رادیاتور شیشه‌ای، مزایا و معایب و نحوه نصب آن

0

امروزه دنیا پر از ایده‌ها و طراحی‌های جدید و خلاقانه است که هدف اصلی‌ آن‌ها تسهیل زندگی و ایجاد حسی خوشایند در ساده‌ترین ابعاد زندگی روزمره است. یکی از جدیدترین ایده‌ها در زمینه گرمایش ساختمان، طراحی و خلق رادیاتورهای شیشه‌ای است. اگر با این نوع رادیاتور به تازگی آشنا شده‌اید و برای خرید و یا نحوه نصب رادیاتور شیشه‌ای دو دل هستید، پیشنهاد می‌کنیم حتما این مطلب را بخوانید. در مقاله حاضر سعی کرده‌ایم تا ضمن معرفی مختصر رادیاتور شیشه‌ای برای کسانی که با آن آشنایی قبلی ندارند، از مزایا و معایب رادیاتور شیشه‌ای نیز بگوییم و سپس نحوه نصب رادیاتور شیشه‌ای را توضیح دهیم. پس با وبلاگ استادکار همراه باشید.

با رادیاتور شیشه‌ای آشنا شوید

رادیاتورهای شیشه‌ای نتیجه یکی از فناوری‌های بسیار زیبا و فوق مدرن در زمینه سیستم‌های مرکزی گرمایشی هستند. خصوصیاتی مثل نوآورانه بودن، صرفه جویی در مصرف انرژی، کنترل از طریق سنسور، نصب آسان و طراحی بسیار زیبا و باریک رادیاتورهای شیشه‌ای باعث شده است، تا پس از آشنایی با این مدل رادیاتور، به سختی سراغ رادیاتورهای معمولی و قدیمی‌ بروید.

رادیاتور شیشه‌ای از پنل‌های شیشه‌ای مخصوص سکوریت ساخته شده که از فناوری فروسرخ برای ایجاد گرمایشی کارامد و مطلوب استفاده می‌کند. در واقع رادیاتور شیشه‌ای مثل شیشه گرم کن خودرو توسط یک قطعه که درون بافت شیشه تعبیه شده، گرم می‌شود و محیط را هم گرم می‌کند. به این صورت که گرمای شیشه هوای محیط را گرم کرده، سپس هوای گرم شده که چگالی کمتری دارد، به سمت بالا حرکت می‌کند و به جای آن هوای سرد پایین آمده، گرم شده و مجددا به بالا می‌رود و به این ترتیب دما به میزان مورد نظر می‌رسد.

رادیاتورهای سنتی هوا را گرم می‌کنند، اما گرمای تولید شده توسط رادیاتور شیشه‌ای، توسط سطوح و اشیا جذب شده و در نتیجه گرما و خشکی محیط اتاق برای مدت بیشتری باقی می‌ماند. همچنین از آن جایی که گرمایش اشعه فروسرخ باعث می‌شود میزان باکتری و گرد و خاک موجود در فضا به حداقل برسد، فضای اتاق نیز پاک‌تر و سالم‌تر خواهد ماند. به همین علت رادیاتور شیشه‌ای می‌تواند برای بیمارستان‌ها و سایر محیط‌های پزشکی نیز گزینه مناسبی باشد.

بیشتر بدانید نحوه تعویض پره رادیاتور شوفاژ

رادیاتور شیشه‌ای از پنل‌های شیشه‌ای مخصوص و سکوریت ساخته شده که از فناوری فروسرخ برای ایجاد گرمایشی کارامد و مطلوب استفاده می‌کند.
رادیاتور شیشه‌ای از پنل‌های شیشه‌ای مخصوص و سکوریت ساخته شده که از فناوری فروسرخ برای ایجاد گرمایشی کارامد و مطلوب استفاده می‌کند.

