۷ نکته مهم برای رنگ آمیزی نمای ساختمان
نمای ساختمان یکی از مهمترین قسمت های یک ساختمان و جلوه گاهی از درون آن است. افراد رهگذر با تماشای نما در ذهن خود در مورد نوع ساخت، دکوراسیون داخلی، کیفیت مصالح به کار رفته در ساخت ساختمان و… قضاوت می کنند. نوع رنگ آمیزی نمای ساختمان و طراحی و متریال به کار رفته و بسیاری از موارد، در ایجاد دید مثبت افراد نقش ایفا می کنند.
بررسی های انجام شده نشان می دهد که بسیاری از خریداران املاک، بیش از ۵۰ درصد از تصمیم خود مبنی بر خرید یا عدم خرید یک ساختمان را در مراجعه اولیه و با تماشای نمای ساختمان می گیرند. همین موضوع ساده نشان دهنده عمق اهمیت نمای ساختمان است.
رنگ آمیزی نمای ساختمان یکی از راهکارهای نماکاری و یا بازسازی نمای ساختمان است. در این مطلب سعی می کنیم به ۷ نکته کاربردی اشاره کنیم که با رعایت این نکات می توانید رنگ آمیزی نمای ساختمان را با موفقیت انجام دهید.
نقاشی نمای ساختمان
- ✔نقاشی و رنگ آمیزی نمای ساختمان
- ✔نقاشی نمای سیمانی، بتنی، آجری، سنگی و...
- ✔نقاشی نما ساختمان با داربست و بدون داربست
- ✔رنگ آمیزی نما با رنگ های پایه آب و پایه حلال
-
نوع رنگ را درست انتخاب کنید
یکی از مهمترین نکات برای رنگ آمیزی نمای ساختمان به صورت اصولی، انتخاب صحیح نوع رنگ است. این کار را باید بر اساس نوع مصالح ساختمانی که قرار است زیر رنگ قرار گیرد انتخاب شود. مشخص شدن مصالح ساختمانی و سپس انتخاب جنس رنگ، اولین گام برای رنگ آمیزی نمای ساختمان است. اگر نوع مصالح ناشناخته است، بهتر است رنگ روغن آلکیدی برای رنگ زدن نما انتخاب کنید. رنگ های آلکیدی به اکثر مصالح ساختمانی و سطوح زیرکار می نشینند. این در حالی است که رنگ های پلاستیکی که از جنس لاتکس هستند، نمی توانند به برخی از سطوح بچسبند و خیلی زود خراب می شوند.
-
تمیزکاری سطوح را فراموش نکنید
حتما قبل از شروع به رنگ آمیزی نمای ساختمان، سطح زیر رنگ را تمیز کنید. اصولا نمای خارجی ساختمان بر اثر باران و آلودگی های موجود در هوا خیلی زود کثیف شده و ممکن است به سادگی تمیز نشود. با استفاده از برخی ابزارهای پیشرفته که با فشار بالای آب، اقدام به شست و شو سطح زیرین می کنند می توانید سطح را برای رنگ آمیزی نما آماده کنید. توجه داشته باشید که در تمیزکاری متریال های نمای ساختمان مثل آلومینیوم کامپوزیت، به هیچ عنوان از مواد اسیدی استفاده نکنید؛ چرا که ممکن است بخش از نمای ساختمان را دچار آسیب کند.
-
آب و هوا را در نظر داشته باشید
در انتخاب نوع رنگ برای رنگ آمیزی نمای ساختمان استفاده کنید، آب و هوای منطقه را در نظر داشته باشید. اگر آب و هوا مرطوب است بهتر است از رنگ هایی استفاده کنید که در برابر این هوا مقاومت بیشتری از خود نشان می دهند. علاوه بر این رنگ هایی که دارای خلل و فرج هستند، گزینه مناسب تری برای رنگ آمیزی نمای ساختمان هستند. این موضوع را در هنگام خرید رنگ نیز می توانید از رنگ فروشی ها جویا شوید. البته متخصصان استادکار با اطلاع و آگاهی از چنین نکاتی اقدام به خرید رنگ می کنند و به همین علت شما با خیال راحت می توانید رنگ آمیزی نمای ساختمان را به آن ها بسپارید.
