کاشیهای ترک خورده خانه را چطور تعمیر کنیم؟
امروزه کمتر خانهای را میتوان پیدا کرد که حداقل دیوارههای سرویس بهداشتی و حمام آن کاشی کاری نشده باشد. کاشی یکی از مصالح بسیار رایجی است که به خاطر زیبایی در عین سادگی و پوشش مستحکمی که دارد در فضاهای داخلی خانه کاربرد دارد و از آنجا که نظافت و شستوشو آن نسبت به هر دیوارپوش دیگری آسانتر است، معمولا برای پوشش دیوارههای سرویس بهداشتی و حمام استفاده میشود. در عین زیبایی کاشیها، زمانی که سطح آنها دچار ترک یا شکستگی میشود یک تاثیر منفی بر روی زیبایی فضا میگذارد پس باید در اثر وقت آنها را تعمیر کرد. اگر میخواهید بدانید کاشیهای ترک خورده خانه را چطور تعمیر کنیم؟ با ما همراه شوید.
در هنر و فرهنگ معماری ایرانی استفاده از کاشی بسیار رایج است. از زمانهای قدیم تا کنون در خانههای ایرانی علاوه بر پوشش برخی دیوارها، در برخی قسمتهای خانه برای زیبایی بیشتر و تغییر دکور نیز برای بخشی از پوشش دیوار از کاشیهای تزیینی نیز استفاده میشود از این رو زیبا نگه داشتن کاشیها بسیار مهم است. اما کاشی با وجود پوشش مستحکمی که دارد اگر به آن ضربه وارد شود یا دیوار پشت آن نشتی داشته باشد، ممکن است ترک بردارد و یا گوشههای آن بشکند. کاشی شکسته شده یا ترک خورده علاوه بر اینکه تاثیر منفی بر روی زیبایی دارد بسیار خطرناک است و ممکن است آسیبهای بسیاری وارد کند.
چطور کاشیهای ترک خورده را تعمیر کنیم؟
رنگآمیزی دوباره و یا لعاب کاری جز روشهای اولیهای است که معمولا هر فرد برای تعمیر کاشی ترک خورده از آن استفاده میکند و اما اگر کاشی دچار آسیب جدی و غیر قابل تعمیر باشد، دست آخر کاشیها را تعویض میکنند.
روش اول: تعمیر کاشی ترک خورده با رنگ آمیزی
یکی از آسانترین روشهای تعمیر کاشی ترک خورده، رنگ آمیزی کاشی برای پوشاندن سطح ترکها است. با رنگ آمیزی مجدد کاشی توسط رنگهای مخصوص سطح کاشی دوباره پر شده و زیبایی دوباره خود را به دست میآورد. این روش برای تعمیر کاشیهای طرحدار و رنگارنگ میتواند مناسب باشد. به خاطر داشته باشید که برای تعمیر کاشی ترک خورده با روش رنگ آمیزی حتما از رنگ اصلی و یا مشابه با کاشی استفاده کنید و رنگ آمیزی را با یک قلمو ظریف و یا چوب پنبه انجام دهید. هرچه رنگ آمیزی شما ظریفتر باشد نمای کاشی تعمیر شده زیباتر و طبیعیتر جلوه میکند. پس از اتمام رنگ آمیزی نیز ابتدا با یک پارچه مرطوب رنگهای اضافی را از روی کاشی پاک کنید، سپس بگذارید تا رنگ کاملا خشک شود.
روش دوم: تعمیر کاشی ترک خورده با لعاب کاری
اگر کاشیهای شما نیاز به یک تعمیر حسابی دارد و عمق شکاف و ترکها بر روی آن زیاد است میتوانید با روش لعاب کاری آن را تعمیر کرده و یک رنگ براق بر روی تمام کاشیها بیاندازید. برای لعاب کاری ابتدا باید سطح کاشیها را کاملا تمیز کنیدف طوریکه جای هیچ گونه لکه بر روی آن باقی نماند. سپس با ماده لعاب رنگی یا دوغاب تمام سطح ترکها و شکافها را پر کنید. لعاب کاری جز یکی از سریعترین راهکارها برای تعمیر کاشی ترک خورده است و خیلی سریع خشک میشود.
