پادکست چیست و چطور پادکست بشنویم؟
آیا می دانید پادکست چیست؟ اکثر ما تجربه شنیدن داستانهای کوتاه صوتی یا رادیوهای اینترنتی مانند رادیو چهرازی (پاییز که میشه…) را داشته ایم. چنین محتواهای صوتی امروزه تحت عنوان پادکست توانسته به یکی از محبوبترین تکنولوژی های اخیر تبدیل شود و به افراد در زندگی پرمشغله امروزی فرصت یادگیری دهد. با کمک پادکستها میتوانید در مترو، حین پیاده روی، رانندگی، آشپزی و خانه داری، به محتوای جذاب یا داستان کوتاه موردعلاقهتان گوش کنید. با ما باشید تا بیشتر در مورد اینکه پادکست چیست بدانید.
پادکست چیست؟
پادکستها مجموعه ای از محتواهای صوتی از پیش ضبط شده هستند. آنها حول یک ایده ساخته میشوند و ممکن است چند فصل داشته و هر فصل نیز از اپیزودهای مستقلی تشکیل شده باشند. در تعریف لغت نامه پادکست چنین آورده شده است که «برنامه ای رادیویی که دیجیتالی ضبط شده و برای دانلود و قرار دادن در دستگاههای شخصی پخش صدا در اینترنت گذاشته میشود». پس با دو چیز در تعریف ” پادکست چیست ” طرف هستیم، اول اینکه این محتوا صوتی است و قرار نیست گوینده را به صورت تصویری ببینیم و دوم اینکه از طریق اینترنت و نه به صورت امواج رادیویی پخش میشود. از نظر لغوی پادکست چیست؟ پادکست از ترکیب دو واژهbrodcast و ipod تشکیل شده است. آی پاد نام پخش کننده موسیقی شرکت اپل است و واژه دوم در زبان انگلیسی به معنای انتشار است.
در پادکستها با توجه به محتوایشان که میتواند موسیقی، فرهنگی، ورزشی و … باشد یک شخص راوی در خصوص موضوعی توضیحاتی میدهد و یا اینکه گروهی از افراد در مورد آن سوژه و تم خاص به بحث و تبادل نظر میپردازند، در واقع راوی میتواند از یک تا چندین نفر باشد. برای مثال در داستانهای کوتاه راوی معمولا یک نفر یا خود نویسنده و در نمایشنامهها و پادکستهای انتقادی چندین نفر است.
تفاوت رادیو و پادکست چیست؟
برخلاف برنامههای رادیویی که به صورت زنده و پیوسته در حال پخش هستند، پادکست ها تنها یک برنامه هستند که از پیش ضبط شده و از طریق اینترنت در اختیار مخاطبان گذاشته می شوند. اما برای رادیو باید دسترسی به امواج داشته باشید. شاید همین دلیلی باشد که بسیاری پادکستها را رادیوی اینترنتی نیز می نامند. اگر کانال های پادکست های پرطرفدار امروز را در شبکههای اجتماعی شان دنبال کنید آنها به شما خواهند گفت که پادکست بعدی چه روزی و چه ساعتی در اختیار شما برای گوش کردن قرار می گیرد.
مزیت پادکست چیست؟
با کمک پادکستها و کتابهای صوتی میتوانید بدون محدودیت و تنها با یک هندزفری محتوا را از اینترنت (اکثرا به صورت رایگان) دانلود کرده و در طول مسیر خود حین رفتن به سرکار یا داخل مترو و حین خانه داری و … به این محتوا گوش کنید. در واقع با پادکست از زمانهای مرده خود برای بالا بردن اطلاعات و شنیدن آنچه دوست دارید بدون اینکه نیاز به خواندن و خسته کردن چشمها داشته باشید می توانید استفاده کنید. اگر میخواهید در سفر پادکست گوش کنید نیز قبل از حرکت چند عدد از آنها را دانلود کرده تا حین سفر حوصلهتان سر نرود. یکی دیگر از مزیت های پادکستها این است که برخلاف رادیو که ممکن است در برخی نقاط سفر قطع شود، می توانید آنها را پیش از سفر دانلود کنید و به راحتی آنها را حین سفر گوش کنید.
