پارکت چوبی چیست و استفاده از پارکت چوبی چه مزایا و معایبی دارد؟
در مقاله قبل دیدم که تفاوت پارکت با لمینت چیست؟ در این مقاله به بررسی مزایا و معایب استفاده از پارکت چوبی و مشاهده انواع پارکت چوبی را خواهیم داشت.
پارکت چوبی یکی از انواع پارکت هایی هستند که از چوب طبیعی تولید شده و حس گرما و مثبتی به هنگام قدم زدن روی آن به شما دست می دهد. در این مقاله با انواع پارکت چوبی و مزایا و معایب آن آشنا خواهیم شد. با استادکار همراه باشید .
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
پارکت چوبی چیست؟
پارکت چوبی پوششی از جنس چوب طبیعی است که می تواند به عنوان یک کفپوش شیک و جذاب در هر محل و محوطه داخلی منزل نصب شود. اگر می خواهید یک کف چوبی گرما بخش را به منزل خود هدیه کنید، پارکت چوبی می تواند یک گزینه سازگار با محیط زیست نیز باشد. البته در حال حاضر پارکت های طرح چوب نیز وجود دارند که می توانند به جای این کفپوش عمل کنند اما از جنس های دیگری چون پلاستیک باشند.
اما به طور کلی بهتر است که اگر می خواهید از این پارکت استفاده کنید، نوع چوب طبیعی آن را انتخاب کنید چرا که چوب به عنوان متریال مورد استفاده در کف، نسبت به فرش و مواد مصنوعی از قبیل پلاستیک برتری دارد و این ارجحیت هم به لحاظ عملکردی و هم به لحاظ زیبایی در ظاهر خانه نمود پیدا می کند.
بیشتر بدانید کالیته رنگ چیست؟
انواع پارکت چوبی
انواع پارکت چوبی با توجه به جنس چوبی که از آن استفاده می شود دارای انواع مختلفی مانند بلوط قرمز (red oak)، بلوط سفید (white oak)، افرا (maple)، چری (cherry)، پارکت چوب سفید یا اش سفید (white ash)، پارکت چوب گردو (walnut) از نوع hickory و pecan است.
پارکت چوبی برای چه مکان هایی مناسب است؟
پارکت چوبی در انواع محل ها مانند منزل و محل کار و محوطه های داخلی مانند راهرو می تواند مورد استفاده قرار گیرد و با توجه به اینکه می تواند ۵۰ سال عمر کند بی شک به انتخاب اول بسیاری از خانواده ها برای تغییر دکوراسیون کف تبدیل می شود. با توجه به اینکه چوب دارای مقاومت زیادی است حتی می توان در مکان های پر رفت و آمد مانند گالری و کافه ها نیز از کفپوش مطابق با سلیقه مشتری و طرح های مختلف چوب استفاده کرد.
مزایا و معایب استفاده از پارکت چوبی
- چوب ماده ای با دوام و دارای استحکام و پایداری و عمری طولانی است به طوری که به ندرت نیازمند سابیدن خواهد بود. دوام و استقامت از فاکتورهای مهم در انتخاب مواد اولیه ساخت و ساز در ساختمان است و استفاده از چوب می تواند خیال شما را از بابت کیفیت این ماده راحت کند. در صورتی که این پارکت بازسازی شود به گونه ای قابلیت ترمیم پذیری خواهد داشت که حاصل این عمل پارکتی کاملا نو و جدید خواهد بود.
- تمیز کردن پارکت تمام چوب بسیار ساده است و نیاز به ابزاری خاص ندارد. تنها کافی است که آن را با مقداری دستمال مرطوب پاک کنید. اگر روی پارکت شما لکه ای ایجاد شد، بهتر است از لکه بر های صنعتی که برای پارکت های چوبی به صورت اختصاصی تولید شده اند استفاده کنید.
بیشتر بدانید مزایا و معایب کفپوش لمینت
- از دیگر مزایای استفاده از این نوع پارکت می توان به این اشاره کرد که از رشد قارچ و کپک در کف منزل جلوگیری می کند .در مقابل عواملی مانند اشعه های UV، فشار و ساییدگی و حتی بحث های حرارتی مانند حرارت ته سیگار و شومینه نیز دارای مقاومت نسبی هستند. به دلیل مقاومت حرارتی پایین نیز یکی از گزینه های مناسب برای استفاده از کف هستند که با عث صرفه جویی در هزینه ها می شود.
- اما معایب پارکت چوبی نیز در هنگام خرید باید لحاظ شود. چوب ماده ای پویا است که همانند تمامی مواد آلی دیگر دارای ویژگی و خاصیت منحصر به خود بوده و دائما در حال تغییر است. به دلیل همین خواص ویژه ای که چوب دارد و در کفپوش چوبی استفاده می شود می بایست مراقبت ویژه ای از چنین کفپوش هایی کرد و هرزگاهی آنها را با روغن مخصوص پولیش کرد.
- برای کفپوش های چوبی حرفه ای و تخصصی، دانستن درباره خواص و ویژگی های چوب به طور کلی و جامع و همچنین گونه های خاص و منحصر به فرد چوب به منظور اجرای بی نقص از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. بنابراین بهتر است که انواع پارکت چوبی و جنس هر کدام را بهتر بشناسید تا نسبت به مراقبت از این کفپوش موارد لازم را در نظر بگیرید.
نصب پارکت چوبی
طریقه نصب پارکت چوبی بسیار آسان است و شاید همین دلیل را نیز باید در بالا در قسمت مزایا باید ذکر می کردیم که خریداران می توانند خود آن را بدون هیچ کمکی از جانب نصاب نصب کنند. برای این کار لازم است که بخش های برش خورده پارکت های چوبی را آماده کنید، روی زمین را کاملا با چسب پارکت چوبی بپوشانید. چوب های پارکت را به درازا کنار یکدیگر بچینید و رویش را چهار مرحله سیلر (یا درزگیر ) بزنید.
پس از اینکه سطح پارکت چوبی خشک شد، مجدد دو دست ست نیم پلی استر بزنید تا رنگ چوب و سطح کار شفاف به نظر برسد. پلی استر موجب شفافیت پارکت چوبی می شود. می توانید پیش از نصب زیر پارکت را فوم سوپر سایلنت بگذارید تا هنگام راه رفتن با کفش زیرش خالی به نظر نرسد و صدا ندهد. در نهایت اینکه می توانید نصب پارکت چوبی را به نصاب پارکت چوبی نیز بسپارید. قیمت پارکت چوبی با نصب احتمالا اندکی بیشتر از زمانی خواهد بود که کار نصب را خودتان انجام دهید.
به طور کلی قیمت پارکت چوبی با توجه به نوع پارکت می تواند متفاوت باشد و در هنگام خرید با توجه به جنس چوب می توان در مورد قیمت پارکت چوبی طبیعی و قیمت پارکت چوبی ارزان تصمیم گیری کرد. هزینه پارکت چوبی را با توجه به جنس پارکت و متراژ آن لحاظ کنید.
جمع بندی
پارکت چوبی و انتخاب آن برای کفپوش کردن فضای خانه کاملا سلیقه ای است و بهتر است هنگام انتخاب این کفپوش به تمام مزایا و معایب آن توجه لازم را داشته باشید.
نصب کفپوش لمینت (این خدمت موقتا غیرفعال است)
- ✔نصب کفپوش لمینت کف
- ✔تعمیر و لقگیری لمینت
- ✔تعمیر و تعویض کفپوشهای خراب و پوسیده
- ✔انواع کفپوش ضد آب، طرح چوب، عایق صوتی