گیاهان آبزی، گونههایی که در آب رشد میکنند
مشخص است که گیاهان برای زنده ماندن به سه چیز نیاز دارند: نور، آب و محیط رشد. سومین نیاز یعنی محیط رشد میتواند خاک، پیت ماس، سنگریزههای رسی و حتی فقط آب باشد. تکثیر در آب یک روش رایج است که بسیاری از مردم برای ازدیاد مجموعه گیاهان خود از آن استفاده میکنند. با این حال، رشد گیاهان خود بهطور انحصاری در آب تا زمانی امکانپذیر است که چند الزام ساده را برآورده کنید. مراقبت از گیاهان آبزی آسان است و نیاز به شرایط خاصی ندارند. یکی از نکات جذاب درباره گیاهان آبزی این است که هر زمان از پرورششان در آب خسته شدید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که آنها را در خاک بکارید.
نحوه رشد گیاهان در آب
رشد گیاهان در آب میتواند به سادگی قرار دادن قلمهها در یک ظرف ضد آب باشد. با این حال، اگر میخواهید گیاه شما رشد کند و در نهایت محصولات خوراکی آن را برداشت کنید، کار کمی پیچیدهتر خواهد شد. ما در این مطلب به بررسی هرآنچه که گیاهان آبزی برای رشد در آب نیاز دارند، خواهیم پرداخت.
نور مورد نیاز گیاهان آبزی
گیاهان آبزی هم مانند هر نوع گیاه دیگری که در گلدان یا فضای باز رشد میکند، نیاز به جذب نور مناسب دارد. نور برای فتوسنتز ضروری است و بدون نور مناسب، گیاه رشد نخواهد کرد. درست مانند زمانیکه گیاهان در خاک رشد میکنند، گیاهانی که در آب پرورش داده میشوند همگی به مقادیر متفاوتی نور نیاز دارند. از اینرو بهتر است تنظیمات نور را برای هرگونه خاصی که پرورش میدهید، بهدقت بررسی کنید.
خوب است بخوانید: این 13 گیاه آویزی زیبایی بیشتری به خانهتان میدهند
انتخاب ظرف مناسب
هر نوع ظرف ضد آب برای نگهداری گیاهانی که در آب رشد میکنند، مفید است. ظروف شیشهای بهراحتی قابل دسترسی هستند و به شما امکان دیدن رشد ریشهها که بسیار لذتبخش نیز هست را میدهند. با این حال، ظروف شیشهای نیز به دلیل قرار گرفتن در معرض نور و آب راکد بیشتر مستعد رشد جلبک هستند. یکی از راههای جلوگیری از این امر، استفاده از ظروف مات (پلاستیک، شیشه یا سرامیک) است. گرچه ظروف مات از رشد جلبک جلوگیری نمیکنند، اما سرعت رشد آن را کند خواهند کرد.
برای جلوگیری از رشد جلبک، مقداری پودر زغال چوب یا چند تکه کوچک زغال چوب به آب اضافه کنید. ظروف فلزی را کنار بگذارید، فلز خورده میشود و برخی فلزات به کود گیاهی واکنش نشان میدهند.
بیشتر بخوانید: مروری بر بهترین روشهای نگهداری گیاهان آپارتمانی
کوددهی گیاهان آپارتمانی آبزی
گرچه گیاهان آبزی بهراحتی در آب معمولی ریشه میدهند، اما در نهایت به غذا نیاز خواهند داشت. بهطور معمول گیاهان آبزی نسبت به گیاهانی که در خاک رشد میکنند، به کودهایی با قدرت کمتر نیاز دارند. با توجه به نوع گیاه و نوع کود، هر چند وقت یکبار به گیاهان آبزی خود کود دهید.
بیشتر بدانید: اشتباهات نگهداری گیاهان آپارتمانی را مرتکب نشوید
سمپاشی باغچه و فضای سبز
- ✔نابود کردن انواع آفتها
- ✔قارچها و علفهای هرز
- ✔ازبین بردن انواع حشرات، موریانه و...
آب مناسب برای گیاهان آبزی آپارتمانی
آب بدون کلر برای گیاهان آبزی آپارتمانی بهترین گزینه است. برای کسب بهترین نتیجه از آب لولهکشی که در طول شب در دمای اتاق تهنشین شده، استفاده کنید. بیشتر گیاهان آبزی برای سالم ماندن فقط به تعویض ماهانه آب نیاز دارند، اما این بستگی به نوع ظرف، گیاه و میزان دریافت نور خورشید دارد. با گذشت زمان آب ظرف تبخیر میشود. از اینرو هر هفته آب را پر کرده و به محض اینکه آب شروع به کدر شدن کرد، آن را کاملا عوض کنید.
