هدست واقعیت مجازی چیست؟ کاربردها و نحوه عملکرد آن

0

اگر دوست دارید در محیط مجازی بازی‌های کامپیوتری غوطه‌ور شوید، به‌زودی فرصت آن را پیدا خواهید کرد. هدست واقعیت مجازی تکنولوژی جدیدی است که این امکان را فراهم می کند تا خود را در یک محیط سه بعدی و شبیه سازی شده ببینید، با چرخاندن سر زوایه دید خود را تغییر دهید و با کمک دکمه های کنترلی در محیط مجازی حرکت کنید. همانند سیستم صوتی مولتی روم، هدست واقعیت مجازی نیز امروزه برای عموم قابل تهیه است.

عینک یا هدست واقعیت مجازی چیست؟

یک هدست واقعیت مجازی (VR) دستگاهی است که آن را مانند یک عینک به چشم می‌زنید. این هدست مانع عبور نورهای خارجی از آن و رسیدن نور به چشم‌های شما می‌شود. در عوض تصویری که بر روی صفحه نمایشگری که داخل هدست جاسازی شده است را می‌بینید. هدف استفاده از هدست واقعیت مجازی غرق شدن فرد در یک محیط مجازی شبیه‌سازی‌شده با کامپیوتر است.

اغلب از عینک واقعیت مجازی هنگام اجرای بازی‌های ویدئویی استفاده می‌شود. در چنین بازی‌هایی زاویه دید شما همان زاویه دید کاراکتر بازی است. بیش‌تر هدست های واقعیت مجازی حرکات سر را ردیابی می‌کنند و هنگامی‌که سر خود را می‌چرخانید می‌توانید محیط اطراف بازی را ببینید. چنین ویژگی این احساس را به شما می‌دهد که انگار داخل بازی حضور دارید.

هدست واقعیت مجازی چیست؟ کاربردها و نحوه عملکرد آن
هدف استفاده از هدست واقعیت مجازی غرق شدن فرد در یک محیط مجازی شبیه‌سازی‌شده با کامپیوتر است.

شیوه استفاده از هدست واقعیت مجازی

هدست واقعیت مجازی به کابلی که به سیستم کامپیوتری یا کنسول بازی متصل است وصل می‌شود. به‌عنوان‌مثال هدست Oculus Rift به یک کامپیوتر وصل می‌شود و هدست Sony Morpheus را باید به پلی‌استیشن وصل نمود. نحوه اجرای بازی کامپیوتری با هدست واقعیت مجازی به این‌گونه است که دسته بازی را در دست‌های خود می‌گیرید و به کمک آن حرکات کاراکتر را کنترل می‌کنید. جوی استیک را به سمت جلو فشار می‌دهید تا کاراکتر به جلو حرکت کند و دکمه‌ای را می‌زنید تا با اسلحه شلیک کنید. ازآنجاکه زاویه دید شما همان زاویه دید کاراکتر است و با حرکت سر آنچه کاراکتر می‌بیند را کنترل می‌کنید، بازی کامپیوتری بسیار واقعی به نظر می‌رسد و قدرت بینایی و شنوایی شما را کاملاً تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

هدست واقعیت مجازی چیست؟ کاربردها و نحوه عملکرد آن
هدست واقعیت مجازی به کابلی که به سیستم کامپیوتری یا کنسول بازی متصل است وصل می‌شود.

هدست واقعیت مجازی چگونه کار می‌کند؟

هدف برندهای معروف هدست واقعیت مجازی مثل Oculus Rift و PlayStation VR خلق یک محیط مجازی سه‌بعدی در ابعاد واقعی است که محدودیت‌های نمایشگرهای تلویزیونی و کامپیوتری را نداشته باشد. تفاوت واقعیت مجازی با واقعیت افزوده در این است که در واقعیت افزوده شما به دنیای واقعی نگاه می‌کنید و تصاویر گرافیکی به دید شما از دنیای واقعی اضافه می‌شوند.

در هدست های واقعیت مجازی تصاویر ویدئویی از طریق یک کابل HDMI از کامپیوتر یا کنسول بازی به کیس هدست متصل می‌شوند. هدست های VR از یک صفحه نمایشگر برای هر دو چشم یا دو صفحه نمایشگر هر کدام برای یک چشم تشکیل‌شده‌اند. همچنین لنزهایی در فاصله میان چشم‌های شما و پیکسل‌های صفحه نمایشگر وجود دارد که هدست را شبیه به دوربین‌های دوچشمی می‌کند.

