نحوه تمیز کردن و برق انداختن قاشق و چنگال استیل
۰۸قاشق و چنگالهای استیل، کالاهایی با کیفیت و بسیار با دوام هستند. اما گاهی در اثر گذر زمان بر رویشان، خط و خش و یا زنگ زدگی ایجاد میشود. اما اصلا جای نگرانی نیست، شما با استفاده از چند راهکار خانگی میتوانید به آسانی این خط و خشها و کثیفی را پاک کرده و از بین ببرید. در این مطلب روشهای تمیز کردن قاشق و چنگال استیل، براق کردن قاشق و چنگال استیل و نکاتی برای نگهداری بهتر از ظروف استیل را بیان کردهایم. با استادکار اپلیکیشن درخواست خدمات همراه باشید .
روش براق کردن قاشق و چنگال استیل
مواد مورد نیاز برای براق کردن قاشق و چنگال استیل:
- ۱ پیمانه جوش شیرین
- ۲ قاشق غذا خوری صابون کاستیلی
- یک ظرف بزرگ آب
- دو تکه پارچه تمیز
- جوش شیرین و صابون کاستیلی را در یک کاسه با یکدیگر مخلوط کنید تا خمیری نرم و سفید رنگ درست شود. سپس با استفاده از پارچه تمیز، خمیر را بر روی قاشق و چنگال استیل بمالید و پس از این که مطمئن شدید همه جای قاشق و چنگال به خمیر آغشته شده است، با استفاده از پارچه آن را پاک کنید.
- سپس قاشق و چنگالهای استیل را با آب سرد بشویید و تمامی بقایای خمیر را از روی آنها پاک کنید.
- با استفاده از یک پارچه خشک، نرم و تمیز، قاشق و چنگالهای استیل را مانند روز اول استفادهشان برق بیندازید. برای برق انداختن قاشق و چنگال استیل همچنین میتوانید از یک پارچه آغشته به سرکه سفید هم استفاده کنید.
تمیز کردن ماهانه قاشق و چنگالهای استیل عمر آنها را طولانیتر میکند. در رابظه با این مقاله می توانید مقاله شستن ظرف مسی سوخته را نیز بخوانید .
تمیز کردن قاشق و چنگال استیل
مواد مورد نیاز برای تمیز کردن قاشق و چنگال استیل:
- فویل آلومینیومی
- ۲ قاشق غذا خوری جوش شیرین
- ۲ قاشق غذا خوری نمک
- آب داغ
- ظرف پلاستیکی یا شیشهای
- پارچه نرم یا حولهای بدون پرز
- فویل آلومینیومی را ته ظرفی متناسب با ابعاد قاشق و چنگال استیل، به شکلی که قسمت براق آن رو به بالا باشد، قرار دهید. (اگر میخواهید از سینک ظرفشویی خود به جای ظرف استفاده کنید، دقت کنید که سینک حتما ضد زنگ باشد، زیرا دو فلز ممکن است واکنش نشان دهند و باعث ایجاد لکه شود.
- دو قاشق غذا خوری نمک و جوش شیرین را با یکدیگر مخلوط کرده و در ظرف بریزید. دقت کنید که میزان نمک و جوش شیرین مساوی باشد.
- قاشق و چنگال استیل را به شکلی که حتما با فویل آلومینیومی تماس داشته باشند، در ظرف قرار دهید.
- در حالیکه قاشق و چنگالها در ظرف هستند، مقداری آب را تا مرحله نزدیک به جوش آمدن گرم کنید و با احتیاط بر روی قاشق چنگال استیل بریزید تا روی آنها با آب پوشیده شود. در این مرحله به دلیل وجود جوش شیرین آب کف خواهد کرد، بنابراین ظرفی بزرگ با فضای خالی کافی را برای این کار در نظر بگیرید. واکنش شیمیایی فویل، جوش شیرین، نمک و آب داغ، سیاهی و سولفید را از نقره میگیرد و به فویل میدهد. به همین دلیل فویل کف ظرف شما تیره خواهد شد.
- قاشق و چنگال استیل را به مدت یک تا دو دقیقه و یا در صورت کثیفی شدید، تا پنج دقیقه در آب رها کنید تا خیس بخورند. سپس آنها را بیرون آورده، با آب گرم و صابون شسته و با یک تکه پارچه نرم کاملا خشک کنید .
