در این مطلب میخوانید:
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا قدیمیها کمتر نیاز به تعویض مبلمان داشتند؟ در بسیاری از خانهها و موزههای قدیمی مبلهایی هستند که به صدها سال پیش تعلق دارند و هنوز هم سالم و زیبا به نظر میرسند! درست است که مبلها مثل مواد غذایی تاریخ انقضا ندارند، اما روز به روز با پیشرفت جوامع و تنوع بیشتر محصولات، شوق و اشتیاق برای خرید مبلمان جدید در ما بیشتر میشود و گاهی اوقات حتی بدون توجه به اینکه مبل قدیمیمان هنوز سالم است، اقدام به خرید مجدد مبل میکنیم.
عوامل زیادی مثل جنس مبلمان، مقدار مصرف روزانه و نوع مراقبت ما میتواند روی زمان تعویض وسایل چوبی تأثیر بگذارد. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم بهترین زمان برای تعویض مبل و خرید وسایل چوبی چه زمانی است، پس با ما همراه باشید.
با متوسط عمر مبلمان و وسایل چوبی آشنا شوید
- کاناپه: 7 تا 15 سال
- صندلی روکشدار: 7 تا 10 سال
- صندلی چوبی: 10 تا 15 سال
- میز ناهارخوری: 15 تا 20 سال
- میز عسلی: 5 تا 10 سال
- تختخواب: 15 تا 20 سال
- کمد یا دراور: 10 تا 20 سال
- میز کار: 15 سال
- صندلی اداری: 7 تا 10 سال
- مبلمان پاسیو: 10 سال
- مبلمان حصیری: 10 سال
چطور بدانیم که زمان خرید مبلمان جدید رسیده است؟
قبل از هر اقدامی برای تعویض مبلمان، بهتر است ابتدا چند سوال از خودتان بپرسید:
- آیا قطعات مبلمان قابل تعمیر نیستند؟
- آیا مبلمان یا لوازم چوبی شما پر از لکه شده و پارچه آن نخکش است؟
- آیا این مبلمان هنوز هم با فضایی که در آن قرار دارد، متناسب است؟
- آیا مبلمان شما هنوز هم راحت است؟
- پایههای مبل و میز شما سالم است یا در زمان استفاده لرزش دارد؟
- آیا سلیقه و نیازهای شما تغییر کرده است؟
بعد از پاسخ به این سؤالات به احتمال زیاد میتوانید مهمترین علت تعویض مبلمانتان را شناسایی کنید. مطمئن شوید که مشکل شما، با بازسازی مبلمان حل شدنی نیست و بعد تصمیم نهاییتان را بگیرید. برای اینکه بدانید مبلمان و لوازم چوبی چه زمانی نیاز به تعویض دارند، در ادامه با ما همراه باشید.
زمان تعویض مبل یا کاناپه
اگر زمانی که روی مبل مینشینید، فنرهای آن شروع به صدا دادن میکند، کوسنها و تکیهگاه مبل آویزان شده و در زمان استفاده دیگر راحت نیست، بهتر است بدانید زمان تعویض مبلمان شما فرا رسیده است. لکهدار شدن روکش مبل، پاره یا پوسته شدن پارچه و همچنین بد بو شدن تشکهای آن همه نشاندهنده این است که مبل شما کهنه شده و بهتر است به فکر خرید مبلمان جدید باشید.
زمان تعویض صندلی روکشدار
درست همان علائمی که در زمان کهنه شدن مبل و کاناپه ایجاد میشود، در صندلیهای روکشدار نیز اتفاق میافتد. شل شدن پارچه، ساییده شدن پارچه و لکهدار و بد بود شدن تشکها همگی نشان میدهد صندلی شما کهنه شده است. از طرفی اگر روی پایههای صندلی ترک ایجاد شده و یا در زمان نشستن تکان میخورد، پس صندلی شما حتما نیاز به تعویض دارد.
زمان تعویض صندلی چوبی
زمانی که پایههای صندلی چوبی شروع به لق شدن کند و در پوسته روی چوب شکاف ایجاد شود، باید آن را عوض کنید. در مورد خراب شدن روکش صندلیهای چوبی نیز بهتر است بدانید تا زمانی که صندلی محکم به نظر میرسد، میتوانید روکش آن را تعویض کنید و مجدد از آن استفاده کنید.
زمان تعویض میز ناهارخوری
از آنجایی که بسیاری از افراد میز ناهارخوری را در آشپزخانه و یا نزدیک به آن قرار میدهند، احتمال پارگی پارچه، ایجاد خراش و سوختگی روی آن وجود دارد. آسیب دیدن میز و صندلی ناهارخوری میتواند روی ظاهر آن تأثیر بگذارد. از طرفی ممکن است به دلیل تعویض خانه و موقعیت قرار گرفتن میز در خانه جدید، نیاز باشد اندازه میز ناهارخوری خودتان را کوچکتر یا بزرگتر کنید. از این رو میز ناهارخوری یکی از گزینههایی است که بیشتر از سایر مبلمان و لوازم چوبی نیاز به تعویض دارد.
زمان تعویض میز عسلی
قرار دادن فنجان چای و قهوه داغ روی میز عسلی میتواند به مرور موجب سایش و تغییر رنگ سطح میز شود. از طرفی زمانی که پایههای میز شروع به تکان خوردن کند، دیگر مناسب استفاده نخواهد بود و بهتر است تعویض شود.
