انواع فلاش تانک برای بهداشت بیشتر در سرویس بهداشتی
در دنیای امروزی، یکی از تجهیزات ضروری سرویس بهداشتی، فلاش تانک است. فلاش تانکها یکی از عوامل رعایت بهداشت و پاکیزگی هستند. در بازار لوازم بهداشتی، انواع فلاش تانک وجود دارد و بسته به نیاز شخصی، میتوان یکی از آنها را تهیه کرد. فلاش تانک یک ابزار کارآمد بوده که در گذشته کاربرد زیادی نداشته است. اما امروزه، اهمیت پیدا کردن رعایت مسائل بهداشتی، این وسیله را به بخش جدانشدنی از یک سرویس بهداشتی تبدیل کرده است.
فلاش تانک به انگلیسی Flush Tank گفته میشود و دارای یک مخزن است که آب درون آن ریخته میشود. در هنگام استفاده، با فشردن اهرم یا شاسی مربوطه، آب به یکباره و با فشار تخلیه میگردد. در نتیجه باعث شسته شدن کاسه توالت میشود و فضولات را به چاه میریزد. یکی از مزایای استفاده از فلاش تانک علاوه بر رعایت بهداشت، کمک به صرفهجویی در مصرف آب است. چون آب با میزان کمتر ولی فشار بیشتر به سرویس بهداشتی وارد میشود.
برای کسب اطلاعات در مورد انواع فلاش تانک و برندهای معتبر تولیدکننده این وسیله بهداشتی، با این مقاله همراه باشید.
فلاش تانک چیست؟
فلاش تانک یک محفظه پلاستیکی یا فلزی است که قابلیت ذخیرهسازی آب را دارد. این وسیله میتوانند از آب ذخیرهشده در مواقع مختلف برای شستن سرویس بهداشتی استفاده کند. این ابزارهای شستشو، در طرحها و مدلهای مختلفی ساخته میشوند. انتخاب آنها هم به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. یک فلاش تانک از قطعات مختلفی تشکیل میشود. قطعات فلاش تانک عبارتند از: مخزن، کلید، مکانیزم فلاش تانک، پمپ تخلیه، شناور آبگیری، زانویی، فلوتر و واشر تخلیه.
فلاش تانکها بهطور معمول بهصورت روکار و البته برخی از انواع آنها نیز به صورت توکار نصب میشوند. در این بین فلاش تانکهای روکار قدیمیتر هستند که عموماً عملکرد آنها بهصورت مکانیکی است. در فلاش تانک روکار، یک محفظه بزرگ در بالای توالت قرار میگیرد. این محفظه، با بهرهگیری از یک اهرم یا طناب عمل تخلیه آب را با فشار انجام میدهد.
اما انواع فلاش تانک توکار، از قابلیتهای بیشتری برخوردار هستند و طرفداران بیشتری هم دارند. اما باید گفت که هزینه خرید و نصب آنها بسیار بیشتر از انواع روکار است. این مدل فلاش تانکها درون دیوار نصب میگردند و از این وسیله، تنها یک دکمه تخلیه قابل مشاهده است. انواع فلاش تانک توکار، برای فضاهای مدرن و کوچک بسیار مناسب هستند. ضمنا در فلاش تانکهای توکار امکان تخلیه دو زمانه، باعث مصرف کمتر آب میگردد. یکیدیگر از مزایای فلاش تانکهای توکار، صدای بسیار کم آن در زمان تخلیه است. از انواع فلاش تانک توکار، بیشتر برای توالت فرنگی خارجی استفاده میشود.
