اصول آبیاری گل و گیاهان آپارتمانی و نکات ویژه آن

2

ایده آل ترین حالت برای آبیاری هر گیاهی شبیه سازی رطوبتی است که آن گیاه در محل رویش خود داشته است. برخی از گیاهان نیاز به خشکی خاک برای چند روز یا چند هفته دارند. برخی آبیاری بیشتر و منظم تری می‌طلبند و تنها باید در فاصله ی دو آبیاری خاک کاملا خشک شده باشد. این در صورتی است که بسیاری از گیاهان ترجیح می‌دهند که خاک گلدانشان همیشه مرطوب باشد.

معمولا گیاهان در مراحل رشدشان فازهای مختلفی دارند که در هر فاز نیاز به آب بیشتر یا کمتر خواهند داشت، پس نکته‌ی مهم این است که آبیاری گیاهان آپارتمانی تان را با ریتم رشدشان تطبیق دهید.

آب مناسب برای آبیاری

آبی که برای آبیاری گیاهان آپارتمانی استفاده می‌کنید، مهم است. برای مثال ممکن است آب باران در شهرهای بزرگ به علت آلودگی هوا اسیدی باشد و به گیاهان آسیب بزند. یا اینکه آب چاه بیش از اندازه قلیایی باشد. آب معدنی بهترین گزینه است و نبود کلر در آن باعث می‌شود گزینه‌ی ایده‌آل تری باشد اما گران است. پس اگر شرایط استفاده از گزینه های قبلی را ندارید از آب تسویه شده آشامیدنی استفاده کنید و در این صورت ظرف آبیاری را بعد از هر باری که به گیاهانتان آب می‌دهید برای بار بعدی پر کنید. به این ترتیب هم کلر آن خارج می‌شود و دمای آن با دمای محیط  متعادل می‌شود.

اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی
اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی
سمپاشی باغچه و فضای سبز

سمپاشی باغچه و فضای سبز

  • نابود کردن انواع آفت‌ها
  • قارچ‌ها و علف‌های هرز
  • ازبین بردن انواع حشرات، موریانه و...
دریافت این خدمت از استادکار

زمان مناسب برای آبیاری

انگشت خود را وارد خاک کنید، اگر تنها سطح خاک خشک شده است نیازی به آبیاری نیست. اما اگر خاک زیرین هم خشک است، وقت آبیاری گیاهان آپارتمانی رسیده است. گیاهان رطوبت دوست ممکن است به محض خشک شدن سطح خاک نیاز به آب داشته باشند، اما این سطح برای گیاهان بیابانی مثل کاکتوس عمیق تر در نظر گرفته می‌شود. اگر قصد آبیاری به یک کاکتوس را دارید سعی کنید حتما پس از خشک شدن کامل خاک این کار را انجام دهید.

در صورت امکان آبیاری گیاهان آپارتمانی را صبح هنگام انجام دهید. این کار فرصت کافی را به شاخه های مرطوب می‌دهد که تا شب خشک شوند. گیاهان با شاخ و برگ خشک، کمتر در معرض بروز بیماری در ساعات سرد شب هستند.

در دوران خواب گیاهان آّب کمتری به آنها بدهید. اکثر گیاهان در بهار و تابستان به سرعت رشد می‌کنند و در این زمان به آب بیشتری نیاز دارند. در صورتی که در اواخر  پاییز و در طول فصل زمستان، رشد آنها متوقف می‌شود و نیاز آبی کمتری خواهند داشت. تنها تعداد کمی از گیاهان هستند که خلاف این زمان بندی را دارند و پاییز و زمستان فصل فعالیتشان است. همیشه حواستان به سست و بی‌حال شدن گیاه باشد، این یک نشانه برای کم‌آبی است. همچنین به زرد شدن یا ریزش برگ ها توجه داشته باشید.

اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی
اصول آبیاری گیاهان آپارتمانی

آبپاش مناسب برای آبیاری

از یک آبپاش بلند استفاده کنید تا آب به همه‌ی نقاط خاک برسد. علاوه بر این، بلند بودن آبپاش از جابجایی خاک و ترشح کردن آن به تنه‌ی گیاه جلوگیری می‌کند.

آب را تا زمانی که از سوراخ های زهکشی کف گلدان خارج شود اضافه کنید. سپس زیرگلدانی را از آب اضافی خالی کنید. اگر مدت زیادی به گدانتان آب نداده اید و خاک، کویری شده است، جذب آب کمتر خواهد شد. بنابراین با سرعت کمتری آبیاری کنید تا رطوبت به اندازه ی کافی جذب شود.

آبپاش مناسب برای آبیاری گیاهان آپارتمانی
آبپاش مناسب برای آبیاری گیاهان آپارتمانی

فراموش نکنید گیاهان را با آبیاری بیش از اندازه آزار ندهید و درواقع آنها را با مهربانی بی اندازه به کشتن ندهید؛ چرا که بیشتر گیاهان آپارتمانی به علت پرآبی از بین می‌روند. هنگامی که شما بیشتر از حد لازم به گیاه آب می‌دهید، خاک مرطوب و متراکم می‌شود؛ به قدری که اکسیژن به ریشه‌ها نمی‌رسد. بنابراین ریشه ها می‌پوسند و گیاه می‌میرد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری در مورد نگهداری و آبیاری گیاهان آپارتمانی هستید، پیشنهاد میکنیم پست زیر را هم مطالعه کنید 🙂

2 نظرات
  1. ۲۵ تا از زیباترین گیاهان آپارتمانی گلدار که خوب است داشته باشید - دیلی مارکت

    […] بالا استفاده نمایید. دقت کنید که خاک آن بین نوبت‌های آبیاری خشک شده باشد. بهتر است این گیاه را کنار پنجره بگذارید […]

  2. ۲۵ گیاه آپارتمانی گلدار - دیلی مارکت

    […] بالا استفاده نمایید. دقت کنید که خاک آن بین نوبت‌های آبیاری خشک شده باشد. بهتر است این گیاه را کنار پنجره بگذارید […]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.