چک لیست ضدعفونی کردن خانه
اگر آستینها را بالا زدهاید که تمام خانه را ضدعفونی کنید و آلودگی و میکروبها را از بین ببرید، برایتان خبر خوبی داریم. این مقاله میتواند به عنوان یک چک لیست ضدعفونی کردن خانه به شما در مورد روش ضدعفونی خانه، ضدعفونی کردن سطوح در منزل و محلول ضدعفونی کننده مناسب هر سطح توضیحات کاملی دهد. با استادکار همراه باشید تا مراحل ضد عفونی کردن بخشهای مختلف خانه مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی، مشاعات و … را به شکل چک لیست مرور کنیم.
آیا واقعا سطوح و وسایل خانه نیاز به ضدعفونی دارند؟
خانههای ما قرار است پناهگاهی امن و سالم برای ما باشند. خصوصا در دوران شیوع بیماریهای همهگیر مانند آنفولانزا و کرونا، نیاز است که تمام میکروبهایی که از طریق دست و لباسها به داخل منزل میآید را پاک کنیم. حتی اگر خانه شما تمیز به نظر برسد، ممکن است هنوز آلودگیها و ویروسهایی روی سطوح وجود داشته باشند که بتوانند سلامت شما را تحت تاثیر قرار دهند.
دکتر مایکل جی اشمیت، استاد میکروبشناسی در دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی و رئیس کمیته انجمن میکروبیولوژی آمریکا، در زمینه علوم میکروبی میگوید:
بهترین راه برای محافظت از خانواده شما این است که تمیز کردن و گند زدایی قسمتهای مختلف خانه خود را در اولویت قرار دهید.
در ادامه برای اینکه در زمان ضدعفونی، بخش یا سطحی از قلم نیفتد، مهمترین مواردی که باید ضدعفونی شوند را به صورت یک لیست بیان کردهایم.
چک لیست ضد عفونی لوازم مشترک اعضای خانه
دکتر اشمیت توضیح میدهد که بعد از شستن دستها، بهترین راه برای محافظت از خانواده شما، ضدعفونی کردن لوازمی که همه به صورت عمومی از آن استفاده می کنند، است. برای مثال کانترها، میز کار، کلید و پریزها و کنترل لوازم الکتریکی از اقلامی است که تعداد زیادی از اعضای خانواده به آن دست میزنند. بهتر است این قسمتها را با کمک محلولی از آب و وایتکس و پارچه میکروفایبرِ تمیز، پاک کنید. این یکی از اولین کارها پس از ورود هر فرد به منزل است.
از آنجا که نمیتوان برای محصولات الکترونیکی از اسپری مستقیم محلول آب و وایتکس استفاده کرد، بهتر است برای گند زدایی کنترل، تلویزیون، لپ تاپ، موبایل و سوییچ خودرو از یک پد الکلی یا محلول الکل رقیق 70٪ استفاده کنید.
برای آگاهی کاملتر از اینکه چگونه وسایل شخصی و خانگی را ضدعفونی کنیم، خواندن این مطلب به شما پیشنهاد میشود. در این مقاله به تفصیل به نحوه ضدعفونی وسایل شخصی مانند موبایل، کنترل تلویزیون، کیف دستی، کارت عابر بانک و کارت مترو و … پرداختهایم.
چک لیست ضد عفونی آشپزخانه
برای ضدعفونی کردن سطوح در منزل خصوصا سطوح آشپزخانه که با خورد و خوراک ارتباط مستقیم دارند، باید دقت و توجه بیشتری به خرج داد. پیشتر در راهنمای کامل ضد عفونی آشپزخانه به شما روش تمیز کردن و مراحل ضدعفونی کردن این قسمت مهم از خانه را شرح دادیم.
بهتر است در چک لیست ضدعفونی آشپزخانه خود مواردی مانند ضدعفونی میوه و سبزیجات، سینک و شیرآلات، گاز و کانتر اپن و … را مد نظر قرار دهید و در نهایت نیز کف آشپزخانه را با محلول آب و وایتکس بشویید.
دقت داشته باشید که قرار دادن میوه و سبزیجات در سرکه نمیتواند موجب ضدعفونی کامل آنها شود و بهتر است از مواد ضدعفونیکننده سبزیجات موجود در بازار استفاده کنید. لیست موارد ضدعفونی در آشپزخانه شامل لیست زیر میشود:
- درب
- کلید لامپ
- شیر آب
- سینک
- میز و صندلی ناهارخوری
- پیشخوان یا سنگ کانتر اپن
- دستگیره لوازم خانگی مانند یخچال و کابینت
- ظرفها
- میوه و خریدهای مواد غذایی
چک لیست ضد عفونی حمام و سرویس بهداشتی
در مطلب راهنمای کامل ضدعفونی حمام و سرویس بهداشتی به طور کامل به شما توضیح داده شده که چگونه حمام و دستشویی خود را ضدعفونی کنید. اما برای تکمیل این مبحث باید گفت که این محیطها را هم با اسپری آب و الکل و هم با محلول آب و وایتکس میتوانید ضدعفونی کنید.
