اهمیت و اصول انتخاب رنگ در معماری

0

رنگ در معماری  مقاله ای است که امروز قصد داریم در سایت استادکار خدمت شما عزیزان مطرح کنیم. با ما همراه باشید تا دررابطه با تاثیر رنگ در معماری  و روانشناسی رنگ در محیط معماری اطلاعاتی به دست آورید. در ابتدا باید خاطر نشان کرد که معماری فرایند برنامه ریزی، طراحی و ساخت ساختمان ها یا سازه های دیگر است. آثار معماری، به شکل مادی ساختمان ها واغلب به عنوان نمادهای فرهنگی وحتی به عنوان آثار هنری درک می شوند. تمدن های تاریخی اغلب با دستاوردهای معماری خود شناخته می شوند.

آیا تا به حال فکر کرده اید که نقش رنگ در معماری  چیست؟

علاوه بر عناصر سازنده که یک شیء معماری را تشکیل می دهند، تاثیر رنگ در سطوح نیز بر فضا تاثیر می‌گذارد.

توصیف رابطه رنگ ها و ویژگی های مختلف آنها و یا حتی بسیاری از مطالعات موجود در این مورد، برای شما بسیار پیچیده است. رنگ را می توانید با روانشناسی، و حتی عرفان مرتبط کنید. رنگها با توجه به دوره هنری، تاریخی یا فرهنگی معنایی متفاوت دارند. این مقاله به منظور بررسی جنبه های فنی رنگ یا مفاهیم مورد بررسی رنگ به دنبال درک رابطه ای بین رنگ در معماری است.

خدمات نقاشی ساختمان در استادکار

نقاشی ساختمان

  • رنگ آمیزی و نقاشی دیوار
  • رنگ آمیزی و نقاشی سقف
  • پتینه کاری دیوار
  • اجرای انواع رنگ‌های روغنی، اکرولیک و پلاستیک
دریافت این خدمت از استادکار

رنگ

رنگ بخش جدایی ناپذیری از جهان ما است، نه فقط در محیط طبیعی، بلکه در محیط معماری هم قطعا شما رنگ را می بینید و حتی می شناسید. رنگ همیشه در روند تکاملی ما انسانها نقش داشته است. شما محیط را با رنگ های آن درک می کنید و مغز شما فرایندها را بر اساس یک هدف ذهنی درک می کند. تأثیر روانشناختی، ارتباطات، اطلاعات و تأثیرات آن بر روی روان شما، جنبه هایی از فرآیندهای قضاوت ادراکی را تشکیل می دهد. بنابراین، اهداف طراحی رنگ در معماری صرفا تحت دکوراسیون رضایت بخش نمی شود.

همانطور که مستحضرید به ویژه در دهه گذشته، مشاهدات تجربی و مطالعات علمی ثابت کرده اند که واکنش انسان-محیط زیست در محیط معماری درصد زیادی بر اساس درک عمیقی از رنگ می باشد. این مطالعات تایید می کند که واکنش شما به رنگ بر حالت روان شناختی و فیزیولوژیکی شما نیز بستگی دارد. شما می دانید که رنگ ادراک حسی است  و اثراتی دارد که نمادین، وابسته، سنتستیک و عاطفی است. تاثیر رنگ در محیط های متنوع مانند مکان های پزشکی و روانپزشکی، دفاتر، کارخانه های صنعتی و تولیدی، فضاهای آموزشی، خانه های سالمندان، و غیره بسیار مهم است. همین موضوع اهمیت رنگ در معماری  و فضاسازی را به وضوح را نشان می دهد زیرا رنگ ها هر کدام در درون خود دارای وظایف و زمینه های عملکردی مختلف هستند. بسته به اینکه در کجا از چه رنگی استفاده میشود قطعا حس های مختلفی القا می شود.