این لنزها تصاویر را برای نمایش ماقبل چشم‌ها بزرگنمایی و تنظیم می‌کنند به‌طوری‌که با زاویه دادن به دو تصویر دوبعدی که هر کدام از چشم‌ها می‌بینند یک تصویر سه‌بعدی شبیه‌سازی شود. برای درک بهتر کارکرد این لنزها هنگام استفاده از هدست یک چشم خود را ببندید تا ببینید که چگونه تصاویر به‌صورت تکی از گوشه‌ای به گوشه دیگر حرکت می‌کنند.

هدست واقعیت مجازی چیست؟ کاربردها و نحوه عملکرد آن
تصاویر ویدئویی از طریق یک کابل HDMI از کامپیوتر یا کنسول بازی به کیس هدست متصل می‌شوند.

میدان دید و نرخ فریم در هدست VR

روش  مهمی که هدست های VR احساس غوطه‌ور شدن در محیط را افزایش می‌دهند افزایش میدان دید (میزان گسترده بودن تصویر) است. یک صفحه نمایشگر ۳۶۰ درجه بسیار گران و غیرضروری است. بنابراین بیشتر هدست های پیشرفته میدان دیدی برابر با ۱۰۰ یا ۱۱۰ درجه را ایجاد می‌کنند که کافی است.

درنهایت برای تولید یک تصویر باکیفیت، نرخ فریم حداقل برابر با ۶۰ فریم در ثانیه لازم است تا بیننده دچار سرگیجه نشود. امروزه پیشرفته‌ترین هدست های واقعیت مجازی این مرز را رد کرده‌اند. هدست Oculus نرخ فریمی برابر با ۹۰ فریم در ثانیه و هدست PlayStation VR تا ۱۲۰ فریم در ثانیه را پوشش می‌دهد.

معرفی انواع هدست های واقعیت مجازی

Oculus Rift

یک سیستم مبتنی بر کامپیوتر است که تکنولوژی حرکت در فضای سه‌بعدی را در سطح پیشرفته دارد. به‌طوری‌که به کاربر اجازه می‌دهد با کمک دکمه‌های کنترلی و چرخاندن سر در فضای واقعیت مجازی حرکت کند. اولین بار این محصول توسط استارتاپ Oculus VR که کمپین کیک استارتر موفقی را برگزار کرد، به جهان معرفی شد.

Microsoft Hololens

یک هدست واقعیت مجازی مستقل است که خود شامل صدای شبیه‌سازی‌شده به‌صورت سه‌بعدی، وای فای، دوربین حساس به حرکت با میدان دید ۱۲۰ درجه، ژیروسکوپ، شتاب سنج و یک صفحه نمایشگر شفاف برای هرکدام از چشم‌ها است.

HTC Vive

این هدست درصورتی‌که به یک کامپیوتر گیمینگ قدرتمند متصل شود عملکرد واقعی خود را نشان خواهد داد. کاربران هدست واقعیت مجازی HTC Vive می‌توانند با کمک استیشن‌های دوگانه در یک منطقه ۵ در ۵ متر آزادانه حرکت کنند. HTC این سیستم را به کمک Portal یک شرکت نرم‌افزار بازی‌های ویدئویی توسعه داد.

PlayStation VR

این هدست به‌جای رایانه با دستگاه پلی‌استیشن ۴ کار می‌کند. سیستم PlayStation VR می‌تواند تصاویر صفحه نمایشگر هدست را روی صفحه تلویزیون هم نمایش دهد.

Samsung Gear VR

یک هدست واقعی مجازی که به‌جای صفحه نمایشگر باید گوشی تلفن هوشمند خود را درون آن قرار دهید و تصاویر روی صفحه نمایشگر گوشی به تصویر درمی‌آیند. این سیستم که با گوشی‌های رده‌بالای Galaxy کار می‌کند، با همکاری با Oculus VR ساخته‌شده است.

سخن آخر

واقعیت مجازی یک فناوری روبه‌پیشرفت است که هرسال امکانات جدیدی به آن اضافه می‌شود. هدست های واقعیت مجازی دری به دنیای مجازی هستند و با کمک آن‌ها می‌توان حس شگفت‌انگیز حضور در یک دنیای سه‌بعدی شبیه‌سازی‌شده با کامپیوتر را تجربه کرد. آیا شما طعم استفاده از هدست واقعیت مجازی را چشیده‌اید؟ کدام برند هدست VR ازنظر شما بهترین عملکرد را دارد؟ تجربه‌های خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

منابع: finance.yahoo ،wareable، whatis.techtarget

هوشمندسازی منازل

هوشمندسازی منازل (این خدمت موقتا غیرفعال است)

  • کنترل کلیه سیستم‌های الکترونیکی منزل
  • هوشمندسازی روشنایی،برق و تهویه مطبوع
  • هوشمندسازی شیر برقی آب و گاز
دریافت این خدمت از استادکار

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 + بیست =