انواع نمای شیشه ای ساختمان
استفاده از شیشه در نمای ساختمان موجب ایجاد شفافیت و روشنایی بیشتر در ساختمان میشود و تأثیر به سزایی در زیبا به نظر رسیدن آن دارد. نمای شیشه ای یکی از مدرنترین سبکهای معماری است و انواع متفاوتی دارد. اما شما چقدر در مورد انواع نمای شیشهای میدانید.؟به نظر شما شیشه نمای ساختمان باید دارای چه ویژگیهایی باشد؟ بهتر است در ادامه این مقاله با استادکار همراه باشید تا پاسخ مناسبی برای این پرسشهای خودتان پیدا کنید.
چرا از نمای شیشهای استفاده میشود؟
بسیاری از افراد تمایل دارند در نمای ساختمان از شیشه استفاده کنند. استفاده از نمایی مدرن که از قرن بیستم بیشتر رواج پیدا کرد و امروزه نیز از نمای شیشه ای بیشتر در برجها و ساختمانهای لوکس و مسکونی استفاده میشود. این موضوع ضمن اینکه نمایی مدرن و منحصر به فرد ایجاد میکند مزیتهای زیادی نیز دارد که در ادامه با مهمترین آنها آشنا میشوید.
- بهرهوری از انرژی خورشیدی و نور بیشتر داخل ساختمان
- جلوگیری از عبور اشعه ماورا بنفش به داخل خانه
- تنوع رنگ شیشه نمای ساختمان
- افزایش امنیت ساختمان
- ایجاد طرحهای خلاقانه و منحصر به فرد
- عایق صدا
- کاهش وزن ساختمان
- سرعت بالای اجرا
- امکان دید خوب و یکپارچه از داخل ساختمان
- تهویه طبیعی هوا
- ظرافت و زیبایی نمای ساختمان
بیشتر بدانید نمای شیشه ای فریم لس و کرتین وال چگونه اجرا می شود؟
مهمترین معایب استفاده از نمای شیشه ای
- همانطور که میدانید شیشه ضریب انتقال حرارتی بالایی دارد و همین امر موجب شده تا گرما و سرما به راحتی از آن عبور کند.
- مصرف انرژی در ساختمانهای تمام شیشه معمولاً بیشتر است. هر چند که امروزه از انواع شیشههای مقاوم در برابر حرارت به صورت چند جداره استفاده میشود، اما به هر حال ضریب اتلاف انرژی در این نوع نماسازیها به نسبت بیشتر است.
- هزینه استفاده از شیشه دو جداره و سه جداره در نمای شیشه ای به نسبت بیشتر است.
- نگهداری از شیشه نمای ساختمان به نسبت بیشتر است و کثیف شدن و یا آسیب به آن تأثیر زیادی روی ظاهر ساختمان ایجاد میکند.
- تابش آفتاب به درون ساختمان در فصلهای آفتابی سال که موجب گرمتر شدن محیط میشود.
بیشتر بدانید نمای خشک ساختمان چیست؟
انواع نمای شیشه ای ساختمان
نمای شیشه ای یکی از رایجترین و محبوبترین نوع نماسازی در ایران است که انواع متفاوتی دارد.
نمای شیشه ای فریم لس
در این نوع شیشه نمای ساختمان سطح کار به وسیله پروفیلهای فلزی بخشبندی میشوند و فریم نما داخل این شبکهها قرار میگیرد. وجود لاستیکهای مخفی درون این فریمها موجب میشود که شیشه به راحتی روی آن قرار بگیرید و از طرفی میتوان رنگ آنها را به رنگ دلخواه و همانند رنگ شیشه انتخاب نمود. توجه داشته باشید که در نمای شیشه ای فریم لس شیشهها با فاصله نزدیک و بدون هیچ اجزای اضافی نسبت به هم قرار میگیرند و به همین یکپارچگی نما در این سیستم بیشتر است.
نمای شیشه ای اسپایدر
از این نوع شیشه نمای ساختمان بیشتر برای ساختمانهای اداری و فروشگاههای مدرن استفاده میشود که در ساخت آن از کمترین میزان فریم و فلزات استفاده میشود و برای متصل کردن شیشه از قطعات چنگک مانندی استفاده میشود. سیستم نمای شیشه ای اسپایدر به این گونه است که معمولاً از دو لایه شیشه سکوریت ۶ میلیمتری درجه یک و یک لایه طلق در میان آن تشکیل شده است و ایمنی بسیاری بالایی نیز دارد. در این نمای شیشه ای شیشهها در فضایی باز به هم متصل میشوند و به همین دلیل نمایی شفاف دارند. یکی از مهمترین ویژگیهای شیشه اسپایدر انعطافپذیری آن است، به این صورت که در باد شدید شیشه خم میشود.
نمای شیشه ای کرتین وال (لامل)
در این نوع نماسازی در کنار شیشههای دوجداره از پروفیلهای آلومینیومی نیز استفاده میشود. این نوع نمای شیشه ای ایمنی بالاتری نسبت به سایر نماهای شیشهای دارد و این قابلیت را دارد که جهت محاسبه فشار باد و بار میتوان از نرمافزارهای اختصاصی کمک گرفت. ایمنی این نوع نمای شیشه ای معمولاً در برابر باد و باران و همچنین زلزله بسیار بالا است. در این نوع نمای شیشهای ابتدا پروفیلهای آلومینیومی نصب میشود. معمولاً شیشه مورد استفاده در این نوع سیستم شیشه ساده، دو جداره، سه جداره، لمینت و سکوریت است.
نمای دو پوسته
نمای شیشهای که به دلیل محافظت بیشتر و عایقبندی ساختمان در مقابل آلودگی صوتی و محیطی استفاده میشود. در نمای دو پوسته در فاصله بیشتر از ۴۰ سانتیمتر از نمای اصلی بخش دیگری قرار میگیرد و از طرفی محلی مابین این دو شیشه نیز برای نظافت در نظر گرفته میشود.
با انواع شیشه نمای ساختمان آشنا شوید
معمولاً در نمای ساختمان از شیشههای متفاوتی استفاده میشود که مهمترین انها عبارتاند از:
- شیشه چند لایه که از ترکیب شیشه و پلاستیک تهیه شده و بیشتر برای پنجرههای بازشو استفاده میگردد. معمولاً در فضای بین دو شیشه با توجه به کاربرد آن از پلاستیک یا گاز ارگون استفاده میشود.
- شیشه سکوریت که مقاومت بالایی در برابر شکستن دارد و گزینه خوبی برای نمای ساختمان محسوب میشود.
- شیشههای رفلکس که با رفلکس نور از دید داخل ساختمان جلوگیری میکند و جلوی بخشی از نور آفتاب به داخل را میگیرد.
کلام آخر
استفاده از نمای شیشه ای تأثیر زیادی روی زیبایی ساختمان دارد و در معماری مدرن به وفور از آن استفاده میشود. توجه داشته باشید که به کار بردن نوع شیشه در نمای ساختمان و همچنین طریقه به کار بردن آن میتواند روی مقاومت و میزان هزینههای شما مؤثر واقع شود. به هر حال نمای شیشه ای نیز همانند سایر انواع نماها مزیتها و معایبی دارد که باید با توجه به شرایط ساختمان و نوع آب و هوای منطقه از نوع مناسبی از آن استفاده شود.
اگر برای نقاشی نمای ساختمان و ایجاد تغییری اساسی در ظاهر منزلتان به افرادی متخصص نیاز دارید، میتوانید از همکاران متخصص استادکار کمک بگیرید.
نقاشی نمای ساختمان
دریافت این خدمت از استادکار