طراحی داخلی هتلها با بررسی سبکهای رایج و ترند ها
در دنیای امروز احتمالا برای شما هم پیش آمده است که نیاز داشته باشید به صورت آنلاین برای سفر خود هتل رزرو کنید. در این صورت معیارهای انتخاب شما چه بوده است؟ قطعا یک معیار مهم، امتیاز هتل و نقدها و نظرات مهمانانی که قبلا در هتل اقامت داشتهاند، است.
اما بعد از این که نظرات و امتیازات را بررسی کردید، چه موضوعی باعث میشود تصمیم نهایی خود را بگیرید؟ اگر بخواهیم با یکدیگر صادق باشیم، احتمالا بیشترمان اعتراف خواهیم کرد که در نهایت بر اساس تصاویر هتل و عکسهایی که از لابی یا اتاقها میبینیم، تصمیم نهاییمان را میگیریم. یک هتل هرقدر هم امتیاز بالا و امکانات متنوعی داشته باشد، اگر طراحی داخلی زیبایی نداشته باشد، افراد قطعا در انتخاب آن تردید خواهند کرد.
در این مقاله به اهمیت طراحی داخلی هتلها و بعضی از سبکهای پر طرفدار طراحی داخلی برای هتلها پرداختهایم. اگر دانشجوی طراحی داخلی، در حال ارائه مشاوره به یک هتل برای طراحی داخلی و یا به سادگی علاقهمند به بحث طراحی داخلی هستید، با استادکار همراه باشید.
اهمیت طراحی داخلی هتلها
در صنعت مهمانداری و هتلداری، همه چیز باید بیعیب و نقص و کاملا برنامهریزی شده باشد. از پرسنل گرفته تا نحوه برخورد با مهمانان و در نهایت خود سرویس اصلی. این بی نقصی شامل جو و محیط هم میشود و همانطور که میدانید، جو و حس محیط یک هتل از طراحی داخلی آن گرفته میشود.
از قدیم گفته شده است که اولین برخوردها بسیار تعیین کننده هستند. هتلها نیز از این قضیه مستثنی نیستند و در واقع اولین چیزی که در یک هتل به چشم مهمان میخورد و بر وی تاثیر میگذارد، طراحی داخلی آن است. تصور کنید که خود شما وارد لابی یک هتل میشوید و دکوراسیونی که میبینید بسیار بی تناسب و قدیمی است. به احتمال قوی در همان لحظه ورود دلتان میخواهد چمدانتان را بردارید و سریعا آن هتل را ترک کنید!
اهمیت طراحی داخلی در هتلها به همین موضوع بر میگردد. اولین تجربه بصری که مهمان با هتل خواهد داشت، قطعا از طریق طراحی داخلی و دکوراسیون لابی و اتاقها خواهد بود و تمامی تجربه مهمان در طی اقامت از همین احساس اولیه، تاثیر خواهد گرفت. همچنین با توجه به رواج استفاده از پلتفرمهای رزرو آنلاین هتل و محل اقامت، طراحی داخلی هتل و دکوراسیون آن در تصاویر، قطعا یکی از عوامل بسیار مهم در تصمیم مشتری به رزرو و خرید خواهد بود. بنابراین باید به طراحی داخلی هتل اهمیت بسیاری داده شود و از هیچگونه هزینه و انرژی برای آن صرف نظر نشود.
همچنین باید در نظر داشته باشید که طراحی داخلی هتل تنها مربوط به لابی نمیشود و جزئیات تمامی فضاهایی که مهمان به آن ورود خواهد داشت را شامل میشود. این فضاها شامل اتاق مهمان، رستوران، کافی شاپ، باشگاه، سرویس بهداشتی عمومی هتل و … میشود.
برخی نکات مهم در طراحی داخلی هتل
- انتخاب یک پالت رنگی برای هتل و فضاهای آن قبل از شروع طراحی داخل هتل بسیار مهم است.
- بهتر است صاحبان هتل قبل از تصمیم گیری درباره طراحی داخلی هتل، درباره سبک هتل نیز به اتفاق نظر برسند. هر هتل بسته به مشتریان اصلی، محل قرارگیری و برخی عوامل دیگر میتواند یک سبک خاص و غالب داشته باشد. برای مثال یک هتل ریزورت واقع در کنار ساحل، میتواند سبکی آرامبخش و ساده داشته باشد، اما یک هتل در مرکز شهری بزرگ و شلوغ، سبکی مدرن وپر جنب و جوش.
- نوع کف پوش هتل تاثیر بسیاری در حس و حال و طراحی داخلی فضا دارد. استفاده از سنگ در اتاقها سبکی کلاسیک و لوکس به فضا میبخشد، اما استفاده از موکت احساسی دوستانه و صمیمی.