زمان تعویض تختخواب
یکی از مهمترین نشانههای خراب شدن تخت که به شما میگوید زمان تعویض فرا رسیده است، لق شدن چهارچوب آن است. از طرف دیگر اگر در خانه نوزاد داشته باشید، با بزرگتر شدن او باید تخت نوزادی را کنار بگذارید و یک تخت بزرگتر برای او خریداری کنید و بعد از رسیدن به دوره نوجوانی و بزرگسالی نیز به احتمال زیاد نیاز به تعویض مجدد تخت برای فرزندتان خواهید داشت.
زمان تعویض کمد یا دراور
زمانی که کمد مقاومت خود را از دست میدهد و دیگر استحکام اولیه خود را نداشته باشد و کشوها به راحتی باز و بسته نمیشوند، بهتر است به فکر تعویض آن باشید.
زمان تعویض میز کار
اگر میز کارتان شروع به لرزش کرده و کشوهای آن به راحتی باز و بسته نمیشوند، به حتم دیگر مناسب استفاده نیست و در صورتی که امکان تعمیر نداشته باشد، بهتر است آن را تعویض کنید.
زمان تعویض صندلی اداری
به طور میانگین یک صندلی اداری 40 ساعت در هفته استفاده میشود و با احتساب این موضوع به طور معمول 7 تا 10 سال دوام خواهد داشت. مهمترین عاملی که روی طول عمر یک صندلی اداری مؤثر است، جنس آن است. به طور معمول عمر صندلیهایی با جنس چوبی، فلز و پلاستیک با هم متفاوت است. اگر روکش صندلی از چرم یا پارچه باشد، ممکن است با گذشت زمان چروکیده و فرسوده شود و در زمان نشستن احساس ناخوشایندی به شما دهد و این موضوع نشان میدهد که زمان خرید مبلمان جدید و صندلی اداری فرا رسیده است.
زمان تعویض مبلمان پاسیو
مبلمان پاسیوی شما هر جنسی که داشته باشد، به دلیل اینکه افراد زیادی روی آن نشست و برخاست میکنند، ممکن است زودتر از آنچه انتظار دارید، خراب شود. در بسیاری از مواقع مبلمان پاسیو در معرض خاک و نور آفتاب قرار دارند و این موضوع موجب فرسودگی سریعتر آن میشود. هر زمان که متوجه شدید، مبل پاسیو شما دیگر توانایی تحمل وزن یک بزرگسال را ندارد و با نشستن شروع به لق زدن میکند، بهتر است آن را تعویض کنید.
با مبلمان قدیمی خود چه کار کنیم؟
زمانی که تصمیم به تعویض مبلمان میگیرید، با توجه به کیفیت و وضعیت مبل قدیمیتان چند راهکار پیش روی شما قرار دارد:
- اگر مبل شما آنقدر خراب شده که دیگی به هیچ عنوان قابل استفاده نیست، بهتر است آن را دور بیندازید و برای این کار بهتر است به حتم با فردی که در مورد چگونگی این موضوع اطلاع دارد، مشورت کنید.
- اگر مبل شما هنوز قابل استفاده است و ظاهر مناسبی دارد، میتوانید آن را به مؤسسات خیریه و افراد نیازمند هدیه دهید تا از آن استفاده کنند.
- در صورتی که مبل شما ظاهر مناسبی داشته باشد، میتوانید یک عکس از آن بگیرید و در بازار آنلاین آن را بفروشید و یا با یک سمساری برای فروش مبلتان هماهنگ شوید.
- اگر یک باغ یا کارگاه دارید که به تازگی راهاندازی شده، در صورت سالم بودن نسبی مبل و لوازم چوبیتان میتوانید آن را به آنجا انتقال دهید. استفاده مجدد از مبلمان قدیمی در باغ و کارگاه موجب میشود هزینههایتان تا میزان زیادی کاهش پیدا کند.
کلام آخر
امروزه تنوع محصولات و میل به مدرنگرایی و به روز بودن موجب شده بدون اینکه نیاز داشته باشیم، اقدام به تعویض مبلمان کنیم. در چنین شرایطی بهتر است مبل قدیمیتان را به فردی اهدا کنید و یا آن را بفروشید تا فرد دیگری از آن استفاده کند. به یاد داشته باشید هر جنس مبل و صندلی که در خانه و یا محل کار از آن استفاده میکنیم، با توجه به شرایط و نوع استفاده ما میتواند در زمان متفاوتی نیاز به تعویض داشته باشد.
سعی کنید در تعویض وسایل چوبی و مبلمان عجله نکنید و در صورتی که مشکل جدی وجود ندارد، از افراد متخصص برای تعمیر آنها کمک بگیرید. استادکار با معرفی بهترین متخصصین تعمیر مبل میتواند به شما کمک کند با هزینهای محدود مبلتان را درست مثل روز اول تازه و نو کنید.
تعمیرات مبلمان و سرویسخواب
- ✔تعمیر مبلمان اداری، راحتی، استیل، چرمی، پارچه ای و...
- ✔ساخت سرویس خواب، کمد، ویترین و تمامی منسوجات چوبی
- ✔تعمیر و تغییر مدل رویه مبلمان
- ✔رنگ کاری مبلمان و منسوجات چوبی
منبع: thespruce.com
ارسال پاسخ