-
در رنگ آمیزی چوب احتیاط کنید
یکی از انواع نمای ساختمان ترمووود است. ترمووود ها از جمله متریال های طبیعی هستند که برای افزایش ماندگاری آن ها از عملیات های حرارتی استفاده شده است. اگر در نمای ساختمان به صورت کلی یا جزئی از ترمووود استفاده شده است، در هنگام رنگ آمیزی نمای ساختمان تا می توانید احتیاط کنید. رنگ آمیزی چوب نیاز به دقت و تجربه دارد و در صورتی که در انتخاب نوع رنگ دقت لازم نشود، ممکن است ترمووود را خراب کند. بهتر است از رنگ های ترکیبی برای رنگ کردن چوب در نمای ساختمان استفاده کنید. همچنین قبل از شروع به رنگ آمیزی، حتما رنگ ساخته شده را در قسمتی از چوب امتحان کنید تا مطمئن شوید رنگی که روی چوب می نشیند مورد پسند شماست. با توجه به اینکه رنگ آمیزی نمای ساختمان اگر در آن چوب به کار رفته باشد بسیار حساس است، بهتر است چنین کاری را به استادکار بسپارید؛ هرچند با رعایت برخی نکات شاید شما هم بتوانید از پس آن برآیید.
-
دور آب را در رنگ آمیزی نمای ساختمان سیمانی خط بکشید
یکی از انواع نمای ساختمان که رنگ پذیر بوده و در دنیا کاربردهای فراوانی از آن وجود دارد، نمای سیمانی است. رنگ آمیزی نمای سیمانی ساده تر از بسیاری از نماهای ساختمان است. برای رنگ کردن چنین نماهایی باید از رنگ های رقیق شده با استفاده از حلال استفاده شود. مهارت در رنگ آمیزی نمای ساختمان سیمانی، به هرچه زیباتر شدن نمای ساختمان کمک می کند. به همین علت توصیه می کنیم اگر خودتان مهارت خاصی در رنگ آمیزی نما ندارید، حتما این کار را به متخصصان استادکار بسپارید. نکته قابل توجه این است که سیمان آب را به درون خود می کشد؛ در نتیجه استفاده از رنگ هیا پایه آب مثل رنگ های لاتکس، ممکن است به مرور زمان باعث آسیب رساندن به فلزات کار شده درون ساختمان شود.
-
سطوح فلزی را سنباده بکشید
در هر قسمتی از نما که سطوح فلزی وجود دارد، حتما آن را سنباده بکشید. شاید رنگ آمیزی قسمت های فلزی نما کار ساده ای باشد؛ اما آماده سازی فلزات پیش از رنگ آمیزی مهم تر است. سطح کار را به خوبی سنباده کشیده و سپس آن را بشویید و خشک کنید. در این صورت فلز از هرگونه آلودگی، برجستگی و تورفتگی پاک شده و آماده رنگ آمیزی می شود. بهترین رنگ برای رنگ آمیزی قسمت های فلزی نمای ساختمان، رنگ هایی هستند که بر پایه زینک تولید می شوند.
-
به درب و پنجره رنگ براق بزنید
درب و به ویژه پنجره، نقش بسیار مهمی در نمای ساختمان دارند. با توجه به اینکه دوام و ماندگاری درب و پنجره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بهتر است در هنگام رنگ آمیزی نمای ساختمان، رنگی که به درب و پنجره زده می شود، براق باشد. رنگ های براق دارای میزان رزین بالایی هستند و به همین علت باعث بالا رفتن دوام منطقه رنگ شده می شوند. توجه به استحکام درب و پنجره در کنار زیبایی آن ها در نمای ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است.
نقاشی نمای ساختمان
- ✔نقاشی و رنگ آمیزی نمای ساختمان
- ✔نقاشی نمای سیمانی، بتنی، آجری، سنگی و...
- ✔نقاشی نما ساختمان با داربست و بدون داربست
- ✔رنگ آمیزی نما با رنگ های پایه آب و پایه حلال
خیلی مطلب خوبی بود. ممنونم از تصاویر و متن خوبتون در مورد نقاشی نمای ساختمان
خواهش می کنم.. خوشحالم از عکس و مطلب رنگ آمیزی نمای ساختمان خوشتون اومده… امیدوارم بقیه مطالب سایت استادکار رو هم دوست داشته باشید