روشهای جلوگیری از سوختگی فریزری مواد غذایی
امروزه نه تنها بسیاری از خانمهای کارمند، بلکه خانمهای خانهدار و مادران دارای کودک نیز از فریزری کردن مواد غذایی استقبال میکنند چراکه دیگر نگرانی بابت آمدن مهمان و نداشتن مواد غذایی موردنیاز در منزل ندارند. ایده فریز کردن غذا و مواد غذایی پرطرفدار است، زیرا موجب صرفهجویی در وقت و هزینه میشود.
در این شرایط مواد لازم برای پخت و پز (یا غذاهای کامل پختهشده) برای مواقعی که به آنها نیاز دارید، در دسترستان است و از نظر هزینه نیز خرید عمده موادی مانند سبزیِ قرمه و فریز کردن زیاد آن به صرفهتر از هر بار خرید تکی خواهد بود. با این حال استفاده از این روش میتواند با مشکلاتی چون سوختگی فریزری یا سرمازدگی مواد غذایی نیز همراه باشد. در این مطلب استادکار به طور مفصل در مورد سوختگی فریزر و علل به وجود آمدن صحبت خواهیم کرد. سپس راهکارهایی به شما معرفی میکنیم تا با کمک آنها از سوختگی فریزری جلوگیری کنید.
سوختگی فریزری چیست؟
فریز کردن مواد غذایی همیشه یک انتخاب هوشمندانه است، اگر خورشتی را قبلا فریز کرده و از بیرون به خانه برگشته باشید، در حالیکه حسابی گرسنه هستید، خیالتان راحت است که غذای آماده در فریزر وجود دارد. ولی بسیار ناامیدکننده است که فریزر خود را باز کنید و غذایتان را خشک، یخزده و غیرقابل خوردن ببینید. در این حالت مواد غذایی شما دچار سوختگی فریزری شده است.
ما سوختگی فریزری را با لایه یخ موجود در سطح غذا مرتبط میدانیم، اما یخ تنها یک علامت از وجود مشکل است. بلورهای یخ از خود ماده غذایی به وجود میآیند. اگر پلاستیک فریزر سوراخ داشته باشد و هوای گرمتر وارد آن شود یا هوای گرمتر در کنار غذا وجود داشته باشد، رطوبت خارج شده و سپس در سطح ماده یخ میزند. متأسفانه این امر ماده غذایی را نیز خشک میکند. این موضوع در مرغ و گوشت به صورت لکههای سفیدی که اندکی برجسته هستند، نشان داده میشود. در مورد علت برفک زدن یخچال نیز مطلب مربوطه بخوانید.
علت لکه های سفید روی مرغ یخزده
اگرچه خوردن غذای فریزری خشکشده بیخطر به نظر میرسد، اما ممکن است چندان خوشمزه نباشد. سوختگی فریزری در مرغ به شکل لکههای سفید یا علامتهایی نشان داده میشود که چربی نیستند؛ ضمن آنکه این لکهها نسبت به پوست اطراف زبرتر و برجستهتر هستند. علت لکههای سفید روی مرغ یخزده همین بلورهای یخ خشکشده هستند که در معرض هوا قرار گرفتهاند. هرچند که مصرف مرغ در چنین حالتی خطری برای سلامتی شما ندارد، اما طعم مرغ را ناخوشایند میکند.
سرمازدگی گوشت در فریزر
این موضوع برای گوشت قرمز نیز صادق است. بنابراین اگر برایتان سوال پیش آمده که لکههای سفید روی گوشت منجمد نشانه چیست، باید در پاسخ گفت که سرمازدگی گوشت در فریزر علت این اتفاق است. بنابراین اگر قسمتی از گوشت یا مرغ بیرون از نایلون فریزر بماند یا نایلون سوراخ شده و هوا بکشد، سرمازدگی یا سوختن فریزری اتفاق میافتد.
چگونه میتوان از سوختگی فریزری جلوگیری کرد؟
نکته اصلی جلوگیری از سوختگی فریزری، جلوگیری از خروج رطوبت در وهله اول است. برای آنکه این اتفاق بیفتد، باید دو نکته را در نظر داشته باشید: دمای فریزر را همیشه ثابت نگه دارید و نگذارید هوای سرد بیرون رود، پس لازم است درب فریزر را کمتر باز و بسته کنید. این امر میتواند به یخ زدن سریع غذا و جلوگیری از سوختگی فریزری مواد غذایی کمک کند. دفعات بعد که قصد دارید غذاهای فریزری را کنار هم بگذارید، این نکات مفید را به ذهن بسپارید.
۱. فریزر را روی دمای مناسب تنظیم کنید
از یک دماسنج برای اطمینان از اینکه دمای فریزر شما در نقطه انجماد یا زیر انجماد است، استفاده کنید. بسته به نوع فریزر شما، این نفطه می تواند روی درجههای “cold” یا “low” یا دمای واقعی انجماد باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر از این دما مطلب ساده ترین روش برای تنظیم دمای یخچال فریزر پیشنهاد میشود.
۲. غذا را قبل از فریز کردن، سرد کنید
قرار دادن غذای داغ به طور مستقیم در فریزر، دمای فریزر را تقریبا به همان سرعتی که دمای غذا را پایین میآورد، بالا میبرد. همچنین ضرر آن تنها برای فریزر نیست و روی هر ماده غذایی دیگری که نزدیک به این غذای گرم باشد، تأثیر میگذارد و باعث ایجاد سوختگی فریزری میشود. قبل از قرار دادن مواد غذایی در فریزر برای نگهداری طولانیمدت، آنها را به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شوند.
