آموزش کامل هواگیری پکیج
سرما که شروع میشود، نیاز به وسایل گرمایشی نیز اولویت پیدا میکند. در گذشته کرسی و بعد از آن بخاریهای نفتی و گازی، به عنوان مهمترین وسایل گرمایشی در زمستان مورد استفاده قرار میگرفتند. با پیشرفت تکنولوژی موتورخانه و پس از آن پکیجهای خانگی برای گرمایش ساختمان فراهم شد. همانطور که راه اندازی هر ساله بخاری یا موتورخانه نیاز به برخی اقدامات دارد، هواگیری پکیج نیز اقدام اولیه برای راه اندازی زمستانه آن است.
هواگیری پکیج همانند نصب بخاری ساده و البته حساس و مهم است. اگر دقت لازم را در زمان هواگیری پکیج نداشته باشید و یا در زمان مناسب این کار را نکنید، شاید به شما آسیبی وارد نشود؛ اما سیستم پکیج را دچار آسیب میکند. در چنین شرایطی باید هزینههای هنگفتی برای سرویس پکیج خود بپردازید.
در همین ابتدا توصیه میکنیم که اگر فردی فنی نیستید و آموزش هواگیری پکیج را به صورت کامل فرا نگرفته اید و در برخی موارد آن شک دارید، بهتر است از افراد حرفهای تر سوال بپرسید. البته برای انجام هواگیری پکیج نیز میتوانید از افراد متخصص در این زمینه استفاده کنید.
دسترسی به افراد حرفهای در زمینه سرویسهای مختلف پکیج به لطف تکنولوژی ساده تر شده است. کافی است با استفاده از اپلیکیشن استادکار، پروفایل تعمیرکاران پکیج را مشاهده کرده و بر اساس امتیاز و نظرات کاربران قبلی، بهترین فرد را برای هواگیری پکیج انتخاب کنید. هرچند آموزشی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، گویای تمامی موارد مورد نیاز برای هواگیری پکیج است.
هواگیری پمپ پکیج
پس از اینکه در زمستان سیستم شوفاژ و رادیاتورها را فعال کردید، باید برای هواگیری پکیج اقدام کنید. برای این منظور باید به سراغ پمپ پکیج بروید. پکپ پکیج مهمترین قسمتی است که به مرور زمان دچار هوا شده و در نتیجه پس از راه اندازی مجدد برای ایجاد جریان در رادیاتورها، باید هواگیری شود.
هواگیری پکیج در قسمت پمپ این دستگاه اگر به خوبی انجام نشود، باعث ایجاد سر و صدا در مقاطع مختلف زمانی خواهد شد. همچنین وجود هوا در پمپ باعث ایجاد ضربه و بروز مشکل به کل دستگاه خواهد شد. در نتیجه بهتر است با توجه به مراحلی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، هواگیری پکیج را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
- یک شیر آب گرم باز کنید تا پکیج روشن شده و آب گرم در جریان باشد
- پیچ هواگیری پکیج بسته به نوع و برند سازنده در انتهای پمپ قرار گرفته است. آن را پیدا کنید
- یک دستمال ترجیحا دستمال نانو یا میکروفایبر که میزان جذب بالایی داشته باشد را زیر پیج هواگیری پمپ پکیج قرار دهید. این دستمال قرار است آب خروجی را به خود جذب کند.
- با استفاده از یک پیچ گوشتی، پیچ هواگیری را باز کنید. برای بازکردن این پیچ باید بر خلاف عقربههای ساعت آن را بچرخانید.
- در این مرحله آب به همراه هوا از ناحیهای که پیچ را باز کرده ایم خارج میشود. سعی کنید برای جلوگیری از کثیف شدن محیط دستمال را زیر آن قرار دهید. البته میتوانید از یک لیوان یا کاسه نیز استفاده کنید. هرچند به طور معمول پرشهای ناهمانگ اولیه آب باعث میشود که به دیواره پکیج بریزد و به همین علت دستمال گزینه مناسب تری است.
- توجه: آب خارج شده بسیار گرم و در حد جوش است. حتما مراقب دست و بدن خود باشید که دچار سوختگی نشوید.
- نگران صدای ایجاد شده به دلیل خارج شدن هوا و پاشش آب به خارج نباشید. به مرور از این صدا کاسته خواهد شد
- پس از اینکه صدا کاهش پیدا کرد، تنها آب از محل مورد نظر خارجی میشود. این یعنی هواگیری پکیج به صورت کامل انجام شده است.
