کدام کابینت بهتر است، کابینت ممبران، MDF یا های گلاس؟

3

در این مقاله قصد داریم در مورد کابینت ممبران صحبت کنیم و با دو نوع کابینت MDF و کابینت های گلاس مقایسه کنیم . یکی از مهم‌ترین فضاهای خانه، چه از نظر کاربردی و چه زیبایی و دکوراسیون هر خانه، آشپزخانه است. زیبایی و دکوراسیون داخلی آشپزخانه تاثیر بسزایی بر روی تمام بخش‌های مختلف خانه می‌گذارد. از این رو یکی از مهم‌ترین عناصر دکوری در آشپزخانه، کابینت است که معمولا کابینت‌ها جنس‌ها و مدل‌های مختلفی از جمله کابینت ممبران، کابینت ام دی اف و یا کابینت هایگلاس و هزاران مدل کابین دیگر وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و معایب مختلفی است. کابینت ممبران از جمله کابینت‌های بسیار پرطرفدار امروزی است که نگاه‌های زیادی را به خود جلب کرده است به همین جهت تصمیم گرفته‌ایم در این مقاله نگاهی به انواع کابینت برای آشپزخانه بی‌اندازیم. در ادامه با استادکار همراه باشید .

کابینت ممبران چیست؟

کابینت ممبران که بسیاری آن را به نام کابینت وکیوم می‌شناسند یکی از مدل‌های بسیار زیبا از کابینت آشپزخانه است که چه در سبک مدرن و چه در سبک کلاسیک می‌توان در دکوراسیون اخلی آشپزخانه از آن استفاده کرد. علت اصلی این نام گذاری این است که در طراحی و ساخت این مدل کابینت از یک روکش مخصوص به نام ممبران استفاده شده است. روکش مخصوص ممبران یا همان وکیوم نوعی تکنولوژی پیشرفته است که در اثر فشرده سازی ذرات موجود و ایجاد خلا توسط تخلیه هوای موجود بین سطح اصلی و روکش، به شکل روکش بر روی سطح کابینت کشیده می‌شود. این روکش در عین زیبایی منحصر به فردی که دارد، موجب مقاومت و استحکام بیشتر کابینت نیز می‌شود.

علاوه بر این کابینت ممبران به علت کنده‌کاری و قاب‌های متنوعی که بر روی آن کار می‌شود، ظاهری بسیار لوکس و زیبا دارد از این رو برای افرادی که می‌خواهند دکوراسیون بسیار باشکوه و خاصی برای آشپزخانه خود انتخاب کنند، گزینه بسیار مناسبی است. جا دارد به یک نکته بسیار خوب نیز اشاره کنیم که طرح‌های برجسته به کار رفته بر روی کابینت وکیوم ممبران می‌تواند به سلیقه مشتری نیز انجام شود و این می‌تواند یک مزیت بسیار خوب برای افرادی که به دنبال یک مدل کابینت خاص هستند، است.

بیشتر بدانید ۴ ایده کاربردی برای استفاده بهینه از کابینت

کابینت ممبران بهتر است یا ام دی اف یا های گلاس؟
کابینت ممبران برای ساخت کابینت های سبک کلاسیک و بیشتر نئوکلاسیک (کلاسیک مدرن) استفاده می شود، با این تفاوت که به جای استفاده از چوب طبیعی از چوب صنعتی و نوعی روکش طرح چوب استفاده می‌شود.

اگر در ذهنتان به دنبال تفاوتی بین کابینت ممبران و کابینت‌ های گلاس هستید می‌توانیم شما را در این مورد راهنمایی کنیم. تفاوت اصلی این دو مدل کابینت این است که کابینت های گلاس از درخشندگی بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند ظاهر پر جلوه‌ای به آشپزخانه ببخشد اما بر خلاف کابینت ممبران مقاومت بسیار کمی در برابر خش پذیری و یا برخورد اجسام نوک تیز دارد و علاوه بر این امکان لک پذیری کابینت های گلاس نسبت به کابینت ممبران بسیار زیاد است. البته ناگفته نماند که نوعی از کابینت ممبران وجود دارد که علاوه بر روکش وکیوم، روکش هایگلاس نیز بر روی سطح کابینت اجرا می‌شود تا کابینت‌های ممبران درخشش بیشتری پیدا کنند.

