گرم کردن خانه، چگونه فضا را گرمتر نگه داریم؟

0

چگونه در زمستان خانه خود را گرم نگه داریم؟ پاسخ این سوال بسیار ساده است. مهم‌ترین روش برای گرم کردن خانه در برابر سرما، عایق‌بندی و جلوگیری از نفوذ هوای سرد به خانه خواهد بود. آمدن فصل پاییز نوید سرد شدن هوا را به ما می‌دهد. از این‌رو باید ساختار خانه را برای در امان ماندن از سرما تغییر دهیم. با توجه به بحران کمبود انرژی، مشکلات زیست محیطی و بالا بودن هزینه‌های سوخت باید به‌دنبال راهکارهای کاربردی و ارزان‌قیمت برای گرم کردن خانه باشیم.

چگونه در سرما خانه خود را گرم نگه داریم؟

مهم است که برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌خواهید خانه‌تان را کاملا بازسازی کنید یا به‌دنبال تغییرات جزیی هستید. راهکارهای زیادی وجود دارد که به وسیله آنها می‌توان خانه را گرم نگه داشت. در ادامه به بررسی این روش‌های کاربردی می‌پردازیم:

1. موتورخانه یا پکیج خود را سرویس کنید

قبل از هر چیز اطمینان حاصل کنید که پکیج شما مطابق با نیازهای فصل سرد عمل می‌کند. چنانچه سیستم گرمایشی شما فرسوده شده، بهتر است آن را با یک سیستم جدید جایگزین کنید. زیرا علاوه بر تولید گرمای کم، باعث بالا رفتن هزینه‌های گاز یا برق نیز خواهد شد. توصیه می‌کنیم پکیج یا سیستم گرمایشی خود را هر سال و قبل از شروع سرما سرویس کنید تا از هدر رفتن انرژی جلوگیری کرده باشید.

سرویس فصلی موتورخانه و خدمات تعمیر پکیج و سیستم‌های گرمایشی
با سرویس و تعمیر به‌موقع سیستم‌های گرمایشی خانه، تا حدود زیادی در گرم کردن خانه موفق خواهید شد.

خوب است بخوانید: عیب یابی پکیج دیواری

2. لوازم گرمایشی بیشتری به خانه اضافه کنید

یک راه عالی برای گرم کردن خانه در هوای سرد و اجتناب از مصرف بیش از حد انرژی، اضافه کردن لوازم و تجهیزات گرمایشی مانند پتو، شال مبل و… به لوازم منزل است. توصیه می‌شود برای کمک به محیط زیست و صرفه‌جویی در انرژی گرمایشی لباس بیشتری بپوشید.

روش‌های ساده و ارزان برای گرم کردن خانه با استفاده از پتو و شال مبل
یک روش ساده و ارزان قیمت برای گرم کردن خانه استفاده از لوازم گرمایشی مانند شال مبل است.

3. مبلمان خانه را مجدد چیدمان کنید

قطعا در زمستان به واسطه سردی هوا، مدت زمان بیشتری را در منزل سپری خواهید کرد بنابراین یک خانه سرد، ایده‌آل هیچ‌کس نیست. چیدمان اشتباه مبلمان می‌تواند منجر به مسدود شدن جریان ورودی هوای گرم به فضای خانه باشد. مطمئن شوید مبل یا تختخواب شوفاژ را مسدود نمی‌کند. زیرا این امر می‌تواند باعث گرم شدن کل فضا شود. سعی کنید مبلمان مورد استفاده مانند میز تحریر، تخت خواب یا مبل خود را در اطراف هر منبع گرما و بدون انسداد آنها قرار دهید تا از گرما بیشترین استفاده را ببرید.

ترفندهای صرفه‌جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفتن گرمای خانه
برای جلوگیری از هدر رفتن گرمای خانه به هیچ عنوان سیستم‌های گرایشی را کنار پنجره نصب نکنید.

4. پرده‌ها را در ساعاتی از روز کنار بزنید

در طول روز نیاز است چند ساعت پرده‌های خانه را کنار بزنید تا نور طبیعی به خانه شما بتابد. تابیدن نور خورشید به‌طور طبیعی خانه را گرم می‌کند. در اوج زمستان خورشید معمولاً حدود 4 بعدازظهر غروب می‌کند. از این‌رو برای استفاده بیشتر از گرمای طبیعی نور خورشید، پرده‌های خانه را در ساعت‌های 11صبح الی 3 بعدازظهر کنار بزنید.

