تفاوت کولرهای آبی پوشالی با کولرهای آبی سلولزی چیست؟
بازار کولر و تنوع بسیار زیاد آن این روزهای گرم تابستان همچنان داغ است، از انواع کولر آبی با میزان توان و اندازههای مختلف گرفته تا نسل جدید کولرها به نام کولر گازی یا همان اسپیلت که با تنوع بسیار زیادی در بازار به فروش رسانده میشود. موضوع مقاله امروز در مجله استادکار درباره دو مدل کولر آبی پوشالی و سلولزی است و قرار است در باره تفاوت کولرهای آبی پوشالی با کولرهای آبی سلولزی بیشتر صحبت کنیم پس با استادکار همراه شوید.
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
کولر آبی پوشالی چیست؟
بگذارید در ابتدا با تعاریف این دو مدل کولر آبی آشنا شویم و بعد برویم سراغ تفاوتهایشان تا اگر قصد خرید کولر آبی را داشته باشیم امکان مقایسه کولر آبی برای شما راحتتر شود. کولر آبی پوشالی یکی از قدیمیترین و پر کاربردترین انواع کولر آبی است که به راحتی در بازار ایران میتوان آن را پیدا کرد. تنوع این کولر معمولا در میزان توان و قدرت آن است که مدلهای ۵ هزار، ۷ هزار و ۱۲ هزار آن در ایران طرفدار بسیاری دارد و البته این مدل کولر آبی ساخت وطن نیز است.
معمولا وقتی از اعداد و ارقام برای کولر آبی صحبت میکنند، یعنی میخواهند میزان قدرت مکش و دمش هوا را به اطلاع شما برسانند. حال هر چه توان موتور کولر آبی بالاتر برود، قدرت مکیدن هوا نیز افزایش پیدا میکند در نتیجه سرمای بیشتر و پر قدرتتری در فضا پخش میشود.
یکی از نکات بسیار مهمی که درباره کولرهای آبی پوشالی باید بدانید ایت است که هر چه شما از پوشال تازه و باکیفیتتری استفاده کنید، راندمان کار کولر آبی شما بالاتر رفته و در نتیجه هوای سرد و مطبوع بهتری را در فضا تجربه خواهید کرد.
هزینه صرف شده از خرید تا مصرف کولر آبی پوشالی نسبت به بسیاری از مدلهای دیگر کولر، بویژه کولر گازی، کمتر است و به همین خاطر یکی از پرطرفدارترین انواع کولر آبی است. کولر آبی پوشالی در کنار باد سرد و خوبی که تولید میکند رطوبت را نیز در هوا به جریان میاندازد اما از معایب کولر آبی پوشالی میتوان به امکان جذب گرد و خاک محیط به پوشالها و انتقال آن به فضای خانه نیز اشاره کرد.
کولر آبی سلولزی چیست؟
به طور کلی میتوان گفت اکثر ویژگیها بین کولر آبی پوشالی و کولر آبی سلولزی یکسان است با این تفاوت که در کولر آبی سلولزی دیگر خبری از پوشال نیست و به جای آن از پدهای سلولزی استفاده میکنند.
خب قطعا استفاده از پدهای متراکم سلولزی یک گام به سمت جلو است و مزیتهای بیشتری نسبت به پوشال دارد. به طور مثال از مزیتهای پدهای سلولزی این است که دیگر نیاز به تعویض سالیانه ندارد، یعنی شما هر ۴ سال شاید ممکن باشد نیاز به تعویض پدهای کولر آبی سلولزی خود داشته باشید.
از طرفی جنس و تراکم پدها به قدری زیاد است که آب بسیاری را به خود جذب میکند از این رو سرمای یکنواختی در فضا ایجاد میکند.
تفاوت کولرهای آبی پوشالی با کولرهای آبی سلولزی چیست؟
فکر میکنم تاکنون کمی با تفاوت کولرهای آب پوشالی با کولرهای آبی سلولزی آشنا شدهاید اما بگذارید کمی جزئیتر در این مورد با یکدیگر صحبت کنیم.
