تخلیه چاه چیست و چطور باید فهمید که نیاز به تخلیه چاه داریم؟

0

آیا به تازگی هرکسی وارد خانه شما می‌شود، بعد از گذشت مدتی اشاره به بوی بدی مثل بوی فاضلاب می‌کند؟ آیا خود شما هم این بوی نامطبوع را به خصوص در سرویس بهداشتی خانه تان حس می‌کنید؟ آیا به تازگی متوجه حضور حشراتی مثل سوسک در خانه‌تان شده‌اید؟ در این صورت خبر نسبتا بدی برایتان داریم. به احتمال زیاد خانه شما به یک تخلیه چاه اساسی نیاز دارد و چاه فاضلاب آن پر شده است. البته خبر خوب این است که این مشکل راه حلی سریع دارد و آن هم تخلیه چاه توسط افراد حرفه‌ای و شرکت‌های تخلیه چاه لوله بازکنی است. اگر دچار چنین مشکلی هستید و هیچ ایده‌ای ندارید که تخلیه چاه چیست، چگونه انجام می‌شود و چطور باید فهمید که ساختمان نیاز به تخلیه چاه دارد، حتما تا انتهای این مطلب با استادکار باشید.

چرا به تخلیه چاه نیاز داریم؟

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که این همه زباله و آبی که در سینک آشپزخانه‌تان ریخته می‌شود به کجا می‌رود و یا سرویس بهداشتی منزل‌تان اصلا به کجا وصل است؟ هر خانه‌ و ساختمانی نیاز به راهی برای دفع پسماندها دارد. این کار معمولا به دو روش انجام می‌شود.

  • برخی خانه‌ها از طریق لوله کشی به شبکه آب و فاضلاب شهری وصل می‌شوند. این شبکه در واقع پسماندها را از شهر خارج می‌کند و در طول مسیر و در صورت امکان، آب جاری در شبکه نیز برای مصارفی مانند کشاورزی تصفیه می‌شود.
  • از طرف دیگر برخی خانه‌ها که به شبکه آب و فاضلاب شهری وصل نیستند، دارای چاهی هستند که در محلی مناسب و عمیق کنده شده تا فاضلاب و پسماندهای ساختمان را به دل زمین انتقال دهد.

در شهری مثل تهران، طرح شبکه آب و فاضلاب به تازگی در حال اجرا است و بسیاری از خانه‌ها هنوز هم دارای سیستم چاه هستند. اما گاهی اوقات به دلایلی، این چاه دچار مشکل شده و پر می‌شود و دیگر نقش خود را به درستی انجام نمی‌دهد. در ادامه دلایل پر شدن چاه را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

بسیاری از خانه‌های تهران از طریق چاه، فاضلاب خود را دفع می‌کنند.
بسیاری از خانه‌های تهران از طریق چاه، فاضلاب خود را دفع می‌کنند.

دلایل پر شدن چاه

  • یکی از رایج‌ترین دلایل پر شدن چاه فاضلاب، جمع شدن موادی مانند مو، دستمال کاغذی، درب قوطی شامپو و سایر زباله‌های جامد روی سطح آب چاه است. این مواد در صورت زیاد بودن و جمع شدن، به تدریج باعث ایجاد شدن سدی روی سطح آب شده و اجازه نمی‌دهند آب و پسماندهای جدید از چاه پایین بروند. در نتیجه چاه به تدریج پر می‌شود.
  • دلیل بعدی رسوب کردن روغن و چربی موجود در فاضلاب بر دیواره‌های چاه است. از آنجایی که در فاضلاب خانگی همیشه مقادیری از روغن و یا چربی صابون و مواد شوینده وجود دارد، گاهی این موارد روی دیواره چاه رسوب می‌کنند و اجازه جذب آب به خاک را نمی‌دهند. در نتیجه چاه به سرعت پر می‌شود.
  • یکی دیگر از دلایل پر شدن چاه، مقاومت پایین خاک محل است. در واقع اگر خاکِ محلِ حفر چاه از جنسی باشد که نتواند به خوبی آب را در خود جذب کند (مثل خاک رس)، آب و فاضلاب وارد شده به چاه به تدریج روی هم انباشته شده و چاه پر می‌شود.
  • دلیل رایج دیگر، تمام شدن ظرفیت چاه است. همان طور که احتمالا خود شما هم حدس می‌زنید، یک چاه درست مانند یک ظرف، ظرفیت مشخصی دارد و در صورتی که آب و فاضلاب بیشتر از حد پیش بینی شده به آن وارد شود، به سرعت پر می‌شود. این موضوع گاهی اوقات ممکن است در زمان بارش‌های شدید و در اثر وارد شدن آب باران به چاه فاضلاب و یا به سادگی به خاطر حجم بالای استفاده از چاه در یک ساختمان رخ دهد.
مسائلی مثل جمع شدن مو و دستمال کاغذی و یا رسوب گرفتن دیواره‌های چاه، می‌تواند منجر به پر شدن چاه شود.
مسائلی مثل جمع شدن مو و دستمال کاغذی و یا رسوب گرفتن دیواره‌های چاه، می‌تواند منجر به پر شدن چاه شود.

چه زمانی می‌فهمیم که به تخلیه چاه نیاز داریم؟

فارغ از اینکه دلیل پر شدن چاه چه باشد، جدی نگرفتن آن عواقب زیادی را در پی دارد. پر شدن چاه و پر ماندن آن می‌تواند باعث ریزش خاک زمین‌های اطراف شود و یا خسارات ناخوشایندی را به واحدهای مسکونی وارد کند.

