آموزش نحوه انتخاب و تعیین ظرفیت پکیج دیواری
آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که با یک شرکت فروش پکیجهای گرمایشی تماس بگیرید، اما به محض برقراری ارتباط و رد و بدل شدن مشخصات فنی اولیه پکیجها، احساس سردرگمی کنید و یا احساس کنید که به علت کمبود دانش فنی از عهده این خرید بر نمیآیید؟ اگر چنین حسی را تجربه کردهاید، پیشنهاد میکنم با خواندن مطلب پیش رو، به تعریف مهمترین معیارِ خریدِ پکیج یعنی “ظرفیت پکیج دیواری” و چگونگی محاسبه آن پی ببرید. یکی از عوامل مهم خرید پکیج تعیین ظرفیت پکیج دیواری بر اساس اقلیم محل سکونت و نوع ساختمان که در ادامه به آن می پردازیم. با استادکار همراه باشید .
ظرفیت پکیج دیواری چیست؟
پکیج دیواری یکی از بهترین روشهای تامین گرمایش محیط و تولید آب گرم مصرفی بهداشتی است. این روش در عین این که فضای بسیار کمی را نسبت به موتورخانه اشغال میکند، مزایایی از جمله هزینه کمتر و راندمان بالاتر داشته و به همین علت تبدیل به یکی از محبوبترین سیستمهای گرمایشی شده است.
مهمترین معیار برای انتخاب یک پکیج دیواری مناسب ظرفیت حرارتی پکیج دیواری است.
ظرفیت حرارتی یا گرمایشی پکیج دیواری، مقدار گرمایی است که توسط پکیج دیواری به ازای مصرف گاز تولید میشود. توجه به ظرفیت پکیج دیواری و قدرت گرمایش آن در هنگام تهیه و خرید پکیج، از اساسیترین موارد است. معمولا دستگاههای پکیج دیواری در ظرفیتهای مختلف در بازار موجود هستند و با توجه به متراژ واحد و بر اساس جدول زیر انتخاب میشوند:
- ظرفیت پکیج: ۲۴۰۰۰ کیلو کالری – مناسب برای متراژ حداکثر ۱۲۰ متر مربع
- ظرفیت پکیج: ۲۸۰۰۰ کیلو کالری – مناسب برای متراژ ۱۲۰ تا ۱۸۰ متر مربع
- ظرفیت پکیج: ۳۲۰۰۰ کیلو کالری – مناسب برای متراژ ۱۸۰ تا ۲۲۰ متر مربع
- ظرفیت پکیج: ۳۵۰۰۰ کیلو کالری – مناسب برای متراژ ۲۲۰ تا ۲۷۰ متر مربع
نکتهای که باید بدانید این است که مقادیر بالا تقریبی بوده و ظرفیت حرارتی پکیج دیواری، تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار دارد.
متراژ محیط، نوع کاربری ساختمان (مسکونی یا تجاری)، دمای معمول شهر، نوع دودکش، میزان هوای گرم لازم، محل نصب دستگاه (در سایه یا رو به آفتاب) و … هر کدام شاخصهایی هستند که در محاسبه و انتخاب ظرفیت پکیج دیواری موثرند.
توجه به عوامل فوق هنگام خرید پکیج، باعث افزایش راندمان آن شده و درصورت استفاده از پکیج با ظرفیت نامناسب (کم یا زیاد) علاوه بر عدم بازدهی و عدم ایجاد گرمای مطلوب، عمر پکیج نیز کاهش مییابد.
ظرفیت پکیج دیواری چگونه محاسبه میشود؟
تعیین ظرفیت پکیج دیواری بر اساس متراژ
شما میتوانید ظرفیت تقریبی پکیج مورد نیاز خود را با ضرب کردن متراژ واحد مسکونی درعدد ۱۵۰ کیلو کالری و ضرب متراژ واحدهای اداری در عدد ۱۰۰ کیلو کالری (به دلیل پایین بودن میزان مصرف آب گرم در واحدهای اداری) محاسبه کنید.
برای مثال در صورتیکه متراژ خانه شما ۱۴۰ متر مربع باشد، میتوانید با ضرب متراژ در عدد ۱۵۰ ظرفیت حرارتی پکیج مورد نیازتان را تخمین بزنید. بر این اساس ظرفیت پکیج مناسب برای منزل شما ۲۱۰۰۰ کیلوکالری خواهد بود. در صورتیکه بخواهید ظرفیت پکیج را بر اساس واحد کیلو وات بدانید، میتوانید ظرفیت بر اساس کیلوکالری را بر عدد ۸۶۰ (۱ کیلووات برابر با ۸۶۰ کیلوکالری است) تقسیم کنید. در مثال فوق با تقسیم ۲۱۰۰۰ بر ۸۶۰ عدد ۲۴٫۴۴ به دست آمده که این مقدار نهایی ظرفیت پکیج براساس کیلووات است، پس در حالت عادی برای واحد مسکونی ۱۴۰ متری شما به پکیجی با ظرفیت ۲۴ احتیاج است.
