در این مطلب میخوانید:
رنگ طوسی را میتوان از آن دست رنگهایی دانست که علیرغم محبوبیتی که تقریباً همیشه در دکوراسیون منزل داشته، اما در طی سالیان اخیر به عنوان یک ترند شناخته شده و به عنوان یکی از اولین انتخابهای بسیاری از افراد در طراحی دکوراسیون داخلی منزلشان استفاده میشود. به همین دلیل نیز بد نیست اگر نگاهی به نحوه استفاده از رنگ طوسی بیندازیم و ببینیم که چگونه میتوانیم بهترین ست رنگ طوسی را در خانهمان ایجاد کنیم. تا انتهای این مطلب از وبسایت استادکار با ما همراه باشید تا به طور مفصل به این موضوع بپردازیم و ابهامات ذهنی شما را در رابطه با این رنگ برطرف نماییم.
معرفی رنگ طوسی در رنگشناسی
به طور کلی باید بگوییم که رنگ طوسی حاصل ترکیب رنگ مشکی و سفید بوده و به عنوان یک رنگ تمام خنثی و سرد شناخته میشود. البته نکته مهمی که باید در اینجا اشاره کنیم این است که میزان سردی و گرمی رنگ طوسی در تناژهای رنگی متفاوت به میزان استفاده از رنگهای دیگر در این ترکیب نیز بستگی خواهد داشت. این یعنی اگر برای مثال رنگ طوسی شما با مقدار بسیار کم و جزئی از رنگ قرمز یا زرد ترکیب شده باشد، میتواند به عنوان یک رنگ خنثی اما متمایل به گرم نیز شناخته شود.
این موضوع میتواند به صورت برعکس نیز کاملاً صدق کند. یعنی اگر برای مثال در ترکیب رنگ سفید و مشکی برای ساخت رنگ طوسی، مقدار بسیار کمی رنگ آبی نیز اضافه شود، رنگ طوسی شما در نهایت به سردی بیشتری کشیده شده و دیگر هیچگونه گرمایی نخواهد داشت. به همین دلیل نیز اگر در چنین شرایطی به دنبال آن هستید که از سرمای فضای خانه کاسته و آن را کمی گرمتر کنید، میتوانید در ست رنگ طوسی خود، المانهایی با رنگهای گرم نیز اضافه کنید.
بیشتر بدانید: راهنمای انتخاب بهترین رنگ برای اتاق خواب کوچک شما
رنگ طوسی در روانشناسی
وقتی صحبت از استفاده از رنگ طوسی در دکوراسیون منزل و همینطور بررسی ست رنگ طوسی میشود، نگاهی نیز به جایگاه رنگ طوسی در روانشناسی میاندازیم و آن را مورد بررسی قرار میدهیم. به طور کلی بر اساس علم روانشناسی، رنگ طوسی میتواند نشانی از بزرگواری و وقار در یک فرد باشد. این رنگ، به عنوان رنگی میانه که از ترکیب مشکی و سفید به دست میآید، میتواند به نوعی نشاندهنده توافق و صلح نیز باشد.
در کنار تمامی این توضیحات نیز میتوانیم اضافه کنیم که استفاده از رنگ طوسی در دکوراسیون منزل میتواند به نوعی نشاندهنده و تداعیکننده حس آرامش بوده و در عین حال، تعلق و منطق را نیز نشان دهد. بنابراین اگر شما هم از آن دست افرادی هستید که تمایل به رعایت تناسب و تعادل در فضا دارید و تمامی این ویژگیهای روانشناسانه را در خانهتان میپسندید، بهتر است که وقت تلف نکنید و ست رنگ طوسی خود را انتخاب نمایید.
بیشتر بدانید: روانشناسی رنگ و تاثیر رنگها از نظر روانشناسی بر روان افراد
منظور از ست رنگ طوسی چیست؟
از آنجایی که رنگ طوسی به عنوان یک رنگ خنثی شناخته میشود، نیاز دارد تا در کنار رنگهایی مناسب و با ایجاد یک ترکیب هوشمندانه به تعادل رسیده و احساس ایجاد شده در فضا را کنترل کند. برای درک این موضوع تصور کنید که در طراحی دکوراسیون نشیمن یک خانه، به صورت کاملاً یکدستی از رنگ طوسی استفاده شده باشد. طبیعتاً این فضا به مرور زمان خستهکننده و سرد به نظر میرسد و میتواند نوعی بیتعادلی را در فضا ایجاد کند.