همینطور بخوانید: اصول آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی و نکات ویژه آن
گیاهانی که میتوانند در آب رشد کنند
اکنون که نیازهای اولیه رشد گیاهان آبزی را مرور کردیم، نوبت به شناخت این گیاهان میرسد. این گیاهان بهخوبی در آب رشد میکنند:
باقیمانده سبزیجات
رشد مجدد باقیمانده سبزیجات مانند کاهو، پیازچه و هویج روشی جذاب برای استفاده مجدد از قسمتهایی از سبزیجاتی است که معمولاً دور میریزید. با این حال انتظار برداشت زیادی از آنها نداشته باشید، رشد مجدد ضایعات بیشتر برای سرگرمی است. حدود پنج سانتیمتر از قسمت پایین سبزیجات را نگه داشته و در یک کاسه کمعمق آب قرار دهید. این باقیماندهها ریشه میکنند و بخش جدیدی از قسمت مرکزی گیاه خارج میشود.
لاکی بامبو
گیاه لاکی بامبو با دریافت سطح متوسطی از نور غیرمستقیم، به بهترین نحو رشد میکند. بیشتر اوقات لاکی بامبو توسط لایهای از سنگریزه در جای خود نگه داشته میشود تا به تثبیت ساقهها کمک کند. تنها کاری که باید برای نگهداری از بامبو انجام دهید، این است که به اندازه کافی به ظرف شیشهای آب اضافه کنید تا ریشهها پوشیده شوند. بامبو نیازی به کود ندارد، اما میتوانید ماهیانه مقداری کود بسیار رقیق به آن بدهید.
پوتوس
پوتوس یکی از گیاه آپارتمانی آبزی است که بهراحتی در آب رشد میکند. پوتوس مقدار زیادی اکسین تولید میکند، هورمونی که در گیاهان مسئول تنظیم رشد است و به تحریک رشد ریشه کمک میکند. بسیاری از پرورشدهندگان گیاهان آپارتمانی، قلمههای پوتوس را با ساقههای دیگری که میخواهند تکثیر شوند، ترکیب میکنند تا به رشد آنها سرعت دهد.
فیلودندرون
فیلودندرون رشدی مشابه با پوتوس دارد و جزو گیاهان مقاوم است. گونههای تاک فیلودندرون از جمله برگ قلبی، برزیلی و میکان را میتوان شبیه به پوتوس در آب کشت کرد. برای تکثیر این گیاه میتوانید از روش قلمه زدن برگها استفاده کنید. شاخهای سالم با اندازه حدودا 15 سانتیمتر از گیاه جدا کنید. برای انجام اینکار از ابزاری تیز و استریل شده کمک بگیرید و برش خود را از زیر گره برگ انجام دهید. سپس چند برگ پایینی را از روی گیاه جدا کنید و آن را درون آب قرار دهید. یک هفته بعد فیلودندرون شروع به ریشه دادن میکند.
کولئوس یا گزنه
این گیاه که شاخ و برگهایی رنگارنگ دارد، بهسرعت در آب ریشه میزند. یک قلمه ۱۲ سانتیمتری بردارید و قبل از قرار دادن آن در آب، برگها را از قسمت پایینی جدا کنید. قلمه را داخل ظرف آب و مکانی آفتابی نگه دارید. برای دریافت بهترین نتیجه هر ماه به این گیاه کود مناسب و رقیق بدهید.
بگونیا
همه گونههای بگونیا بهخوبی در آب رشد میکنند، اما انواع رکس و توبروس بهطور استثنایی انتخاب بهتری هستند. تا زمانیکه یک قلمه ساقه سالم با گره بردارید، این گلهای دوستداشتنی ریشه خواهند زد. چندین هفته طول میکشد تا شما رشد ریشهای بگونیا را مشاهده کنید.
همیشه سبز چینی
همیشه سبز چینی گیاهی مقاوم است که هم در خاک و هم در آب به توجه کمی نیاز دارد. برای تکثیر گیاه همیشه سبز چینی ۶ سانتیمتر از گیاه همیشه سبز چینی خود را قطع کنید. اطمینان حاصل کنید که قلمه به اندازهای بلند است که چند سانتیمتر از آن زیر آب غوطهور شود و تعدادی برگ در بالای سطح آب باشد.
اشک بچه
گیاه اشک نوزاد یا اشک فرشته، در امتداد ساقه خود برگهای ریزی تولید میکند. برای تکثیر اشک نوزاد یک قسمت ۱۲ سانتیمتری را برش داده و برگهایی را که با آب در تماس هستند، جدا کنید. در غیر اینصورت برگها پوسیده شده و آب را کدر میکنند. بعد از گذشت چند روز خواهید دید که ریشههای جدید از محلی که برگها برداشته شدهاند، ظاهر میشوند.
جمعبندی
گیاهان آبزی از جمله گیاهان زینتی برای استفاده در دکوراسیون داخلی هستند که نشاط و طراوت خاصی به فضای اطراف میبخشند. نگهداری از این گیاهان ساده بوده و نیاز به مهارت خاصی ندارد. امیدواریم با خواندن این مطلب از استادکار اطلاعات لازم در رابطه با گیاهان آبزی را کسب کرده باشید.
منبع: realsimple
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت