سقف کاذب شیشه‌ای چیست و چه کاربردی دارد؟

2

همه ما از نگاه کردن به سقف کاذب شیشه‌ای که نور و رنگ زیبایی را در محیط ایجاد می‌کند، لذت می‌بریم. خانه‌ای را با سقف شیشه‌ای تصور کنید که وقتی روی مبل دراز می‌کشید، به جای دیدن یک سقف سفید و یکدست، می‌توان منظره حرکت ابرها را تماشا کرد. تصور یک خانه‌ با سقفی که آسمان در آن پیدا است، برای خیلی از ما جذاب به نظر می‌رسد. امروزه استفاده از انواع سقف شیشه‌ای در معماری مدرن و کلاسیک روز به روز بیشتر شده است. برای زیبایی بیشتر و نور بخشیدن به فضا در بسیاری از مراکز تجاری، ساختمان‌های اداری و مسکونی از سازه سقف شیشه‌ای استفاده می‌شود. در این مقاله از استادکار همراه ما باشید تا سقف شیشه‌ای و کاربردهای این نوع سقف کاذب آشنا شوید.

سقف کاذب شیشه‌ای چیست؟

شکل معماری امروزی و ساختمان‌های به هم چسبیده و متراکم، بسیاری از منازل و واحدهای مسکونی و تجاری را کم‌نور ساخته و از داشتن تابش مستقیم نور خورشید محروم کرده است. انواع سقف شیشه‌ای کاذب گزینه‎هایی کاربردی و عالی برای جبران کم‌نوری ناشی از شکل ساخت‌وساز در خانه یا محیط کاری محسوب می‌شوند. تأمین روشنایی ساختمان با استفاده از نور طبیعی در کنار زیبایی چشم‌نوازی که دارد، تا میزان زیادی به کاهش مصرف انرژی نیز کمک می‌کند.

استفاده بهینه از نور روز در طراحی داخلی
استفاده از سقف شیشه‌ای خانه شما را روشن‌تر نشان می‌دهد و موجب می‌شود در طول روز از روشن کردن چراغ‌های اضافی بی‌نیاز شوید.

به طور کلی سقف‌های کاذب در انواع پی‌وی‌سی، آلومینیومی، چوبی، کامپوزیت، طلقی، شیشه‌ای و … عرضه می‌شوند که سقف‌های شیشه‌ای کاذب از بهترین نوع سقف‌های کاذب هستند. سقف‌های کاذب شیشه‌ای ضمن تأمین نور، موجب زیبایی بخشیدن به محیط نیز می‌شوند. سازه سقف شیشه‌ای ظاهری خاص و متفاوت به فضا می‌بخشد و امکان استفاده از آن در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی وجود دارد. از این نوع سقف کاذب بیشتر در ساختمان‌های تجاری یا منازل مسکونی لوکس و امروزی استفاده می‌شود.

کاربرد سقف‌های شیشه‌ای در ساختمان‌های تجاری، اداری و مسکونی
امروزه از سقف شفاف و شیشه‌ای در ساختمان‌های تجاری، اداری و منازل مسکونی استفاده می‌شود.

محل استفاده از سقف کاذب شیشه‌ای

این نوع سقف‌ها در مکان‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در این بخش به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

  • آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام و پاسیو: به طور معمول در بسیاری از خانه‌ها برای روشنایی بیشتر و زیباتر به نظر رسیدن فضا از سقف‌های کاذب شیشه‌ای در آشپزخانه‌ها، سرویس‌های بهداشتی و حمام استفاده می‌شود. همین طور اگر پاسیوی منزل مسقف باشد، به کار بردن سقف شیشه‌ای در آن ایده‌ای عالی خواهد بود.
طراحی و نصب سقف شیشه‌ای کاذب در سرویس بهداشتی و حمام
در سرویس بهداشتی از سقف کاذب شیشه‌ای به منظور روشن‌تر به نظر رسیدن فضا استفاده می‌شود.
  • استخرها: استفاده از سقف کاذب در استخرهای سرپوشیده ایده بسیار خوبی برای جلوه بخشیدن به فضای استخر است. یک سقف شیشه‌ای کاذب با طرحی از رنگ‌های آبی، عمق آبی استخر را با سقف یکی کرده و احساس بی‌نظیری ایجاد می‌کند. از طرف دیگر، به کار بردن سقف شیشه‌ای در استخر کمک می‌کند تا بتوانید در استخر نیز همانند دریا، از نور طبیعی خورشید استفاده کنید و در عین سرپوشیده بودن محیط، تابش و تلالو نور خورشید را نیز داشته باشید.

