رنگ گچی چیست؟
رنگ گچی چیست؟ آیا با کاربرد آن در نقاشی خانه آشنا هستید؟ چه زمانی میتوان از این رنگ استفاده کرد؟ امروزه بسیاری از مردم بهرنگهای مات در مقایسه با رنگهای براق علاقه و گرایش بیشتری دارند. به همین دلیل این روزها محبوبیت رنگ گچی، با ویژگیهای منحصربهفردش دو چندان شده است. این رنگ نوعی رنگ مات است که فضایی آرامبخش، روستایی و نوستالژی را به مخاطب القا میکند و رنگهای تیره را دلنشینتر جلوه میدهد. رنگهای گچی کاربرد زیادی در رنگآمیزی دیوار، کمد، میز و صندلی دارند. بنابراین اگر علاقهمند به دکوراسیون روستیک، فضای نوستالژیک و استفاده از رنگهای جیغ و تیره در خانه هستید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
رنگ گچی چیست؟
رنگ گچ در سال 1990 توسط بنیانگذار شرکت Annie Sloan خلق شد و خیلی زود توانست در بین مردم و معماران داخلی جایگاه ویژهای پیدا کند. رنگها با ویژگی گچی، رنگی هستند که بر پایه لاتکس و آب ساخته شدهاند و نیاز به آمادهسازی، بتونهکاری و زیرسازی قبل از عملیات رنگآمیزی ندارد. این رنگها تقریبا با هر محیطی، چه فضای داخلی و چه خارجی سازگار هستند. علاوهبر مواردی که گفته شد، رنگ گچی در رنگآمیزی کف خانه، فلز، کابینت آشپزخانه و مبلمان نیز کاربرد دارد.
یکی از ویژگیهای خوب رنگهای گچی این است که برای پاک شدن نیاز به بنزین و روغنهای مخصوص ندارند. زیرا بر پایه آب هستند و بهراحتی با آب پاک میشوند. همچنین این جنس رنگ با انواع سبکهای دکوراسیون منزل، از مینیمالیستی تا بوهمی همخوانی دارد. بنابراین میتوان حدس زد چرا این رنگ طرفداران زیادی با سلیقههای متفاوت را به خود جذب کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله دکوراسیون بوهو ؛ چیدمان خانه با دکوراسیون کولی وار را مطالعه کنید.
رنگ گچی چه تفاوتی با رنگهای دیگر دارد؟
این رنگ تفاوتهای زیادی با سایر رنگها بهخصوص رنگهای روغنی دارد. این رنگ برای نقاشی ساختمان نیاز به مهارت زیادی ندارد و هر کسی برای رنگآمیزی فضای مورد نظر خود، میتواند خودش دستبهکار شود. زیرا اثر قلم روی سطح به جا نمی میماند و همچنین هنگام رنگآمیزی با این رنگ نیاز به لایه نازک و ظریف مثل رنگ روغن نیست.
بدیهی است هرچه ضخامت رنگ روی سطح بیشتر باشد، رنگآمیزی راحتتر است. علاوه بر مواردی که گفته شد، رنگهای گچی برخلاف رنگهای روغنی به زمان زیادی برای خشک شدن نیاز ندارند. به طور کلی برای خشک شدن این رنگ دو ساعت زمان کافی است. اگر این رنگ را برای دکوراسیون محل کار یا زندگی خود انتخاب کردهاید، بهراحتی میتوانید اسباب و اثاثیه خانه را نیز با دیوارها هماهنگ کنید. زیرا این رنگ برخلاف سایر رنگها روی هر سطحی میچسبد. برای انتخاب بهترین رنگ برای فضای مورد نظرتان مقاله پیشنهاد بهترین رنگها برای هال و پذیرایی کوچک را مطالعه نمایید.
مزایای رنگآمیزی با رنگ گچی
رنگهای گچی فاقد مواد شیمیایی یا عناصر سمی بوده و برای فضاهای کودکان یا دوستداران محیط زیست، بسیار ایدهآل هستند. میتوان از رنگ گچی برای MDF یا رنگ کردن مبلمان و احیای آنها بهره برد، زیرا نیاز به انجام هرگونه آسترکاری یا سنبادهکشی ندارد. در مقاله روش رنگ کردن روکش کابینتهای ام دی اف توضیحات لازم داده شده است. موارد زیر از دیگر مزایای رنگی گچی هستند:
- این رنگ نیاز به آمادهسازی قبل از رنگآمیزی ندارد.
