رنگ کردن کابینت ام دی اف یا برچسب کابینت را انجام دهیم؟
خانمهای خانهدار، بیشتر زمان خود را در آشپزخانه سپری میکنند. به همین دلیل، گاهی از یکنواختی فضا و تکراری شدن دکور آشپزخانه، دلزده میشوند. البته گاهی هم خانواده با جابجایی به خانه جدید، با کابینتهایی فرسوده و قدیمی روبرو میگردند، ولی بودجه کافی برای تعویض کابینتها را ندارند. شاید هم افراد خانواده رنگ کابینت منزل جدید خود را نمیپسندند، ولی کابینتها به اندازهای کهنه نیستند که تعویض آنها توجیه اقتصادی داشته باشد. پس در اینگونه موارد، چه باید کرد؟
در چنین مواقعی، یکی از بهترین راهکارها برای ایجاد تنوع در فضای آشپزخانه، رنگ کردن کابینت ام دی اف خواهد بود، زیرا نسبت به سایر روشها، بسیار مقرونبهصرفه است. در ضمن به شما امکان میدهد تا در دکوراسیون آشپزخانه خود تحولی شگرف ایجاد کنید و حالوهوای تازهای به این بخش از خانه ببخشید.
اگر دوست دارید رنگ کردن کابینت ام دی اف آشپزخانهتان را خودتان بر عهده بگیرید ولی تجربهای در این کار ندارید، نگران نباشید. ما در این مقاله روش رنگ کردن ام دی اف روکش دار و نحوه تغییر رنگ ام دی اف با برچسب کابینت را به شما آموزش میدهیم. همچنین روش نو کردن روکش ام دی اف، رنگ کردن وسایل چوبی با اسپری و نحوه چسباندن برچسب کابینت را خواهیم گفت. پس با این مقاله از استادکار، همراه باشید.
کابینتهای ام دی اف روکشدار
کابینتهای ام دی اف، مدل و جنسهای متنوعی دارند که کابینت ام دی اف روکشدار یکی از آنهاست. این مدلها به دلیل زیبایی، تنوع در طرح و رنگ و مقاومت بالا در برابر رطوبت و حرارت، بسیار پرطرفدار هستند. مهمترین مزیتی هم که دارند، قابلیت رنگ کردن کابینت ام دی اف است. شما میتوانید هر زمان که از رنگ کابینت خسته و دلزده شدید، گزینه رنگ کردن کابینت ام دی اف روکش دار را در نظر بگیرید و تغییری مناسب به نمای آشپزخانهتان بدهید.
بیشتر بخوانید: پیشنهادهایی برای مدل کابینت ام دی اف
روشهای کاربردی ایجاد تغییر در کابینتها
علاوه بر فرسودگی نمای کابینتها، دلایل دیگری هم باعث میشود که دلتان بخواهد تغییری در ظاهر کابینتها ایجاد کنید. بهعنوان مثال دوست دارید تنوعی به محیط آشپزخانه بدهید یا رنگ دکوراسیون آشپزخانه را عوض کنید. برای این کار روشهای زیادی وجود دارد از جمله:
- تعویض کامل کابینت
- چسباندن برچسب کابینت
- رنگ کردن ام دی اف روکش دار
- تعویض درب کابینت
در ادامه به بررسی و مزایا و معایب هر روش خواهیم پرداخت:
-
تعویض کامل کابینت
اگر از کابینت آشپزخانه خود خسته شدهاید، شاید به این فکر بیفتید که آن را عوض کنید و کابینت مدل جدیدتری را سفارش دهید. اما اگر بخواهید هر چندوقت یکبار کابینتها را عوض کنید، هزینه و زحمت زیادی متحمل میشوید. بهتر است زمانی از این روش استفاده کنید که بدنه کابینتتان بهطور کامل خراب شده و قابل تعمیر نباشد.