روش سوم: تعویض کاشی ترک خورده
همانطور که قبلتر هم گفته شد، گاهی اوقات سطح ترک و یا شکستگی کاشی به اندازهای جدی است که به راحتی نمیتوان آن را تعمیر کرد. در این موارد بهتر است کاشیها را با نمونه دیگری شبیه یا عین طرح اول تعویض کنیم. تعویض کاشی جز کارهای آسان نیست در نتیجه میتوان برای اطمینان از نصب صحیح کاشی از نیروهای ماهر و کار بلد استفاده کرد. به همین خاطر ما مجموعه متخصصین نصب کاشی در مجموعه استادکار را به شما پیشنهاد میدهیم. در ادامه شما میتوانید با روال کاری نیروهای ماهر کاشی کار استادکار آشنا شوید:
مراحل تعویض کاشی و کاشی کاری دوباره:
مرحله اول: تهیه ابزار مناسب تعویض کاشی
اولین قدم برای تعویض کاشی و کاشی کاری دوباره، فراهم کردن ابزارهای لازم برای جدا کردن کاشی ترک خورده و تعویض آن است. نیروهای ماهر در مجموعه استادکار با به کارگیری بهترین و با کیفیتترین ابزارها این کار را برای شما انجام میدهند. ابزارهای لازم برای این کار شمال ملات و دوغاب برای اتصال کاشیها در کنار هم، دریل، عینک ایمنی، کاردک، دستکش، قلم درز یا اسکنه که برای جداسازی کاشی استفاده میشود و جدا کننده چسب است. علاوه بر این شما برای نصب مجدد کاشی به بتونه و چسب کاشی نیز احتیاج دارید.
مرحله دوم: بررسی محیط
یکی از مهمترین مراحل کاری نیروهای متخصص کاشی کار در استادکار، بررسی محیط است. گاهی اوقات به خاطر نشتی که از دیوارها به کاشی وارد میشود، بر روی سطح کاشی ترکهای عمیقی دیده میشود از این رو با بررسی محیط شرایط را چک میکنند که آیا جریان اصلی لوله کشی و یا الکتریسته از آن محل عبور میکنند یا خیر. این کار کمک میکند تا با جستجو مشکل شرایطی را فراهم کنند تا سطح دیوار را برای تعویض کاشی بپوشانند.
مرحله سوم: تعویض کاشی ترک خورده
برای جدا کردن کاشی ترک خورده از روی سطح دیوار باید با جدا کننده دوغاب دور تا دور کاشی ترک خورده یا شکسته شده را خراش میدهند سپس با استفاده از دریل چندین سوراخ بر روی دیواره کاشی ایجاد میکنند تا از مقاومت کاشی کاسته شود و کاشی ترک خورده راحتتر جدا شود.
مرحله چهارم: نصب کاشی جدید
برای نصب کاشی جدید، با اندازهگیری دقیق دیوار و چسب مخصوص کاشی سطح دیوار را از کاشی میپوشانند و سپس میان درزهای کاشیها ملات و دوغاب مخصوص را زده و با استفاده از کاردک مناسب بر روی سطح پخش میکنند تا تمام فضاهای خالی میان کاشیها پر شود.
مرحله پنجم: تمیزسازی محیط
در مرحله آخر بعد از خشک شدن دوغاب مابین درزها، با استفاده از یک اسفنج مرطوب تمام ملاتهای خشک شده روی کاشی را تمیز میکننده تا سطح کاشی کاملا تمیز و براق شده و فضا را زیبا کند.
پیشنهاد ویژه: به شما پیشنهاد میدهید کاشی ترک خورده تعویض شده را دور نریزید بلکه آنها را کاملا خرد کنید و در ساخت وسایل تزیینی برای خانه خود از آنها استفاده کنید تا دکوراسیون شیک و هنری به سبک ایرانی در تمام فضای خانه شما جریان داشته باشد.
هزینه کاشی کاری در استادکار:
اگر میخواهید کاشیهای ترک خورده خانه خود را تعویض کنید و از خدمات ویژه استادکار بهرهمند شوید میتوانید همین حالا با ثبت سفارش خود علاوه بر بهرهمندی از خدمات مشاوره رایگان، با کمترین هزینه فضاهای خانه خود را بازسازی و شیک کنید. هزینه کاشی کاری در استادکار برای هر متر مربع بین ۵ تا ۱۹ هزارتومان است.
کاشیکاری و سرامیککاری
- ✔اجرای انواع خدمات کاشی کاری، سرامیک کاری و موزائیک کاری
- ✔کاشی کاری کف و دیوار آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام
- ✔سرامیک کاری دیوار و کف ساختمان، استخر
- ✔کف سازی و موزائیک کاری کف ساختمان، حیاط، پارکینگ