مزایا و معایب رادیاتور شیشه‌ای

تصور کنید که می‌توانستید زمان را به عقب برگردانید و رادیاتور را از اول اختراع کنید. اما این بار می‌توانید این اختراع را تبدیل به یک اثر هنری تمام عیار کنید که در عین ایجاد گرمایش مطلوب و کارامد بودن، بسیار چشم نواز است. این داستان دقیقا داستان رادیاتور شیشه‌ای است. رادیاتورهای شیشه‌ای برای هر محیطی که در آن قصد تحت تاثیر قرار دادن افراد را دارید، مناسب‌اند. این رادیاتورها با طرح‌ها و مدل‌های متنوع‌شان برای هر سلیقه‌ای موجود هستند. البته به هرحال این نوع رادیاتور در کنار خوبی‌های خود، شامل برخی معایب نیز می‌شود. در ادامه برخی از مزایا و معایب مهم رادیاتور شیشه‌ای را بیان کرده‌ایم:

مزایای رادیاتور شیشه‌ای

هزینه نصب ارزان

هزینه نصب رادیاتور شیشه‌ای نسبت به نصب رادیاتور معمولی بسیار کمتر است. در واقع این هزینه‌ها به علت عدم نیاز به استفاده از نیروی متخصص پایین هستند. این رادیاتور همچنین برای محیط‌هایی که امکان لوله‌کشی و یا نصب رادیاتور سنتی وجود ندارد، گزینه بسیار مناسبی است.

هزینه نگهداری پایین

از آن جایی که رادیاتور شیشه‌ای اجزای فنی خاصی ندارد که نیاز به نگهداری داشته باشد، هزینه نگهداری و سرویس آن نیز در بلند مدت بسیار پایین خواهد بود.

جابه‌جایی آسان

رادیاتورهای شیشه‌ای جزئی از یک سیستم گرمایشی کلی نیستند، بنابراین نصب و یا جابه جا کردن آن‌ها بسیار آسان خواهد بود. شما حتی می‌توانید موقع نقل مکان و اثاث کشی به یک منزل جدید، به راحتی رادیاتور شیشه‌ای خود را بدون هزینه جانبی باز کرده و همراه خود ببرید.

ارزان و مقرون به صرفه

هزینه خرید رادیاتور شیشه‌ای در مقایسه با رادیاتورهای سنتی گازی و یا روغنی پایین است.

طرح‌های متنوع

رادیاتورهای شیشه‌ای طرح‌ها و مدل‌های مختلفی در بازار دارند. برخی از مدل‌های آن دارای تنظیمات کنترل دما هستند و بعضی خیر. برخی مدل‌ها به راحتی به پریز برق وصل می‌شوند و برخی دیگر نیاز به سیم کشی دارند. بعضی انواع رادیاتور شیشه‌ای قابل نصب روی دیوار بوده و برخی دیگر روی زمین قرار می‌گیرند. البته تمامی‌ مدل‌ها طراحی باریکی دارند. شما همچنین می‌توانید علاوه بر استفاده از رنگ‌ها و طرح‌های از پیش آماده برای شیشه، طرح مورد نظر خود را برای چاپ روی شیشه رادیاتورتان سفارش دهید و یک قاب عکس اختصاصی داشته باشید که خانه را گرم هم می‌کند!

قابلیت ترکیب با منابع قابل تجدید انرژی

قابلیت ترکیب رادیاتورهای شیشه‌ای با منابع قابل تجدید انرژی مثل باد، می‌تواند آن را تبدیل به جایگزین بسیار مناسبی برای سیستم‌های سنتی گرمایشی کند و هزینه‌های مصرف انرژی را نیز پایین بیاوند.

مصرف بهینه انرژی

رادیاتورهای شیشه‌ای به هیچ عنوان انرژی را هدر نمی‌دهند. در واقع تمام گرمای تولید شده به اتاق می‌رسد و هیچ مقداری از گرما در لوله‌های اطراف خانه گم نمی‌شود. همچنین رادیاتور شیشه‌ای دقیقا از همان مقدار گرمای مورد نیاز برای رساندن دما به حد مورد نظر استفاده می‌کند و گرمای بیشتر تولید نمی‌کند. برنامه‌های مختلفی نیز وجود دارند که مطمئن می‌شوند رادیاتور فقط زمانی که شما نیاز دارید، کار می‌کند. می توانید برای اطلاع از نحوه محاسبه ظرفیت حرارتی رادیاتور که تاثیر زیادی در مصرف انرژی دارد را بخوانید .