اگر با خواندن موارد بالا نگران پر شدن چاه ساختمان‌تان هستید، حتما موارد زیر را هم بخوانید. در ادامه علائمی ‌را که نشانه پر شدن چاه هستند شرح می‌دهیم، اگر هیچکدام از این نشانه‌ها را در خانه یا ساختمان خود نمی‌بینید، هیچ جای نگرانی نیست.

  • همان طور که خودتان هم حدس می‌زنید، اولین و بارزترین نشانه پر شدن چاه بوی نامطبوع فاضلاب در خانه است. اگر چند روزی است که در نزدیکی آشپزخانه یا حمام و هرجای دیگری که به چاه وصل است، بوی نامطبوع احساس می‌کنید، حتما به پر شدن چاه شک کنید.
  • نشانه بعدی یک مهمان ناخوانده است که مطمئنا هیچکدام از ما از آن استقبال نمی‌کنیم. سوسک! بله، اگر چند وقتی است متوجه رفت و آمد غیرعادی سوسک‌ها به خانه‌تان شده‌اید و آن‌ها را به خصوص نزدیک چاه حمام یا آشپزخانه می‌بینید، به احتمال قوی چاه فاضلاب خانه شما پر شده است.
  • نشانه بعدی بسیار ناخوشایند است؛ پس زدن آب و فضولات در سرویس بهداشتی، جمع شدن و پایین نرفتن آب در سرویس بهداشتی و موارد مشابه به احتمال قوی به معنی پر شدن چاه فاضلاب هستند. البته این موارد ممکن است به علت گرفتگی لوله آب هم باشند و با روش‌هایی مثل فنر زدن یا استفاده از محلول سرکه و جوش شیرین، این مشکل حل شود. اما اگر این نشانه را به خصوص در ترکیب با موارد اول و دوم می‌بینید، بدون تاخیر با یک شرکت تخلیه چاه لوله بازکنی متخصص تماس بگیرید.
مواردی مثل بوی ناخوشایند فاضلاب یا زیاد شدن سوسک‌ها، از نشانه‌های پر شدن چاه فاضلاب خانه هستند.
مواردی مثل بوی ناخوشایند فاضلاب یا زیاد شدن سوسک‌ها، از نشانه‌های پر شدن چاه فاضلاب خانه هستند.

روش‌های مختلف تخلیه چاه

تخلیه چاه با ماشین لجن کش

رایج‌ترین روش تخلیه چاه استفاده از ماشین تخلیه و یا ماشین لجن کش است. در این حالت شرکت‌های متخصص تخلیه چاه لوله بازکنی، توسط ماشین‌ یا دستگاه‌های مکنده یا ساکشن، فاضلاب انباشته در چاه را از طریق یک لوله مخصوص درون یک تانکر کشیده و چاه را تخلیه می‌کنند. این تانکر سپس فاضلاب جمع شده را در محل دیگری تخلیه می‌کند. البته نگران نباشید، محل تخلیه حتما توسط شهرداری مشخص شده و استانداردهای بهداشتی در انتخاب آن رعایت می‌شود.

رایج‌ترین روش تخلیه چاه، استفاده از ماشین تخلیه یا ماشین لجن کش است.
رایج‌ترین روش تخلیه چاه، استفاده از ماشین تخلیه یا ماشین لجن کش است.

تخلیه چاه با پمپ تخلیه

روش پمپ تخلیه روشی نسبتا قدیمی ‌است که این روزها به ندرت استفاده می‌شود. در این روش یک پمپ تخلیه آب کش یا پمپ لجن کش را به انتهای چاه فرستاده و پمپ تا زمانی که فاضلاب درون چاه وجود دارد، عمل تخلیه را انجام می‌دهد. اما در این حالت پس از خاموش کردن پمپ، مقداری از فاضلاب درون شیلنگ تخلیه، مجددا به درون چاه بر می‌گردد و ممکن است چاه کاملا تخلیه نشود.

روش پمپ تخلیه، روشی نسبتا قدیمی ‌است که این روزها به ندرت استفاده می‌شود.
روش پمپ تخلیه، روشی نسبتا قدیمی ‌است که این روزها به ندرت استفاده می‌شود.

لایروبی چاه فاضلاب

گاهی اوقات تخلیه چاه کافی نیست و برخی چاه‌ها پس از چند بار تخلیه، کارایی اصلی خود را از دست داده و زود به زود پر می‌شوند. در این صورت لازم است که یک لایروبی کامل نیز برای چاه انجام شود. در لایروبی رسوب‌ها و لجن مانده روی دیواره و کف چاه که ماندگار شده و اجازه جذب آب را نمی‌دهد، توسط تجهیزات خاص و افراد متخصص تراشیده می‌شود.

در لایروبی رسوب‌ها و لجن مانده روی دیواره و کف چاه تراشیده می‌شود.
در لایروبی رسوب‌ها و لجن مانده روی دیواره و کف چاه تراشیده می‌شود.

جمع بندی

در این مطلب با اهمیت تخلیه چاه، نشانه‌های نیاز به تخلیه چاه و روش‌های تخلیه چاه آشنا شدیم. اگر شما نیز به پر شدن چاه خانه خود مشکوک هستید، عمل تخلیه چاه را اصلا به تاخیر نیندازید و هرچه زودتر با یک شرکت مجرب تخلیه چاه لوله بازکنی تماس بگیرید تا از بروز عواقب ناخوشایندی مثل ریزش زمین ساختمان جلوگیری کنید. ضمنا به یاد داشته باشید که عمل تخلیه چاه، کاری بسیار تخصصی بوده و حتما به دانش و تجهیزات خاصی نیاز دارد، بنابراین خودتان تلاشی برای پیدا کردن محل چاه خانه و انجام این کار نکنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − 1 =