بیشتر بدانید: شیشه نشکن برای سقف

طراحی و نصب سقف کاذب شیشه‌ای استخر سرپوشیده
به کار بردن سقف شیشه‌ای در استخر موجب می‌شود در کنار حفظ ویژگی سرپوشیده بودن استخر، بتوانید از نور طبیعی خورشید نیز بهره‌مند شوید.
  • لابی: از این نوع سقف‌ها در لابی ساختمان‌ها و هتل‌ها به وفور استفاده می‌شود. تالارهای بزرگ میهمانی یا مخصوص برگزاری جلسات هم می‌توانند گزینه خوبی برای نصب سقف‌های شیشه‌ای کاذب باشند.
طراحی و اجرای سازه سقف شیشه‌ای برای لابی ساختمان‌ها، هتل‌ها و تالارهای بزرگ
برای جلوه بخشیدن به فضای لابی و تالارهای بزرگ می‌توان از سازه سقف شیشه‌ای استفاده کرد.
  • اتاق‌های شیشه‌ای: اگر تا به حال ساعاتی را در اتاق‌های شیشه‌ای ساخته شده در دل طبیعت گذرانده باشید، لذت واقعی سقف شیشه‌ای را احساس کرده‌اید. اتاق‌های شیشه‌ای در معماری مدرن جایگاه ویژه‌ای دارند و به طور معمول در ویلاهای رو به طبیعت ساخته می‌شوند. با توجه به شیشه‌ای بودن تمامی اضلاع این اتاق‌ها، در بخش سقف نیز از شیشه استفاده می‌شود.
مزایای انواع سقف شیشه‌ای در اتاق‌های شیشه‌ای با دید 360 درجه
اتاق‌های شیشه‌ای، یکی از جذاب‌ترین گزینه‌های استفاده از سقف شیشه‌ای کاذب هستند. در این اتاق‌ها تمامی اضلاع از جمله سقف، به صورت یکپارچه شیشه‌ای است و دید خوبی به محیط اطراف دارد.
  • گلخانه‌های سرپوشیده: یکی دیگر از کاربردهای سقف کاذب شیشه‌ای در گلخانه‌های سرپوشیده است. پیش از اینکه استفاده از این نوع سقف‌ها رایج شود، برای گلخانه‌ها از سقف‌هایی با جنس طلق استفاده می‌شد. با ظهور نسل جدید سقف‌های شیشه‌ای، اکنون در ساخت‌وساز گلخانه‌های مدرن‌، از این سقف‌های شیشه‌ای نشکن به عنوان جایگزین سقف‌های قدیمی استفاده می‌گردد.
راهکارهای تامین نور کافی در گلخانه‌های سرپوشیده
بسیاری از افراد برای تأمین نور کافی در گلخانه‌ها از سقف کاذب شیشه‌ای استفاده می‌کنند.

به طور کلی در هر فضایی که مایل به زیباسازی مدرن سقف بوده و در عین حال به کانالی برای دریافت نور احتیاج داشته باشیم، می‌توانیم از سقف کاذب شیشه‌ای استفاده کنیم.

مزایای استفاده از سقف شیشه‌ای کاذب کدامند؟

استفاده از این نوع سازه سقف مزیت‌های زیادی دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

عبور نور و تأمین روشنایی

از مهم‌ترین مزیت‌های نصب سقف شیشه‌ای کاذب، عبور کردن پرتوهای نور است. در واقع با استفاده از نوع سقف‌ها امکان دریافت نور طبیعی به داخل ساختمان وجود دارد. در شرایط عادی نورپردازی سقف کاذب یکی از اولین اقداماتی است که باید برای روشن شدن فضای خانه انجام دهید، اما سقف  شیشه‌ای با استفاده از نور طبیعی خورشید در تمام طول روز شما را از روشن کردن چراغ‌های اضافی بی‌نیاز می‌کند.

مزایای سقف شیشه‌ای نشکن در دریافت روشنایی و نور خورشید
یکی از مهم‌ترین مزایای سقف شیشه‌ای، دریافت روشنایی و نور خورشید است که موجب روشن‌تر شدن فضا می‌شود.

