سبک آرت نوو، طراحی متفاوت، هنردوست و طبیعت‌گرا!

0

معماری و دکوراسیون نیز مانند هر هنر دیگری، تنوع بسیار بالایی داشته و از سبک‌های متفاوتی برخوردار است. این موضوع در طول تاریخ و متناسب با شرایط تاریخی و هنری زمان، شکل می‌گیرد و همین موضوع نیز به اهمیت آن می‌افزاید. یکی از مهم‌ترین سبک‌های معماری و دکوراسیون سبک آرت نوو یا هنر نو است که از ارزش بالایی برخوردار بوده و با توجه به ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد، بسیار متفاوت و جذاب به نظر می‌رسد. در این مطلب از وب‌سایت استادکار با شما هستیم تا به طور مفصل به این سبک بپردازیم و آن را به خوبی بشناسیم.

سبک آرت نوو کدام است؟

سبک آرت نوو که به معنای هنر نو و جدید است، یکی از جنبش‌های پیشرو در اواخر قرن نوزدهم به حساب می‌آید که به دنبال خود، تأثیرات بسیاری را نیز بر سبک‌های معماری قرون و دوره‌های بعدی به همراه داشته است. این سبک را می‌توان به عنوان نقطه اتصالی میان سبک‌های قدیمی و همین‌طور مدرن قرن بیستم دانست که نقش بسیاری بر تأثیرپذیری معماری از عنصر طبیعت ایفا کرده است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها برای شناخت و تشخیص راحت‌تر این سبک، وجود سطوح مواج و خطوط نرمی است که فضاهای سیالی را به صورت تو در تو شکل می‌دهد. به همین دلیل نیز هرجا چنین ویژگی را در معماری یک بنا مشاهده کردید، تقریباً می‌توانید با اطمینان آن را مربوط به سبک آرت نوو بدانید.

نامی که برای این سبک انتخاب شده در واقع الهام گرفته از مغازه‌ای با نام هنر نو است که توسط یک معمار بلژیکی به نام وان دو ولد طراحی شده است. این مغازه به گونه‌ای طراحی شده بود که توانست الهام‌بخش ابداع احجام و فرم‌های اخیر باشد.

بیشتر بدانید: سبک اسکاندیناوی در دکوراسیون کدام است؟

ویژگی‌های سبک آرت نوو در مبلمان و دکوراسیون داخلی
سبک آرت نوو بر پایه نزدیکی به طبیعت و داشتن اشکالی منحنی و مواج طراحی می‌شود.

تاریخچه سبک آرت نوو

سبک آرت نوو یا همان هنر نو از نیمه دوم قرن نوزدهم و در کشور فرانسه شکل گرفت و تأسیس شد. این سبک در آن زمان به عنوان سبکی معرفی شد که می‌تواند تا حدی گسترش پیدا کند و سبک‌ها، جنبش‌ها و حرکت‌های هنری دیگری را نیز درون خود بگنجاند. به همین دلیل هم در زمان خود، قدرت بسیاری پیدا کرده و بسیار سر زبان‌ها افتاد.

این جنبش در ابتدا در هنرهای تزئینی همچون طراحی پارچه آنتیک آرت نوو، مبلمان آرت نوو و ساخت کتاب شروع شد و بعد از آن نیز به حوزه‌های دیگری مثل گرافیک، نقاشی، طراحی داخلی و حتی عکاسی نیز رسید. حضور سبک آرت نوو در معماری را می‌توان به اوایل دهه 1890 تا 1910 ارتباط داد.

تقریباً می‌توان با اطمینان گفت که این سبک از هنر ژاپن یا همان ژاپنیسم مربوط به قرن 19 الهام گرفت و آن را با تکنولوژی‌ها و تزئینات جدیدی همراه کرد. در واقع سبک آرت نوو به جای آن‌که در عصر ماشینی شدن و انقلاب صنعتی روند عادی دوران خود را طی کند، به دنبال پیشه‌وری و هنر دست رفت و تأکید بیشتری بر آن داشت.

در نتیجه این ویژگی‌ها به مرور زمان، ساختمان‌سازی‌هایی که در سال‌های میان 1890 تا 1914 انجام می‌گرفتند، دست‌خوش تغییراتی شده و درون‌مایه‌های تزئینی متفاوتی پیدا کردند. این درون‌مایه‌ها نشانگر جهان طبیعی بودند و به همین دلیل نیز در آن‌ها از اشکالی همچون برگ‌، گل، پیچک، پرندگان و… استفاده می‌شد. دلیل این موضوع و به طور خاص، طبیعت‌گرایی در بناهای این دوران، باور به این مسئله بود که عالی‌ترین درجه زیبایی در طبیعت دیده می‌شود و به همین دلیل نیز باید از آن استفاده کرد.

بیشتر بدانید: چطور خانه را به سبک نئوکلاسیک چیدمان کنیم؟

ویژگی‌های سبک آرت نوو در طراحی صنعتی و معماری داخلی ساختمان
این سبک علی‌رغم سبک‌های هم‌دوره خود به سمت صنعتی شدن نرفت و سعی کرد تا جای ممکن، مفهوم هنر و طبیعت را در خود رشد دهد.