محلول را روی شیرآلات، سرامیک و کاشیها پاشیده و برای تاثیر بهتر چند دقیقه بگذارید به حال خود بماند. درب و پنجرهها را باز گذاشته و خارج شوید. پس از مدتی وارد حمام شده و سطوح را بشویید. برای براق کردن شیرآلات پس از ضدعفونی میتوانید از موادی مانند جوش شیرین و سرکه استفاده کنید.
لیست موارد ضدعفونی در حمام و سرویس بهداشتی شامل لیست زیر میشود:
- محیط داخلی حمام شامل کاشیها
- کاسه توالت ایرانی یا فرنگی
- سرامیکها
- شیرآلات
- دوش حمام
- درب و پنجرهها
- لوازم داخل حمام مانند شامپوها
- پرده حمام
- جای مسواک، شامپو و …
- آینه حمام
- فلاپی توالت فرنگی
- دیوار دستشویی
- دیوار حمام
- روشویی
- وسایل نظافت مانند فرچه
- سطل آشغال
- جای دستمال کاغذی
- کنسول داخل دستشویی و دستگیره آن
چک لیست ضدعفونی اتاق خواب
ضدعفونی کردن اتاق خواب یکی دیگر از بخشهای ضدعفونی منزل است که باید توجه زیادی به آن کرد؛ خصوصا اگر بیماری ناقل با آلودگی ویروسی داشتید که به تازگی خوب شده و میخواهید مجددا از آن اتاق خواب استفاده کنید. برای ضدعفونی سطوح موجود در اتاق خواب با توجه به جنس مواد از مواد ضدعفونی کننده مناسب آن استفاده کنید.
سطوح نرم مانند ملحفه، بالش و لباس خواب را با ماشین لباسشویی و آب و گرم بشویید و به میزان چند قطره، وایتکس به آن اضافه کنید. از اسپریهای تمیز کننده حاوی الکل برای تمیز کردن میز توالت، آینه و اکسسوریهای داخل اتاق خواب استفاده کنید.
نکته اصلی در ضدعفونی اتاق خواب این است که سطوح را با محلول ضدعفونی کننده مناسب اسپری کنید و بگذارید 30 ثانیه تا 10 دقیقه بماند تا مواد فعال موجود در اسپری اثر کند. برای تمیز کزدن کلید و پریز و سه شاخه و دیگر لوازم برقی از پد الکلی استفاده کنید.
لیست موارد ضدعفونی در اتاق خواب شامل لیست زیر میشود:
- ملحفه، پتو، بالش
- رو تختی
- میز توالت
- لباس خواب
- اکسسوریها
- کلید و پریزها
- لوازم عمومی مانند کنترل یا تلفن
- دستگیره درب کشوها یا کمد دیواری
چک لیست ضدعفونی مشاعات ساختمان
پس از تمیز کردن و گند زدایی محیط داخلی، ضدعفونی سطوح خارج از خانه مانند مشاعات نیز باید در برنامه شما باشد. دکمههای آسانسور و نردههای آپارتمان دو موردی هستند که دست بیشتر افراد به آنها میخورد و امکان انتقال آلودگی و میکروب وجود دارد.
ضدعفونی مشاعات ساختمان و محل کار با استفاده از محلول آنولیت توسط استادکار با توجه به متراژ محیط نیز انجام میشود اما اگر خودتان قصد انجام این کار را دارید بهتر است درب ورودی، دکمههای آیفون، سطوح سرامیک یا سنگ کف زمین یا پارکینگ، کلید و پریزهای راهرو، درب آسانسور و دکمهها و … را با محلول الکل رقیق یا آب ژاول ضدعفونی کنید. انجام این کار سخت نیست و با یک اسپری و دستمال پارچهای میتوان این کار را انجام داد.
لیست موارد ضدعفونی در مشاعات شامل لیست زیر میشود:
- محیط داخل آسانسور
- دکمههای آسانسور
- کف زمین
- کلید و پریزهای راهرو
- درب ورودی و خروجی
- کف پارکینگ
- ریموت داخلی
سخن پایانی
چک لیست ضدعفونی خانه شامل موارد مختلفی مانند ضدعفونی آشپزخانه، اتاق خواب، مشاعات و … است که هر کدام از این موارد را باید به فراخور محیط و میزان رفت و آمد با محلول ضدعفونی کننده مناسب مورد گند زدایی قرار دارد.
منابع: businessinsider
نظافت منزل
دریافت این خدمت از استادکار