پاور بانک چیست و نگهداری از پاور بانک چگونه است ؟
بیرون از منزل هستید که ناگهان گوشی شما خاموش می شود و شارژر هم همراهتان نیست. در این حالت چه فکری به ذهنتان برای شارژ کردن گوشی می رسد؟ بی شک یکی از بهترین راه حل ها در این زمینه داشتن یک پاور بانک قدرتمند است که بتواند در کسری از ثانیه مجددا به گوشی شما جان دهد. در زیر با پاور بانک و راهنمای نگهداری از آن آشنا خواهیم شد. با استادکار همراه باشید.
پاور بانک چیست؟
پاوربانک شارژر قابل حملی است که کاربردهای متنوعی دارد. پاوربانک های قابل حمل تشکیل شده از یک باتری خاص در قابی مجزا هستند که با مداری خاص برای کنترل جریان و شارژ کردن گوشی یا دیگر گجت های شما به آن متصل می شوند. این دستگاه به شما اجازه می دهد که انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کند و از آن برای شارژدهی به دیگر دستگاه ها استفاده کند.
با توجه به میزان استفاده کاربران از گوشی در دنیای آنلاین امروز و خالی شدن زود هنگام باتری ها، پاوربانک ها به دستگاه های محبوبی برای دارندگان گوشی ها، تبلت ها و پلیرهای پورتابل و گجت ها تبدیل شده اند. باتری داخلی پاور بانک ها از نوع لیتیوم یونی و یا از نوع لیتیوم پلیمری است. باتری لیتیوم پلیمری نسبت به باتری لیتیوم یونی جدیدتر و سبک تر است.
کاربردهای مهم و ضروری پاور بانک
از پاور بانک ها می توان برای شارژ انواع تجهیزات دیجیتال مانند دوربین دیجیتال، تبلت، پخش کننده های موسیقی، جی پی اس، هدفون، اسپیکرهای معمولی و اسپیکرهای بلوتوثی، mp3 پلیرها و انواع دوربین مدار بسته شامل انواع دوربین رم خور، دوربین شارژی و غیره نیز استفاده کرد. جالب است بدانید که برای شارژ لامپ های LED دار برای تامین روشنایی نیز می توان از پاور بانک استفاده کرد که این موضوع خصوصا در مسافرت ها می توان بسیار به کار شما آید.
انواع مختلف پاوربانک
پاوربانک ها انواع مختلفی دارند که در زیر اختصارا به انواع آنها اشاره می شود:
-
پاوربانک معمولی
تمام پاوربانک هایی که در بازار وجود دارد را می توان پاوربانک معمولی دانست که تنها از طریق USB شارژ می شوند. اولین پاوربانک هایی که وارد بازار شدند، از نوع معمولی بودند.
-
پاوربانک مودم دار
پاور بانک مودم دار همانطور که از نامش مشخص است، دارای یک مودم سیمکارت خود از نوع ۴G است که امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت را نیز برای کاربران فراهم می کند. با خرید یک پاور بانک مودم دار میتوانیم از هر دو امکان شارژ و اتصال به اینترنت، به طور همزمان استفاده کنیم.
-
پاور بانک خورشیدی
پاور بانک خورشیدی علاوه بر ذخیره انرژی از طریق نیروی برق، با قرار گرفتن زیر نور خورشید نیز می تواند شارژ را برای باتری خود ذخیره کند. این باتری ها دارای پنل فتوولتائیک هستند و باتری داخلی شان با قرار گرفتن در نور آفتاب شارژ می شود. برای مسافرت های طولانی حتی یک پاور بانک قدرتمند هم نمی تواند جوابگو باشد. بنابراین یک پاور بانک خورشیدی خوب میتواند موثر واقع شود، زیرا در زمان نبود برق و تخلیه شارژ پاور بانک، می تواند از طریق نور خورشید به ذخیره شارژ در باتری داخلی خود بپردازد. از این پاوربانک در مکان هایی که دسترسی به نیروی برق نیست نیز می توان استفاده کرد.
-
پاوربانک محافظ
نوع دیگری از پاور بانک نیز وجود دارد که می تواند مانند قاب برای گوشی مورد استفاده قرار گیرد. البته اگر بخواهید همواره از آن استفاده کنید باید وزن سنگین آن را نیز مدنظر قرار دهید. این مدل بسیار محدود است و تنها برای تعداد کمی از مدل های موجود در بازار عرضه شده است.
شارژر پاور بانک چه ویژگی هایی دارد؟
به طور معمول یک پاوربانک دارای یک سوکت ورودی اختصاصی برای دریافت حداکثر توان است. انرژی تامین شده برای شارژ پاور بانک را می توانید از لپ تاپ نیز بگیرید، اما توجه داشته باشید که اتصال مستقیم آن به پریز برق موجب زودتر شارژ شدن آن می شود.