استفاده از نور طبیعی روز و آفتاب برای گرم کردن خانه سرد در پاییز و زمستان
استفاده از گرمای خورشید در کنار انواع وسایل گرمایشی، روشی کم هزینه برای گرم کردن خانه است.

5. پنجره‌های خود را عایق‌کاری کنید

پنجره‌ها یکی از اصلی‌ترین نقاط در هدر رفتن گرمای خانه هستند. برای جلوگیری از سرد شدن خانه قبل از هر چیز پنجره‌ها را عایق‌کاری کنید. اگر پنجره‌های خانه شما قدیمی هستند، پیشنهاد می‌کنیم آنها را با پنجره‌های دوجداره تعویض کنید. در غیر این‌صورت استفاده از فوم‌های درزگیر برای عایق کردن این پنجره‌ها بسیار مناسب هستند.

نحوه درزگیری و عایق‌کاری پنجره‌ها برای جلوگیری از هدر رفتن گرمای خانه
روش‌های زیادی از جمله استفاده از چسب آکواریوم، نصب پرده‌های ضخیم، پوشاندن پنجره با پتو و… برای عایق‌کاری پنجره‌ها وجود دارد.

بیشتر بدانید: معجزه تعویض پنجره در کاهش مصرف انرژی

6. درز بین کفپوش‌ها را پر کنید

چگونه کف خانه را گرم کنیم؟ شاید به نظر عجیب بیاید، اما درز بین کفپوش‌ها به‌راحتی می‌تواند هوای سرد را به خانه بیاورد. کافیست آنها را پر کنید تا ببینید چه تاثیری روی گرم شدن کف خانه دارد. مواد مختلفی با توجه به نوع جنس کفپوش وجود دارد که به وسیله آن می‌توان درز بین آنها را پر کرد. انتخاب صحیح کفپوش می‌تواند تاثیر زیادی در گرم کردن خانه داشته باشد. به‌عنوان مثال کفپوش پی وی سی pvc نوعی عایق صوتی و حرارتی محسوب می‌شود.

چگونه کف خانه را گرم کنیم؟ نحونه درزگیری کفپوش با چسب درزگیر و بتونه
برای درزگیری کفپوش‌ها می‌توانید از چسب درزگیر یا بتانه مخصوص استفاده کنید.

7. از فرش و موکت‌های پرز‌دار بیشتری استفاده کنید

در فصل سرد چگونه می‌توانیم گرمای مورد نیاز خانه‌های خود را تامین کنیم؟ اگر به دنبال راه‌ حل سریع برای گرم کردن خانه هستید، فرش‌های ضخیم یا دست‌بافت خود را پهن کنید. خواهید دید این فرش‌ها چه عایق حرارتی ایجاد می‌کنند و خانه شما به‌سرعت گرمتر و دنج‌تر می‌شود.

چگونه کف خانه را گرم کنیم؟ نحوه مقابله با سرمای کف خانه با پهن کردن فرش و قالیچه و موکت
برای جلوگیری از سرد شدن خانه حتما فرش یا قالیچه پهن کنید. بهترین جنس فرش برای گرم کردن خانه فرش‌های پشمی و دست‌بافت هستند.

8. روی رادیاتورها شلف نصب کنید

با نصب شلف روی رادیاتور، جریان گرما را در اتاق کنترل کنید. نصب یک قفسه زیبا روی رادیاتور به انحراف گرما در اتاق کمک می‌کند و مانع از هدر رفتن گرما خواهد شد. این قفسه‌ها می‌تواند فضایی برای قرار دادن وسایل دکوری یا قاب عکس‌های شما نیز باشد.

در زمستان چگونه می توانیم گرمای مورد نیاز خانه‌های خود را تامین کنیم؟
نصب شلف روی شوفاژ و رادیاتور علاوه بر گرم کردن خانه به زیباتر شدن دکوراسیون داخلی هم کمک می‌کند.

