آموزش گام به گام نقاشی ساختمان با غلطک
در مقاله قبل ما آموزش نقاشی ساختمان با شابلون را بررسی کردیم در این مقاله به آموزش نقاشی ساختمان با غلطک خواهیم پرداخت. استفاده از یک غلطک رنگ راهی سریع و البته سرگرمکننده برای تغییر رنگ دیوارهای داخلی و خارجی خانه و یا ساختمان شما است. در حالی که قلم موهای رنگ گزینههای سادهتری به نظر میرسند، اما در واقع با انتخاب غلطک رنگ، میتوانید در زمانی که برای نقاشی ساختمان میگذارید، بیشتر صرفه جویی نمایید. غلطک نقاشی ساختمان میتواند سطح بزرگتری را در رنگآمیزی پوشش دهد، ضمن آنکه میتوان از آن در ساختمانهای بزرگ و کوچک استفاده نموده و سطوح رنگ شده صاف و یکنواختی را ایجاد کرد.
البته قبل از شروع رنگآمیزی لازم است تا بهترین غلطک نقاشی ساختمان را برای این کار انتخاب نمایید و نحوه کار با آن را بیاموزید. در غیر این صورت ممکن است کار خود را به پایان برسانید، اما نتیجه آن چیزی که انتظارش را داشتید، نباشد. در این مطلب با ما همراه باشید تا با نحوه نقاشی ساختمان با غلطک آشنا شوید. با استادکار همراه باشید.
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
نحوه نقاشی ساختمان با غلطک
برای استفاده از یک غلطک، به یک سینی رنگ، قاب، برس غلتک و دسته غلطک،آب و دستمال یا پارچه و پرزگیر غلطک نیاز دارید. همچنین پیش از انجام کار اطمینان حاصل کنید که غلطک نقاشی ساختمان مناسبی را برای این کار در اختیار دارید. توجه داشته باشید که برای رنگهای براق و نیمه براق، به برس غلطک با پرزهای ۶-۸ میلیمتری، برای رنگهای شفاف و تخت به برس غلطک با پرزهای ۱۰-۱۲ میلیمتری و برای اکثر رنگها با سطوح خشن به برس غلطک با پرزهای ۲۰ الی ۳۰ سانتیمتری نیاز است.
نکات مهم در ارتباط با نیازمندیهای نقاشی ساختمان با غلطک
- حتما یک غلطک رنگ با یک قاب فلزی با قابلیت استفاده مجدد خریداری نمایید.
به دنبال غلطکهای نقاشی که دارای دندانههای کوچک هستند باشید چرا که این نوع رولرها میتوانند به راحتی برس یا روکش غلطک را روی خود حفظ کنند. این دندانهها روکش غلطک را حین استفاده از کار به خوبی نگه میدارند. - از خرید غلطکهای یکبار مصرف خودداری کنید، چرا که این غلطکها اغلب فاقد کیفیت مناسبی هستند و شما را در نقاشی ساختمان محدود میکنند.
- حتما یک دسته اضافه خریداری نمایید، چرا که دستهها میتوانند برای نقاط بلند و بزرگ به کارتان آیند. این دستهها به شما امکان نقاشی سطوح بلندتر را میدهند، در حالی که میتوانید تسلط خود را حین کار حفظ نمایید. همچنین این ابزار مهم نقاشی ساختمان، شما را از تحرک اضافه مانند بالا و پایین رفتن از پلههای نردبان معاف میکند.
- لازم است تا روکش غلطک را بر اساس منطقهای که قرار است رنگ شود، خریداری نمایید. روکشهای بلند و پهن برای نقاشی سطوح بزرگ مانند دیوارها مناسبند در حالی که از روکشهای کوتاه و کوچکتر برای سطوح کوچک استفاده میکنند. همچنین دقت کنید که روکشها کاملا سطح غلطک را پوشش دهند.