روانشناسی رنگ

باید بدانید که رنگ ها بر زندگی انسان تاثیری به سزایی دارند، شاید خیلی از ما زمان زیادی را صرف انتخاب رنگ نکنیم. ام بدانید که رنگ ها این قدرت را دارند که حتی خلق و خو و افکارما را هم متحول کنند. فاکتورهایی مانند سن، جنسیت، سلیقه ، فرهنگ و… در انتخاب رنگ خیلی تاثیر دارد. حتی با ترکیب کردن انواع رنگ می توانید به رنگ دلخواه خود برسید. شاید انتخاب رنگ  کار سختی باشد اما برای داشتن منزلی شیک، نگران نباشید همکاران ما در سایت استاد کار همراهان همیشگی شما هستند، آها به شما کمک می کنند تا انتخابی درست در این زمینه داشته باشید و روند رنگ آمیزی شما به خوبی پیش رود.. در ادامه این مطلب قصد داریم با تا با روانشناسی رنگ ها بر انسان، به شما در انتخاب درست رنگ کمک کنیم.

انواع رنگ

در حالت کلی باید بدانید که رنگ ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:

  • رنگ های گرم : قرمز، زرد، نارنجی
  • رنگ های سرد : آبی، سبز، بنفش
  • رنگ های خنثی : مشکی، سفید، خاکستری

قرمز

باید این نکته را یادآور شد که رنگ قرمز، میزان انرژی اتاق را به شکل قابل توجهی بالا می برد. این رنگ بسیار هیجان آفرین بوده و باعث افزایش فشار خون، افزایش دفعات تنفس و ضربان قلب می شود. قرمز بیشتر برای رنگ آمیزی اتاق پذیرایی و نشیمن استفاده می شود. رنگقرمز باعث ایجاد هیجان و افزایش گفتگو در افراد می شود. این رنگ اصلا برای اتاق خواب رنگ مناسبی نیست.

زرد

باید بدانید که رنگ زرد رنگ رنگی شادی آفرین و آرام بخش است. رنگ زرد، بیشتر برای رنگ آمیزی فضای غذاخوری، آشپزخانه و حمام استفاده می شود. استفاده از رنگ زرد در فضاهای داخلی چندان پیشنهاد نمی شود. اگر در استفاده از رنگ زرد زیاده روی کنید قطعا باعث ایجاد حس خشونت می شود. تحقیقات نشان می دهد: نوزادان در فضای زرد، گریه و بی تابی بیشتری خواهند داشت.

آبی

آبی رنگی است که در کاهش فشارخون، کاهش ضربان قلب و میزان تنفس خیلی موثر است. از این رو رنگ آبی سبب آرامش می شود. با توجه به تأثیر آرامش بخشی آبی، این رنگ در رنگ آمیزی اتاق خواب و حمام بسیار توصیه می شود.

باید در استفاده از رنگ آبی دقت زیادی به خرج دهید. رنگ آبی رنگ سردی است.  از این رو برای رنگ آمیزی فضا هایی که در برابر نور مستقیم آفتاب هستند توصیه نمی گردد.

باید خاطر نشان کرد که آبی تیره، اثری برعکس آبی روشن دارد. آب تیره سبب بروز غم و اندوه می شود.

نکته زیبایی:اگر رنگ آبی کم رنگ یا آبی فیروزه ای در جوار رنگ کرم قرار بگیرید، ترکیب بسیار زیبایی به دست می آید.

سبز

رنگ سبز، رنگی است که دارای ویژگی مشابه رنگ آبی است. استفاده و انتخاب رنگ سبز، بیشتر در اتاق نشیمنبه شما توصیه می شود که حس راحتی و آسایش القا می نماید.

بنفش

باید بدانید که رنگ بنفش تیره، رنگ سنگین و تصنعی است . این رنگ به تنهایی در اتاق، حس ناخشنودی القا می کند. ترکیب بنفش با رنگ های مکمل در رسیدن به فضایی شیک و ایده آل، کمک شایانی می نماید. ویژگی بنفش کمرنگ به رنگ آبی بسیار نزدیک است. بنفش کمرنگ، برای رنگ آمیزی اتاق خواب شما بسیار توصیه می شود. بنفش عکس آبی، رنگ سردی نیست زیرا این رنگ از ترکیب قرمز و حاصل شده است، به همین علت خاطر خاصیتی بین قرمز و آبی دارد.

