چگونه از ایمنی شومینه برای کودک مطمئن شویم؟
کودکان بهطور غریزی کنجکاو هستند، دوست دارند محیط پیرامون خود را به سرعت کشف کنند و همهچیز را یاد بگیرند. اما متاسفانه با خطراتی که در اطرافشان وجود دارد، آشنا نیستند و نمیدانند انجام چه کارهایی برایشان مناسب نیست. یکی از این موارد، نزدیک شدن و دست زدن به آتش است. شعلههای آتش برای خردسالان، جذاب و دوستداشتنی است. به همین دلیل قبل از استفاده از شومینه، باید از ایمنی شومینه برای کودک اطمینان حاصل کرد.
مهمترین نکته این است که در زمان روشن بودن شومینه، حتما یک فرد بالغ در کنار او باشد. اما در ادامه نکات مهم دیگری هم در این رابطه به شما خواهیم گفت. با رعایت این نکات، میتوانید از ایمنی شومینه برای کودک مطمئن شوید و از او در مقابل سوختگی با شعلههای آتش محافظت کنید. پس برای دانستن نکات ایمنی شومینه، با ما همراه باشید.
رعایت ایمنی شومینه برای کودک
۱. شومینههای گازی و هیزمی
برای رعایت اصول ایمنی شومینه برای کودک، برای شومینه گازی و هیزمی اقدامات حفاظتی مشابهی باید انجام داد. در اینجا به چند مرحله اساسی اشاره خواهد شد که باید بدون توجه به نوع سوخت، در مورد شومینه رعایت شوند. البته در زمان نصب شومینه گازی، لازم است استانداردهای مربوطه بهطور کامل رعایت شوند. چون شومینه گازی کمی خطرآفرینتر از شومینه هیزمی است.
در این رابطه بیشتر بخوانید: آموزش مقدماتی تبدیل شومینه گازی به برقی
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
-
زمان سرد شدن شومینه را بررسی کنید
پیشنهاد میکنیم در زمان حضور کودکان، از شومینه بهطور محدود استفاده کنید. پس از خاموش کردن آتش، شومینه تا مدت زیادی داغ میماند. بنابراین وقتی کودکان در اطراف شما نیستند، باید شومینه را روشن کنید. پس از مدتی حدود نیم ساعت، آن را خاموش نمایید. سپس بررسی کنید که چه مدت طول میکشد تا شومینه خنک شود. این نکته به شما کمک میکند تا زمان لازم برای بیخطر شدن شومینه برای فرزندتان را بسنجید.
-
از تهویه کافی اطمینان حاصل کنید
در صورت نبود تهویه مناسب، گاز مونوکسیدکربن به سرعت در فضا پخش میشود. لازم است قبل از استفاده از شومینه، اطمینان حاصل کنید که گردش هوای آزاد در خانه وجود دارد و مکش دودکش به درستی انجام میشود. همیشه قبل از اولین روشن کردن شومینه، انسدادهای دودکش را برطرف کنید. برای ایجاد جریان هوای سالم در اتاق نشیمن، باید دقت کرد که هوای تازه از طریق کانالهای تهویه، جریان داشته باشد. در همین راستا میتوان پنجرهای در اتاق را نیمهباز گذاشت تا اکسیژن کافی به داخل راه پیدا کند.
بدون توجه به نوع سوخت شومینه، برای اطمینان از ایمنی شومینه برای کودک و سایر اعضای خانواده، یک ردیاب مونوکسیدکربن تهیه کنید. خردسالان بیشتر از بزرگسالان در برابر مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن (CO) آسیبپذیر هستند و برای تنفس، به اکسیژن بیشتری نیاز دارد.
در این زمینه، بیشتر مطالعه کنید: روش نصب شومینه گازی چگونه است؟
-
دسترسی کودک به شومینه را محدود کنید
فضای اطراف شومینه را ببندید. لازم است برای افزایش ایمنی شومینه برای کودک، دسترسی او را به شومینه محدود نمایید. استفاده از محافظها و نردههای آکاردئونی یا مشبک جلوی شومینه برای حفظ ایمنی کودکان مفید است. سعی کنید این محافظها از جنسی باشند که گرم نشوند. چون در غیر اینصورت خود آنها میتوانند خطر سوختگی کودک را افزایش دهند.