خواندن این مطلب نیز مفید خواهد بود: ست سرویس بهداشتی چه اجزا و هزینهای دارد؟
لولهکشی آب و فاضلاب
- ✔لوله کشی آب سرد و گرم
- ✔لوله کشی فاضلاب و سرویس بهداشتی
- ✔نشت یابی لوله فاضلاب و رفع ترکیدگی فاضلاب
- ✔لوله کشی فاضلاب آشپزخانه، سرویس بهداشتی و توالت
تفاوت سیفون و فلاش تانک
در بین عامه مردم، یک اشتباه رایج جا افتاده و آن هم این است که بهجای فلاش تانک، از کلمه سیفون استفاده میکنند. ولی از نظر فنی این دو کلمه، مفهوم کاملا متفاوتی دارند. سیفون در واقع جزئی از لولهکشی فاضلاب محسوب میشود. سیفون یک لوله خمیده است که در سیستم لولهکشی فاضلاب به کار میرود. این لوله خمیده، مقداری آب را در خمیدگی خود نگه میدارد تا گاز و بوی بد فاضلاب، به بیرون نشت نکند. اما فلاش تانک همانطور که گفته شد، آب را ذخیره میکند و هنگام شستشوی توالت، آن را با شدت تخلیه میکند.
بیشتر بخوانید: برطرف کردن نشتی سینک ظرفشویی و سیفون ظرفشویی
نصب شیرآلات و تعمیر سیفون
- ✔نصب شیرآلات ساختمانی و بهداشتی
- ✔نصب شیرآلات اهرمی، مخلوط و پیچی
- ✔نصب شیر ظرفشویی، روشویی و شیرآلات دیواری
- ✔نصب دوش حمام و شیرهای سرویس بهداشتی
انواع فلاش تانک
بهطور کلی، انواع فلاش تانک به دستههای مختلفی تقسیم میشوند. در این بخش قصد داریم فلاشتانکهای موجود در بازار را از نظر نحوه عملکرد، طبقهبندی و بررسی کنیم.
-
فلاش تانک دکمهدار
یکی از انواع فلاش تانک که بهعنوان سادهترین و قدیمیترین مدل شناخته میشود، مدل دکمهدار است. این دکمه برای تخلیه آب به کار میرود و به شکل مکانیکی عمل میکند. با فشار دادن یا کشیدن آن، کل آب مخزن تانک خارج میشود.
-
فلاش تانک دو زمانه
فلاش تانکهای دو زمانه به این دلیل با این اسم شناخته میشوند که تخلیه آب مخزن آنها، در دو زمان متفاوت انجام میشود. در حقیقت فرد میتواند در یک مرحله بخشی از آب و در صورت نیاز، در مرحله دوم بخش دیگر را تخلیه کند.
-
فلاش تانک دو مخزنه
بهطورکلی میتوان اذعان نمود که فلاش تانکهای دو مخزنه، تقریباً عملکردی مشابه با مدلهای دو زمانه دارند. با این تفاوت که این تجهیزات دارای دو مخزن با دو ورودی و دو خروجی جداگانه هستند. معمولاً مخزن اولیه کوچکتر است که به تخلیه بخشی از آب اختصاص مییابد. همچنین در صورت نیاز، کاربر میتواند محتویات مخزن دوم را هم تخلیه کند.
لازم به ذکر است که مدلهای دو مخزنه برای صرفهجویی در مصرف آب بسیار مناسب هستند. گفته میشود با استفاده از این مدل، میتوان ۵۰ تا ۷۰ درصد در مصرف آب صرفهجویی کرد.
بیشتر بدانید: روشهای کاهش مصرف آب در سرویس بهداشتی
-
فلاش تانک آنتیباکتریال
یکیدیگر از انواع فلاش تانک، مدل آنتیباکتریال است. عملکرد این وسیله، همانند فلاشتانکهای معمولی بوده اما تفاوت این دو مدل، به استفاده از مواد آنتیباکتریال برمیگردد. مدل آنتیباکتریال، مانع از رشد باکتریها و آلودگیها در محیط میشود. همین مسئله علاوه بر افزایش بهداشت محیط، قیمت محصول را نسبت به انواع مدلهای معمولی، بالا برده است.
-
فلاش تانک اتوماتیک یا خودکار
انواع فلاش تانک خودکار همانطور که از نامشان هم پیداست، به صورت اتوماتیک عمل میکنند. یعنی برای تخلیه آب، نیازی به فشردن هیچ دکمهای نیست. این فلاش تانکها پس از خروج فرد یا با باز شدن درب سرویس بهداشتی، بهطور خودکار آب مخزن را تخلیه میکنند. استفاده از این مدلها، بسیار بهداشتی است. چون نیازی به دخالت دست ندارد. از انواع فلاش تانک خودکار، در مکانهای عمومی بهره گرفته میشود. چراکه عدم نیاز به استفاده از دست، از شیوع و گسترش انواع بیماریها جلوگیری میکند.