این مقاله هم خواندنی است: برای تعمیر کابینت آشپزخانه خودتان دست به کار شوید
برای آگاهی از خدمات گوناگون و کاربردی استادکار، همین حالا اپلیکیشن استادکار را روی تلفن همراه یا رایانه خود دانلود کنید:
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
-
تغییر رنگ ام دی اف با برچسب
اگر تصمیم گرفتهاید با کمترین هزینه، بیشترین تغییر را در دکوراسیون داخلی آشپزخانه ایجاد کنید، باید به سراغ جدیدترین انواع برچسب کابینت با تصاویر الهامبخش از طبیعت، گرافیکهای معاصر و الگوهای تزیینی رنگارنگ بروید. تغییر رنگ ام دی اف با برچسب، به کابینتهای آشپزخانه جلوهای تازه میدهد. علاوه بر موارد ذکر شده، چسباندن برچسب به کابینتها راحت است و سرعت چسباندن برچسب کابینت نیز بالاست. به این ترتیب ظرف چند ساعت، یک آشپزخانه زیبا و چشمنواز خواهید داشت.
باید یادآوری کنیم برچسب کابینت به صورت تکرنگ نیز در بازار موجود است. پس اگر طرحهای شلوغ و تصاویر مختلف را برای سطح کابینت نمیپسندید و طرفدار سادگی و یکدستی هستید، میتوانید برای تغییر رنگ ام دی اف با برچسب، به سراغ برچسبهای سادهتر بروید.
نکات مهم و کاربردی این مقاله در خصوص تغییر رنگ ام دی اف با برچسب را از دست ندهید: برچسب کابینت، راه حلی بهصرفه برای تغییر دکوراسیون
برای چسباندن برچسب کابینت، کافی است سطح کابینت را تمیز نمایید. سپس مقداری از کاغذ پشت برچسب کابینت را جدا کرده و به آرامی از بالای درب کابینت شروع به چسباندن آن کنید. همزمان که به سمت پایین حرکت کردید، کاغذ پشت برچسب را مرحله به مرحله جدا کنید. در هنگام نصب، با استفاده از کاردک پلاستیکی هوای زیر برچسبها را خارج کنید تا برچسبها بهطور کامل به کابینت بچسبند. برای انجام این مراحل اصلا عجله نکنید. رمز موفقیت در تغییر رنگ ام دی اف با برچسب، دقت، صبر و حوصله است.
خواندن این مقاله هم مفید است: راحت ترین روش تمیز کردن کابینت ام دی اف چیست؟
-
رنگ کردن ام دی اف روکش دار
رنگ کردن روکش کابینت ام دی اف بسیار کمهزینه و بادوام است و نیاز به مهارت خاصی ندارد. شما میتوانید رنگ کردن کابینت ام دی اف دارای روکش را با ابزارهای ساده و به راحتی در منزل انجام دهید. پس این راه، میتواند بهترین گزینه برای ایجاد تغییری چشمگیر و زیبا در دکوراسیون آشپزخانهتان باشد.
-
تعویض درب کابینتها
عوض کردن درب کابینتها کاری پردردسر، پرهزینه و همچنین زمانبر است. در نتیجه استفاده از این روش در بیشتر موارد، گزینه مناسبی نیست.
در این زمینه، میتوانید این مقاله را هم مطالعه نمایید: راهنمای تعویض درب کابینت آشپزخانه
چنانچه در هنگام رنگ کردن ام دی اف روکش دار، تصمیم گرفتید همزمان تعمیرات لازم را هم برای کابینتهای خود انجام دهید یا دربهای خراب کابینت را تعویض نمایید، بهتر است با همکاران کاربلد ما در استادکار تماس بگیرید:
کابینتسازی
- ✔طراحی و ساخت کابینت آپارتمان، فروشگاهی و دکوری
- ✔طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه مدرن و کلاسیک
- ✔ساخت کابینت ام دی اف، های گلاس، ترموود، چوبی و فلزی
- ✔تعمیر و نصب کابینت دیواری و زمینی
وسایل مورد نیاز برای رنگ کردن ام دی اف روکش دار
- سمباده نرم
- رنگ مخصوص روکش ام دی اف
- لگن مناسب برای رنگ
- لباس مناسب
- غلطک رنگ در اندازه کوچک
- قلمموی کوچک رنگ
- ماسک فیلتردار
مراحل رنگ کردن کابینت ام دی اف
۱. سنبادهکشی و پاک کردن رنگ روکش ام دی اف
در مرحله اول کار رنگ کردن کابینت ام دی اف، شما باید رنگ روکش کابینت ام دی اف را پاک کنید. برای این کار دو راه وجود دارد. در ادامه به توضیح هر دو روش میپردازیم:
-
استفاده از سنباده
این یک روش راحت و پرطرفدار برای پاک کردن رنگ روکش ام دی اف کابینت است. دقت کنید که این کار را با احتیاط انجام دهید و در یک جهت سنباده بکشید تا به لایه زیرین روکش ام دی اف آسیب نزنید.
