همه چیز درباره انواع دوربینهای مداربسته و قیمت نصب آنها
وقتی بحث ایمن سازی به میان می آید، فکر خیلی ها به سراغ دوربینهای مداربسته می رود. انواع مختلفی از دوربینهای مداربسته در بازار وجود دارند که بسته به نیاز افراد، می توان گزینه ایده آل را انتخاب کرد.
خیلی از افراد اطلاعات کافی در مورد تنوع دوربینهای مداربسته موجود در بازار ندارند و به همین خاطر در این گزارش قصد داریم تا اطلاعات کافی در این رابطه را دراختیارتان قرار دهیم تا بتوانید تصمیم بگیرید که کدام مدل دوربین مناسب کار شماست.
مدلهای مختلف دوربینهای مداربسته
انواع مختلف دوربینهای مدار بسته موجود در بازار بدین ترتیب هستند:
۱-دوربینهای گنبدی (Dome Camera)
این دوربینها یکی از پرکاربردن ترین دوربینهای مداربسته هستند. شکل و ظاهر گنبدی شکل این دوربینها به نحوی است که تشخیص دادن اینکه دوربین از چه زاویه ای تصویر می گیرد، سخت است. طراحی این دوربینها خیلی حرفه ای است و حسابی دزدها را گیج می کند.
نوع خاصی از این دوربین، دوربینهای گنبدی سریع نام دارد که قابلیت حرکت اتوماتیک به سمت چپ و راست و بالا و پائین و زوم کردن را نیز دارا می باشد.
از جمله مزایای این دوربینهای مداربسته می توان به این نکات اشاره کرد:
- قابل تشخیص نبودن جهت دوربین که به ارائه تصویر می پردازد
- نصب ساده
- مقاومت بالا در مقابل تلاش برای خرابکاری و ازکار انداختن دوربین
- دید در شب با بهره گیری از اشعه فروسرخ
۲- دوربینهای گلوله ای (Bullet Camera)
این دوربینها دراز و به شکل استوانه ای هستند و برای محیط های سرباز ایده آل می باشند. نقطه قوت این دوربینها در پوشش دادن نقاط دور و با فاصله بالاست. این دوربینها با روکشهای محافظ نصب می شوند و به خوبی دربرابر گرد وغبار، آلودگی و عناصر طبیعی محافظت می شوند. این دوربینها به راحتی قابل نصب هستند و می توان برروی آن لنزهای ثابت ویا لنزهای با قابلیتهای زوم متفاوت نصب کرد که بسته به مکانی است که در آن نصب می شود. این دوربینهای مداربسته قابلیت حرکت به سمت چپ و راست و بالا و پائین و زوم را ندارند ولی می توانند تصاویر خوبی از روی یک مکان فیکس ارائه کنند. این دوربینها معمولا برروی سقف یا دیوار نصب می شوند و برخی مدلهای آن ضد آب هستند. از جمله مزایای این دوربین می توان به این نکات اشاره کرد:
- پوشش دهی فواصل دور
- دید در شب با بهره گیری از اشعه فروسرخ
- اندازه جمع و جور
- نصب و راه اندازی ساده
- رزولوشن بالا در کیفیت تصاویر
۳- دوربینهای C-Mount
لنز این مدل از دوربینها قابل تعویض است و می توان انواع مختلف لنز را روی آن نصب کرد. این دوربینهای مداربسته می توانند به لطف لنزهای ویژه، تا فاصله بیش از دوازده متر را پوشش بدهند و این درحالی است که لنزهای معمولی، حداکثر فاصله بین ۱۰ تا ۱۲ متری را کاور می کنند. سایر مزایای این دوربینها عبارتند از:
- قابلیت آپدیت و اعمال تغییرات با پیشرفت تکنولوژی
- قابل استفاده در فضاهای داخلی
- اندازه بزرگ آنها باعث می شود که خیلی راحت دیده شوند و همین دیده شدنشان، درنقش هشدار دهی عمل می کند.
