در این مطلب میخوانید:
خاک مناسب برای رشد و باروری گیاهان، خاکی است که سرشار از مواد آلی، ریز مغذیها و مواد معدنی باشد. کوددهی به گیاهان روشی مناسب برای غنی کردن بستر، کمک به رشد و باروری گیاهان است. اما شما نمیتوانید در هر فصل و شرایطی گیاهان خود را تغذیه کنید، زیرا استفاده نامناسب از کود موجب سوزاندن ریشه و در نهایت از بین رفتن گل و گیاه خواهد شد. به همین دلیل تصمیم داریم در این مطلب از استادکار اصول کوددهی به گیاهان را بررسی میکنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
کوددهی به گیاهان
کودها حاوی مواد مفید برای تولید میوه، گلدهی و سلامت ریشه و ساقه گیاه به شمار میروند. استفاده از کود در خاکهای فقیر و عاری از هرگونه املاح و مواد معدنی برای رشد گیاهان ضروری است. روش کوددهی به گیاهان با توجه به ماهیت آنها، مواد مغذی مورد نیاز و نوع بستر متفاوت از یکدیگر خواهد بود. کوددهی به گیاهان ممکن است از طریق ریشه، محلولپاشی روی تنه یا کوددهی ردیفی انجام شود.
مهمتر از نحوه کوددهی به گیاهان، انتخاب زمان مناسب است. زمان مناسب برای کوددهی در هر گیاه با دیگری فرق میکند، اما یک قانون کلی برای اکثر گیاهان وجود دارد و آن هم تغذیه گیاه در اوایل بهار است. این امر موجب رشد برگ، گلدهی و سپس تشکیل میوه میشود. البته اوایل بهار در برخی از مناطق ممکن است با یخبندان و برف همراه باشد که میتواند به رشد جدید ناشی از کوددهی آسیب برساند. در این مناطق بهتر است تا تاریخ آخرین یخبندان صبر کنید تا از آسیب دیدن جوانهها جلوگیری شود. مصرف کود زمانی بیشترین تاثیر را روی گیاهان دارد که در اوج چرخه رشد استفاده شود.
بیشتر بخوانید: بهترین زمان کود دهی درختان و باغچه و آموزش آن
سایر زمانهای مصرف کود
گیاهان آپارتمانی و سایر گیاهان علاوه بر آبیاری و هرس، به کود هم نیاز دارند. همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، بهترین فصل برای کوددهی به گیاهان اوایل بهار است. آیا ممکن است در زمانهای دیگر هم گیاهان را تغذیه کرد؟ در جواب این سوال باید بگوییم بله، کوددهی به گیاهان در فصل تابستان و پاییز هم ممکن است. با توجه به اینکه رشد اغلب گیاهان در فصل زمستان کندتر میشود، بهتر است در این زمان تغذیه انجام نگیرد. فراموش نکنید گیاهان با یکدیگر تفاوتهای زیادی دارند، سعی کنید مراقبتها را با توجه به نیاز آنها انجام دهید تا گیاه پژمرده نشود.
خوب است بخوانید: اشتباهات نگهداری گیاهان آپارتمانی را مرتکب نشوید!
نحوه استفاده از کود
نحوه استفاده از کود یکی از فاکتورهای موثر در افزایش کارایی کودها به شمار میرود. عناصر غذایی موجود در کودها به روشهای مختلف همچون پاشیدن در خاک، برگپاشی و همراه با آبیاری در اختیار گیاهان قرار میگیرند. با توجه به اینکه ریشه گیاهان در قسمت زیرین خاک قرار دارد، عموما از روش آبیاری برای کوددهی به گیاهان استفاده میشود. بهعنوان مثال گیاهان آپارتمانی مانند سانسوریا، دیفن باخیا، قاشقی، پوتوس و برگ انجیری سه الی چهار هفته یکبار به کوددهی به روش آبیاری نیاز دارند. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد کود نهتنها موجب شادابی گیاه نمیشود، بلکه سوختگی ریشه را نیز به دنبال دارد.
همینطور بخوانید: چراغ رشد گیاه چیست و به چه کار میآید؟
سمپاشی باغچه و فضای سبز
- ✔نابود کردن انواع آفتها
- ✔قارچها و علفهای هرز
- ✔ازبین بردن انواع حشرات، موریانه و...
نکات تکمیلی
- استفاده از کود خانگی برای گلدان، جایگزین مناسب و غیرشیمیایی محسوب میشود. تفاله قهوه، پوست تخم مرغ، پوست موز، پسماند میوه و سبزیجات، خاکستر چوب و… از جمله کوهای خانگی مغذی برای رشد گیاهان هستند.
- کود 20 20 20 برای گیاهان آپارتمانی یکی از بهترین انواع کودهاست که تمام مواد مورد نیاز گیاه را تامین میکند.
- بهترین زمان برای کود دادن به درختان اوایل فصل بهار و همزمان با نمایان شدن شکوفهها است.
- احتمالا این سوال ذهن شما را درگیر کند که کود آهن برای چه گیاهانی مناسب است؟ این کود برای گیاهان حساس به کلروز مانند برگ انجیری، زغال اخته، آزالیا، تمشک، فیلودندرون، گلابی، گل سرخ، شمعدانی، مرکبات، یاس، گاردنیا و … بسیار مناسب خواهد بود.
- برای رشد سریع گیاهان چه باید کرد؟ خاک غنی، کوددهی در زمان مناسب، نور و آب کافی از جمله فاکتورهای مهم برای رشد سریع گیاهان به شمار میروند.
سخن آخر
نیازهای هر گیاه و درختی با دیگری متفاوت است، اما همه آنها یک نقطه اشتراک دارند و آن هم نیاز به مواد غذایی است که جذبشان معمولا از طریق ریشه صورت میگیرد. اگر کوددهی به گیاهان در زمان مناسب، با توجه به نوع گیاه و شرایط خاک آن انجام شود، بهترین نتیجه را کسب خواهید کرد. امیدواریم با خواندن این مطلب بتوانید گام مثبتی در راستای رشد و باروری گیاهان خود بردارید.
منبع: gardeningknowhow
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
ارسال پاسخ