- به ضخامت برس غلطک نیز دقت کنید. برس غلطک باید بهترین بافت را برای پوشش سطح مورد نظر شما برای نقاشی داشته باشد. دیوارهای با بافت زبر نیازمند روکشهایی با پرز بلند و دیوارهای با بافت نرم، نیازمند روکشهایی با پرزهای کوتاه هستند.
- همچنین روکشهای مصنوعی و یا الیاف طبیعی برای رنگهای روغنی کاربرد دارند در حالی که برای رنگهای مبتنی بر لاتکس تنها از روکش مصنوعی استفاده میشود.
- از خرید یک روکش غلطک ارزان یا یکبار مصرف خودداری نمایید. این روکشها رنگ را با کیفیت بالا روی سطح پخش نمیکنند و در نهایت شما سطح نقاشی شده یک دستی نخواهید داشت.
بیشتر بدانید طرز تهیه بتونه دیوار
توجه: سینی غلطک یکی از مهمترین وسایل رنگ آمیزی ساختمان است که به کمک آن میتوانید به راحتی غلطک را به رنگ آغشته نمایید. همچنین استفاده از آن به عنوان سطح شیبدار سبب میشود تا رنگ اضافه از غلطک گرفته شود و روی تمام سطح آن به خوبی پخش شود.
مزایای استفاده از غلطک نقاشی چیست؟
نقاشی ساختمان با غلطک کار آسانتری نسبت به رنگآمیزی با سایر ابزارهای نقاشی است. همچنین این ابزار میتواند سرعت رنگآمیزی و نقاشی ساختمان را به حداکثر برساند؛ ضمن آنکه کیفیت انجام کار حفظ میشود و در نهایت سطحی صاف و یکنواخت خواهید داشت.
معایب استفاده از غلطک برای نقاشی ساختمان
غلطکها ابزارهای فوق العادهای برای رنگامیزی ساختمان محسوب میشوند که در کنار مزایایی که دارند، از آنها نمیتوان برای رنگ کردن گوشهها، کنارهها، درزها و سطوح باریک استفاده کرد. البته ابزاری به نام قلمو این کار را برای تکمیل کار انجام خواهد داد. ضمنا خوب است بدانید که رنگ آمیزی نمای ساختمان هم از کارهای پر طرفدار امروزه است، مقاله استادکار در این باره را مطالعه کنید.
نقاشی نمای ساختمان
- ✔نقاشی و رنگ آمیزی نمای ساختمان
- ✔نقاشی نمای سیمانی، بتنی، آجری، سنگی و...
- ✔نقاشی نما ساختمان با داربست و بدون داربست
- ✔رنگ آمیزی نما با رنگ های پایه آب و پایه حلال
مراحل رنگ کردن دیوار با غلطک
مرحله اول: آماده سازی
برای آماده سازی قبل از مراحل اصلی رنگ کردن دیوار با غلطک، ابتدا با کاور چسب دار و یا نوارهای چسب دار مخصوص رنگ آمیزی، قرنیزها، یا هر قسمتی از دیوار که نمیخواهید رنگ شود را بپوشانید. همچنین بهتر است وسایل و مبلمان را کاملا از دیوار دور کنید و روی آنها را با یک پارچه یا کاورهای پلاستیکی بپوشانید. به خاطر داشته باشید که لباسهای خودتان هم به احتمال زیاد در طی رنگ آمیزی، رنگی خواهند شد، بنابراین ترجیحا لباسهایی قدیمی که دیگر از آنها استفاده نمیکنید را برای این کار بپوشید. در آخرین اقدام برای آماده سازی فضا قبل از رنگ کردن دیوار با غلطک، حتما در صورت امکان پنجره و درها را باز بگذارید تا تهویه در حین نقاشی انجام شود و از بوی رنگ اذیت نشوید.
