در این مطلب میخوانید:
امروزه آشپزها، زمان زیادی را به خرد کردن مواد اختصاص نمیدهند، بلکه سعی میکنند با استفاده از دستگاه خردکن به آشپزی خود سرعت بیشتری بدهند. خردکنهای امروزی توسط تولیدکنندگان لوازم خانگی، در ابعاد و رنگهای مختلفی تولید میشوند. اما کاربرد نهایی همه آنها بسیار نزدیک به هم است. به همین خاطر گاهی خرید خردکن برای کاربران، پیچیده میشود.
با توجه به کارکرد خردکن در آشپزخانهها و مشغله افراد در زندگی امروزی، دیگر خردکن یک وسیله لوکس به حساب نمیآید. بلکه ابزاری نسبتا ضروری برای هر آشپزخانه به شمار میرود. خردکن یک وسیله سبک و کمحجم است که معمولا فضای زیادی اشغال نمیکند. شما به راحتی میتوانید در هنگام آشپزی روزانه خود از این دستگاه استفاده کنید.
این دستگاه برای خرد کردن مواد غذایی، از چند نوع تیغه استفاده میکند. علاوه بر این، برخی از خردکنها مجهز به لوازم جانبی کاربردی هستند که شامل رنده و وسایل دیگری هم میشود. اگر شما هم به فکر خرید این وسیله هستید، حتما در ادامه، نکات مهم و کاربردی راهنمای خرید خردکن را مطالعه نمایید.
آیا خرید خردکن ضرورت دارد؟
قبل از هر چیزی باید بدانید که خردکن چیست و از پس چه کارهایی برمیآید. خردکن یکی از وسایل بسیار کاربردی در آشپزخانه محسوب میشود. این وسیله در اندازه و ابعاد مختلف و همچنین قیمتهای متفاوت در بازار وجود دارد. با پیشرفت تکنولوژی، خردکن توانسته است به صورت یک دستگاه چندکاره جای خود را در آشپزخانهها به خوبی باز کند.
با کمک خردکن میتوان انواع مواد غذایی را با استفاده از تیغههای مختلف دستگاه به ابعاد دلخواه خرد کرد. شما میتوانید برخی از مواد را به اندازه بسیار کوچک خرد یا حتی به راحتی له کنید. استفاده از این دستگاه خطر بریدگی دست با چاقوهای تیز را از بین میبرد. علاوه بر این خستگی آشپز ناشی از خرد کردن مواد غذایی را به مراتب کمتر میکند.
خردکن میتواند جایگزین مناسبی برای رنده در آشپزخانه هم باشد. با استفاده از این دستگاه، با یک تیر چند نشان را هدف میگیرید، نه دستهایتان به وسیله تیغههای رنده آسیب میبیند و نه عضلاتتان بابت کار زیاد با رنده خسته میشوند. علاوه بر موارد ذکر شده، سرعت کارتان نیز بالا میرود. بهطور مثال وقتی مهمان دارید و حجم کارهایتان بالاست، میتوانید از خردکن بهعنوان دستیار خود بهره بگیرید. به این صورت کارها بسیار سریعتر پیش میرود.
بیشتر بخوانید: با راهنمای خرید چرخ گوشت، آشپزی سالمتری داشته باشید
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
انواع خردکن
اگر بخواهیم به سادگی و بهطور کامل به معرفی انواع خردکن بپردازیم، باید آنها را به دو گروه برقی و دستی تقسیم کنیم. همچنین خردکن برقی خود به دو دسته تککاره و چندکاره تقسیم میشود.
-
خردکن دستی
خردکنهای دستی، شبکههای فولادی تیزی دارند. این خردکنها شما را از معایب خرد کردن مواد غذایی با چاقو مانند رنگ و بو گرفتن دست رها میکنند. کافیست سبزیجات یا دیگر مواد غذایی خود را روی شبکههای فلزی فرار دهید و آنها را با یک فشار خرد کنید. میتوانید خردکنهای دستی را به راحتی جابجا کنید و بدون نیاز به استفاده از برق، مواد غذایی خود را خرد کنید. این خردکنها با داشتن چند شبکه فلزی میتوانند مواد غذایی را با ابعاد متفاوتی خرد کنند.