فرض کنید شما برای خرید کولر آبی به مغازهای میروید و مغازهدار دو مدل کولر آبی پوشالی و سلولزی را به شما معرفی میکند و از قابلیتهای هر دو آن تعریف میکند. در چنین مواقعی قطعا انتخاب برای مشتری سخت میشود و مدام از خودش میپرسد تفاوت کولرهای آبی پوشالی با کولرهای آبی سلولزی مگر در چست؟ اصلا کدام برای خانه من مناسبتر است؟
یکی از تفاوتهای عمده بین کولر آبی پوشالی و سلولزی در همان نوع مترسال استفاده شده در ساختار آن است. همانطور که از نام آنها پیدا است در کولر آبی پوشالی از پوشال استفاده میشود و در کولر آبی سلولزی از پدهای متراکم سلولزی.
بیشتر بدانید تفاوت کولر گازی اینورتر و کولر معمولی
خب حالا پد سلولزی چه فرقی با پوشال دارد؟ همانطور که قبلتر هم به آن اشاره کردیم پوشال اگر با کیفیت و تازه باشد قطعا در تولید هوای سرد بسیار تاثیر گذار است اما ایرادی که دارد جذب گرد و غبار به خودش است و از طرفی رطوبت آب را به صورت یکنواخت به خود جذب نمیکند از این رو ممکن است در اثر رطوبت بسیار زیاد در سطح پوشالها میکروبهای زیادی رشد کنند و در جریان هوا خودشان را نشان دهند و در اثر تنفس برای انسان بیماریهای مختلف بوجود آورند.
در مقابل با پیشرفت تکنولوژی پدهای سلولزی به یازار ارائه شد که مزیت خوب این پدها عدم جذب گرد و غبار بود در نتیجه هوای تمیز و بهتری در اختیار انسان قرار میدهد و چون جذب آب در تمام سطح این پدها یکسان است هوای سرد تولید شده نیز نسبت به مدل کولر پوشالی بهتر است، این مهمترین تفاوت بین این دو مدل کولر است. حال به چند مورد از تفاوتهای برجسته کولرهای آبی پوشالی و کولرهای آبی سلولزی به صورت تیتروار اشاره میکنیم:
- پوشال کولر آبی پوشالی هر ساله باید تعویض شود اما پدهای سلولزی کولر آبی سلولزی هر ۴-۵ سال باید تعویض گردد.
- درصد خنک کنندگی در کولرهای آبی سلولزی به مراتب بیشتر از کولرهای آبی معمولی است.
- پوشالهای کولر آبی پوشالی به صورت غیر یکنواخت آب را به خود جذب میکنند در نتیجه برخی از قسمتهای پوشال مملو از آب است و یخشهای دیگر خشک است ااما پدهای سلولزی کولر آبی سلولزی به صورت یکنواخت آب را جذب میکنند و همین عامل تاثیر بسزاری بر روی روند خنک کنندگی هوا دارد.
- اکثر کولرهای آبی سلولزی قابلیت خودشویی دارند و همین عامل ایجاد رسوب را به تعویق میاندازد اما کولرهای آبی پوشالی پس از مدتی استفاده، رسب میگیرند.
- پوشالهای کولر آبی پوشالی قدرت جذب گرد و غبار بالایی دارند که موجب پخش شدن در هوا و تنفس انسان و در نتیجه ایجاد بیماریهای تنفسی برای انسان میشود در حالیکه پدهای سلولزی کولرهای سلولزی مانع ورود هرگونه گرد و غبار، باکتری و یا میکروب میشوند.
بیشتر بدانید شیوه تعویض و تنظیم تسمه کولر آبی
سخن پایانی
درست است که مفهوم این مقاله بیشتر مزیتهای کولر آبی سلولزی را در بر داشت اما با این حال هنوز هم کولر آبی پوشالی مورد استقبال بسیاری از افراد قرار میگیرد زیرا هزینه بسیار کمتری نسبت به مدل کولر آبی سلولزی دارد و هزینه تعمیرات آن نیز به نسبت کمتر است اما با این حال تصمیم با شما است که بسته به منطقهای که در آن زندگی یمکنید و میزان بودجه مورد نظر بتوانید بهترین مدل کولر آبی را خریداری کنید.
نصب، تعمیر و سرویس کولر آبی
- ✔تعمیر کولر آبی پوشالی، پرتابل، سلولوزی و رومیزی
- ✔رفع نشتی کف کولر
- ✔تعویض پوشال، برزنت و تعویض کف کولر آبی
- ✔تعمیر پمپ آب، دینام و موتور کولر آبی