-
استفاده از تریسدیمفسفات و سنباده
برای این روش ابتدا با تریسدیمفسفات تمام آلودگی و چربیهای سطح روکش ام دی اف را پاک کنید. (استفاده از تریسدیمفسفات کار را راحتتر کرده و به آن سرعت میبخشد) سپس با سنباده، رنگ روکش ام دی اف را پاک کنید. از آنجاییکه مواد شیمیایی برای سلامتی مضر هستند، در زمان استفاده از تریسدیمفسفات، حتما از دستکش و ماسک استفاده نمایید.
۲. پاک کردن مجدد سطح کابینت با دستمال نمدار
در زمان رنگ کردن کابینت ام دی اف، برای اینکه رنگ به خوبی روی کابینت بنشیند و گلوله نشود، بعد از سنبادهکشی خرده رنگها و تراشههای چوب را با یک دستمال مرطوب پاک کنید.
۳. استفاده از پرایمر
قبل از اینکه شروع به رنگ کردن روکش کابینتها کنید، حتما روی سطح کابینت پرایمر بزنید. استفاده از پرایمر به رنگ کابینت دوام و زیبایی بیشتری میبخشد.
۴. رنگ کردن روکش کابینت
در این مرحله نوبت رنگ کردن کابینت ام دی اف میرسد. ابتدا باید غلطک را به رنگ آغشته و با ظرافت و دقت شروع به رنگآمیزی کنید (در صورت استفاده از اسپری رنگ، نیازی به غلطک ندارید). برای رنگ کردن کابینت ام دی اف با توجه به بودجه، سلیقه و کیفیت مدنظرتان میتوانید از چند نوع رنگ بهره بگیرید. جهت آشنایی بیشتر شما با ویژگیهای این رنگها، در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
این مقاله هم اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار شما خواهد گذاشت: از این ۱۳ اشتباه رنگ کردن کابینت آشپزخانه دوری کنید!
اگر تمایل دارید علاوه بر کابینتها، دیوارهای آشپزخانه را هم نقاشی کنید، میتوانید این کار را به نقاشان درجه یک استادکار بسپارید:
نقاشی ساختمان
دریافت این خدمت از استادکار
-
رنگ آکرلیک
رنگ کردن کابینت ام دی اف با رنگ آکریلیک، بسیار مرسوم است. تنوع بالای رنگ، غلظت زیاد، سرعت خشک شدن بالا و بیبو بودن، از ویژگیهای مثبت این رنگ است، همچنین رنگ آکرلیک نسبت به سایر رنگها دوام بالایی دارد. بنابراین اگر به دنبال رنگی هستید که چند سال بتوانید روی آن حساب کنید، رنگ آکرلیک گزینه مناسبی برای رنگ کردن ام دی اف روکش دار است.
بیشتر بدانید: رنگ کاری کابینت ؛ کدام جنس کابینتها را میتوان رنگ زد؟
-
رنگ لاتکس
این رنگ هم گزینه دیگری برای رنگ کردن کابینت ام دی اف است. از مهمترین ویژگیهای رنگ لاتکس، ضدآب بودن است که آن را از سایر رنگها متمایز میکند. از دیگر ویژگیهای آن بادوام بودنش است. تنها عیب را میتوان اینگونه ذکر کرد که بوی بدی دارد و خشک شدن آن اندکی زمانبر است.
-
رنگ مولتی سورفیس
رنگ کردن کابینت ام دی اف با این نوع رنگ به این جهت توصیه میشود که رنگ مولتی سورفیس مقاومت بالایی در برابر دما و رطوبت دارد. در صورت استفاده از این رنگ، روکش ام دی اف تا دو الی سه هفته بعد از رنگآمیزی، نباید در معرض مواردی مانند رطوبت، حرارت و … باشد تا رنگ آن کاملا خشک شود. بعد از این مدت، دیگر مشکلی برای روکش ام دی اف پیش نمیآید.