جالب است بدانید که نتایج یک تحقیق نشان داده است که پادکست گوشکردن با فوایدی از جمله تقویت مهارتهای شنیداری و بهبود تمرکز فرد همراه است. به علاوه چون هنگام پادکست گوشکردن معمولا سعی میکنیم ماجرایی را که میشنویم تصویرسازی کنیم، این امر به قوه تخیل مان نیز کمک خواهد کرد.
چطور پادکست گوش کنیم؟
مراجعه به سایت
راههای زیادی برای گوش دادن به پادکست وجود دارد. اگر در سایتهای خارجی به دنبال شنیدن پادکست هستید میتوانید به وب سایتهایی مانند soundcloud، podbean و Blubrry و اپلیکیشن اُورکست (Overcast) مراجعه کنید. اما اگر طرفدار پادکستهای ایرانی هستید دو وبسایت برتر ایرانی در این حوزه سایتهای شنوتو و ناملیک هستند که کافی است نام آن را گوگل کرده و وارد سایتشان شوید.
تهران پادکست نیز مدتی است به این جمع اضافه شده و پادکستهایی موضوعی را برای علاقه مندان فراهم کرده است. در تهران پادکست میتوانید بر اساس موضوعاتی چون تکنولوژی، موسیقی، مدیریت، نوستالژی، سینما، سبک زندگی و … پادکست مورد علاقه خود را انتخاب و گوش کنید. اطلاعات تکمیلی در مورد هر اپیزود، راویها و موسیقیهای مورد استفاده با جزئیات در بخش پایین پادکست آورده شده است. در پایگاه ایران صدا نیز میتوانید به محتواهای مناسب با کودک، ادعیه قرآنی و زیارتی و پخش زنده رادیو دسترسی داشته باشید.
اپلیکیشن و شبکه های اجتماعی
علاوه بر مراجعه مستقیم به سایت، پادکستها را می توانید از اپلیکیشن مختص آنها گوش کنید. برای مثال نوار، نام یکی از این اپلیکیشنهای پرطرفدار است که می توانید آن را از گوگل پلی و یا بازار دانلود کنید و به کتابهای صوتی موردعلاقه تان گوش کنید. رادیوهای اینترنتی پرطرفدار دارای کانال تلگرام مختص به خود هستند که اپیزودهای جدید خود را روی تلگرام و اینستاگرام خود قرار می دهند.بعضی از آنها نیز که مدتی است پرطرفدار شده اند روی رسانه هایی مانند اینستاگرام اپیزودهای خود را به روز می کنند و فالوورهای زیادی دارند.
شما تاکنون پادکست گوش داده اید؟ طرفدار کدام یک از پادکست های ایرانی هستید؟ برای ما از تجربه شنیدن این فایل های صوتی جذاب بگویید.
منبع: mindvalley
تعمیر موبایل و تبلت در محل
- ✔تعویض باتری موبایل و تبلت
- ✔تعمیر و تعویض دوربین موبایل و تبلت
- ✔تعمیر گوشی های آب خورده
- ✔حل مشکل وای فای و بلوتوث موبایل
قبل از مطالعه این صفحه معنی پدکست را نمی دانستم، مطالعه آن وبخصوس تاثیرش در تقویت ذهن برایم بسیار مفید بود،سپاس
عالی بود. خیلی کامل بود. درباره نرم افزارهایی که برای شنیدن پادکست معرفی کردید، خواستم اشاره کنم که محبوب ترین اپ پادکست کست باکس هستش و گوگل پادکست و انکر هم در رده های بعدی قرار دارن احتمالا… در معرفی پادکست های ایرانی اما حرفی نمیزنم ولی پادکستهای ایرانی بسیار زیادی هستند که از پادکستهایی که نام بردید بسیار محبوب تر هستند… اما درک میکنم که این مطلب برای معرفی اونها نیست. در نهایت ممنون از مطلب عالی و مفیدتون ??
تشکر از کامنت ارزشمند شما دوست عزیز