-
خردکن برقی
خردکنهای برقی با استفاده از جریان برق، تنها ظرف چند ثانیه، مواد غذایی را خرد میکنند. در استفاده از این خردکنهای برقی هیچ خطری شما را تهدید نمیکند، چراکه دست با تیغهها ارتباط مستقیم ندارد. به همین سبب این خردکنها انتخاب مناسبی برای افرادی هستند که در خانه خود، کودک خردسال دارند. علاوه بر موارد ذکر شده، خردکن برقی از سرعت و قدرت بالایی برخوردار است. به همین خاطر کار کردن با آن به ویژه برای افراد مسنتر بسیار راحت خواهد بود.
همانگونه که اشاره شد، خردکن برقی به دو دسته تقسیم میشود. این دو دسته شامل خردکن برقی تککاره و چندکاره هستند. خردکنهای تککاره تنها توانایی خرد کردن مواد غذایی را در اندازههای محدودی دارند. اما خردکنهای چندکاره، از تواناییهای دیگری مانند رنده کردن یا برش روبانی و نواری هم برخوردار هستند. همچنین خردکنهای برقی چندکاره، توانایی آسیاب کردن یا خرد کردن مواد را در اندازههای متفاوت دارند.
بیشتر بخوانید: برای راهنمای خرید زودپز، همه چیز همینجاست!
ویژگیهای متفاوت در خردکن
خردکنهای مختلف، ویژگیهای متفاوتی دارند که در زمان خرید خردکن، باید به آنها توجه کرد. برای آشنایی بیشتر شما، در ادامه به این ویژگیها خواهیم پرداخت:
-
جنس بدنه خردکن
جنس بدنه خردکن اهمیت ویژهای دارد. چون اگر جنس بدنه هرکدام از وسایل آشپزخانه نامرغوب باشد، سلامت شما را به خطر میاندازد. اگر مخزن یا کاسه پلاستیکی خردکن دارای ماده شیمیایی BPA باشد، سلامتی به خطر میافتد. چرا که بیسفِنولآ یک ماده شیمیایی خطرناک است که در تولید برخی از وسایل پلاستیکی استفاده میشود.
-
پایه ضد لغزش
خردکن دستگاهی کوچک و سبک با موتوری نسبتا قدرتمند است. بنابراین برای اینکه در هنگام کار روی سطح حرکت نکند، باید پایههای پلاستیکی ضدلغزش داشته باشد. همچنین این پایههای ضد لغزش، باعث کم شدن سروصدای دستگاه در زمان روشن بودن میشوند.
-
قابلیت جدا شدن اجزا از یکدیگر
این نکته در هنگام شستوشوی خردکن بسیار حائز اهمیت است. اگر قطعات راحت از هم جدا شوند، میتوانید آنها را به راحتی با دست یا در ماشین ظرفشویی، بشویید. در غیر این صورت، ممکن است قطعات مواد غذایی در دستگاه بمانند و آلودگی ایجاد کنند. این آلودگیها در نهایت سلامت شما و خانوادهتان را به خطر میاندازند.
-
اندازه خردکن
اگر قصد خرید خردکن را دارید، باید در آشپزخانه خود جایی را هم برای آن در نظر بگیرید. شما باید به میزان استفادهتان از این دستگاه و همچنین تعداد اعضای خانواده خود توجه کنید تا بتوانید محصولی با اندازه مناسب بخرید. اگر اکثر مواقع برای افراد کمی غذا میپزید، بهتر است دستگاهی با حجم کوچک انتخاب کنید. چراکه مواد غذایی با مقدار کم، در ظرف بزرگ به خوبی خرد نمیشوند. یادتان باشد اندازه دستگاه بر اساس لیتر سنجیده میشود.
-
وزن دستگاه
اگر میخواهید خردکن سبکی داشته باشید و تعداد دفعات کارتان با خردکن زیاد است، حتما به وزن محصول توجه کنید. معمولا خردکنهایی که ظرف پیرکس دارند، سنگینتر هستند. اما خردکنهای دارای ظرف پلاستیکی، وزن کمتری دارند.
بیشتر بخوانید: با راهنمای خرید کتری برقی همیشه چای داغ بنوشید!
نکات خرید خردکن
-
ظرفیت مخزن خردکن
یکی از نکات کلیدی برای خرید خردکن، ظرفیت مخزن آن است. انتخاب ظرفیت مخزن خردکن به میزان مصرف شما وابسته است. هرچه این گنجایش بیشتر باشد، مقدار بیشتری از سبزیجات و میوه را میتوان در یک زمان خرد کرد. یعنی نیازی نیست در هنگام کار با دستگاه، بهطور مداوم کاسه خالی شود.