۳. مواد غذایی را در بستههای کوچک فریز کنید
پر کردن فریزر با مواد غذایی به طور همزمان، باعث افزایش دما میشود و پایین آوردن دما و رسیدن آن به نقطه انجماد بسیار بیشتر طول میکشد. در عوض، آنها را به صورت دستههای مختلف و در چند مرتبه فریز کنید تا به موتور یخچال شما نیز فشار وارد نشود. در مورد راهکارهای افزایش طول عمر یخچال و فریزر بیشتر بخوانید.
۴. فریزر را بیش از حد پر نکنید و خالی هم نباشد
غذای فریزر شده مانند یخ در یخچال عمل کرده و به سرد شدن غذاهای دیگر کمک میکند. اما فریزری که بیش از حد پر شده، مانع از گردش یکنواخت هوای سرد و ایجاد محیط گرم میشود. در حالت ایدهآل، فریزر شما باید به اندازه سهچهارم حجمش پر باشد. اگر فضای کافی دارید، از قفسهها و شلفها استفاده کنید تا هوای سرد چند سانتیمتر زیر ماده غذایی جریان پیدا کند. اگر هم علیرغم موارد بالا، فریزر شما به خوبی فضا را خنک نمیکند، میتوانید آن را به یکی از متخصصین استادکار نشان دهید.
تعمیر یخچال فریزر
- ✔تعمیر یخچال فریزر
- ✔تعمیر یخچال سایدبایساید
- ✔تعمیر یخچال فروشگاهی
- ✔تعمیر یخچال صندوقی
۵. فریزر را به صورت مرتب تمیز کنید
امروزه با وجود یخچالهای بدون برفک، نیازی به برفکزدایی نیست. اما لازم است هرچند مدت مواد غذایی را بیرون آورده و موادی که استفاده نمیکنید را دور بریزید و فریزر خود را تمیز کنید. نکات ضروری در خصوص تمیز کردن یخچال و فریزر را در این لینک به طور مفصل بخوانید.
۶. از ظروف مناسب فریزر استفاده کنید
ظروف پلاستیکی، ظروف شیشهای یا کیسههای فریزری، همه در فریزر عالی عمل میکنند. مطمئن شوید که حتما از کیسه فریزر به جای کیسه نایلونی معمولی استفاده میکنید. کیسههای فریزر نازکتر طراحی شدهاند و مناسب فریزر هستند.
۷. یک لایه محافظ اضافی، دور ماده غذایی ایجاد کنید
میتوانید این کار را با پیچاندن آن ماده غذایی در نایلون یا فویل آلومینیومی قبل از قرار دادن در ظرف یا کیسه فریزر انجام دهید تا خطر سوختگی فریزری کاهش یابد. در صورتیکه از ظرف یا کیسه فریزر استفاده میکنید، فقط به سراغ نایلون، کاغذ مومی و فویل آلومینیوم بروید. البته این موارد به تنهایی هوای کافی را برای جلوگیری از سوختگی فریزری حفظ نمیکند و نیاز به گذاشتن آن در لایه دوم یعنی کیسه فریزر هم وجود دارد.
نکته: اگر مایعی مانند سوپ را منجمد میکنید، آن را داخل ظرف بریزید و حدود نیمی از ظرف را خالی بگذارید زیرا مایع با یخ زدن منبسط میشود و به جای بیشتری نیاز دارد. سپس سطح مایع را با کیسه فریزر بپوشانید، کیسه را صاف کنید تا روی سطح غذا را بگیرد، سپس درب ظرف را بگذارید. (این برای زمانی است که میخواهید غذایی مانند سوپ یا خورشتهای آبکی را فریز کنید.)
۸. هوا را از کیسه فریزر خارج کنید
هنگام استفاده از کیسههای فریزر، قبل از فریز کردن غذا تا آنجاکه ممکن است، هوا را از کیسه فریزر خارج کنید. اگر دستگاهی برای این کار دارید که مانند جاروبرقی عمل میکند از آن استفاده کنید.
۹. از ماده غذایی به موقع استفاده کنید
در نهایت باید گفت که ماده غذایی فریزری خود را برای مدت طولانی نگه ندارید. مهم نیست آن ماده غذایی چقدر خوب بستهبندی و محافظت میشود، این مواد پس از حدود 9 ماه در فریزر به تاریخ انقضای خود نزدیک شده و باید زودتر مصرف شوند. بنابراین مطمئن شوید که تاریخ فریزر کردن را روی غذایی که فریز میکنید، ثبت کرده و در طول این مدت آنها را مصرف کنید. بعد از 9 ماه از گذشتن تاریخش آن را دور بریزید.
جمعبندی
در این مطلب به سوختگی فریزری، علل و روشهای جلوگیری از آن پرداختیم. لازم است حین فریزر کردن مواد غذایی به مواردی مانند خنک کردن غذا پیش از گذاشتن در فریزر، استفاده از کیسه مخصوص فریزر و جلوگیری از ورود هوا به داخل کیسه دقت کنید. همچنین سعی داشته باشید ماده غذایی فریزری را طی ۹ ماه مصرف کنید. زیرا این مواد تاریخ انقضای محدودی دارند و بهتر است پس از این بازه دور ریخته شوند. آیا تاکنون با این مشکل مواجه شدهاید؟ روشهای ذکرشده میتواند به شما کمک کند که دیگر با این پدیده مواجه نشوید.
منبع: readersdigest
دانلود اپلیکیشن استادکار
دریافت این خدمت از استادکار