نارنجی

نارنجی، رنگی است که سبب ایجاد هیجان، اشتیاق و انرژی می گردد. نارنجی به هیچ وجه برای اتاق خواب و نشیمن توصیه نمی گردد. نارنجی رنگ است ازترکیب  دو رنگ زرد و قرمز. ا ز رنگ نارنجی به دلیل خاصیت انرژی بالای آن می توانید در فضای ورزشی استفاده کنید. این رنگ سبب تخلیه انرژی می گردد.

رنگ های خنثی

باید بدانید که رنگ های خنثی بیشتر به عنوان رنگ پایه به کار برده می شوند. این رنگ ها در دکوراسیون خانه بسیار شیک هستند. ویژگی اصلی آنها، انعطاف پذیری بالای آنها می باشد. رنگ های خنثی را می توانید در کنار همه ی رنگ ها استفاده کنید و محیطی دلنشین ایجاد نمایید.

مشکی، برای برجسته سازی جزییات کار، انتخاب خوبی است. برخی متخصصان اعتقاد دارند که هر اتاقی در خانه، به رنگ مشکی به عنوان زمینه، برای اشکارسازی سایر رنگ ها نیاز دارد.

قرمز تیره

قرمز آلبالویی، سبب بروز تندمزاجی و تند خویی در افراد می شود. در روانشناسی رنگ قرمز تیره، سبب ایجاد واکنش های عصبی در شما می گردد. استفاده از قرمز تیره به عنوان رنگ اصلی و یا رنگ زمینه  در فضای اتاق شما به هیچ وجه توصیه نمی گردد.

رنگ سقف و دیوار

سقف، یکی از اعضای اصلی تشکیل دهنده فضای اتاق شما محسوب می شود. بیشتر سعی کنید از رنگ سفید برای رنگ آمیزی سقف استفاده کنید. در اصل، رنگ سفید انتخاب خوبی برای رنگ آمیزی سقف اتاق محسوب می شود.

باید بدانید که رنگی که برای سقف انتخاب می کنید باید حتما روشن تر از رنگ دیوار و کف اتاق باشد. انتخاب رنگ تیره در اتاق سبب می شود تا فضای اتاق شما کوچک به نظر بیاید.

نقاشی نمای ساختمان

نقاشی نمای ساختمان

  • نقاشی و رنگ آمیزی نمای ساختمان
  • نقاشی نمای سیمانی، بتنی، آجری، سنگی و...
  • نقاشی نما ساختمان با داربست و بدون داربست
  • رنگ آمیزی نما با رنگ های پایه آب و پایه حلال
دریافت این خدمت از استادکار

جستاری بر نقش رنگ در معماری

اگر محیطی با دیوار، کف و سقف خنثی ایجاد کنید، وقتی رنگ های خاصی در سطوح مختلف اعمال می کنید، جلوه های بصری مختلفی به دست می آورید. به عنوان مثال، اگر یک سایه تیره تر روی سقف قرار دهید، احساس یک فضای کوچکتر تولید می شود؛ اگر رنگ را روی دیوار مرکزی فضا بکار ببندید، ایده “کوتاه شدن فضایی” ایجاد می شود؛ در حالی که اگر به تمام دیوارها اعمال کنید، ادراک فضای طولانی تر از آنی که واقعا تولید می شود، حس می گردد.
اگر فقط دیوارهای جانبی فضا را نقاشی کنید، ادراک تنگ شدن فضا وجود دارد؛ در غیر این صورت، هنگامی که نقاشی روی دیوار مرکزی و سقف در همان رنگ اعمال کنید، محیط به نظر می رسد گسترش یافته است و بزرگتر است. اگر به دنبال کاهش ارتفاع فضا هستید یا می خواهید فوکوس را در ارتفاع مشاهده کنید، باید تمام سطوح را در نیمه به سطح زمین بکشید و رنگ های تیره تر روی سطوح بالای آن اعمال کنید تا به شما این اثر دلخواه را دهد.
اما باید بدانید که رنگها بدون حضور نور کارایی ندارند. همانطور که اسرائیل پدروسا در کتاب خود در Cor Corp. Inexistente می گوید، “در رنگ هیچ اثر مادی وجود ندارد: این تنها احساس است که توسط سازمان های عصبی خاص تحت عکس العمل نور انجام می شود، رنگ به طور محرمانه با محرک های روحی مرتبط است و می تواند در ارتباط با حجم و شکل هر پروژه مورد استفاده قرار گیرد.”