-
ضمانت و خدمات پس از فروش
سعی کنید برای خرید خردکن، مدلهایی را انتخاب کنید که برند آنها قبلا امتحان خود را پس دادهاند. در ضمن دستگاه مورد نظر شما باید از خدمات پس از فروش نیز برخوردار باشد. به این ترتیب، در صورت خراب شدن خردکن، خیال شما بابت تعمیر یا تعویض قطعه راحتتر خواهد بود.
-
جنس تیغههای خرد کن
در زمان خرید خردکن، حتما دقت داشته باشید که تیغههای خردکن از جنس استیل ضد زنگ باشند. زیرا خردکنها در مجاورت رطوبت مواد غذایی قرار میگیرند. در نتیجه در صورتیکه تیغههای آنها ضد زنگ نباشد، تیغهها به سرعت آسیب میبینند و زنگ میزنند.
-
قیمت دستگاه
هر فردی برای خرید یک دستگاه یا وسیله، بودجه محدودی دارد. بنابراین شما هم باید با در نظر گرفتن بودجه خود، اقدام به خرید بهترین دستگاه در محدوده بودجه خود کنید.
-
قدرت و سرعت موتور
سرعت خرد کردن مواد در برخی خردکنها قابل تنظیم است، اما برخی دیگر همیشه با سرعت یکسان عمل میکنند. بدون شک بین قدرت موتور و سرعت خرد کردن مواد، رابطه مستقیمی وجود دارد. بنابراین هرچه موتور از قدرت و عملکرد بهتری برخوردار باشد، سرعت کار با دستگاه هم به مقدار قابلتوجهی افزایش مییابد.
قدرت موتور بر حسب وات سنجیده میشود و معمولا توان مصرفی موتور خردکنها بین ۱۵۰ تا ۱۰۰۰ وات است. سعی کنید خردکنی را انتخاب کنید که قابلیت تنظیم سرعت داشته باشد، زیرا با وجود این قابلیت میتوانید برای خرد کردن مواد غذایی از درجات مختلفی استفاده کنید و در نتیجه همه مواد به یک شکل و اندازه خرد نمیشوند. مثلا گاهی برای برخی غذاها لازم است پیازداغ ریز باشد، اما بهطور مثال برای آش رشته، پیازداغها باید درشتتر باشند.
-
وجود قفل ایمنی (میکروسوئیچ)
اکثر وسایل برقی آشپزخانه (مانند آبمیوهگیری)، طوری طراحی شدهاند که تا وقتی همه قطعات به خوبی چفت نشوند، دستگاه روشن نخواهد شد. این قابلیت در خردکن نیز سبب میشود تا زمانیکه تمامی قطعات به درستی جا نیفتند، دستگاه کار نکند. این موضوع باعث جلوگیری از خطرات گوناگون بهخصوص برای کودکان میشود.
-
سروصدای موتور
هرچه قدرت موتور بیشتر باشد، صدای دستگاه نیز بیشتر است. اگر صدای زیاد برایتان آزاردهنده است، سعی کنید خردکنی با قدرت موتور متوسط بخرید. ما خرید خردکن با موتورهای ضعیف را (حتی با وجود صدای کم موتور)، پیشنهاد نمیکنیم، چراکه احتمال خرابی موتور به مرور زمان و در صورت کار با مواد سخت، بسیار زیاد است.
بیشتر بخوانید: در راهنمای خرید قهوهساز چه نکاتی بیشتر اهمیت دارد؟
دانلود اپلیکیشن استادکار
دریافت این خدمت از استادکار
معرفی برندهای معروف خردکن
خردکنها با انواع برندها در بازار موجود هستند. اما برندهای معروف تولیدکننده این دستگاه، بدون رعایت ترتیب عبارتند از:
- خردکن فلر
- خردکن پارسخزر
- خردکن سایا
- خردکن فیلیپس
- خردکن سبزیران
- خردکن بوش
- خردکن گوسونیک
- خردکن مولینکس
- خردکن کنوود
- خردکن تفال
- خردکن میگل
- خردکن مایر
- خردکن فوما
- خردکن سانفورد
- خردکن دسینی
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید اسپرسوساز با این نکات ساده میشود
مدلهای مشهور و پرطرفدار
یکی از الزامات خرید خردکن کاربردی، دانستن مدلهای پرطرفدار و ویژگیهای هرکدام است. آگاهی از ویژگیهای هر دستگاه، به شما کمک میکند تا دستگاه را با نیاز خود مطابقت دهید. سپس بهترین تصمیم را برای خرید خردکن بگیرید. در این بخش ما تعدادی از پرفروشترین خردکنها را بدون رعایت هیچ ترتیبی، به شما معرفی خواهیم کرد.
