دفع پشه با گیاهان؟ مگر ممکن است؟
دفع پشه از منزل و محیط کار، گاهی جز اولویت های زندگی انسان می شود. به خصوص در زمان هایی که پای سلامت و ایمنی محیط منزل در میان باشد. آن زمان است که افراد به دنبال بهترین راه برای دفع پشه یا دور کردن حشرات از محیط خود هستند. آیا میدانید دفع پشه با گیاهان هم از روشهای کاربردی به شمار میرود؟
از سویی، شاید برای شما هم پیش آمده که از صدای وزوز پشه ها یا نیش های آزار دهنده آنها به ستوه آمده باشید. صدایی کلافه کننده و نابهنجار که خیلی هم آزاردهنده است. اما تنها این نیست. احتمالا دانستن اینکه پشه ها میتوانند واکنش های حساسیتی در برخی از افراد ایجاد کنند یا حتی افرادی را که در معرض نیش پشه ها قرار می گیرند به یک ناقل بیماری تبدیل کنند، حساسیت شما را بیشتر می کند.
چه بیماری هایی از طریق پشه منتقل می شوند؟
بیماری هایی مانند مالاریا، تب زرد، التهاب مغز از جمله بیماری هایی هستند که توسط پشه منتقل می شوند. خطر ابتلا به این بیماری ها و یا حتی خلاص شدن از صدا و نیش آنها ممکن است شما را به فکر راه هایی بیندازد که می شود محیط زندگی تان و افراد خانواده تان را از خطر این پشه ها دور کنید.
بهترین راه برای دور کردن پشه ها چیست؟
به طور قطع نمی توان گفت که؛ اولین راه برای دور کردن پشه ها، که به ذهن انسان می رسد، بهترین راه هم باشد. تحقیقات نشان داده، اولین راهی که به نظر می رسد، استفاده از یک حشره کش یا اسپری دفع حشرات است؛ و البته آسان ترین و سریع ترین راه برای دفعه پشه هم همین است! اما به چه قیمتی؟ برای بسیاری از افراد استفاده کردن از مواد شیمایی برای دفع پشه ها یک راه حل مناسب نیست. چه کسی دوست دارد از موادی برای دفع پشه استفاده کند که ممکن است به اندازه همان پشه ها خطرزا باشند؟
جالب است که بدانید، بیشتر مردم سعی می کنند از راه حل های جایگزین دیگری برای خلاص شدن از پشه ها استفاده کنند و در واقع استفاده از مواد شیمایی، انتخاب بسیاری از افراد برای حل چنین مشکلی نیست.
پیدا کردن راههای جایگزین به جای استفاده از مواد شیمیایی و حشره کش ها، شاید کمی نیازمند زمان بیشتر و صبر و تحمل بیشتری باشد، اما بدون شک، برای همه مادران و پدرانی که نگران سلامتی فرزندان خود هستند، بهترین انتخاب و بهترین راه حل برای دور کردن پشه ها از داخل خانه است. هیچ انتخابی به اندازه یک راه حل طبیعی نمی تواند باعث اطمینان خاطر از سلامت اعضای خانواده شود.
اگر شما هم به دنبال یک راه حل طبیعی برای مقابله با این مشکل هستید و این سوال در ذهن شما پیش آمده که “چطور می شود برای دفع پشه با گیاهان دست به کار شد؟” باید به شما بگوییم که با نگهداری و کاشت گیاهان در خانه، آپارتمان و یا حتی داشتن یک گلدان کوچک روی میز کار خود، می توانید پشه ها را از خود دور کنید.
- آیا تا به حال در مورد گیاهانی که می توانند پشه ها را دفع کنند چیزی شنیده اید؟
- آیا می دانید چه گیاهانی فراری دهنده پشه ها هستند؟
- آیا گیاهان ضد پشه را می شناسید؟
باید بدانید که همه انواع گیاهان از جمله گیاهان بوته ای، گل ها، سبزه ها و حتی گیاهان خانگی می توانند به عنوان یک دفع کننده طبیعی و موثر پشه ها عمل کنند. این گیاهان با ترشح موادی که حشرات از آنها متنفرند، پشه ها را از خود دور می کنند. ما برای شما راه هایی که می توانید برای دفع پشه با گیاهان آنها را به کار ببرید و همچنین گیاهانی که این ویژگی را دارند معرفی می کنیم.