اکثر پاور بانک ها از یک سوکت میکرو USB یا مینی برای شارژ شدن بهره می برند. در موارد بسیار نادری نیز آنها از یک سوکت یکسان برای شارژ و دشارژ شدن استفاده می کنند. بسته به طراحی و مدل پاور بانک ها ممکن است پورت های دیگری نیز بر روی پاور بانک ها تعبیه شده باشد که از امکانات اضافی آن به حساب می آیند. همچنین، در تعدادی از پاور بانکها درگاه لایتنینگ تعبیه شده است و این موضوع به معنای قیمت بالاتر آن خواهد بود.
شارژ اولیه پاوربانک چقدر است؟
یک پاوربانک خوب بایستی شارژ موجود در خود را حدود ۳ تا ۶ ماه بدون کم شدن نگه دارد اما برای پاوربانک های بی کیفیت این زمان به کمتر از ۴ تا ۶ هفته کاهش پیدا می کند. با توجه به ظرفیت پاوربانک و سطح شارژ فعلی می توانید زمان تخمینی شارژ گوشی را حدس بزنید.
به طور مثال فرض کنید گوشی هوشمند شما دارای ظرفیت باطری ۱۵۰۰ میلی آمپر است و پاوربانک ۶۰۰۰ آمپری شما مورد استفاده شما قابلیت ۸۰% شارژ و تخلیه شارژ را دارا باشد، با کمک این پاوربانک می توانید حدود ۲ و نیم بار گوشی خود را شارژ کنید.
همچنین خوب است بدانید که سازندگان پاور بانک ها همیشه فضایی خالی برای این دستگاه باقی می گذارند تا طول عمر بیشتری را برایش تضمین کنند. به این ترتیب، یک پاوربانک ۱۰ هزار میلی آمپری، تنها ۸ هزار میلی آمپر ظرفیت دارد که امری طبیعی در پاوربانک ها محسوب می شود.
راهنمای نگهداری از پاور بانک
در نگهداری از پاور بانک خود لازم است که نکاتی را به ذهن داشته باشید:
- پاور بانک خود را از گرمای شدید و رطوبت نگهدارید.
- بهتر است پاور بانک شما دارای طیف دمای کارکرد بالایی باشد تا مشکلی در شرایط محیطی خاص پیش نیاید.
- از تماس پاور بانک با آب خودداری کنید.
- مراقب باشید که پاور بانک شما از دستتان سقوط نکند یا ضربه ای به آن نخورد.
- به طور منظم از پاوربانک خود استفاده کنید و آن را به موقع شارژ کنید. اگر مدت زیادی از پاوربانک استفاده نکنید موجب تاثیر منفی روی آن می شود.
- با پاوربانکی که در حال شارژ شدن است، دستگاه خود را شارژ نکنید.
- از کابل مخصوص خود پاوربانک گوشی خود را شارژ کنید.
- از برندی که می خرید و میزان انطباق با دستگاه خود مطمئن شوید.
- برای تمیز کردن آن از مواد شیمیایی خورنده استفاده نکنید.
- به ظرفیت پاوربانک در هنگام خرید دقت کنید و پاور بانک های بی کیفیت نخرید. انواع برند های معتبر پاوربانک در این زمینه، سامسونگ، شیائومی، سیلیکون پاور و … است. در ادامه تعدادی پاوربانک موجود در ایران برای شما معرفی می شود.
قیمت پاوربانک های موجود در بازار ایران
شارژ همراه سیلیکون پاور در مدل های مختلف مانند P20 و S200 و S150 از جمله شارژهای محبوب کاربران ایرانی است که در بازه قیمتی ۲۰۰- ۳۰۰ هزار تومان می تواند نیاز شما به شارژدهی را با ظرفیت حداکثر ۲۰ هزار میلی آمپری تامین کند.
شارژر همراه شیائومی مدل PLM09ZM با ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعتی نیز یکی دیگر از شارژهایی که با وزن کم و ابعاد مناسب می تواند هر روز در کیف شما قرار گیرد تا هیچ استرسی بابت تمام شدن شارژ گوشی نداشته باشید.
شارژهای سامسونگ نیز در بازار ایران وجود دارند، اما نسبت به ظرفیت شان و به دلیل نام برند قیمتی دو – سه برابری نسبت به شارژهای دیگر دارند.
برای مثال شارژر همراه سامسونگ مدل EB-P3000 با ظرفیت ۱۰۰۰۰ میلی آمپر ساعت ۵۶۰ هزار تومان قیمت دارد، در حالی که شارژ ده هزار میلی آمپری شیائومی تنها ۱۸۰ تومان قیمت داشت.
نتیجه گیری
با مواردی که در بالا ذکر شد، کیفیت برند و ظرفیت دستگاه را حین خرید پاوربانک مد نظر داشته باشید و با اجرای موارد نگهداری پاور بانک، طول عمر دستگاه خود را بالا ببرید. شما از چه برند پاور بانک و در چه موقعیت هایی از این دستگاه استفاده می کنید؟ نظرات خود را با ما در بخش کامنت ها در میان بگذارید.
منابع : batteryscout | cablechick
تعمیر موبایل و تبلت در محل
- ✔تعویض باتری موبایل و تبلت
- ✔تعمیر و تعویض دوربین موبایل و تبلت
- ✔تعمیر گوشی های آب خورده
- ✔حل مشکل وای فای و بلوتوث موبایل