معمولاً بیل و جاروی جمعآوری خاکستری، انبر و سایر ابزارهای شومینه را نزدیک به آن قرار میدهند. اما بهتر است این وسایل را پشت محافظ شومینه یا در مکان امن دیگری دور از دسترس کودک نگهداری کنید.
۲. شومینههای برقی
پیادهسازی اصول ایمنی شومینه برای کودک، برای شومینههای برقی راحتتر است. چراکه بهطور کلی این شومینهها، خطرات کمتری برای کودکان دارند. ظاهر شومینه برقی شبیه سایر شومینههاست. اما در اصل در این نوع شومینهها، یک بخاری وجود دارد که گرمای آن توسط یک فن به بیرون هدایت میشود. بنابراین معمولاً آنقدرها هم خطری ایجاد نمیکنند. با این حال برای حفظ ایمنی شومینه برای کودک، موارد زیر را در نظر داشته باشید.
-
زمان خنک شدن شومینه را بررسی کنید
همانگونه که در بالا هم اشاره شد، مدتی طول میکشد تا دیوار کناری یا شیشه جلوی شومینه برقی خنک شود. به احتمال زیاد این زمان، طولانیتر از آن چیزی است که شما حدس میزنید. پس برای حفظ ایمنی شومینه برای کودک حتی پس از خاموش کردن آن، کودک خود را دور از شومینه نگه دارید.
بیشتر بدانید: تمیز کردن شومینه و ۴ راهکار اساسی نظافت آن
-
فاصله ایمنی را حفظ کنید
یکی از مهمترین نکات ایمنی شومینه این است که باید فاصله خردسال با شومینه حفظ شود تا ایمنی او تامین گردد. لازم است بدانید که استانداردها و نکات ایمنی شومینه، شوخیبردار نیست و باید آنها را با دقت رعایت کرد. طبق این نکات ایمنی، فاصله مناسب از شومینههای برقی برای کودکان ۷۵ الی ۸۰ سانتیمتر است. در مورد شومینههای دارای آتش (گازی و هیزمی) هم، فاصله ایمنی حدود ۹۰ سانتیمتر الی یک متر ذکر شده است.
بیشتر بدانید: مقایسه شومینه گازی و شومینه برقی
-
استفاده کودک از دوشاخه، کلیدها و ریموت را ممنوع کنید
شومینههای برقی اغلب دارای سیمهای برقی با دوشاخه، ریموت، کلیدها و صفحههایی برای کنترل گرما هستند. مدل شومینه خود را ارزیابی کنید تا مشخص شود چه مواردی برای ایمنی شومینه برای کودک بهتر عمل میکنند. در برخی از شومینههای برقی، امکان کشیدن دستگاه از برق وجود دارد. پس از کشیدن پریز برق جهت ایمن شدن بیشتر، یک پوشش پلاستیکی روی پریز قرار دهید.
در این مورد بیشتر بخوانید: مزایا و معایب شومینه برقی
سخن پایانی
بیش از یکسوم از آسیبهایی که کودکان بهطور تصادفی با آن مواجه میشوند، در خانه اتفاق میافتد. رعایت نکات ایمنی شومینه برای کودک، از او در برابر سوختگی محافظت میکند. خطرات ناشی از وجود شومینه، رویدادهای بسیار چالشبرانگیزی هستند که ممکن است زندگی کودک را تغییر دهند. خبر خوب این است که خطرات به آسانی قابل پیشگیری هستند. در ضمن پیاده کردن نکات ایمنی شومینه برای کودکان، هزینه زیادی نخواهد داشت.
خوشبختانه شومینههای گازی جدید، بسیار ایمنتر از شومینههای گازی قدیمی هستند. فقط لازم است هنگام نصب شومینه گازی، به اصول و نکات ایمنی شومینه برای کودک، به اندازه کافی توجه داشت. امیدواریم از این مطلب بهره کافی برده باشید و با رعایت اصول اشاره شده، همیشه در ایمنی کامل به سر ببرید.
منبع: Familyhandyman