آموزش کامل نحوه تعویض فیلتر و صافی برگشت پکیج
برای اینکه سختی آب پکیج کمتر شود، یک فیلتر بر سر راه پکیج قرار میگیرد، به همین دلیل نحوه تعویض فیلتر پکیج یکی از راهکارهای اساسی برای رفع این مشکل است؛ به عبارت دیگر برای اجتناب از رسوبگیری باید بتوانید با نحوه تعویض رسوب گیر پکیج آشنا باشید و بتوانید به موقع این کار را انجام دهید. در این مقاله از استادکار قصد داریم تا با نحوه تعویض فیلتر پکیج بیشتر آشنا شویم، با ما همراه باشید.
اهمیت فیلتر پکیج
آب شهری دارای املاح و رسوبات زیادی است که میتواند موجب آسیب به پکیج شود. فیلتر وسیلهای است که برای جلوگیری از ورود این رسوبات بر سر راه آب ورودی دستگاه قرار میگیرد و به این املاح و رسوبات اجازه نمیدهد تا وارد دستگاه شوند. از طرف دیگر این فیلتر طول عمر دستگاه را نیز افزایش میدهد.
این موضوع را نیز به یاد داشته باشید که در برخی مناطق آب سختی بیشتری دارد و در برخی نقاط و فصول سال که باران بیشتری میبارد، سختی آب کمتر است. هر چقدر میزان این سختی بیشتر باشد، رسوب بیشتری در لولهها جمع میشود و حرکت آب در لولهها کندتر میگردد و این موضوع در برخی مواقع نیز موجب میشود تا آب گرم در لولهها سرد شود و دستگاه انرژی بیشتری برای گرم کردن آب مصرف کند و این موضوع میتواند حتی موجب سوختن و از کار افتادن منبع شود. از طرف دیگر استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی برای از بین بردن رسوبات میتواند موجب آسیب به لولهها و خود دستگاه شود و به همین منظور باید فیلتر مناسبی برای پکیج در نظر بگیرید.
بیشتر بدانید هر آنچه که باید در مورد مبدل اولیه و ثانویه پکیج بدانید
انواع فیلتر پکیج
فیلترهای به کار رفته در پکیج انواع متفاوتی دارند که مهمترین آنها عبارتند از فیلتر مغناطیسی و پلی فسفات که در ادامه میتوانید به طور خلاصه با این دو نوع فیلتر آشنا شوید.
فیلتر مغناطیسی
این نوع فیلترها با عملکردی مغناطیسی با جذب یونهای فلزی درون آب، از ورود رسوبات موجود در آب به داخل دستگاه جلوگیری میکند. به علاوه باید بدانید که در بسیاری موارد فیلتر پکیج ایران رادیاتور و بسیاری از برندهای رایج نیز از همین نوع است. به علاوه این نوع فیلتر میتواند موجب از بین رفتن رسوبات قبلی موجود در لولهکشی شود و از این سو نیز فواید زیادی در عملکرد بهتر پکیج دارد.
فیلتر پلی فسفات
مدل پیشرفتهتری از فیلترهای پکیج که از نوع رزینی محسوب میشود و با حل کردن فسفات در آب در مسیر آب ورودی به پکیج قرار میگیرد و با جذب کلسیم و منیزیم موجود در آب از ایجاد رسوب در دستگاه جلوگیری میکند.
چه زمانی اقدام به تعویض فیلتر پکیج کنیم؟
فیلترها انواع متفاوتی دارند و برای انواع پلی فسفات آن بهتر است که هر ۶ ماه یک بار اقدام به تعویض آن نمایید. زمانی که کریستالهای جامد درون محفظه سختی گیر جمع شوند و یا در داخل لولهها خزه و جلبک ایجاد شود آب به راحتی نمیتواند داخل لولهها حرکت کند و نیاز به رسوب زدایی دارد. ایجاد گیاهان سبز رنگ در داخل لولهها به دلیل رطوبت بالا و کیفیت پایین آب ایجاد میشود.
به طور کلی اگر مدت زمان زیادی است که از پکیج خود استفاده میکنید، بهتر است که حتماً پکیج خود را به طور کامل سرویس کنید و با این کار کارایی دستگاه خود را بهبود ببخشید.به علاوه هر چند ماه یک بار باید سرویسهای دورهای انجام دهید و ایرادات دستگاه و نیاز به رسوبزدایی لولهها را با دقت بررسی کنید و در صورت لزوم نیز تعویض شود تا دستگاه شما بهتر کار کند و طول عمر بیشتری داشته باشد.
مهمترین نشانههایی که باید در مورد تعویض فیلتر پکیج بدانید
مهمترین علائمی که به شما نشان میدهد زمان رسوبزدایی یا تعویض فیلتر پکیج فرا رسیده است، سرد و گرم شدن مکرر آب است و فشار آب کاهش پیدا کرده و موجب کاهش جریان آب در لولهها میگردد و از طرفی برای تأمین گرمایش آب مصرفی، دستگاه شما نیز باید بیشتر از حد لزوم کار کند تا بتواند دیوارههای ضخیم شده لولهها را گرم کند.
در این مواقع بهترین کار این است که یا خودتان با نحوه تعویض فیلتر پکیج بوتان یا برد مورد استفادهتان آشنا باشید و یا از فردی ماهر کمک بخواهید. به علاوهشما قبل از آشنایی با نحوه تعویض فیلتر پکیج باید بدانید که مقدار مصرف فیلترها، کیفیت آب و جنس خود فیلتر روی مدت زمان خراب شدن آن تاثیر زیادی دارد و میتواند زمان خراب شدن آن را زودتر و یا دیرتر کند.
نحوه تعویض فیلتر پکیج
قبل از هر چیزی باید بدانید که رسوبگیری پکیج عملی بسیار تخصصی و ماهرانه است و برای همین باید به دست فردی با تجربه و متخصص انجام شود. از طرف دیگر انجام مکرر عملیات رسوبزدایی آن هم بدون اطلاع کامل از نحوه نصب صافی برگشت پکیج و چگونگی تعویض صحیح آن میتواند آسیب جدی به لولهها وارد کند و حتی موجب سوراخ شدن آنها شود و خسارتهای جبرانناپذیری به دستگاه و تجهیزات آن وارد کند. از طرفی نیز در بسیاری موارد میتوانید تنها با رسوبزدایی فیلتر بار دیگر از آن استفاده کنید و دیگر اقدام به تعویض آن نکنید. برای این کار لازم است که ابتدا آب داخل لولههای پکیج را ببندید و بعد از باز کردن یکی از شیرهای آب گرم اجازه دهید که آب تخلیه شده و در این شرایط مشاهده میکنید که فشار پکیج عدد صفر را نشان میدهد.
- حال قاب پکیج را باز کنید.
- همه سنسورهای مربوط به مبدل اولیه و ثانویه را جدا کرده و خود مبدلها را نیز خارج کنید.
- حال بهتر است با استفاده از دستگاه پاورفلو (دستگاهی است برای شستشوی مبدل های حرارتی مانند پکیج و آبگرمکن) که مخصوص رسوب زدایی است اقدام به جرمگیری نماید.
در منازل مسکونی بیشتر از نوع سختیگیر مغناطیسی استفاده میشود و معمولا برای تعویض فیلتر پکیج از نوع مغناطیسی باید آن را بعد از شیر آب سرد ورودی نصب کنید. در واقع زمانی که متوجه شدید که دستگاه شما نیاز به تعویض فیلتر دارد باید مخزن مربوط به فیلتر را باز کنید و نمکهای مربوط به آن را خارج کرده و نمک جدید را جایگزین نمایید. اما باید بدانید که نصب فیلترهای پلیفسفات یا همان رزینی کمی سختتر است.
در یک روش این فیلترها را میتوان همانند فیلتر مغناطیسی نصب کرد، برای این کار باید دو مغزی را در مسیر آب ورودی سرد قرار دهید که البته این روش چندان هم برای این نوع از فیلترها اصولی نیست.
در روش بعدی که به عنوان روش اصلی نصب فیلتر پلیفسفات در نظر گرفته میشود، در برخی مواقع لازم است که لولهکشیهای متفاوتی برای دستگاه کارگزاری شود و این کار نیز حتما باید توسط فردی متخصص و باتجربه انجام شود. توجه داشته باشید که در فیلترهای پلیفسفات از بین رفتن نمک موجود در آن میتواند خاصیت دستگاه را مختل کند و در این مواقع تنها لازم است که نمکها را خارج کرده و نمک جدید را جایگزین کنید. برای نصب فیلتر پلیفسفات باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا باید مسیر وارد شدن و خارج شدن آب را مشخص نمایید.
- سپس با برش دادن قسمتی از لوله ورودی قبل از آب سرد را از مدار خارج نمایید و شیر کنترل فشار در آن نصب کنید تا بتوانید میزان فشار آب را تنظیم کنید.
- سپس یک مسیر بای پاس نیز برای هدایت مسیر آب ایجاد میشود تا در صورت لزوم آب از این راه به سوی پکیج راه پیدا کند. برای این کار باید یک والو و دو عدد سه راهه را به همراه یک شیر به لوله وصل کنید. برای ایجاد مسیر بای پس لازم است که یک لوله را از دو طرف ببرید و سه راهی و والو را بر روی هم نصب کرده و آماده نصب کنید.
- در مرحله آخر باید با دقت فیلتر پلیفسفات را در محل مناسب نصب نمایید و سختی گیر را بر روی پایههای آن در دیوار محکم نمایید.