زیبایی

زیبایی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سقف کاذب شیشه‌ای است. شما می‌توانید با نصب نمونه‌های دکوراتیو آن در خانه و محیط کار خود، زیبایی فضا را دوچندان کنید. این سقف‌ها طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی دارند که این موضوع می‌تواند بر جلوه نورپردازی محیط نیز تأثیر بگذارد.

پس از ظهور اولیه سقف‌های شیشه‌ای کاذب، بیشتر شاهد انواع ساده آن‌ها بودیم که ظاهری یکدست و بدون رنگ داشتند. اما امروزه سقف‌های کاذب در طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند و درست مثل یک قالی، رنگ و طرح‌های متفاوتی دارند.‌ سقف‌های شیشه‌ای نه تنها یک ابزار تکمیلی برای معماری داخلی هستند، بلکه در زیباسازی و نقش‎بندی فضاهای مسکونی و اداری نیز اهمیت زیادی دارند.

زیباسازی منازل مسکونی و فضاهای تجاری با انواع سقف‌های شیشه‌ای کاذب
انواع سقف کاذب شیشه‌ای با طرح‌های مختلف برای زیباسازی منازل مسکونی و فضاهای تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صرفه‌جویی در مصرف انرژی

استفاده از انواع سقف شیشه‌ای، با تأمین نور در طول روز به شما کم می‌کند تا از روشن کردن لامپ و چراغ‌های اضافی بی‌نیاز شوید. از آن‌جایی که امکان عبور نور طبیعی از سقف‌های شیشه‌ای وجود دارد، فضای شما در طول روز آن‌قدر روشن خواهد بود که با خاموش کردن چراغ‌ها می‌توانید قدم بزرگی در صرفه‌جویی مصرف انرژی بردارید.

معایب سقف کاذب شیشه‌ای کدامند؟

در کنار همه مزیت‌هایی که برای سقف کاذب شیشه‌ای بیان شد، این نوع سقف کاذب نیز معایبی دارد که عبارتند از:

  • وزن زیاد شبکه‌های شیشه‌ای
  • هزینه نصب زیاد
  • تغییر رنگ و کثیف شدن شبکه‌های شیشه‌ای بعد از چند سال
  • مقاومت کمتر نسبت به سقف‌های گچی
  • نیاز به مراقبت بیشتر
هزینه نصب سقف کاذب شیشه‌ای
یکی از بزرگ‌ترین معایب سقف کاذب شیشه‌ای، پرهزینه بودن مراحل نصب آن است.

انواع سقف‌ کاذب شیشه‌ای

سقف‌های شیشه‌ای کاذب به دو نوع نشکن و معمولی تقسیم می‌شوند.

سقف‌های شیشه‌ای معمولی

سقف‌های شیشه‌ای معمولی مقاومت کمی در مقابل حرارت و ضربه دارند و به دلیل ایمنی پایین، استقبال از آن‌ها نیز به مراتب کمتر است.

سقف‌های شیشه‌ای نشکن

امروزه استفاده از سقف‌های شیشه‌ای نشکن، با مقاومت بالا در برابر حرارت، موجب شده از این نوع سقف‌ها در خیلی از ساختمان‌های عمومی و مسکونی استفاده شود. سقف‌های کاذب شیشه‌ای در برابر آتش‌سوزی مقاومت زیادی دارند، در صورت وقوع حادثه به سادگی نمی‌شکنند و خطرات ناشی از ریزش خرده شیشه را به وجود نمی‌آورند. به طور معمول سقف‌های شیشه‌ای نشکن ایمنی بسیار بالاتری نسبت به انواع سقف‌های شیشه‌ای معمولی دارند و در برابر ضربه و زلزله از خود مقاومت خوبی نشان می‎دهند.

در بسیاری از مواقع یک سایبان روی شبکه‌های شیشه‌ای نصب می‌شود تا در صورت گرما و آفتاب شدید، بتوانید با استفاده از سایبان جلوی نور مستقیم خورشید را بگیرید. از طرف دیگر، برخی از انواع سقف کاذب شیشه‌ای نشکن نیز متحرک هستند و شما می‌توانید با فشردن یک دکمه و یا به صورت دستی برخی از شبکه‌ها را باز کنید و از هوای تازه در فضای خانه برخوردار شوید.