- در صورتیکه کثیفی قاشق و چنگال استیل شما آنقدر شدید بوده که پس از این مراحل، کاملا از بین نرفته است، مقداری خمیر دندان را بر روی قاشق و چنگال استیل بمالید، با حرکتی دورانی و به آرامی با پارچهای نرم آن را تمییز کرده و در آخر با آب گرم و صابون بشویید و به طور کامل با پارچه ای تمیز خشک کنید.
در صورتیکه تعداد قاشق و چنگالهای شما زیاد است، آنها را دسته دسته کنید و این مراحل را با مواد تازه برای هر دسته تکرار کنید.
نکات مراقبتی برای نگهداری بهتر قاشق و چنگال استیل
در ادامه چند توصیه مهم برای اطمینان از طول عمر بیشتر و عدم نیاز مجدد به تمیز کردن قاشق و چنگال استیل را برایتان آوردهایم:
- برای جلوگیری از آسیب احتمالی ناشی از تماس با مواد اسیدی، سرویس قاشق و چنگال خود را با آب بشویید.
- برای پاک کردن لکههای ماندگار، فقط از شوینده مخصوص استیل استفاده کنید.
- برای تمیز کردن قاشق و چنگال استیل در ماشین ظرفشویی از دفترچه راهنمای ماشین پیروی کنید.
- برای شستشوی کارد استیل، سر کارد را برعکس در ماشین ظرف شویی قرار دهید.
- برای جلوگیری از لک شدن یا آسیب دیدگی قاشق و چنگال استیل، آنها را بصورت مداوم در ماده شوینده یا فضای مرطوب نگهداری نکنید.
- استفاده از سیم ظرفشویی و هر نوع ساینده ای که ایجاد خراش کند، موجب ایجاد خط و خش و از بین رفتن درخشش سرویس قاشق و چنگال خواهد شد.
- سرویس قاشق و چنگال استیل خود را با ظروف نقره در ماشین ظرفشویی قرار ندهید، زیرا این کار باعث تیرگی و کدری ظروف میشود.
- توقف برنامه شستشوی ماشین ظرفشویی، در حین آبکشی موجب ایجاد لک و آسیب دیدگی احتمالی قاشق و چنگالها میشود.
- برای حفظ کیفیت روکش استیل، از شویندههای قوی که حاوی سفید کننده هستند، پرهیز کنید.
- میتوانید برای جلوگیری از تیرگی، بلافاصله بعد از هر بار استفاده، سرویس قاشق و چنگال استیل خود را به صورت دستی شستشو و سپس خشک کنید.
- استیل ضد زنگ از مواد بسیار بادوام و مقاوم ساخته شده است. با این حال در صورت عدم مراقبت درست، قاشق و چنگال استیل در معرض زنگ زدگی، غر شدگی و لک شدگی قرار میگیرد.
- نگهداری طولانی مدت کارد و چنگالهای کثیف در ماشین ظرفشویی، باعث ایجاد لکه و ماندگاری آن خواهد شد. آبکشی قاشق و چنگالها قبل از قرار دادنشان داخل ماشین ظرفشویی، خصوصاً اگر قرار نیست فوراً ماشین ظرفشویی را روشن کنید، از بروز چنین مسئلهای جلوگیری میکند.
- از رها کردن کارد و چنگال استیل برای مدت طولانی در آب و صابون، محلولهای سفید کننده یا آبنمک پرهیز کنید.
- از به کار بردن شویندههای خورنده پرهیز کنید.
- برای تمیز کردن قاشق و چنگال استیل و پاک کردن لکههای شبیه به رنگینکمان، میتوانید از آب لیمو استفاده کنید.
جمعبندی
همانطور که در بالا خواندید، برای تمیز کردن و برق انداختن قاشق و چنگال استیل، میتوان از راهکارهای خانگی و طبیعی استفاده کرد. البته پیشنهاد ما به شما این است که تا حد امکان از سرویس قاشق و چنگال استیل خود به خوبی نگهداری کنید تا نیاز کمتری به تمیز کردن پیدا کنند و عمر طولانیتری داشته باشند.