در چنین شرایطی انتخاب یک رنگ یا ترکیب رنگی مناسب در کنار طوسی میتواند هویت پررنگتر و بهتری را به فضای خانه شما بخشیده و حس و حال آن را نیز به طور کامل، دگرگون کند. دقیقاً در همینجاست که مفهوم ست رنگ طوسی به میان میآید و شما باید برای رنگ طوسی خود، رنگ همنشین مناسبی را انتخاب و خریداری نمایید. اما مسئله مهم اینجاست که انتخاب ترکیب رنگی مناسب برای رنگ طوسی نیز به نوبه خود از اهمیت بالایی برخوردار بوده و دارای راز و رمزهای مربوط به خودش است.
بیشتر بدانید: رنگ سال 2021 چیست؟
انواع رنگ طوسی
همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، رنگ طوسی میتواند با ترکیب رنگهای متفاوتی در کنار سفید و مشکی به تناژهای متفاوتی تقسیمبندی شود. به همین دلیل هم هست که شما میتوانید با توجه به سلیقه و همینطور موقعیتی که در خانهتان دارید، به انتخاب ست رنگ طوسی خود متناسب با نوع این رنگ دست بزنید. با توجه به این موضوع میتوان حدس زد که تنوع انواع رنگ طوسی بسیار زیاد بوده و میتواند حتی بیانتها نیز شناخته شود! با این حال اگر بخواهیم برخی از مهمترین انواع رنگ طوسی را معرفی کنیم، میتوانیم به این موارد اشاره نماییم:
- رنگ طوسی سربی: این نوع از رنگ طوسی زمانی به وجود میآید که ترکیب سفید و مشکی شما با کمی آبی نیز همراه شود. برای آنکه بتوانید این رنگ را در ذهن خود تجسم کنید، میتوانید آن را تا حدودی شبیه به رنگ وسایل استیل بدانید.
- رنگ طوسی طبیعی: همانطور که از نام این رنگ برمیآید، از رنگ صخرهها، بعضی از حیوانات و پرنده و… گرفته شده که تا حدودی از تناژ گرمی برخوردار بوده و این روزها نیز برای استفاده در فضاهایی همچون آشپزخانه، بسیار ترند شده است.
- رنگ طوسی- نقرهای: این نوع از رنگ طوسی دقیقاً همان چیزی است که به صورت عادی در ذهن شما تجسم میشود. استفاده از رنگ طوسی- نقرهای در فضاهای تاریک میتواند تا حدودی به روشنتر به نظر رسیدن محیط کمک کند.
- رنگ دودی: این مدل از رنگ طوسی زمانی ساخته میشود که در ترکیب سفید و مشکی، میزان رنگ مشکی بیشتر باشد. استفاده از این رنگ در فضاهای متفاوتی از خانه امکانپذیر خواهد بود.
- رنگ طوسی متمایل به بنفش: این نوع از رنگ طوسی با مقدار کمی از رنگ بنفش نیز ترکیب شده و تناژ منحصربهفردی به خود گرفته است. غالباً از این رنگ در فضاهایی همچون اتاق خواب استفاده میشود.
- رنگ طوسی روشن: در ساخت رنگ طوسی روشن، مقدار رنگ سفید بیشتر است و به همین دلیل نیز رنگ طوسی، روشنتر به نظر خواهد رسید. شما میتوانید از این رنگ در هر فضایی از خانه که خواستید، استفاده کنید.
بیشتر بدانید: رنگ پیشنهادی برای هر قسمت خانه
انواع ست رنگ طوسی
از آنجایی که رنگ طوسی را میتوان به طور عام، رنگی خنثی دانست باید بگوییم که انتخاب ست رنگ طوسی نیز گستردگی بسیاری خواهد داشت. این یعنی شما میتوانید وسایل خود را در ترکیب و ست رنگ طوسی و با توجه به سلیقه خودتان انتخاب کنید. به همین دلیل نیز لازم است که در پاسخ به اینکه رنگ طوسی با چه رنگهایی ست میشود، مدلهای متفاوتی را ببینید و آنها را با هم مقایسه کنید. در ادامه شما را با برخی از انواع ست رنگ طوسی آشنا میکنیم:
ست رنگ طوسی با زرد
یکی از پرطرفدارترین انواع ست رنگ طوسی، زمانی است که این رنگ را با زرد یا خردلی همراه کنید. گرما و انرژی رنگ زرد میتواند در همنشینی با حس خنثی رنگ طوسی، آن را به تعادل رسانده و به فضای خانه نیز انرژی خوبی دهد. در کنار آن نیز همنشینی این دو رنگ در کنار هم از نظر زیباییشناسی نیز بسیار درست و مناسب خواهد بود. شما میتوانید این ست رنگ طوسی را در هر فضایی از خانه که خواستید، مورد استفاده قرار دهید.