رادیاتور شیشه‌ای مزایا مختلفی از جمله طرح‌های متنوع، نصب آسان و نگهداری کم هزینه دارد.
رادیاتور شیشه‌ای مزایا مختلفی از جمله طرح‌های متنوع، نصب آسان و نگهداری کم هزینه دارد.

معایب رادیاتور شیشه‌ای

هزینه بالا در بلندمدت

با وجود اینکه رادیاتورهای شیشه‌ای برای گرمایش یک اتاق یا بخش کوچکی از خانه و یا تکمیل سایر روش‌های گرمایش ارزان و بهینه هستند، ممکن است برخی اوقات گران‌قیمت به نظر بیایند. زیرا برق از گران‌ترین روش‌های ایجاد گرما است. بنابراین باید قبل از تهیه رادیاتور شیشه‌ای این موضوع را مد نظر قرار دهید.

رادیاتور شیشه‌ای به علت استفاده از برق می‌توانند راهی گران برای تولید گرمایش باشند.
رادیاتور شیشه‌ای به علت استفاده از برق می‌توانند راهی گران برای تولید گرمایش باشند.

نحوه نصب رادیاتور شیشه‌ای

یکی از خوبی‌های رادیاتور شیشه‌ای این است که نصب آن توسط خود شما نیز امری ممکن و نسبتا آسان است. شما برای نصب رادیاتور شیشه‌ای به پیچ گوشتی، دریل، چسب برق و نوار پلاستیکی، آچار فرانسه، متر و تراز احتیاج دارید.

  • قبل از هرگونه اقدامی‌ برای نصب، باید ابعاد رادیاتور و محلی که برای نصب آن مد نظر دارید را اندازه بگیرید و بسنجید.
  • بیشتر تولیدکنندگان رادیاتورهای شیشه‌ای براکت‌های مخصوص نصب را از قبل روی رادیاتورها نصب می‌کنند. از این براکت‌ها می‌توانید برای نصب رادیاتور هم روی دیوار و هم روی زمین استفاده کنید.
  • شما هنگام نصب به طور معمول به ۴ نقطه روی دیوار احتیاج دارید که باید این نقاط را با اندازه گیری فواصل بین براکت‌های تعبیه شده روی رادیاتور و با استفاده از متر و علامت‌گذاری روی دیوار با دریل ایجاد کنید. معمولا ۲ نقطه در بالا و ۲ نقطه در پایین ایجاد می‌شود. البته برای نصب رادیاتور روی زمین فقط به ۲ نقطه نیاز دارید.
  • پس از این مرحله، اغلب رادیاتورهای شیشه‌ای طوری طراحی شده‌اند که به راحتی پس از نصب روی دیوار، به یک پریز برق وصل شوند. این ساده‌ترین فرم نصب رادیاتور شیشه‌ای است و سایر انواع ممکن است به سیم‌کشی نیاز داشته باشند که در این صورت باید از یک نصاب حرفه‌ای کمک بگیرید.
یکی از خوبی‌های رادیاتور شیشه‌ای این است که نصب آن توسط خود شما نیز امری ممکن و نسبتا آسان است.
یکی از خوبی‌های رادیاتور شیشه‌ای این است که نصب آن توسط خود شما نیز امری ممکن و نسبتا آسان است.

سخن آخر

در این مطلب با رادیاتورهای شیشه‌ای آشنا شدیم و خواندیم که این رادیاتورها بسیار زیبا بوده و نصب و جابه‌جایی آن‌ها نیز آسان است. اما با توجه به گران بودن قیمت برق، شاید بهتر باشد از رادیاتور شیشه‌ای در کنار سایر روش‌های گرمایشی و یا تنها برای فضاهایی خاص مثل اتاق پذیرایی و یا اتاق جلسه در محیط کار استفاده کنید. همچنین با مراحل نصب رادیاتور شیشه‌ای آشنا شدیم. در صورتی که تصمیم به تهیه رادیاتور شیشه‌ای گرفته‌اید، علاوه بر اینکه امکان نصب آن توسط خودتان وجود دارد، می‌توانید از استادکاران متخصص نیز کمک بگیرید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.