المان‌های مهم در طراحی داخلی به سبک آرت نوو

همان‌طور که پیش از آن نیز اشاره کردیم، بخش مهمی از سبک آرت نوو در طراحی داخلی نمایان می‌شود و به همین دلیل نیز طراحی داخلی به این سبک از ویژگی‌ها و المان‌های مشخصی تکمیل می‌گردد. به همین دلیل در این بخش می‌خواهیم به طور کامل به المان‌های مهم در طراحی داخلی به این سبک اشاره کنیم.

علاوه بر استفاده از خطوط منحنی و مواجی که پیش از این نیز به آن اشاره کردیم، سبک آرت نوو معتقد است که می‌توان شیشه و گل‌نرده را نیز به عنوان یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های طراحی دکوراسیون داخلی دانست.

معمولاً در طراحی داخلی به این سبک از تزئیناتی همچون کاغذ دیواری استفاده می‌شود و اکسسوری‌هایی همچون ظروف و مجسمه‌های نقره نیز از جایگاه مهمی برخوردار هستند. تمامی این ویژگی‌ها با تمام جزئیات خود، بخش مهمی از تزئینات خانه را شامل شده و زیبایی و جذابیت آن را نیز افزایش می‌دهند.

از جمله دیگر ویژگی‌های طراحی داخلی به سبک آرت نوو می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • تزئینات مواج و شبیه به گل و گیاه
  • استفاده از المان‌ها و درون‌مایه‌های ژاپنی
  • داشتن شیشه‌های قوس‌دار
  • استفاده از وسایل و اشکال نامتقارن
  • استفاده فراوان از متریال‌های چوب، سنگ و شیشه
  • استفاده از نقوش و نقاشی‌هایی با مضمون گیاهان آبزی، نیلوفر آبی و سایر عناصر طبیعت
  • استفاده از رنگ‌های روشن همچون سفید، خامه‌ای، ماسه‌ای و رنگ‌هایی با ته‌مایه‌های رنگ چمن، برگ و سنگ

بیشتر بدانید: ۶ ایده ساده برای اجرای سبک بوهو در دکوراسیون

کاربرد عناصر طبیعت و نقوش منحنی و مواج در مبلمان آرت نوو
آشنایی با ویژگی‌ها و المان‌های مشخص سبک آرت نوو شما را در نحوه استفاده از این سبک کمک خواهد کرد.

سبک آرت نوو در دکوراسیون داخلی در فضاهای مختلف

حالا بیایید استفاده از این سبک را در دکوراسیون داخلی به طور دقیق‌تر و جزئی‌تر موردبررسی قرار دهیم و هرکدام از فضاهای خانه را به طور مجزا طراحی کنیم:

سبک آرت نوو در دکوراسیون نشیمن

طبیعتاً اگر تصمیم به استفاده از سبک آرت نوو دارید، لازم است به دکوراسیون نشیمن منزل خود به عنوان یکی از مهم‌ترین فضاهای خانه، توجه ویژه‌ای داشته باشید. به طور کلی باید بگوییم که این سبک از شما می‌خواهد که اصول چیدمان وسایل را به خوبی بشناسید و تا حد ممکن از عناصر طبیعی استفاده کنید.

به همین دلیل نیز می‌توانید با نگهداری از گل و گیاه طبیعی برای تلطیف فضا به سبک آرت نوو نزدیک‌تر شوید. در کنار این هم وجود المان‌های طبیعی همچون چوب، شیشه و… نیز در نزدیکی هر چه بیشتر به آرت نوو کمک خواهد کرد.

بیشتر بدانید: معرفی سبک صنعتی در دکوراسیون و هرچه باید بدانید

کاربرد نقوش منحنی برگرفته از طبیعت سبک آرت نوو در دکوراسیون داخلی نشیمن و پذیرایی
با نگهداری از گیاهان آپارتمانی می‌توانید تا جای ممکن به طراحی به سبک آرت نوو نزدیک شوید.

سبک آرت نوو در دکوراسیون اتاق‌ خواب

برای طراحی دکوراسیون اتاق‌ خواب خود به سبک آرت نوو لازم است که پیش از هر چیز، توجه ویژه‌ای بر المان آینه و به‌ویژه ‌آینه‌های دایره‌ای شکل داشته باشید. در کنار این نیز می‌توانید گل و گیاه بسیاری را نیز مهمان اتاق خود کرده و حس و حال طبیعت را نیز در محیط افزایش دهید. یادتان نرود که استفاده از برخی وسایل تزئینی و همین‌طور تصاویر و نقاشی‌های جذاب روی دیوار هم می‌تواند سبک اتاق‌ خواب شما را به آرت نوو نزدیک‌تر کند.

کاربرد آینه گرد و منحنی به سبک آرت نوو در دکوراسیون داخلی اتاق خواب
سعی کنید با استفاده از آینه‌هایی دایره‌ای شکل، آرت نوو را به اتاق‌خواب خود بیاورید.