9. رادیاتورها را هواگیری کنید

اطمینان حاصل کنید که رادیاتورها کاملا هواگیری شده باشند. چنانچه قبل از روشن کردن پکیج در فصل سرما، رادیاتور‌ها را هواگیری نکرده باشید مانع از عملکرد صحیح گرمایشی آن می‌شوید. اگر در هواگیری رادیاتور و شوفاژها تخصصی ندارید، از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

[“promotion id=”11410]

بیشتر بخوانید: چطور شوفاژهای خانه را هواگیری کنیم

نحوه هواگیری رادیاتور و سرویس انواع وسایل گرمایشی برای گرم کردن خانه سرد
هواگیری رادیاتور و شوفاژ خانه، هوای جمع شده داخل لوله‌ها را خالی کرده تا عمل گرمایش خانه به‌خوبی انجام شود.

10. درها را عایق‌کاری کنید

چه درب خانه شما قدیمی باشد یا جدید، باز هم می‌توانید نوارهای ضد آب را بین در و قاب آن نصب کنید. استفاده از نوارهای ضد آب که به عنوان عایق حرارتی هم عمل می‌کنند، برای درهای داخلی و خارجی منزل مناسب هستند.

روش‌های ساده و کاربردی برای درزگیری در و پنجره و صرفه‌جویی در مصرف انرژی
درز و شکاف‌های موجود در لابه‌لای درب‌ها، میزان زیادی از انرژی حرارتی خانه را هدر می‌دهند.

11. از پرده‌های ضخیم استفاده کنید

استفاده از پرده‌های ضخیم مانند مخمل تاثیر زیادی در جلوگیری از نفوذ سرما به خانه دارد، به خصوص اگر پنجره‌های خانه‌تان یک جداره و قدیمی باشد. پرده‌های ضخیم و تودوزی شده، سد محکمی در برابر ورود هوای سرد به منزل هستند.

در زمستان چگونه می توانیم گرمای مورد نیاز خانه‌های خود را تامین کنیم؟
پرده نه تنها یک عنصر دکوراتیو است بلکه به‌خوبی مانع از هدر رفتن انرژی گرمایی خواهد شد.

12. سقف را ایزوگام کنید

اگر سقف را ایزوگام و عایق‌بندی نکرده‌اید، ممکن است تا یک‌چهارم گرمای خانه را از طریق پشت بام هدر دهید. عایق‌بندی پشت‌ بام، قسمت زیر شیروانی یا سقف مسطح، یک راهکار ساده و موثر برای کاهش تلفات حرارتی و همی‌نطور کاهش هزینه‌های قبض به شمار می‌رود.

طریقه نصب ایزوگام و نکات اساسی عایق‌بندی سقف ساختمان
عایق‌بندی سقف خانه تا حدود زیادی از هدر رفتن انرژی گرمایی جلوگیری می‌کند.

چنانچه سقف خانه‌تان نیاز به ایزوگام، قیرگونی یا عایق‌کاری دارد، تیم استادکار بهترین خدمات را در این زمینه به شما ارائه می‌کند.

[“promotion id=”7600]

13. درز و شکاف‌های دیوار خارجی خانه را بررسی کنید

هرگونه درز و شکاف روی دیوارهای خارجی می‌تواند منجر به ورود هوای سرد به خانه شود. برای جلوگیری از این امر می‌توانید درزها را با استفاده از ملات مناسب پر کنید و چنانچه تخصصی در این زمینه ندارید، از نیروی متخصص در استادکار کمک بگیرید.

[“promotion id=”7586]

تعمیر درز و ترک دیوار خارجی ساختمان برای کاهش هدررفت گرمای خانه سرد
شاید به‌نظر جزیی بیاید اما لازم است بدانید پر کردن درز و شکاف دیوارها تاثیر بسزایی در گرم کردن خانه دارد.

همینطور بخوانید: روش‌های بهینه سازی مصرف انرژی خانه‌های قدیمی

کلام پایانی

یکی از مهم‌ترین نکات در رابطه با میزان مصرف انرژی، نوع سیستم گرمایشی است که از آن استفاده می‌کنیم. در این رابطه هر یک از افراد می‌بایست با توجه به شرایط منزل خود و همین‌طور شرایط آب و هوایی محیطی که در آن قرار دارند، بهترین گزینه را برای سیستم گرمایشی خانه خود انتخاب کنند.

منبع: idealhome

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.