- یکی از مهمترین نکات طراحی داخلی هتل، نورپردازی فضا است. این امر میتواند از طریق چراغها و آباژورهای زیبا و مدرن انجام شود. نور طبیعی نیز در فضا اهمیت زیادی دارد. کم نور بودن هتل ممکن است باعث بسته و کوچک دیده شدن فضا شود.
- انتخاب مبلمان هتل باید حتما در تناسب با سبک آن صورت بگیرد. یک هتل لوکس باید مبلمانی کلاسیک داشته باشد، اما یک هتل ساده و راحت بهتر است مبلمانی ساده و غیر رسمی برای خود انتخاب کند.
سبکهای رایج و ترند طراحی داخلی هتل
با گسترش فرهنگ به اشتراک گذاشتن و رواج اجاره دادن منازل به جای هتل، صاحبان هتلها در حال به روزرسانی و تجدید ظاهر هتلهای خود برای ارائه مزیت رقابتی هستند. در ادامه برخی از سبکها و طراحیهای داخلی هتل که در سال ۲۰۱۹ بیش از پیش باب و یا رایج شدند را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد:
توجه به طبیعت و محیط زیست در طراحی داخلی هتل
بسیاری از هتلداران به این نتیجه رسیدهاند که افرادی که دور دنیا سفر میکنند، قطعا به سلامت دنیا و طبیعتش هم اهمیت زیادی میدهند. بنابراین توجه به طبیعت در طراحی داخلی هتلها از موارد باب شده در سال ۲۰۱۹ است. این کار معمولا از طریق به کارگیری پنجرههای بسیار وسیع، ایجاد فضای سبز گسترده، استفاده از گل و گیاه در اتاق مهمانان، استفاده زیاد از نور طبیعی، به کارگیری مصالح و تجهیزات طبیعی، دیوارها و پشت بامهای سبز، تعبیه سطل آشغالهای بازیافتی برای میهمانان، شیرهای آب هوشمند با حسگر الکترونیک، غذاهای ارگانیک محلی و استفاده مجدد از پسابها برای آبیاری انجام میشود.
استفاده از فضاهای سالم در طراحی داخلی اتاقها
در سالهای اخیر، بسیاری از هتلها در سراسر دنیا از طریق طراحی داخلی به سلامت مهمانانشان توجهی ویژه اختصاص دادهاند. این موضوع با توجه ویژه به انتخاب تشکها و بالشها برای خواب راحتتر، طراحی پنجرهها با میزان نورگیری مناسب، استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع و موارد مشابه حاصل شده است.
خلق حس ناب اصالت در طراحی داخلی هتل
این روزها، با وجود این که هتلهای ۵ ستاره لوکس و شیک هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند، اما لوکس بودن دیگر صرفا تضمینی برای موفقیت صاحبان خود نیست. زیرا بسیاری از مسافران و گردشگران به دنبال تجربه حسی واقعی و اصیل از مقصد سفر خود هستند.
به همین علت بسیاری از هتلها در طراحی داخلی خود توجه خاصی به استفاده از طرحهای سنتی دارند. برای مثال در یکی دو سال اخیر در ایران شاهد محبوبیت بوتیک هتلها و اقامتگاههای بومگردی که در طراحی داخلی خود از عناصر سنتی و فرهنگی استفاده میکنند، هستیم. این هتلها به خصوص در شهرهایی مثل شیراز و یزد بسیار باب شدهاند.
استفاده از فناوریهای به روز در طراحی داخلی هتل
امروزه بسیاری از هتلهای مدرن ارائه خدمات اینترنتی و فناورانه را به عنوان بخشی از طراحی داخلی هتلهای لوکس در پیش گرفتهاند. فناوریهایی مانند تنظیم نور، تهویه مطبوع و سایر موارد مربوط به هوشمندسازی ساختمان و امکاناتی مانند یک لابی مجهز به امکانات اینترنتی، میتوانند امتیاز رقابتی بزرگی برای هتلها محسوب شوند.
سخن آخر
در این مطلب با اهمیت توجه به طراحی داخلی هتلها و تاثیر آن بر کسب و کار هتلینگ آشنا شدیم و در ادامه تعدادی از سبکهای رایج اخیر در طراحی داخلی هتل را با یکدیگر مرور کردیم. البته به یاد داشته باشید که طراحی داخلی نیز مانند سایر هنرها پویا بوده و دائما در حال تغییر و تحول است.
اگر در سفرهای خود تجربه اقامت در هتلی با طراحی داخلی منحصر به فردی را داشتهاید، حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید.