در این مطلب میخوانید:
شما چقدر با نمای شیشهای ساختمان آشنا هستید؟ نحوه اجرای نمای شیشه ای ساختمان مطلبی است که میخواهیم در این نوشتار در مورد آن با شما صحبت کنیم. به طور حتم، داشتن یک نمای زیبا و چشمنواز برای هر ساختمانی لازم است. شیشه یکی از مصالحی است که در ساخت نمای ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد. در اجرای نمای شیشه ای ساختمان از طیف گستردهای از شیشهها با ضخامتهای گوناگون استفاده میشود.
استفاده از این نوع نما، زیبایی چشمگیری را به ظاهر ساختمان شما میدهد. اگر میخواهید ظاهری زیبا و جدید به ساختمان خود ببخشید، در این نوشتار با ما همراه باشید تا شما را با نکات و نحوه اجرای نمای شیشهای ساختمان و نمای شیشه ای فریم لس و روش اجرای نمای کرتین وال بیشتر آشنا کنیم.
مزایای اجرای نمای شیشهای ساختمان چیست؟
استفاده از شیشه در طراحی و اجرای نمای ساختمانهای مزایای مختلفی دارد که در ادامه مطلب به بخشی از آنها اشاره میکنیم:
- بهرهمندی بیشتر از انرژی خورشیدی
- کنترل صدا
- امکان ایجاد تنوع در طرح و رنگ
- هزینهی کمتر
اصول اجرای نمای شیشه ای ساختمان چیست؟
در نحوه اجرای نمای شیشهای ساختمان اصول مشخصی وجود دارند که باید حتما رعایت شوند. در ادامه به برخی از این اصول اشاره میشود.
انتخاب جنس شیشه در اجرای نما
از دیگر ارکان و اصول اجرای نمای شیشهای، انتخاب درست جنس شیشه است. این نکته با توجه به سلیقه، موقعیت ساختمان و سایر عوامل تعیین میشود. میزان مات یا شفاف بودن شیشه نیز از نکات بسیار مهم است. همچنین توجه به اتصالات اطراف شیشه نیز از جمله اصولی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
سیستم Rain screen در اجرای نمای شیشه ای
یکی از اصول اجرای نمای شیشه ای ساختمان رین اسکرین (Rain screen) است. در این اصل هدف نفوذ نکردن آب از نما به داخل ساختمان بوده که امر بسیار مهمی است. در این سیستم، تعادل در فشار هوای بین رین اسکرین خارجی و داخلی باعث می شود که آب به داخل نفوذ نکند.
ویژگیهای شیشه در اجرای نمای شیشه ای ساختمان
شیشهای که برای استفاده در ساخت و اجرای نمای شیشه ای ساختمان به کار برده میشود، باید ویژگیهای خاصی داشته باشد. ضخامت شیشه یکی از عوامل مهمی است که هنگام انتخاب و قبل از اجرای طرح، باید مورد بررسی قرار بگیرد. این عامل با توجه به نوع و کاربری ساختمان میتواند متفاوت باشد. شیشهها میتوانند به صورت شفاف، نیمه شفاف و مات مورد استفاده قرار گیرند. اما در بسیاری از موارد استفاده از شیشه نیمه شفاف از منظر امنیت مناسبتر است.
روشهای اجرای نمای شیشه ای ساختمان
روشهای گوناگونی برای اجرای نمای شیشهای ساختمان وجود دارد. در ادامه این مطلب، به تعدادی از این روشها و نحوه اجرای نمای شیشهای ساختمان در این روشها اشاره میشود.
نحوه اجرای نمای کرتین وال
در روش اجرای نمای کرتین وال (curtain wall)، یک سازه جداگانه، قائم بر ساختمان ساخته میشود. در نهایت شیشهها روی این سازه قرار میگیرند. در اجرای دتایل کرتین وال dwg یا همان دیتیل های کراتین وال، سه نوعِ لامل، یکپارچه و اسپایدر بررسی و طراحی میشوند.
اجرای نمای شیشه ای کرتین وال لامل
این نوع از اجرای نمای شیشه ای ساختمان به دو صورت بدون قاب و درپوش دار اجرا میشود. در سیستم درپوش دار، یک شبکه مشخص که دربرگیرنده پروفایل های عمودی و افقی میباشد، ساخته میشود. شیشه به صورت مستقیم روی لامل قرار میگیرد. در طراحی نمای شیشه ای فریم لس، سطح شیشه کامل به صورت یکدست نمایان میشود.
اجرای نمای شیشه ای کرتین وال یکپارچه
یکی از ویژگیهای این نوع از اجرای نمای شیشه ای ساختمان این است که جزئیات طرح از پیش تعیین میگردد. این جزئیات میتواند شامل طراحی فضای داخلی نما، هوابندی و غیره باشد. استفاده از این سیستم در ساختمان های بلند که مدت و سرعت ساخت در آنها اهمیت بالایی دارد، توصیه میشود.
اجرای نمای شیشه ای به روش اسپایدر
در این روش از اجرای نمای شیشهای، شیشه با کمک اتصالاتی نقطه ای به سازه یا بنا متصل میشود. این روش بیشتر در ساختمانهای اداری و تجاری اجرا میشود.
جمعبندی
در این نوشتار شما با نکاتی در مورد نحوه اجرای نمای شیشه ای ساختمان آشنا شدید. همانطور که اشاره شد، ویژگیهای شیشه و نحوهی اجرا با توجه به فضای متفاوت پروژهها و کاربریهای گوناگون، میتواند متفاوت باشد. پس با داشتن اطلاعات لازم در این زمینه میتوانید ساختمانی مدرن و جذاب داشته باشید. تجربیات و نظرات خود را در مورد استفاده از نمای شیشهای ساختمان با ما در میان بگذارید.
ارسال پاسخ