با توجه به “روانشناسی رنگ” ایده های زیر توسعه یافته اند:

  • آبی: احساس مثبت، اعتماد به نفس و امنیت را منتقل می کند. این اغلب در فضاهای تجاری مانند دفاتر و شرکت ها استفاده می شود.
  • زرد: خوشبینی، کنجکاوی، جوانی و فضای روشن را نشان می دهد. این امر در فضاهای تجاری یا رستوران ها اغلب برای جلب توجه عابران پیاده استفاده می شود.
  • قرمز: این رنگ انرژی، هیجان، ضربه را نشان می دهد. بنابراین، آن را به طور منظم در فضاهای تجاری مانند فروشگاه ها و یا فست فود استفاده می کنند، زرد نشان دهنده اجباری خاص و میل مصرف کننده است.
  • سبز: موجب آرامش، آسایش، و رفاه می شود. به طور منظم در فضاهای مرتبط با سلامتی و رفاه، مانند بیمارستان ها و مراکز آرامش بخش استفاده می شود.
  • نارنجی: نتیجه ترکیبی از زرد و قرمز، نارنجی، ایده شدت، خلاقیت، سر و صدا و شور و شوق را مطرح می کند. اغلب در محیط های خلاق مانند دفاتر، استودیو ها و مدارس استفاده می شود. اگر با آبی استفاده شود، ایده تحریک پذیری و اعتماد را بیان می کند و از سوی ادارات و دفاتر بانکی نیز به تصویب می رسد.
  • بنفش: این رنگ رفاه، آرامش و راحتی را منتقل می کند.
  • در پروژه هایی برای کودکان، رنگ ها را برای ایجاد انگیزه در رشد روان شناختی و حسی کودک مورد استفاده قرار می دهند.
  • در پروژه های بیمارستان یا حوزه بهداشت، رنگ ها به عنوان یک عنصر مکمل برای توانبخشی بیماران مانند بنیاد Ester Koplowitz برای بیماران مبتلا به فلج مغزی طراحی شده اند.

در آخر

به یاد داشته باشید که انتخاب رنگ در معماری یا هر فضای دیگری، موضوعی سلیقه ای و شخصی محسوب می شود. شما تنها کسی خواهید بود که در اتاق خود بیشترین زمان را سپری می کنید، پس حالا که با خاصیت رنگ در معماری آشنایی پیدا کرده اید، با اطمینان خاطررنگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید.

پس در این مقاله از استادکار شما تاثیر رنگ در معماری  و هم چنین تاثیراتی که هر رنگ روی هر فضا دارد را مشاهده نموده اید. از این رو نقاشی ساختمان به صورت جزیی و کلی با سبک جدید و همچنین آخرین متد روز با همکاری پرسنل ما در سایت استادکار صورت می گیرد. اگرازرنگهای قدیمی خسته شه اید ما کلی ایده جدید وقشنگ برای منزل یا محل کار شما داریم.آنچه در رویای شماست کار ماست.

خدمات نظافت منزل توسط آقا در استادکار

نظافت منزل

  • شستن دیوار‌ها و پنجره‌ها
  • شستن و تی کشیدن کف
  • نظافت پذیرایی‌و نظافت اتاق‌ها
  • شستن سرویس بهداشتی و حمام
دریافت این خدمت از استادکار
خدمات نقاشی ساختمان در استادکار

نقاشی ساختمان

  • رنگ آمیزی و نقاشی دیوار
  • رنگ آمیزی و نقاشی سقف
  • پتینه کاری دیوار
  • اجرای انواع رنگ‌های روغنی، اکرولیک و پلاستیک
دریافت این خدمت از استادکار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.