نحوه نصب صافی برگشت پکیج و عملکرد آن
صافی برگشت پکیج به وسیلهای گفته میشود که در مسیر بازگشت رادیاتورها و در قسمت پایین پکیج قرار گرفته است و از وارد شدن آب رادیاتور به داخل دستگاه جلوگیری میکند. این صافی به رسوبات و ذرات موجود در آب اجازه نمیدهد تا وارد پکیج شوند. این قطعه معمولا از جنس برنجی است و برای اینکه عملکرد مطلوبی داشته باشد، باید باکیفیت و محکم باشد. عدم استفاده از صافی برگشت پکیج میتواند موجب شود تا گرمایش رادیاتورها کاهش یابد و سر و صدای اضافی در پکیج به وجود بیاید.
- برای نصب صافی برگشت باید شیلنگ برگشت رادیاتورها را از ریز پکیج باز کنید
- حال فیلتر را در قسمت زیر پکیج ببندید
- سپس شیلنگ را دوباره بر روی صافی برگشت نصب میگردد
انواع مغناطیسی صافی برگشت معمولا در داخل خود مگنتی دارد که با جذب رسوبات موجب افزایش طول عمر پکیج شما میشود و باید سالی یک بار بررسی شده و فیلترهای آن با دقت تمیز شود.
با سختی گیر یا رسوب گیر پکیج بیشتر آشنا شوید
سختی گیر یا رسوبگیر به دستگاهی گفته میشود که در مسیر ورودی آب نصب میشود و سختی آب را کنترل میکند و از ورود مواد معدنی، نمک و ترکیبات مختلف آب به داخل لولههای پکیج جلوگیری میکند. رایجترین انواع سختیگیرها معمولا انواع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک و دستی هستند و نوع نیمه اتوماتیک بیشتر از سایر مدلها مورد استفاده قرار میگیرد و نوع پیشرفتهتر آن در پکیجها به دو نوع مغناطیسی و رزینی تقسیم میشود. سختیگیر در واقع دستگاهی است که در موتورخانه یا یا در ورودی پکیج شما نصب میشود و از ایجاد رسوب و تهنشین آب در بویلر جلوگیری میکند.
در واقع عملکرد سختیگیر به این صورت است که پس از حذف کردن سختی آب، آب به بخار تبدیل میشود و عملیات تبخیر آب و سرد شدن و تبدیل دوباره آن به آب دائما در حال تکرار است. مهمترین مواردی که باید در انتخاب نوع سختیگیر به آن توجه کنید، میزان سختی آب، حجم آب، نوع رزینی مورد استفاده و ظرفیت آن و چرخه شستشو است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
نحوه نصب سختی گیر پکیج
همانطور که پیشتر مطالعه کردید، سختیگیر پکیج برای جلوگیری از ورود رسوب به داخل سیستم گرمایشی نصب میشود و موجب افزایش عمر دستگاه میگردد. بیشتر سختیگیرهای رایج در پکیج از نوع مغناطیسی هستند و در ادامه میتوانید با نحوه نصب سختی گیر پکیج از نوع مغناطیسی بیشتر آشنا شوید.
- برای شروع نصب به ۴ عدد شیلنگ مخصوص نیاز دارید.
- ابتدا باید در مسیر ورود و خروج آب در هر شیلنگ یک والو نصب کنید.
- سختیگیر باید دقیقا قبل از اتصال شیلنگ به والو و در مسیر آب سرد نصب شود.
- قسمت خروجی سختیگیر باید در سمت پکیج قرار بگیرد و شیلنگ مخصوص نیز روی همین قسمت نصب گردد. در واقع سختی گیر روی والو نصب میشود.
- اگر شیلنگ کوتاه باشد و نتوانید سختی گیر را روی والو نصب کنید، میتوانید آن را قبل از شیلنگ ورودی مربوط به آب سرد وصل کنید.
نحوه نصب سختی گیر پکیج از جنس رزینی کمی مشکلتر از انواع مغناطیسی آن است و درست طبق روالی که برای نحوه نصب فیلتر پکیج بیان شد با نصب شیر کنترل فشار روی لوله و ایجاد مسیر بای پس برای هدایت آب انجام میشود. بهتر است این نوع از انواع سختی گیر را برای محکم شدن به دیوار نصب نمایید تا عملکرد بهتری داشته باشد.
کلام آخر
به یاد داشته باشید که در کنار انجام مراقبتهای لازم و تعویض به موقع فیلترهای پکیج اگر در منطقهای زندگی میکنید که آب مصرفی شما جرم و املاح بیشتری دارد، حتماً از پکیج دو مبدله استفاده کنید و در کنار آن از سختی گیر و صافی برگشت استفاده کنید. فراموش نکنید که برای برخورداری از خدمات مربوط به پکیج و نصب و تعویض فیلتر میتوانید از همکاران تعمیرکار پکیج استادکار کمک بگیرید.
تعمیر و سرویس پکیج
دریافت این خدمت از استادکار