۴- دوربینهای روز/ شب
این دوربینها قابلیت فعالیت هم در محیطهای عادی وهم در فضاهای کم نور را دارند. این نقطه قوت خوبی برای این دوربینهای مداربسته است که برای ارائه تصویر به چراغهای روشن کننده داخلی با اشعه فروسرخ نیازی ندارند. این دوربینهای مدار بسته به لطف سنسورهای تصویری خیلی حساسش می تواند در تاریکی شب هم ویدیوهای واضحی را ارائه کنند. به همین خاطر این دوربینها، گزینه ایده آلی برای فضاهای باز که دوربینهای با اشعه فروسرخ (اینفرارد) قادر به ارائه تصاویر واضحی نیستند، می باشد. دیگر مزایای این دوربین عبارتند از :
- قابلیت ارائه تصاویر واضح و شفاف حتی در فضاهای کم نور
- قابلیت ضبط تصاویر در دوحالت سیاه/ سفید و رنگی
- تنوع سایز بالا
- توانایی فعالیت با سیستم اشعه فروسرخ
۵- دوربینهای PTZ
واژهPTZ مخفف کلمات (Pan/tilt/zoom) است. این بدان معناست که این دوربینها قابلیت حرکت به سمت راست و چپ، بالا و پائین و حتی قابلیت زوم لنز دوربین در تصاویر جلوتر وعقب تر را دارا هستند. این امکانات برای برخی فضاها بسیار ایده آل است.
از جمله مزایای این دوربینها می توان به این نکات اشاره کرد:
- قدرت دید درشب با اشعه فروسرخ (اینفرارد) تا ۲۰۰ متر
- اپتیکال زوم x36
- رزولوشن بالای تصاویر
۶-دوربینهای اینفرارد (اشعه فروسرخ):
این یکی از بهترین دوربینهای ۲۴ ساعته است که در فضاهای بزرگی مثل فرودگاه ها، بنادر و یا سایر مکانهای حساس مورد استفاده قرار می گیرد و درهرساعتی از روز، تصاویر باکیفیتی ارائه می دهد. این دوربینها چراغهای LED کوچکی دراطراف لنزشان دارند که باعث ارائه تصاویر واضح در تمام ساعات روز می شود. این دوربینهای مداربسته فواصل دور را هم (تا فاصله ۳۰۰ متری) به خوبی پوشش می دهند و برای محیط های کم نور عالی هستند. از جمله فواید این دوربینهای مداربسته می توان به این ویژگی ها اشاره کرد:
- پوشش دهی فاصله ۲۵۰ تا ۳۰۰ متری
- کیفیت بالای تصاویر در نور کم
- تابش حرارتی باعث عبور از موانع بصری می شود.