- بهصرفه است و با یک قوطی کوچک آن میتوان سطح وسیعی را رنگ کرد.
- تا حدی که بتوان از آنها در رنگپاش استفاده کرد، قابلیت رقیق شدن دارد.
- طیف گستردهای از رنگها را شامل میشود و در اغلب مواقع نیاز به ترکیب کردنشان برای رسیدن به رنگ دلخواه ندارد.
- بهسرعت خشک میشود و میتوان چندین لایه را در یک روز نقاشی کرد.
- رنگهای گچی بوی شدید و تندی مانند رنگ روغنی ندارند و تقریبا بیبو هستند.
- رنگ گچی دیوار، سطحی بسیار مناسب برای رنگآمیزی هنری و خلاقانه ایجاد میکند.
- در رنگآمیزی با رنگهای گچی نیاز به از بین بردن رنگ قبلی از سطح مورد نظر نیست.
- براق نیست، اما ویژگی مات بودن این رنگ به جذابیت دیوارها به خصوص دیوار اصلی فضا (اکسنت وال) میافزاید.
- بهتر از رنگ اکریلیک روی دیوار گچی مینشیند.
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت
معایب نقاشی ساختمان با رنگ گچی
هر رنگی که برای نقاشی ساختمان و بازسازی خانه استفاده شود، مزایا و معایب خود را دارد. بنابراین بهتر است قبل از شروع فرآیند رنگآمیزی با آنها آشنا شوید و با توجه به نیازتان، بهترین رنگ را انتخاب کنید. در ادامه به برخی از معایب این رنگ خواهیم پرداخت.
- خیلی سریع خشک میشود و این خاصیت کار با آن را برای مبتدیان کمی دشوار میکند.
- سرعت فرسودگی رنگ گچی دیوار در مقایسه با رنگ روغنی بسیار سریعتر است.
- رنگهای گچی در مقایسه با سایر رنگها گرانتر هستند.
- در بعضی مواقع این رنگ نیاز به روکش دارد. زیرا بدون روکش محافظ، بهراحتی خراشیده میشود.
- خرید رنگهای گچی در مقایسه با سایر رنگها کمی سختتر است، زیرا باید جنس مرغوب را از رنگ بیکیفیت بشناسید.
نکاتی برای نقاشی ساختمان
اگر با توجه به مزایای و معایبی که گفته شد انتخاب شما برای رنگآمیزی سطح موردنظرتان رنگ گچی است، قبل از اقدام به نکات زیر توجه کنید. در صورتی که برای رنگآمیزی فضای مورد نظر خود نیاز به نیروی حرفهای و ماهر دارید، میتوانید از خدمات آنلاین نقاشی ساختمان استادکار کمک بگیرید.
- قبل از شروع، سطح مورد نظرتان را تمیز کرده و پستی بلندیها را تا حد ممکن از بین ببرید.
- این رنگ در اغلب مواقع نیاز به لایه محافظ ندارد. اما بهتر است برای جلوگیری از فرسایش زودرس رنگ گچی دیوار یا مبل، پس از رنگآمیزی از آن استفاده کنید.
- هنگام خرید رنگهای گچی روی گزینههای ارزان قیمت سرمایهگذاری نکنید. زیرا در نهایت مجبور به رنگآمیزی لایه نازک اضافه میشوید. بنابراین نه تنها سرعت رنگآمیزی کاهش مییابد، بلکه نیاز بیشتری به رنگ پیدا میکنید. در نتیجه هزینه بیشتری نیز صرف میشود.
- برای رنگآمیزی یک قلمموی نرم را انتخاب کنید. با شناخت انواع قلمو نقاشی ساختمان، بهترین را بخرید.
جمعبندی
ویژگیهای منحصربهفرد رنگهای گچی باعث محبوبیت زیاد آنها بین مردم بهخصوص طرفداران محیط زیست شده است. در این مقاله قصد داشتیم شما را با رنگ گچی و کاربرد آن مثل رنگآمیزی مبلمان، دیوار و کمد آشنا کنیم تا با کمک ویژگیهای این رنگ بتوانید هزینههای فرایند بازسازی خانه و محل کار را کاهش دهید.
منبع: Realsimple
نقاشی ساختمان
دریافت این خدمت از استادکار