مرحله دوم: آماده کردن رنگ
رنگ مورد نظرتان را تا ارتفاع حدودا ۳ سانتیمتر در سینی رنگ بریزید (برای انتخاب رنگ مناسب، میتوانید این مطلب را بخوانید). قبل از آن مطمئن شوید که سینی رنگ روی سطح صافی قرار دارد. برس غلطک را روی دسته غلطک قرار دهید و پوشش و پلاستیک روی آن را بردارید. به یاد داشته باشید که انتخاب و خرید غلطک باکیفیت همیشه در بلندمدت به نفع شما است. غلطکهای ارزان معمولا مقدار کمی رنگ به خودشان میگیرند و در نتیجه فرایند رنگ کردن دیوار با غلطک را طولانیتر میکنند.
مرحله سوم: آماده کردن غلطک
برای آماده کردن قلم مو برای رنگ کردن دیوار با غلطک، ابتدا برس غلطک را با کمی آب، مرطوب کنید. غلطک را تکان دهید تا آب اضافه از آن بریزد. سپس برس غلطک را با زدن یک تکه پارچه به آرامی روی آن، خشک کنید. این کار باعث میشود که برس غلطک آماده شود و رنگ را به طور یکسان و مساوی جذب و سپس روی دیوار اجرا کند. اگر جنس برس غلطک شما پشمی است، قبل از این که آن را داخل رنگ بزنید، با یک پرزگیر یا یک تکه چسب نواری، پرزهای اضافی آن را بگیرید.
مرحله چهارم: آغشته کردن غلطک به رنگ
غلطک را داخل سینی رنگ بکشید تا تمام سطحش به طور یکسان به رنگ آغشته شود. اگر از برسی نو برای رنگ کردن دیوار با غلطک استفاده میکنید، باید آن را حدودا ۵ تا ۶ بار داخل رنگ بکشید تا کاملا رنگ را به خود بگیرد. سپس غلطک را بر خلاف جهت سینی رنگ و روی برآمدگیها بکشید تا رنگ اضافه از آن گرفته شود. گرفتن رنگ اضافه از غلطک، باعث میشود در حین رنگ کردن دیوار با غلطک، رنگ از دیوار سرازیر نشود.
مرحله پنجم: شروع رنگ آمیزی
رنگ کردن دیوار با غلطک را با چند سانتیمتر فاصله از پایین دیوار شروع کنید و غلطک را با فشاری متعادل، به سمت بالا روی دیوار بکشید. مراقب باشید که غلطک را زیاد فشار ندهید، زیرا با این کار ممکن است الیاف برس، کارایی خود را از دست بدهند. همچنین فشار دادن زیاد غلطک باعث میشود لبههای لایه رنگی که روی دیوار میزنید، ضخیمتر به نظر برسد.
اگر از غلطکی با دسته بلند استفاده میکنید، سطح دیوار را تا چند سانتیمتری سقف رنگ بزنید. سپس بدون بلند کردن غلطک، آن را دوباره روی دیوار به سمت پایین بکشید. به خاطر داشته باشید که کل دیوار را با فشاری یکسان رنگ بزنید.
مرحله ششم: حرکات غلطک
رنگ کردن دیوار با غلطک را به شکل زیگزاگ یا طرحی مشابه حرف W انگلیسی تا جایی ادامه دهید که رنگ روی غلطک، رقیق و کمرنگ میشود. زیگزاگ کشیدن غلطک باعث میشود رنگ لبههای اثر غلطک روی دیوار، نرم و یکدست به نظر برسد و رنگ به طور کلی به صورت یکدست روی دیوار پخش شود. در صورت تمایل میتوانید از یک قلممو برای رنگ کردن گوشهها و کنجهای دیوار استفاده کنید.
مرحله هفتم: اتمام رنگ آمیزی
هر زمان که نیاز است، غلطک را دوباره درون رنگ بزنید و کار را ادامه دهید. در ذهن خود دیوار را بخش بندی کنید و رنگ کردن دیوار با غلطک را بخش به بخش انجام دهید تا زمانی که کل دیوار رنگ شود. در انتها پس از خشک شدن کامل دست اول رنگ و برای یکدست شدن رنگ کل دیوار، یک لایه دیگر رنگ را با حرکات موازی و بلند غلطک روی دیوار بزنید. (رنگهای تیرهتر حتی به ۳ دست رنگ نیاز دارند تا یکدست به نظر برسند.)