سبک آرت نوو در آشپزخانه

حالا برویم به سراغ قلب خانه! شما زمانی می‌توانید سبک آرت نوو را به دکوراسیون آشپزخانه‌تان راه دهید که عدم تقارن را برخلاف سایر سبک‌های قدیمی، مدنظر داشته باشید. در کنار این نیز استفاده از کاشی و سرامیک‌هایی که طرح‌دار بوده و از نقوش طبیعی همچون گیاهان برخوردار هستند، نیز می‌تواند فضای شما را به این سبک نزدیک‌تر کند. یادتان نرود که داشتن وسایل و سطوح منحنی و مواج نیز فضایتان را ایده‌آل‌تر خواهد کرد.

بیشتر بدانید: بررسی کامل دکوراسیون داخلی ایتالیایی سبک تاریخی،قدیمی و مدرن

اجرای کاشی و سرامیک‌ طرح‌دار به سبک آرت نوو در دکوراسیون داخلی آشپزخانه
با استفاده از کاشی‌ها و سرامیک‌‌های طرح‌دار می‌توانیک سبک آرت نوو را در آشپزخانه‌تان پیاده‌سازی کنید.

سبک آرت نوو در دکوراسیون حمام

به طور کلی طراحی فضاهای بهداشتی همچون حمام و سرویس بهداشتی، زمانی به سبک آرت نوو طراحی می‌شود که شیشه‌های رنگی و آینه‌های بسیاری داشته باشد. در کنار این نیز نورپردازی فضا و نوع قرارگیری‌شان از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.

استفاده از عناصر و المان‌های سبک آرت نوو در دکوراسیون حمام و سرویس بهداشتی
طراحی فضاهای بهداشتی به سبک آرت نوو نیز می‌تواند فضای خانه‌تان را متفاوت‌تر کند.

سبک آرت نوو در فضای اداری

اصولاً معیارهای طراحی به سبک آرت نوو موجب ایجاد خلاقیت شده و به همین دلیل نیز در پرورش هنرمندان صنعتگر نیز نقشی اساسی خواهد داشت. به همین خاطر هم هست که طراحی آرت نوو امروزه برای طراحی کتاب‌فروشی‌ها و دفاتر اداری، طرفداران بسیاری دارد و روحیه خلاقانه را بازتاب می‌دهد. در این طراحی می‌توانید همچون سایر فضاها از عناصر مواج و منحنی استفاده کرده و آن‌ها را با المان‌های طبیعی همچون چوب یا گل و گیاه نیز همراه سازید.

بیشتر بدانید: دکوراسیون منزل به سبک انگلیسی چه ویژگی‌های دارد؟

بالا بردن خلاقیت افراد با استفاده از سبک آرت نوو در مبلمان فضای اداری
استفاده از این سبک در دکوراسیون فضاهای اداری، خلاقیت را در افراد پرورش خواهد داد.

ترکیب رنگی در طراحی داخلی

یکی از مهم‌ترین اصول طراحی به سبک آرت نوو انتخاب رنگ مناسب است. این سبک پالت بسیار گسترده و متنوعی پیش روی شما قرار می‌دهد تا بتوانید فضایی برگرفته از طبیعت در خانه‌تان ایجاد کنید. همان‌طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، رنگ‌های روشنی همچون سفید، کرم و ماسه‌ای، اصلی‌ترین ترکیب رنگی در طراحی داخلی به سبک آرت نوو را شامل می‌شوند.

با این حال شما می‌توانید پالت‌های رنگی روشن دیگری را نیز در خانه‌تان به کار بگیرید. این یعنی تمامی رنگ‌های روشنی که به نوعی ته‌مایه‌هایی از رنگ چمن، سنگ و برگ‌ها دارند نیز برای فضایی با این سبک بسیار مناسب خواهند بود. بنابراین پیاده‌سازی سبک آرت نوو در مبلمان نیز نیازمند انتخاب رنگ‌هایی مناسب و طرح‌های مواج و منحنی خواهد بود.

بیشتر بدانید: دکوراسیون مدرن یا سبک پست مدرن چه ویژگی‌هایی دارد؟

پالت رنگی روشن مانند سفید و کرم در ترکیب رنگ مبلمان به سبک آرت نوو
استفاده از پالت رنگی متنوع، اما روشن، یکی از ویژگی‌های اصلی سبک آرت نوو به حساب می‌آید.

جمع‌بندی

ویژگی‌های منحصربه‌فرد سبک آرت نوو به گونه‌ای است که برخلاف سایر سبک‌های هم‌دوره خود، شما را به فضایی طبیعی و اصیل می‌برد. به همین دلیل نیز اگر تصمیم به استفاده از این سبک دکوراسیونی دارید، بهتر است توصیه‌های آن را مو به مو اجرا کنید تا فضای هنری با طبیعی‌ترین تزئینات را داشته باشید.

دانلود اپلیکیشن استادکار

  • نسخه IOS استادکار
  • نسخه اندروید استادکار
  • دریافت از اپ استور و سیب اپ
  • دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
دریافت این خدمت از استادکار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.