بیشتر بدانید محل نصب پکیج: در چه محل هایی نصب پکیج ممنوع است؟
تعیین ظرفیت پکیج دیواری بر اساس اقلیم محل سکونت و نوع ساختمان
در کشور ما سه اقلیم آب و هوایی وجود دارد که این موضوع باعث میشود نیاز افراد به میزان گرما و نوع استفاده آنها از سیستمهای گرمایشی متفاوت باشد :
– مرطوب و معتدل ( استانهای شمالی)
– مرطوب و گرم (استانهای جنوبی)
– خشک و گرم (استانهای کوهستانی)
از طرف دیگر متراژ و معماری ساختمانها نیز متفاوت است و ساختمانها در محاسبه ظرفیت پکیج، به ۳ گروه تقسیم میشوند:
– ساختمانهای نوع اول: با در و پنجرههای عایق دار (اتلاف انرژی کم)
– ساختمانهای نوع دوم: با در و پنجرههای معمولی
– ساختمانهای نوع سوم: ساختمانهای قدیمی با فضای بلا استفاده زیاد (اتلاف انرژی بالا)
بنابراین میتوان نحوه محاسبه ظرفیت پکیج برای ساختمان بر اساس اقلیم و نوع ساخت و ساز را به این شکل در نظر گرفت :
ظرفیت پکیج مورد نیاز در اقلیم مرطوب و گرم (استانهای جنوبی)
- بناهای نوع اول: به ازای یک متر مربع ۶۰ تا ۸۰ وات
- بناهای نوع دوم: به ازای یک متر مربع ۸۰ تا ۱۰۰ وات
- بناهای نوع سوم: به ازای یک متر مربع ۱۰۰ تا ۱۲۰ وات
ظرفیت پکیج مورد نیاز در اقلیم مرطوب و معتدل (استانهای شمالی)
- بناهای نوع اول: به ازای یک متر مربع ۸۰ تا ۱۰۰ وات
- بناهای نوع دوم: به ازای یک متر مربع ۱۰۰ تا ۱۲۰ وات
- بناهای نوع سوم: به ازای یک متر مربع ۱۲۰ تا ۱۴۰ وات
ظرفیت پکیج مورد نیاز در اقلیم خشک و گرم (استانهای کوهستانی)
- بناهای نوع اول: به ازای یک متر مربع ۱۰۰ تا ۱۲۰ وات
- بناهای نوع دوم: به ازای یک متر مربع ۱۲۰ تا ۱۴۰ وات
- بناهای نوع سوم: به ازای یک متر مربع ۱۴۰ تا ۱۶۰ وات
سایر عوامل موثر در محاسبه ظرفیت پکیج دیواری
جهت جغرافیایی ساختمان
جهت تابش آفتاب در میزان گرمایش ساختمان تاثیر مستقیمی دارد. به عنوان مثال اگر ساختمان شما در سمت حیاط جنوبی قرار داشته باشد، نور کمتری نسبت به بنایی که در سمت شمالی قرار دارد، خواهد داشت و سردتر خواهد بود. بنابراین بهتر است هنگام محاسبه ظرفیت پکیج، به جهت جغرافیایی بنا نیز توجه شود.
طبقه واحد مورد نظر
طبقات اول و آخر آپارتمانها معمولا به دلیل تماس با فضای وسیع آزاد، اتلاف دمایی بالاتری نسبت به طبقههای میانی خواهند داشت.
باز یا بسته بودن فضای ساختمانهای همسایه
تعداد طبقات ساختمانهای همسایه، بلندتر یا کوتاهتر بودن آنها و محل قرارگیریشان نسبت به ساختمان شما، در باز و بسته بودن فضاهای جانبی ساختمان و در نتیجه دمای فضای داخلی تاثیر دارد. برای مثال اگر شما در آپارتمانی با متراژ ۱۱۰ متر مربع واقع در طبقه چهارم ساکن باشید و ساختمانهای سمت چپ و راست آن آپارتمان، ۲ طبقه باشند، اطراف واحد شما از چهار طرف باز خواهد بود. در این صورت با توجه به بار گرمایی، پکیجی با ظرفیت بیشتر از ۲۸۰۰۰ کیلوکالری پیشنهاد میشود.
تعداد سرویسهای بهداشتی و حمام
هرقدر تعداد سرویسهای بهداشتی و حمامهای یک واحد بیشتر باشد، مصرف آب گرم نیز بالاتر رفته و در نتیجه به پکیج دیواری با ظرفیتی بالاتر نیاز است.
تعمیر و سرویس پکیج
- ✔تعمیر پکیج دیواری و زمینی
- ✔نصب و راه اندازی پکیج
- ✔سرویس کامل پکیج
- ✔لوله کشی و تعویض قطعات پکیج
سلام ممنون از این مقاله که در مورد. انتخاب پکیج گفنین من نمیدونم این عدد ۱۵۰ رو از کجا اوردید ولی طوری بنویسید که گفته خودت شما رو نقص نکنه فرمودید منزلی با متراژ ۱۴۰ متر ضرب ۱۵۰ پکیج اولی میشه ولی تو توضیحات پکیج نوشتین پکیچ ۲۴۰۰۰ هزلر مناسب برا متراژ حداکثر ۱۲۰ متر پس چطور طبق محاسبات شما برا ۱۴۰ متری هم میشه نصب کرد
کمی کیجکننده د
عدد ۱۵۰ رو وقتی ب گار میبرین ک منطقه معتدل و مرطوب باشه
بقیه اب و هواها تو جدول اومدن