رنگهای روغنی معمولا پس از ۲۴ ساعت خشک خواهند شد و میتوانید دوباره روی آنها رنگ بزنید. اما رنگهای لاتکس سریعتر خشک شده و معمولا پس از حدود ۴ ساعت میتوانید دوباره روی آنها رنگ بزنید.
پس از اتمام کار، رنگ اضافی روی برس غلطک را با یک سنباده بگیرید و در نهایت برس را از میله جدا کرده و زیر آب بشویید. برس را آنقدر زیر آب نگه دارید تا تمام رنگ از آن خارج شود و با فشردن برس، دیگر فقط آب از آن بیرون بیاید. سپس اجازه دهید تا برس یک روز در معرض هوا خشک شود. بعد از خشک شدن کامل برس میتوانید آن را مجدد روی دسته غلطک نصب کنید.
رنگ کردن سقف با غلطک
یکی از مهمترین کاربردهای غلطک، رنگ کردن سقف است، چرا که نقاشی این قسمت از ساختمان با این روش بسیار آسان خواهد شد. نحوه رنگ کردن سقف با غلطک هیچ تفاوتی با نقاشی دیوارها ندارد، اما از آن جایی که ممکن است حین نقاشی سقف، مقداری رنگ روی دیوارها بریزد، پیشنهاد میشود اول سقف را رنگ کنید و سپس به سراغ نقاشی دیوارها بروید.
همچنین لازم است تا جهتِ لایه آخر رنگ را در جهت عمود بر منبع اصلی نور انتخاب نمایید، زیرا در غیر این صورت روی سقف سایه خواهد افتاد.
نقاشی ساختمان با غلطک بهتر است یا قلمو
لازم به ذکر است که هر دو ابزار در نقاشی ساختمان به نحوی کاربرد دارند؛ به زبان سادهتر این دو وسیله مکمل یکدیگر هستند. در حالی که غلطک برای نقاشی سطوح پهن کاربرد دارد، قلمو میتواند به راحتی سطوح باریک و تنگ مانند گوشههای دیوار، سقف و درزها را رنگ کند.
سخن پایانی
همانگونه مشاهده کردید، شما میتوانید به راحتی با استفاده از این ابزار، سطوح مورد نظرتان را رنگ کنید، اما لازم است تا این نکات و مراحل نقاشی ساختمان با غلطک را به خوبی به خاطر بسپارید تا نتیجه کار باب میلتان شود. به یاد داشته باشید که رنگآمیزی کاری است که نیاز به مهارت و استعداد دارد و هرقدر مهارت و تجربه فرد در آن بیشتر باشد، کار تمیزتر و سریعتر انجام میشود. بنابراین پیشنهاد میکنیم در صورتیکه از توانایی خود برای رنگ کردن دیوار با غلطک مطمئن نیستید و یا حوصله وقت گذاشتن و به خرج دادن دقت برای تمیز در آوردن کار را ندارید، حتما رنگ کردن دیوار با غلطک را به یک نقاش حرفهای بسپارید. در انتهای مقاله پیشنهاد میکنم در مورد نور مخفی در سقف بیشتر بخوانید.
منابع: aghayedecor | dulux | wikihow
نقاشی ساختمان
- ✔رنگ آمیزی و نقاشی دیوار
- ✔رنگ آمیزی و نقاشی سقف
- ✔پتینه کاری دیوار
- ✔اجرای انواع رنگهای روغنی، اکرولیک و پلاستیک
عرض سلام مطالب بسیار اموزنده بود ونکات جالبی یاد گرفتم
سلام بسیار عالی وکاربردی . ممنونم از همه تون