-
خردکن پارسخزر مدل Omega
خردکن پارسخزر مدل امگا یکی از جدیدترین محصولات این شرکت است. این خردکن دو تیغه از جنس استیل ضدزنگ دارد و وزن دستگاه حدود ۲ کیلوگرم است. بدنه ظرف از جنس پلاستیک ساخته شده، همچنین این دستگاه پایههای پلاستیکی ضدلغزش دارد که مانع از حرکت و لغزش دستگاه در حین کار میشوند. برای خرید این دستگاه لازم است مبلغ یک میلیون تومان پرداخت کنید.
-
خردکن فوما مدل FU-491
این محصول در رده خردکنهای برقی تککاره دستهبندی میشود. وزن دستگاه ۱.۲ کیلوگرم و قدرت خردکن ۴۵۰ وات است. بدنه و درب دستگاه از جنس پلاستیک باکیفیت ساخته شدهاند. وجود پایههای ضد لغزش، مانع از جابهجایی و لرزش دستگاه در حین کار میشوند. نکات ایمنی هم به خوبی در ساخت دستگاه رعایت شدهاند، به این ترتیب که اگر درب موتور بسته نباشد، تیغه به گردش در نمیآید.
مواد غذایی مختلف مانند تکههای گوشت، سبزیجات، مغز آجیل و غیره توسط خردکن فوما به راحتی خرد میشوند. تمیز کردن قطعات بسیار راحت است، چون اجزای دستگاه به سادگی از هم جدا میگردند. تیغه دستگاه از جنس استیل ضدزنگ است و دوام زیادی هم دارد. برای خرید خردکن فوما با مدل ذکر شده، باید ۵۰۰ هزار تومان پرداخت کرد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دستگاه گریل برقی برای یک غذای خوشمزه!
-
خردکن مولینکس مدل DPA1
این خردکن با طراحی زیبا و کاربردی تولید و عرضه شده و استفاده از آن بسیار ساده است. ظرف شفاف این خردکن، این امکان را میسر میسازد تا مواد و میزان خردشدگی آنها را به سادگی مشاهده کنید. در مجموع این دستگاه یکی از خردکنهای کارآمد به شمار میرود. پایه و ظرف خردکن هر دو از جنس پلاستیک مرغوب ساخته شدهاند. گنجایش ظرف این دستگاه، ۳۳۰ گرم و توان موتور در این مدل ۱۰۰۰ وات است. تیغه خردکن، دوپره بوده و جنس استیل دارد. این تیغه در برابر زنگزدگی بسیار مقاوم است.
پایههای پلاستیکی این دستگاه مانع از لغزش، سر خوردن و بروز هرگونه خطری خواهند شد. قطعات و ظرف این خردکن هم به راحتی از هم جدا میشوند و قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را دارند. برای خرید خردکن مولینکس از این مدل، لازم است مبلغ ۲ میلیون تومان پرداخت کنید.
-
خردکن میگل مدل GCH 400
این خردکن از مدلهای جدید این برند است. ظرف دستگاه از جنس پلاستیک و ظرفیت آن نیم لیتر است. بنابراین این دستگاه برای مصارف خانگی مناسب خواهد بود. همچنین کفی پلاستیکی ضدلغزش آن، امکان حرکت دستگاه در حین کار را تا حد زیادی کم میکند. وجود میکروسوئیچ در دستگاه، ایمنی کار با آن را بالا میبرد. دستگاه دارای دو تیغه از جنس استیل ضدزنگ بوده و توان آن ۴۰۰ وات است. برای خرید خردکن میگل باید بودجهای در حدود ۸۵۰ هزار تومان در نظر گرفت.
-
خردکن بوش مدل BH-922G
این خردکن دارای ۴ تیغه از جنس استیل ضدزنگ است و بسیار روان کار میکند. بهعلاوه مجهز به سیستم قفل ایمنی و دارای کفی ضدلغزش است. بنابراین خیالتان راحت باشد که دستگاه حین کار دچار لغزش و حرکت نمیشود. جداسازی اجزای دستگاه بسیار راحت است و امکان شستشوی آنها در ماشین ظرفشویی هم وجود دارد. توان این دستگاه ۴۵۰ وات است و جزو دستگاههای پرقدرت به حساب میآید. خرید خردکن بوش با مدل اشاره شده، ۷۵۰ هزار تومان تمام خواهد شد.