-
رنگ کردن کابینت ام دی اف با اسپری رنگ
رنگ کردن وسایل چوبی با اسپری رنگ بسیار آسان است. اسپری رنگ به دلیل تنوع رنگ بالا و کاربری آسان، از جمله رنگهای پرمصرف در این زمینه است. برای استفاده از این رنگ نیاز به فضای باز دارید. زیرا ذرات شیمیایی آن در هوا معلق میشوند که برای سلامتیتان بسیار مضرند. بهتر است در حین رنگ کردن وسایل چوبی با اسپری، از ماسک فیلتردار استفاده نمایید.
نکاتی که برای رنگ کردن کابینت ام دی اف باید مد نظر داشت
برای اینکه کابینتها را به درستی رنگ کنید و از نتیجه کارتان لذت ببرید، لازم است نکاتی را رعایت کنید که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- قبل از شروع رنگ کردن کابینت ام دی اف تمام دستگیرهها و لولاهای در کابینت را در بیاورید تا رنگ زدن برایتان راحتتر شود.
- در وسایل مورد نیاز برای رنگ کردن ام دی اف روکش دار، به قلمموی کوچک اشاره کردیم. قسمتهایی را که نمیشود با غلطک رنگ کرد و نیاز به ظریفکاری و دقت زیاد دارد (مانند قسمت بغل درها)، باید با قلممو رنگ بزنید.
- زمینه رنگ قبلی روکش ام دی اف کابینت تاثیر زیادی بر تعداد دفعات رنگآمیزی دارد. اگر کابینت شما تیره است، باید حداقل سه الی چهار بار آن را رنگ کنید تا به نتیجه دلخواهتان برسید. معمولا رنگ کردن کابینت ام دی اف با رنگ تیره سختتر از رنگ کردن کابینت با رنگ روشن است.
- برای رنگ کردن کابینت ام دی اف، باید دقت داشت که دستگیرههای قبلی کابینت با رنگ جدیدشان همخوانی داشته باشند. در غیر اینصورت، باید دستگیرهها را عوض کنید. همینطور میتوانید برای زیباتر شدن کابینتها، از دستگیرههای مخفی با مدل های متنوع بهره بگیرید.
چطور پس از رنگ کردن کابینت ام دی اف، وسایل روی کابینت را مرتب کنیم: ۲۰ دکور آشپزخانه برای نظمدهی به وسایل روی کابینت
فوت و فنهای رنگ کردن کابینت ام دی اف به صورت حرفهای!
- کار رنگ کردن ام دی اف روکش دار را با رنگآمیزی لبههای داخلی و دهانهها شروع کنید. این کار باعث میشود در مناطقی که نیاز به دقت کمتری برای رنگآمیزی دارند، رنگآمیزی با سرعت پیش برود. در مرحله بعد، درهای کابینت یا جلوی کشوها را رنگ کنید. اگر این قسمتها دارای طرح برجسته هستند، در رنگ کردن آنها دقت کنید. توجه کنید که رنگ در گوشههای طرحها و شکافها جمع نشود.
- همیشه رنگ را در لایههای نازک و سبک اعمال کنید و مطمئن شوید که تمام قسمتها را پوشش داده است. همچنین لایههای نازک سرعت خشک شدن سریعتری دارند. تعداد ضربههایی که در زمان رنگ کردن کابینت ام دی اف به قلم مو میزنید هم نباید زیاد باشد. زیرا ضربههای بیش از حد باعث جمع شدن حباب در سطح خواهند شد.
- بعد از هر بار رنگ کردن ام دی اف روکش دار، حداقل به مدت چهار ساعت صبر کنید تا لایه رنگ فعلی کاملا خشک شود. سپس اقدام به رنگ زدن لایه بعدی نمایید.
اگر رنگ کردن کابینت ام دی اف، مشکل آشپزخانه شما را برطرف نمیکند و نیاز به تعویض کابینتها دارید، بهتر است از استادکاران باتجربه در این حرفه کمک بخواهید:
کابینتسازی
- ✔طراحی و ساخت کابینت آپارتمان، فروشگاهی و دکوری
- ✔طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه مدرن و کلاسیک
- ✔ساخت کابینت ام دی اف، های گلاس، ترموود، چوبی و فلزی
- ✔تعمیر و نصب کابینت دیواری و زمینی