چطور می شود دفع پشه با گیاهان را انجام داد؟
- می توانید در باغچه حیاط خود گل نپتون یا علف گربه (catnip ) بکارید. علف گربه (همان سنبل الطیب) گیاه مورد علاقه گربه ها محسوب می شود. سنبل الطیب گیاهی از خانواده نعنا است. نام تجاری علف گربه catnip و نام علمی آن Nepeta cataria است.
گربه ها با بوییدن و لیسیدن و مالیدن خود به سنبل الطیب سرخوش می شوند و سرمستی خاصی در آن ها بوجود می آید این گل حتی از مواد شیمیایی برای دفع پشه ها موثرتر است. مهمتر از همه اینکه گیاهی ایمن است. اما حواستان به دو نکته باشد، اول اینکه این گیاه گربه ها را به سمت خودش جذب می کند و دیگر اینکه ممکن است باعث ایجاد آلرژی در نوزادان شود. پس اگر در خانه خود نوزاد و یا طفل خردسالی دارید، سعی کنید به جای کاشت این گیاه، در باغچه یا گلدان خانه؛ به گزینه های دیگری فکر کنید.
- برای دفع پشه با گیاهان، از علف لیمو یا سنبل هندی استفاده کنید. علف لیمو نوعی گیاه بوته ای چند ساله است که به خانواده گندمیان تعلق دارد. از آن جا که این گیاه بویی شبیه به لیمو دارد در بیشتر قسمت های دنیا به آن علف لیمو می گویند. از دیگر نامهای این گیاه می توان به مورادی هم چون چمن معطر، پوتار، ناگرد و کاه مکی اشاره کرد. می توانید این گیاه را اطراف خانه و باغ که پشه ها را جذب می کنند قرار دهید. اگر شما در آب و هوای گرم زندگی می کنید که امکان اتفاق افتادن سرما زدگی در آن نیست، می توانید این گیاه مستقیما پشت دیگر گیاهان باغ بکارید. این گیاه می تواند تا ارتفاه ۱٫۵۲ تا ۱٫۸۲ متر رشد کند. اما اگر در هوای سرد و یخبندان زندگی می کنید این گیاه را داخل گلدان های بزرگ بکارید. به این شکل، خیلی راحت شما می توانید آنها را در هوای سرد جابه جا کنید.
- برخی از موارد پیشنهادی، علاوه بر دفع پشه با گیاهان و دور کردن حشرات کاربردهای دیگری نیز دارند از جمله اینکه می توانید در آشپزی از آن استفاده کنید یا اینکه از آنها برای تزیین محیط استفاده کنید. از جمله این گیاهان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نعنا: نعنا به عنوان یکی از گیاهان معطر چندین ویژگی دارد. این گیاه به سرعت رشد کرده و تکثیر می شود. بهتر است آن را در حیاط منزل خود بکارید چون ظرف مدتی کوتاه محیط وسیعی را می پوشاند و رشد می کند.
- ریحان: بویی که ریحان از خود منتشر می کند، بویی است که حشرات از آن وحشت دارند. این بوی مطبوع و دلنشین برای ما، باعث دفع پشه با گیاهان و دور شدن حشرات می شود. توصیه می شود هنگام قدم زدن در میان گیاهان باغ ، با ایجاد زخم های کوچک در برگ های ریحان، کمک کنید تا بویشان در همه جا پراکنده شود. اگر گیاهان خانگیتان مبتلا به آفت شده اند، می توانید چند گلدان ریحان در بین آنها قرار دهید.
بیشتر بخوانید: آموزش کاشت سبزی در گلدان کنار پنجره
- سیر: سیر حشراتی مانند شته، شب پره کاهو و سوسک ژاپنی را به خود جذب می کند و جالب است بدانید که این جاذبه باعث از بین رفتن این حشرات می شود. یکی از موارد استفاده از کاشت سیر، کاشت آن زیر گیاه رز برای فراری دادن سوسک ژاپنی، به عنوان آفت این گیاه است. پس اگر به دنبال راهی برای دفع پشه با گیاهان از باغچه خود هستید، یک بوته سیر را در زمین باغچه تان بکارید و در آرامش به زندگی تان ادامه دهید.