نصب سایبان برای بهینه‌سازی نور روز
شما با نصب سایبان روی سقف کاذب شیشه‌ای، می‌توانید مقدار ورود نور و گرما را به فضای داخل کنترل کنید.

انواع طرح‌های سقف کاذب شیشه‌ای

نوع ساختمان و مساحت آن بیشترین تأثیر را در انتخاب طراحی سقف کاذب شیشه‌ای دارد. یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در مورد انواع سقف شیشه‌ای وجود دارد، این است که از این سقف‌ها هم برای سبک‌های مدرن و هم کلاسیک استفاده می‌شود. به طور معمول طراح با در نظر گرفتن فضای داخلی ساختمان و میزان هزینه‌ای که فرد برای طراحی در نظر دارد، در قسمت‌های مختلف ساختمان از سقف کاذب شیشه‌ای استفاده می‌‎کند.

سقف شیشه‌ای با توجه به شیوه اجرا به دو نوع یکپارچه و شبکه‌ای تقسیم می‌شود. برای اجرای سقف کاذب شیشه‌ای یکپارچه از شبکه‌های یکپارچه شیشه استفاده می‌شود. برای اجرای سقف کاذب شیشه‌ای مشبک به طور معمول از شبکه‌های 60 در 60 سانتیمتر استفاده می‌کنند.

به یاد داشته باشید که بیشتر سقف‌های شیشه‌ای به صورت مشبک اجرا می‌شوند و انواع یکپارچه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در بسیاری از موارد از شبکه‌های سقف کاذب شیشه‌ای در کنار سقف‌های عادی استفاده می‌شود تا ضمن ایجاد زیبایی، نور بیشتری هم در فضا ایجاد کند.

اجرای سقف کاذب شیشه‌ای مشبک
برای اجرای سقف کاذب شیشه‌ای مشبک به طور معمول از شبکه‌های 60 در 60 سانتیمتر استفاده می‌شود.

نوعی سقف کاذب شیشه‌ای نیز وجود دارد که به بک لایت معروف است و در پشت آن به جای نور طبیعی از چراغ استفاده می‌‎شود. این نوع سقف برای خانه‌هایی که در طبقات پایین قرار دارند و به نور طبیعی دسترسی ندارند، ایده جذابی محسوب می‌شود. در این نوع سقف کاذب شیشه‌ای به طور معمول از طرح‌هایی مثل آسمان یا گل زیر شیشه استفاده می‌شود که با تابش نور از پشت آن جلوه‌ای زیبا پیدا می‌کند.

سقف کاذب دکوراتیو و نورپردازی بک لایت
برای ساختمان‌هایی که در طبقات پایین‌تر ساختمان هستند و به فضای بیرون دسترسی ندارند، از نوعی سقف شیشه‌ای به نام بک لایت استفاده می‌شود.

قیمت سقف کاذب شیشه‌ای

سقف کاذب شیشه‌ای انواع مختلفی دارد و همین موضوع موجب شده تا قیمت‌های متنوعی نیز داشته باشد. بیشتر مواقع نوع مصالحی که در کنار شیشه در سقف به کار برده می‌شود، ابعاد شبکه‌های شیشه‌ای، تعداد شبکه‌ها و طراحی آن‌ها بر قیمت تمام‌شده این سقف‌ها تأثیر می‌گذارد. به علاوه، انواع سقف شیشه‌ای نیز کیفیت‌های متفاوتی دارند و این موضوع روی هزینه‌ها بی‌اثر نخواهد بود. همان‌طور که قبلاً هم اشاره شد، هزینه اجرا و نصب سقف کاذب شیشه‌ای به طور معمول زیاد است و از این رو، دستمزدی که نصاب از شما برای نصب سقف کاذب شیشه‌ای دریافت می‌کند نیز روی هزینه‌های کلی شما تأثیر زیادی می‌گذارد.

برای اطلاع از هزینه‌ طراحی و اجرای سقف شیشه‌ای خانه می‌توانید از کارشناسان استادکار مشاوره بگیرید و یا از یک کارشناس درخواست کنید برای طراحی و برآورد هزینه‌های سقف کاذب از منزل شما دیدن کند. ارائه قیمت‌های شفاف از انواع سقف کاذب در وب‌سایت استادکار به شما کمک می‌کند تا تصمیم هوشمندانه‌تری بگیرید.