نصب و سرویس توالت فرنگی
- ✔نصب انواع توالت فرنگی زمینی
- ✔نصب و تعمیر توالت فرنگی وال هنگ، تاشو و دیواری
- ✔رفع گرفتگی توالت فرنگی
- ✔تعمیر و تنظیم سیفون توالت فرنگی
معرفی برندهای معتبر و معروف
برندهای مختلفی انواع فلاش تانک را تولید و به بازار عرضه مینمایند. ما هم در این بخش، بدون رعایت هیچ ترتیب خاصی، به معرفی معتبرترین برندهای تولیدکننده فلاش تانک خواهیم پرداخت:
- فلاش تانک محک
- فلاش تانک قهرمان
- فلاش تانک راسان
- فلاش تانک ایران
- فلاش تانک تاپ
- فلاش تانک صبا
- فلاش تانک آلپس
- فلاش تانک کسری
- فلاش تانک سیتکو
- فلاش تانک سهند فشان آذر
- فلاش تانک ایمن آب
- فلاش تانک موج
- فلاش تانک کلار پویا
- فلاش تانک نوا
بیشتر بدانید: انواع توالت فرنگی و بررسی ویژگیهای آنها
قیمت حدودی انواع فلاش تانک
همانگونه که در ابتدای این مقاله اشاره کردیم، فلاش تانک در دو نوع توکار و روکار عرضه میشود. در این قسمت بدون هیچ ترتیبی، به قیمت فلاش تانکهای پرفروش بازار اشاره خواهیم کرد. لازم به یادآوری است که قیمت فلاش تانک توکار بالاتر از قیمت انواع فلاش تانک روکار است.
-
فلاش تانک تاپ
قیمت فلاش تانک تاپ از نوع روکار، بسته به کیفیت آن، حدود ۳۰۰ الی ۳۵۰ هزار تومان است. فلاش تانک تاپ از نوع توکار هم قیمتی حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان دارد.
-
فلاش تانک محک
قیمت فلاش تانک تاپ از نوع روکار هم ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار تومان است. این برند، فلاش تانک توکار تولید نمیکند.
-
فلاش تانک قهرمان
قیمت فلاش تانک قهرمان بین ۵۲۰ تا ۶۰۰ هزار تومان برای انواع روکار است. این برند هم فلاش تانک توکار عرضه نمیکند.
-
فلاش تانک ایران
نمایندگی فلاش تانک ایران، انواع فلاش تانک توکار را از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان الی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان عرضه میکند. تنوع قیمت فلاش تانک ایران به دلیل تفاوت در کارکرد و کیفیت متریال به کار رفته در محصول است. قیمت این محصولات برای انواع روکار از حدود ۳۰۰ هزار تومان تا ۴۵۰ هزار تومان متغیر خواهد بود.
دانستن این مطلب نیز کاربردی و مفید است: بازسازی سرویس بهداشتی به همین ارزونی ممکنه!
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
جمعبندی
فلاش تانک یکی از ضروریات هر سرویس بهداشتی است. این وسیله برای هر نوع توالت، (چه در توالت ایرانی و چه توالت فرنگی)، جهت شستن محل از فضولات لازم است. اما باید سعی کرد این وسیله را به گونهای به کار برد که باعث اسراف در آب نشود. اخیرا نوع جدیدی از فلاش تانکها وارد بازار شدهاند که آب مصرفی آنها همان آب استفاده شده در روشویی است. این فلاش تانکها آب روشویی را در خود جمع میکنند. سپس در مواقعی که دکمه زده میشود، آن را تخلیه می کنند. به این شکل آب تصفیه شده برای شستشوی توالت مصرف نمیگردد. این موضوع باعث میشود که در مصرف آب و هزینههای خانه هم صرفهجویی گردد.