- رزماری : گیاه رزماری نیز علاوه بر دفع پشه و دور کردن حشرات در آشپزی برای خوش طعم کردن غذا استفاده می شود. علاوه بر استفاده از خود گیاه می توانید با جوشاندن آن در آب و گرفتن عصاره آن، با استفاده از افشانه از آن برای دور کردن حشرات استفاده کنید.
- بادرنجبویه: این گیاه نیز به دلیل داشتن مقدار زیادی روغن سنبل هندی در برگ های خود، می تواند پشه ها و سایر حشرات را از خود دور کند و بهعنوان راه حلی برای دفع پشه با گیاهان محبوب است.
- گل ابر: این گل های آبی و بنفش کوچک برای هرآب و هوایی مناسب هستند. این گیاه تا ارتفاع ۴۵٫۷۲ سانتی متر رشد می کند. این گیاه خاک سبک و محلهای آفتابی و گرم را میپسندد. این گیاه ممکن است نیاز به آب زیاد نداشته باشد ، ولی چون ریشه سطحی است زود به زود باید آبیاری شود. این گیاه عطری را ترشح می کند که پشه ها را فراری می دهد.
بیشتر بخوانید: گلهای آپارتمانی خوشبو را به خانه بیاورید
- گل جعفری : این گل ها را در مرز چمن یا باغچه بکارید. بویی که این گلها منتشر می کنند از ورود پشه ها را به آن محدوده جلوگیری می کند. این گیاه در خاکی بارور که در معرض نور کامل خورشید است، به خوبی رشد می کند.
- گل های شناخته شده دیگری نیز هستند که می توانند پشه ها را دفع کنند، می توانید از آنها نیز استفاده کنید. این گیاهان با اضافه کردن رنگ و عطر به محیط، پشه ها را دفع می کنند. از جمله آنها می توان:
- گل شمعدانی
- پونه
- و کاسنی را نام برد.
- اگر در آب و هوای خشک یا در نزدیکی ساحل زندگی می کنید می توانید از پونه استفاده کنید.این گیاه مانند سنبل هندی عمل می کند اما در برابر هوای خشک، خاک شنی و هوای شور مقاوم تر است.
- استفاده از برخی گونه های وحشی نیز می توانند به دفع پشه با گیاهان کمک کنند. اگر هیچ یک از این گیاهان بومی محلی که در آن زندگی می کنید نیستند، می توانید آنها را در باغ محل زندگی خود بکارید. درخت سدر، سرخس سپری از جمله این گیاهان است.
نتیجهگیری
به طور قطع، این روزها مردم خیلی گرفتار و پر مشغله هستند و این موضوع نمی گذارد که به خوبی برای انجام کارها وقت بگذارند. می توانید انجام کارهای باغبانی و نگهداری از گیاهان خود را دچار آفت شده اند را به تیم تخصصی استادکار بسپارید.
سمپاشی باغچه و فضای سبز
- ✔نابود کردن انواع آفتها
- ✔قارچها و علفهای هرز
- ✔ازبین بردن انواع حشرات، موریانه و...
اما به خاطر داشته باشید، درست است که کاشت و نگهداری از گیاهان زمان و انرژی زیادی از شما می گیرد، اما نتیجه آن علاوه بر اینکه به زیبایی و طراوت خانه شما کمک می کند، در بلندمدت دست آوردهای خیلی خوبی برای شما و عزیزان تان دارد.
پس با کمی صبر و حوصله، از همین امروز تصمیم بگیرید که با آوردن یک گلدان کوچک و مراقبت از آن، به جای استفاده از مواد شیمیایی و مضر که برای سلامتی تک تک اعضای خانواده می تواند خطرآفرین باشد، راه بهتر و جایگزینی خوب برای دفع پشه با گیاهان و دور کردن آنها از محیط زندگی خود پیدا کنید.
دانلود اپلیکیشن استادکار
- ✔نسخه IOS استادکار
- ✔نسخه اندروید استادکار
- ✔دریافت از اپ استور و سیب اپ
- ✔دریافت از گوگل پلی، کافه بازار و مایکت