رنگ مولتی کالر چیست و چه کاربردی دارد؟
رنگ مولتی کالر جز دسته رنگهای ساختمانی جدید است که شاید کمتر درباره آن شنیده باشید اما از این پوشش دکوراتیو معمولا در مکانهای پر تردد و عمومی مانند مدارس، مترو، اداره، بیمارستان، دانشگاه و … استفاده میشود. برای آشنایی بیشتر با رنگ ساختمانی مولتی کالر در این مقاله همراه استادکار باشید.
معرفی رنگ مولتی کالر
شاید تا به حال برایتان اتفاق افتاده است از دور نمای یک دیوار را مشاهده کنید و فکر کنید از جنس سنگ گرانیت است اما وقتی نزدیک میروید و آن را لمس میکنید متوجه میشوید رنگ است. این همان رنگ مولتی کالر است که این روزها بازار داغی پیدا کرده است و اغلب طراحان داخلی در پروژههای خود از آن استفاده میکنند.
اگر بخواهیم رنگ مولتی کالر را در یک جمله توصیف کنیم میتوان گفت مولتی کالر یعنی رنگآمیزی دیوار در کمتر از یک روز! شاید برایتان عجیب باشد اما حقیقت دارد. اجرای رنگ ساختمانی مولتی کالر بسیار سریع و راحت است. علاوه بر این شما میتوانید این نمونه رنگ را بر روی هر سطحی، از سیمان و سنگ گرفته تا پلاستیک، فلز و حتی کاشی، پیادهسازی کنید.
نمونه رنگهای مولتی کالر نیز بسیار متنوع است و هزاران مدل رنگ با طرحهای مختلف در آلبومهای گوناگون قرار دارد در نتیجه تصمیم میگیریم که مولتی کالر برای هر سلیقهای یک پیشنهاد دارد. اجرای این مدل رنگ ساختمانی آسان است البته ناگفته نماند که استادکارهای حرفهای برای رنگآمیزی بسیار دقیق و تمیز از وسایل و تجهیزاتی مانند کمپرسور هوا و پیستوله مخصوص کمک میگیرند و نکته بسیار مثبت نقاشی مولتی کالر این است که تقریبا زمانی برای خشک شدن ندارد و دو ساعت بعد از رنگآمیزی کاملا خشک و آماده استفاده است.
بیشتر بدانید اصول انتخاب رنگ نمای ساختمان بر اساس محیط شهری
کاربرد رنگ مولتی کالر در معماری و صنعت
رنگ مولتی کالر دارای خاصیت آنتی استاتیک است یعنی در برابر جذب ذرات معلق در هوا بسیار مقاوم است در نتیجه در پروژههای بزرگ که نیاز به رعایت بهداشت دارد مانند بیمارستانها، مترو، ادارهها و مدارس از این رنگ استفاده میشود. علاوه بر این رنگ مولتی کالر برای داخل خانه نیز میتواند گزینه مناسبی باشد زیرا علاوه بر زیبایی، خیال خانم خانه را بابت گردگیری بیش از اندازه راحت میکند.
مزایا رنگ مولتی کالر
- شستشوی آسان یکی از مزایای بسیار خوب رنگ مولتی کالر است که به راحتی میتوان با انواع شوینده و آب آن را تمیز کنید.
- معمولا دیوارهایی که رنگ شده است در برابر ضربه بسیار آسیب پذیر هستند اما پوشش رنگ مولتی کالر علاوه بر مقاومت نسبی که در برابر ضربه دارد، در صورت آسیب دیدگی به راحتی ترمیم میشود.
- رنگ ساختمانی مولتی کالر نیازی به حلال ندارد در نتیجه هنگام رنگآمیزی هیچ بوی نامطبوعی احساس نمیکنید و میتوان بلافاصله بعد از اتمام کار رنگآمیزی از محیط استفاده کنید. علاوه بر این عدم نیاز به حلال باعث شده تا امکان پوسته شدن، رنگ پریدگی و یا زرد شدن این رنگ به حداقل برسد.
- تنوع در طرح و رنگ نیز یکی از مزیتهای بسیار خوب دیگر رنگ ساختمانی مولتی کالر است که قبلتر هم به آن اشاره کردیم.
- رنگ مولتی کالر ضد شوره و خزه نیز است در نتیجه شما با خیال راحت میتوانید از آن در فضاهای بسته استفاده کنید.
- سرعت بالا در اجرا، پوشش دهی بسیار عمیق، ضخامت کم رنگ، آنتی باکتریال بودن و کم بو بودن رنگ ساختمانی مولتی کالر از دیگر مزیتهای فروان این رنگ است.
معایب رنگ مولتی کالر
- اجرای رنگ ساختمانی مولتی کالر بدون دستگاه و تجهیزات لازم بسیار سخت است و عملا با قلمو نمیتوان آن را اجرا کرد.
- اجرای رنگ روغنی و یا رنگ پلاستیک بر روی رنگ مولتی کالر بسیار دشوار است زیرا اکثر رنگهای مولتی کالر دارای بافت برجسته است و رنگهایی چون پلاستیک و روغنی پوشش دهی بالایی برای پوشاندن بافت را ندارند.
- هزینه رنگ مولتی کالر نسبت به سایر رنگهای ساختمانی بیشتر است.
نحوه اجرا رنگ مولتی کالر
برای اجرای رنگ ساختمانی مولتی کالر شما به یک دستگاه شبیه به اسپری نیاز دارید که بعد از تکان دادن قوطی رنگ باید آن را وارد دستگاه کنید و به صورت اسپری بر روی تمام سطح مورد نظر آن را پخش کنید. قبل از اجرای رنگ حتما سطح مورد نظر خود را تمیز و خشک کنید تا تمام آلودگیهای روی سطح از بین برود. پس از اجرای رنگ حدود دو ساعت زمان میبرد تا تمام رنگ به سطح نفوذ کند و خشک شود، پس از آن سطح مورد نظر شما آماده برای استفاده است.
بیشتر بدانید تعمیرات و بازسازی ساختمان
سخن پایانی
رنگ مولتی کالر با توجه به مزیتهای بسیار زیادی که دارد میتوان به عنوان یک پوشش تزیینی بسیار زیبا برای طراحی داخلی محیطهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. درست است که برای اجرای آن به استادکار حرفهای و صرف هزینه نیازمندید اما قطعا یک انتخاب ایدهال و کاربردی برای فضای مورد نظر شما خواهد بود.