ست رنگ طوسی با سبز
ترکیب تناژهای متفاوتی از رنگ سبز با طوسی نیز طرفداران بسیاری دارد و میتواند حس و حال فضای خانه شما را دگرگون کند. احساس طراوت و شادابی موجود در رنگ سبز در کنار رنگ طوسی، خیرهکننده خواهد بود. شما میتوانید این ترکیب رنگی را برای فضاهایی همچون دکوراسیون نشیمن به کار بگیرید.
ست رنگ طوسی و قرمز
اگر میخواهید کمی جسورانهتر عمل کنید و فضای خانهتان را بسیار شاداب و متفاوت سازید، میتوانید به سراغ رنگ قرمز بروید و آن را در همنشینی با رنگ طوسی، جذابتر و متفاوتتر سازید. استفاده از این ترکیب رنگی نیز با توجه به میزان استفاده هرکدام از این رنگها میتواند برای فضاهای متفاوتی از خانه انجام بگیرد.
ست رنگ طوسی و فیروزهای
رنگ فیروزهای به طور کلی یکی از محبوبترین رنگها در طراحی دکوراسیون داخلی است و طبیعتاً همنشینی آن با طوسی نیز میتواند غوغای جدیدی به دنبال داشته باشد! شما میتوانید با ست کردن این دو رنگ در کنار هم، فضای آرامشبخشی ایجاد کنید. با این حال با توجه به تناژ رنگ فیروزهایتان امکان آن وجود دارد که فضای خانه شما کمی سرد شود. در چنین شرایطی میتوانید با کمک المانهایی هرچند کوچک، ولی با رنگهای گرم، فضا را به تعادل برسانید.
ست رنگ طوسی و صورتی
این ترکیب رنگی یکی از لطیفترین انتخابهایی است که پیش روی شما قرار میگیرد. علیرغم اینکه هنوز بسیاری از افراد معتقدند که استفاده از رنگ صورتی، فضا را دخترانه میکند یا از این رنگ به عنوان یک رنگ صرفاً زنانه یاد میکنند، باید بگوییم که امروزه ترکیب رنگ طوسی و صورتی جزء یکی از ترندهای دکوراسیونی معرفی شده و طرفداران بسیار زیادی هم دارد. بنابراین شما میتوانید فارغ از جنسیت خود، از ست رنگ طوسی با صورتی استفاده کنید. توصیه ما این است که این ترکیب را برای فضاهایی همچون دکوراسیون اتاق خواب و حمام مورد استفاده قرار دهید.
ست رنگ بنفش و طوسی
شباهت رنگ بنفش و صورتی نیز موقعیت مشابهی همچون مورد قبلی را فراهم خواهد آورد. این یعنی اگر همچنان معتقدید که رنگ صورتی، زنانه است میتوانید برای انتخاب ست رنگ طوسی خود به سراغ تناژهای متفاوتی از رنگ بنفش بروید و آن را به همنشینی طوسی درآورید. قطعاً خودتان هم از این انتخاب لذت خواهید برد.
سخن پایانی
در زمان استفاده از رنگ طوسی در دکوراسیون منزل لازم است که معیارهای متفاوتی را در نظر بگیرید و در نهایت نیز با بررسی کامل موقعیت به انتخاب ست رنگ طوسیتان بپردازید. قطعاً انتخاب یک رنگ مناسب در جوار رنگ طوسی میتواند فضای خانه شما را زمین تا آسمان تغییر دهد. بنابراین بهتر است که موقعیت و شرایط خانهتان را بررسی کرده و با در نظر گرفتن سلیقه خود، بهترین انتخاب را داشته باشید.
فراموش نکنید که با ثبت درخواست در اپلیکیشن استادکار میتوانید از راهنمایی متخصصان طراحی داخلی کمک بگیرید.
دانلود اپلیکیشن استادکار
دریافت این خدمت از استادکار
ببخشید میشه رنگ طوسی رو تو اتاق نوزاد هم استفاده کرد؟
بله قطعا امکان پذیر است، با این شرط که بتوانید برای انتخاب رنگ مکمل طوسی خود به سراغ رنگ هایی بروید که برای فضای اتاق کودک و نوزاد شما مناسب تر باشد. برای مثال ترکیب رنگ های سبز-طوسی، طوسی-زرد، طوسی- صورتی و… مواردی هستند که می توانند در زیباتر شدن اتاق نوزاد شما موثرتر باشند.