- پیچ بازشده را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا بسته شود و از محکم شدن پیچ اطمینان حاصل نمایید.
- پس از هواگیری پکیج، دیگر خبری از صدای زیاد یا جوش آوردن و سرد بودن آب نخواهد بود
آیا هواگیری پکیج تنها مربوط به پمپ است؟
به طور کلی میتوان گفت که هواگیری پکیج با خارج کردن هوای پمپ کامل شده است. اما با این کار تنها بخشی از مشکلات برطرف میشود. برای اینکه بتوانید کارایی مناسب تری از رادیاتورها داشته باشید، بهتر است رادیاتور را نیز هواگیری کنید.
آموزش هواگیری رادیاتور و شوفاژ
همانطور که گفته شد، بخشی از هواگیری پکیج برای کارایی بیشتر رادیاتورها به منظور گرمایش ساختمان، هواگیری رادیاتور و شوفاژ است. برای هواگیری رادیاتور نیز باید مراحل مختلفی را انجام دهید. انجام این مراحل نسبتا ساده تر از هواگیری پکیج و پمپ آن است و احتمالا خودتان نیز میتوانید آن را به سادگی انجام دهید.
- پیش از اینکه به هر کاری اقدام کنید، پکیج را خاموش نمایید. برای هواگیری از رادیاتورها، باید پکیج خاموش باشد.
- یک ظرف مناسب در زیر شیر شوفاژ قرار دهید. پیشنهاد میکنیم از ظروف بزرگ مثل تشت استفاده کنید تا فضای بیشتری برای خارج شدن آب رادیاتور وجود داشته باشد.
- در برخی از رادیاتورها ممکن است شیر خروج آب به سمتی غیر از زیر رادیاتور باشد. حتما جهت شیر رادیاتور را چک کرده و در صورتی که صحیح نیست آن را به سمت پایین و تشت قرار داده شده هدایت کنید.
- بسته به نوع رادیاتور، باید با استفاده از آچار مخصوص، آچار فرانسه و یا پیچ گوشتی دو سو، شیر یا پیچ هواگیری رادیاتور را باز کنید. برای این کار همانند هواگیری پکیج باید شیر را به سمت هلاق عقربههای ساعت بگردانید.
- پس از باز شدن شیر، آب به همراه هوا از رادیاتور خارج میشود. اگر جای تشت مناسب نیست آن را جا به جا کنید تا آب به دیوار و وسایل اطراف پاشیده نشود
- دقیقا شبیه هواگیری پکیج پس از اتمام هوا و ایجاد جریان آب به تنهایی، هواگیری رادیاتور به اتمام رسیده است.
- شیر یا پیچ هواگیری را ببندید و سپس پکیج را روشن کنید.
با رعایت نکات گفته شده و طی کردن مراحل به ترتیب آنچه که به سادگی بیان شد، میتوانید هواگیری رادیاتور را که قسمتی از عملیات هواگیری پکیج است به خوبی انجام دهید. برای این کار هم نیاز به هیچ دانش فنی نخواهید داشت.
در صورت بروز مشکل حین هواگیری پکیج چه کار کنم؟
اگر طبق روال گفته شده کار را پیش ببرید، به احتمال زیاد مشکل خاصی برای شما ایجاد نمی شود. اما در صورت بروز هر گونه مشکل میتوانید با مراجعه به اپلیکیشن استادکار، درخواست تعمیرکار پکیج کنید. در اسرع وقت با حضور تعمیرکار در منزل شما، مشکل پکیج برطرف خواهد شد. البته بهتر است با در نظر گرفتن نظرات کاربران، از بین تعمیرکاران پکیج، بهترین را برای رفع مشکل هواگیری پکیج انتخاب کنید. هرچند مجموعه استادکار تلاش کرده تا با انجام آزمونهای سخت بهترینها را برای حضور در اپلیکیشن انتخاب کند؛ اما نظر کاربرانی که قبلا از خدمات هر فرد استفاده کرده اند، میتواند گلچینی فراتر از گلچین استادکار باشد
تعمیر و سرویس پکیج
- ✔تعمیر پکیج دیواری و زمینی
- ✔نصب و راه اندازی پکیج
- ✔سرویس کامل پکیج
- ✔لوله کشی و تعویض قطعات پکیج
سلام . تشکر فراوان