توجه داشته باشید که کمک گرفتن از شرکت‌هایی مثل استادکار که برای هر خدمت نرخ مصوب و ازپیش‌تعیین‌شده‌ای دارد، به شما کمک می‌کند تا مجبور به پرداخت دستمزدهای گزاف برای نصب سقف کاذب شیشه‌ای نشوید. بهتر است قبل از دریافت هر گونه خدمات از کلیه عوامل مؤثر بر قیمت و جزئیات نرخ هر شرکت اطلاع پیدا کرده و بعد سفارش خود را با خیال راحت ثبت کنید. لیست قیمت‌های سقف کاذب استادکار را از اینجا ببینید.

نکات مهم در سفارش سقف کاذب شیشه‌ای

  • از آن‌جایی که نصب این نوع سقف کمی تخصصی و زمان‌بر است، لازم است از افرادی باتجربه و ماهر کمک بگیرید.
  • به یاد داشته باشید که استفاده از شبکه‌های شیشه‌ای باکیفیت در کنار نصب مطمئن و حرفه‌ای به شما کمک می‌کند تا به نتیجه بهتری دست پیدا کنید.
  • برای اینکه سقف شیشه‌ای شما جلوه زیباتری داشته باشد، بهتر است از یک طراح کمک بگیرید که مکان و نوع سقف شیشه‌ای را با توجه به شرایط فضا مشخص کند.
  • در نظر گرفتن ارتفاع سقف، نور محل و طریقه نصب سقف کاذب شیشه‌ای نیز مواردی هستند که باید در هنگام نصب به آن‌ها توجه کنید.

استادکار با معرفی بهترین متخصصان اجرای انواع سقف کاذب به شما کمک می‌کند با هزینه‌ مشخص طبق مصوبه شرکت، به نتیجه جذابی دست پیدا کنید و با بهینه‌سازی نور، جلوه زیباتری به فضاهای مختلف خانه یا محل کار خودتان بخشید. برای سفارش انواع سقف‌های شیشه‌ای می‌توانید با ثبت‌نام در وب‌سایت استادکار منتظر پیشنهادات متخصصان باشید. بعد از بررسی دقیق رزومه متخصصان و مشاهده نظرات و تجربیات افراد از کار با این متخصصان، بهترین فرد را برای این کار انتخاب کنید. شما با درخواست کارشناسی رایگان می‌توانید در مورد طرح و نوع سقف شیشه‌ای مشاوره بگیرید و در نهایت طراحی، ساخت و نصب سقف کاذب‌تان را به متخصصان استادکار واگذار کنید.

سخن پایانی

استفاده از سقف کاذب شیشه‌ای روشی بی‌نظیر برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و زیباسازی فضا محسوب می‌شود. نصب انواع سقف شیشه‌ای در خانه به شما این امکان را می‌دهد تا جلوه‌ای مدرن‌تر و زیباتر به محیط ببخشید و از نور بیشتری در خانه برخوردار شوید. همان طور که گفته شد، حساسیت بالای نصب این نوع سقف به گونه‌ای است که باید به دست افرادی ماهر و باتجربه انجام شود. اگر به دنبال افرادی متخصص برای ایجاد تغییراتی اساسی در دکوراسیون منزلتان هستید، می‌توانید همین حالا در وب‌سایت استادکار ثبت‌نام و سفارش خودتان را به صورت غیرحضوری ثبت کنید.

اجرا و نصب سقف کاذب

اجرا و نصب سقف کاذب

  • اجرای انواع سقف کاذب اداری، تجاری، فروشگاه و خانه
  • اجرای کناف کاری، رابیتس کاری و گچبری
  • ساخت سقف کاذب کناف
  • طراحی و اجرای باکس نور، نور مخفی و نورپردازی سقف کاذب
دریافت این خدمت از استادکار

منبع: cabindoosh

 

2 نظرات
  1. مرتضی می گوید

    سلام خسته نباشید
    مرسی از مطالبتون بسیار مفید بود . منم از سقف کاذب شیشه ای داخل نورگیر خانه استفاده کردم و بسیار نمای جذابی به خود گرفت.
    موفق باشید

  2. smorter giremal می گوید

    Rattling clean web site, thanks for this post.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.