۷-دوربینهای شبکه ای (Network)
این دوربینها هم به صورت سیمدار و هم به صورت وایرلس موجود هستند و تصاویر را از طریق اینترنت ارسال می کنند. دوربینهای آی.پی دار به مراتب راحت تر از دوربینهای آنالوگ هستند؛ چون به کابل مجزا برای روشن شدن یا ارسال تصاویر نیاز ندارند. این دوربینها برای فضاهای خانگی و اداری قابل استفاده اند. مزایای این دوربینهای مداربسته عبارتند از:
- دسترسی ساده و آسان به اطلاعات و داده ها
- مناسب برای خانه ها و ادارات
- نیاز کم به کابل کشی و مراقبت
- با اتصال به اینترنت، می توانید تصاویر را از هرجای دنیا تماشا کنید
۸-دوربینهای اچ.دی (High Definiton)
رزولوشن تصویر این دوربینها آنقدر بالا است که از آنها در محیطهای حساسی مثل بانک یا رستورانهای شبانه استفاده می شود. این دوربینها تصاویر واضحی از افرادی که از درب به این مکانها وارد ویا از آنها خارج می شوند، تهیه می کنند. درعین حال کاربران می توانند با دقت بالا، روی چهره افراد زوم کنند و در صورت نیاز از تصاویری با کیفیت در دادگاه ها استفاده کنند. برخی از مزایای این دوربینها عبارتند از:
- تصاویر واضح وشفاف
- امنیت کامل در مقابل خطرات و حملات احتمالی
- قابلیت زوم بالا بدون کم شدن از کیفیت تصاویر
۹– دوربینهای Discreet
این دوربینها در حقیقت نوعی دوربین مخفی هستند که شبیه فن یا وسایل دیگری ساخته می شوند و کمتر کسی متوجه می شود که در این مکان، دوربین مداربسته نصب شده است. در نتیجه با بهره گیری از این مدل از دوربینهای مداربسته، می توانید مدرک جرم خوبی از دزدان و یا جنایتکاران تهیه کنند و به سختی و به ندرت این دوربینها آسیب می بینند.از جمله مزایای این دوربینها می توان به این موارد اشاره کرد:
- نصب آسان
- قابل جاگذاری در وسایل مختلف
- ایده آل برای فضاهای داخلی
۱۰- دوربینهایVarifocal
این دوربینها قابلیت زوم کردن بالایی دارند و به شما این امکان را می دهند تا فاصله کانونی و زاویه دوربین را با افزایش و یا کاهش زوم تنظیم کنید و درنتیجه می توانید از نقطه نقطه اتاق تصاویر واضح ودقیقی داشته باشید. مزایای این دوربین عبارتند از:
- پوشش دهی نقاط کور اتاق که سایر دوربینها از پوشش دهی این مناطق عاجزند
- قدرت فوکوس استثنایی
- قدرت پوشش دهی فواصل دور و نزدیک
درهنگام خرید دوربینهای مداربسته چه سوالاتی را از خودتان بپرسید
وقتی قصد خرید دوربینهای مداربسته دارید باید این سوالات را از خودتان بپرسید:
- آیا می خواهید دوربین مداربسته تان، دیده شود یا باید به حالت دوربین مخفی باشد؟
- می خواهید این دوربین را در فضای داخلی وسرپوشیده به کار ببرید یا درفضاهای باز؟
- شرایط نوری فضای محل نصب دوربین به چه ترتیب خواهد بود؟
- آیا شفافیت وکیفیت تصویر برایتان مهم است؟
قیمت نصب دوربین مداربسته
قیمت کلی یک پروژه نصب دوربین مداربسته ۶٫۸۷۰٫۰۰۰ ریال است که البته برای پروژه های بزرگ و پارکینگ ها این قیمت تا چند میلیون تومان افزایش خواهد داشت
سخن آخر
اگر قصد دارید تا منزل یا محل کارتان را با دوربینهای مداربسته پوشش دهید، باید تمام شرایط را مد نظر داشته باشید؛ از مکان نصب دوربین گرفته تا اینکه کدام یک از قابلیتهای مدلهای مختلف این دوربین برای شما اهمیت بیشتری دارد. با درنظر داشتن این نکات، می توانید انتخاب هوشمندانه ای کنید و بهترین وایده آل ترین مدل دوربین مدار بسته را تهیه کنید. آیا تا حالا تجربه خریدن دوربینهای مداربسته را داشته اید؟ اگر پاسختان مثبت است، این دوربینها توانسته اند نیازهایتان را برطرف کنند یا نه؟ چه فاکتورهایی در خرید دوربینهای مداربسته برای شما کلیدی و مهم هستند؟ نظراتتان را با ما درمیان بگذارید و از تجربیاتتان درمورد استفاده از دوربین های مدار بسته با ما صحبت کنید.
به نظر من بهترین مدل دوربین مداربسته دوربین PLC هست. با اینکه انواع مختلف زیادی از این محصول موجود هست توی بازار.