تمیز کردن کابینتها
کابینتهای آشپزخانه به سرعت کثیف میشوند. هنگام پخت غذا، چربیها را به خود جذب میکنند، مواد مختلفی روی آنها پخش میشود؛ از خمیر کیک گرفته تا روغن و پودر و ادویه. حتی زمانی که قرار است یک اسموتی خوشمزه درست کنید، این کابینتها هستند که به کمک شما میآیند؛ پس باید خود را برای تمیز کردن اساسی آنها آماده کنید.
برای تمیز کردن کابینتها شما میتوانید از شویندههای صنعتی مختلفی استفاده نمایید. اما روشهای سادهتر دیگری برای تمیز کردن کابینتها مانند استفاده از شویندههای طبیعی چون سرکه رقیق شده، دستمالهای آشپزخانه و … وجود دارند. در نهایت هر تمیز کنندهای که انتخاب میکنید، مراحل یکسانی را برای خانه تکانی آشپزخانه پیش روی خود خواهید داشت:
- برای پاک کردن قسمت بیرونی درهای کابینت و کشو از پارچه یا اسفنج نرم استفاده کنید. ممکن است برای از بین بردن چربیهای سنگین ، نیاز به استفاده از کمی تمیزکننده داشته باشید.
- پاک کننده را روی کشو و دستههای درب بکشید.
- برای پاک کردن شکافهای تزئینات زینتی، از مسواک استفاده کنید.
- پاک کننده را در قسمت داخلی درها و هرجا که نیاز به تمیز کردن دارد بریزید و با دستمال آن نقطه را تمیز کنید.
- از یک پارچه دوم یا اسفنج آغشته به آب تمیز استفاده کنید تا پاک کنندهها را از تمام سطوح تمیز نمایید.
- در نهایت به کمک یک حوله خشک تمامی سطوح را خشک نمایید.
تمیز کردن کف
کف آشپزخانه را در خانه تکانی آشپزخانه از یاد نبرید. اگر کف آشپزخانه سرامیک است، مایع تمیز کننده را در سطح ریخته و با یک سطل آب تمیز و دستمال تمیز، کف آشپزخانه را پاک کنید. البته امروز راههای سریعتری مانند استفاده از جارو و تیهای مخصوص وجود دارد که شما میتوانید از آنها برای پاکسازی کف کابینت و آشپزخانه از آنها بهره مند شوید.
تمیز کردن دیوارها و سقف
توجه داشته باشید که در خانه تکانی آشپزخانه، نباید دیوارها و سقف را فراموش نمایید. دیوارها و سقف آشپزخانه به جرات کثیفترین و آلودهترین جاهای آشپزخانه است، چرا که اغلب در تمیزکاریهای روزانه این قسمتها از یاد میروند. از تیهای مخصوص استفاده نمایید و تمامی قسمت سقف آشپزخانه را تمیز کنید. همچنین لازم است تا با مایعهای مخصوص و دستمالی تمیز، تمامی دیوارهایی که آغشته به چربی هستند را پاک نمایید.
پاک کردن سطوح
به این منظور تمام وسایل آشپزخانه را که به آنها چندان نیاز ندارید را کنار بگذارید. سپس سایر وسایل را درون سبد قرار دهید تا در صورت لزوم آنها را تمیز کنید. با مایعهای مخصوص تمیز کردن آشپزخانه، سطوح آشپزخانه مانند سنگ روی کابینت را پاک و خشک نمایید و سپس وسایل را روی سطح بچینید.
تمیز کردن سینک
سینک را از هر ظرف کثیفی پاک کنید. درپوش سینک را سرجای خود قرار دهید و آن را از آب پر کنید. سپس مقداری سرکه رقیق شده و یا صابون مخصوص را درون آن بریزید و کمی صبر کنید. سپس درپوش سینک را بردارید تا آب آن کشیده شود. با این کار چربی سینک را از بین میبرید. برای تکمیل کردن تمیزکاری، به کمک یک دستمال و صابون مخصوص سطح سینک را تمیز کنید و سپس با آب گرم سینک را پاک نمایید.
تمیز کردن یخچال
یخچال را خالی کنید و مواد غذایی را کنار بگذارید. سپس به کمک دستمال و مقداری پودر مخصوص، یخچال را از بالا به پایین تمیز کنید. البته به شما پیشنهاد میکنیم حتما به این منظور، دفترچه راهنمای یخچال را مطالعه نمایید.
تمیز کردن هود آشپزخانه
یکی دیگر از وسایلی که در خانه تکانی آشپزخانه باید حتما تمیز کنید، هود آشپزخانه است. از آنجایی که این وسیله در تماس مستقیم با غذا قرار دارد، محل تجمع چربیها خواهد بود. به این منظور بخشهای جدا شدنی هود را جدا کنید و آنها را با آب گرم و صابون بشویید و خشک کنید. با این کار بخش اعظمی از تمیزکاری آشپزخانه را انجام دادهاید.
شست و شوی ظرفها
در خانه تکانی آشپزخانه لازم است تا ظرف و ظروف را هم بشویید. شما با این کار اطمینان خواهید داشت که هیچگونه آلودگی درون کابینتهای تمیز شده شما نفوذ نمیکند.
نکته:
اگر ظروف مسی دارید، برای تمیز کردن آنها باید جانب احتیاط را رعایت کنید. بهترین مخلوطها برای تمیز کردن ظروف مسی استفاده از ترکیب لیمو و نمک، ترکیب سرکه و جوش شیرین، سس گوجه فرنگی، ترکیب سرکه، نمک و آرد است.
اگر ظروف استیل دارید، نباید هرگز از سیمهای ظرفشویی برای تمیز کردن این ظروف استفاده نمایید چرا که خاصیت سایندگی آنها به ظروف استیل آسیب وارد میکنند. به همین دلیل لازم است تا برای تمیز کردن ظروف استیل، از پدهای نایلونی و یا برسهای پلاستیکی استفاده کنید. ضمنا از تماس مایعهای تمیز کننده حاوی آمونیاک و تمیزکنندهها با این ظرفها جلوگیری نمایید.
تمیز کردن سطل آشغال
تمیز کردن سطل آشغال را از یاد نبرید. زبالهها را به همراه کیسه آن از سطل بیرون ببرید. سطل زباله را با آب و صابون بشویید و جایی قرار دهید تا به طور کامل خشک شود. بعد میتوانید از آن استفاده نمایید. در صورتی که سطل زباله بو گرفته باشد، خوب است سطل زباله آشپزخانه را تعویض کنید تا آشپزخانه بوی نامطبوعی نگیرد.
چند نکته مهم در خانه تکانی آشپزخانه
برای تمیز کردن وسایل برقی، حتما دفترچه راهنمای آنها را مطالعه نمایید. ضمنا توجه داشته باشید که حین تمیزکاری این وسایل، حتما آنها را از برق جدا نمایید.
در تمیز کردن یخچال فریزر و ماشین لباسشویی دقت نمایید تا تراز این وسایل را برهم نزنید، چرا که ممکن است بعد از تمیز کردن، عملکرد آنها با مشکل مواجه شود.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد در خانه تکانی آشپزخانه نباید هیچ نقطه را از یاد ببرید، چرا که در غیر اینصورت علی رغم تمیزکاری، ممکن است هنوز بوی چربی از آشپزخانه به مشامتان برسد. پس با استفاده از این راهنما، هر بخش را به خوبی تمیز نمایید.
منبع: onegoodthingbyjillee.com
ارسال پاسخ