نصب و سرویس ماشین ظرفشویی
- ✔تعمیر انواع ماشین ظرفشویی
- ✔تعمیر ماشین ظرفشویی رومیزی و ایستاده
- ✔راه اندازی و نصب ماشین ظرفشویی های مختلف
- ✔تعمیر موتور ظرفشویی و تعمیر مخزن رزین
-
خردکن گوسونیک مدل Gsc 810
این مدل بسیار سبک و وزن آن ۱.۶ کیلوگرم است. دستگاه دو تیغه دارد تا بتواند مواد غذایی را بهتر خرد کند. ظرف این دستگاه از جنس شیشه است که بهداشتی بودن آن را تضمین میکند. اجزای این دستگاه به راحتی از هم جدا میگردند و برای شستشوی آنها میتوان از ماشین ظرفشویی بهره گرفت. بدنه این دستگاه از پلاستیک ساخته شده و توان هم ۳۰۰ وات است. ابعاد آن هم برای استفاده روی کابینت بسیار مناسب است. قیمت خرید این خردکن هم در بازار ۶۰۰ هزار تومان است.
بیشتر بخوانید: همه آنچه در راهنمای خرید اتو بخار باید بدانید
معرفی بورس و محل خرید خردکن
امروزه اکثر خریدهایی از این دست، به صورت اینترنتی انجام میشوند. پس شما هم میتوانید برای خرید خردکن به سایتهای معتبر فروش آنلاین مراجعه نمایید. به این ترتیب امکان بررسی مشخصات انواع خردکن و مقایسه قیمتهای آنها به راحتی وجود خواهد داشت. این سایتهای معتبر، جنس تقلبی ارسال نمینمایند. اجناسشان هم معمولا دارای ضمانت است. به همین دلیل، شما میتوانید با خیال آسودهتری از آنها خرید کنید.
اما شاید تمایل داشته باشید برای خرید خردکن، آن را از نزدیک ببینید و مدلهای فروشگاههای مختلف را با هم مقایسه کنید. در اینصورت میتوانید خرید خود را به صورت حضوری هم انجام دهید. مراکز مهم و بورس فروش انواع خردکن به شرح زیر هستند:
- فروشگاههای لوازم خانگی خیابان شریعتی
- سهراه امین حضور
- میدان شوش
جمعبندی
خردکن از لوازم بسیار کاربردی آشپزخانه است که زمان و زحمت خرد کردن مواد غذایی را کم میکند. خانمهای شاغل زمان زیادی برای آماده کردن مواد اولیه غذا ندارند. بنابراین ترجیح میدهند از دستگاههایی استفاده کنند که کار را برایشان راحتتر میکند. امروزه دستگاههای خردکن از جمله ملزومات آشپزخانه شدهاند و سرعت تهیه غذا را بالا بردهاند. اگر شما هم قصد تجهیز آشپزخانه خود را دارید، راهنمای خرید خردکن میتواند در انتخاب بهترین دستگاه به شما کمک کند.
استفاده از این دستگاه بسیار ساده است و تنها با ریختن مواد غذایی مورد نظر داخل مخزن و زدن دکمه دستگاه، مواد خرد خواهند شد. برای ایمنی خود و جلوگیری از حادثه، جهت خارج کردن مواد غذایی گیر کرده در دستگاه، از یک کاردک کمک بگیرید. یادتان باشد که هرگز به صورت مستقیم به تیغهها دست نزنید. چراکه تیغهها بسیار برنده و خطرآفرین هستند.
برای افزایش طول عمر خردکن خود، به نکات زیر توجه داشته باشید:
- پس از خرید خردکن و بعد از هر بار استفاده، حتماً همه قسمتهای قابل شستشوی آن را از هم جدا کنید. سپس قطعات را به خوبی با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید. البته شما میتوانید شستن این قطعات را به ماشین ظرفشویی خود هم بسپارید.
- هیچ وقت از دستگاه بیشتر از ۳۰ ثانیه استفاده نکنید. بعد از هر ۳۰ ثانیه به دستگاه کمی استراحت دهید. سپس دوباره شروع به کار نمایید.
- هرگز اجازه ندهید آب به موتور خردکن نفوذ کند. برای تمیز کردن بدنه خردکن، از یک پارچه نرم و نمدار کمک بگیرید.
- سعی کنید اگر دستگاهتان چندسرعته است، برای شروع کار همیشه از سرعت پایینتر استفاده کنید. هرگز هم چند دکمه سرعت را همزمان فشار ندهید.
ارسال پاسخ