و اما تفاوت اصلی میان کابینت ممبران و ام دی اف چیست؟ همانطور که می‌دانید کابینت ام دی اف نیز یکی دیگر از کابینت‌های محبوب است و شاید برای شما جالب باشد که بدانید کابینت‌های ام دی اف از ضایعات چوبی ساخته شده و تنوع طرح و رنگ در این مدل بسیار زیاد است. کابینت‌های ام دی اف در مقابل رطوبت هوا مقاومت بسیار بالایی دارد و این یک مزیت بسیار عالی برای جنس کابینت آشپزخانه است اما از طرفی شما می‌توانید تنوع بیشتری در طراحی‌های برجسته موجود روی کابینت ممبران مشاهده کنید مانند سر ستون‌های کلاسیک، کنده‌هایی به شکل گل و یا … اما در کابینت ام دی اف اثری از طرح‌های برجسته و متنوع وجود ندارد و تنها موردی که می‌توانید در میان کابینت‌های ام دی اف به صورت سلیقه‌ای انتخاب داشته باشید، رنگ چوب آن و مدل‌های بسیار ساده آن است.

کابینت ممبران بهتر است یا ام دی اف یا های گلاس؟

معایب کابینت ممبران چیست؟

همیشه به این نکته توجه داشته باشید در کنار تمام مزایا و خوبی‌های وسایل، تکنولوژی و یا متریالی که به تازگی وارد بازار شده است، معایبی نیز وجود. از این رو کابینت ممبران نیز دارای معایب مختلفی نیز است:

یکی از معایب بسیار رایج در میان کابینت‌های ممبران، تعمیرات سخت، است. درست است که تنوع در میان مدل‌های کابینت ممبران زیاد است اما در صورت بروز هرگونه آسیبی برای یکی از کابینت‌های شما، امکان پیدا کردن کابینت با همان طرح و مدل قبلی بسیار سخت است و از طرفی اگر نیاز به تعمیر داشته باشید ممکن است با هزینه بسیار گرانی انجام شود.

از دیگر معایب کابینت ممبران می‌توان به حساسیت بالا به نور اشاره کرد.  متاسفانه در کنار مقاومت و استحکام بسیار بالا، روکش وکیوم در کابینت ممبران نسبت به گرمای شدید نور خورشید و یا شعله ممکن است آسیب ببیند.

و اما یکی دیگر از مواردی که می‌توان آن را جز معایب کابینت ممبران دانست، کاهش کیفیت کابینت ممبران در صورت استفاده از مواد اولیه بی کیفیت و نامرغوب است. این بدان معنا است که اگر پوشش دهی وکیوم با استفاده از مواد اولیه بی کیفیت باشد هیچ گاه کابینت‌ها کیفیت خوبی نخواهد داشت.

البته ناگفته نماند که در کنار معایب گفته شده، وزن سبک کابینت وکیوم، استحکام و طول عمر بسیار بال، تنوع در رنگ و همچنین امکان اجرای طرح‌های سه بعدی و کنده کاری بر روی مدل کابینت ممبران را می‌توان به عنوان مزایای خوب این مدل کابینت دانست.

کابینت ممبران بهتر است یا ام دی اف یا های گلاس؟

کابینت ممبرات خوبه یا ام دی اف و های گلاس؟!

همانطور که قبل‌تر به تفاوت‌های سه مدل کابینت ممبران، ام دی اف و های گلاس اشاره کردیم، حتما چیزهایی درباره این سه مدل دستگیر شما شده است. اما اینکه کدام کابینت می‌تواند برای آشپزخانه شما مناسب باشد یک اصل مهم است. به قول معروف آشپزخانه قلب خانه است در نتیجه دکوراسیون داخلی آن باید جز موارد بسیار مهم تلقی شود پس بهتر است بهترین گزینه را انتخاب کنید.

در درجه اول سبک دکوراسیون آشپزخانه مهم‌ترین مورد به شمار می‌رود که شما بایستی حتما آن را مد نظر قرار دهید. اینکه سبک دکوراسیون داخلی آشپزخانه شما کلاسیک یا نئوکلاسیک و یا مدرن است مهم‌ترین اصل برای انتخاب نوع کابینت است. معمولا افرادی که به دنبال یک دیزان داخلی باشکوه و کلاسیک هستند، کابینت ممبران را انتخاب می‌کنند و از طرفی برای سبک‌های دکوراسیون داخلی مینیمال، مدرن و یا ترکیبی از سبک نئو کلاسیک و مدرن به سراغ کابینت‌های های گلاس می‌روند و در موارد بسیار ساده‌تر از کابینت ام دی اف استفاده می‌کنند. البته این نکته را نیز به خاطر بسپارید که بسیاری از معماران داخلی معتقد هستند کابینت ممبران می‌تواند آشپزخانه‌ای مدرن در پوسته کلاسیک نیز ایجاد کند در نتیجه برای سبک مدرن لوکس نیز می‌تواند مناسب باشد.

بیشتر بدانید معایب کابینت های گلاس که نمی دانید

یکی دیگر از مواردی که در انتخاب نوع کابینت برای آشپزخانه دخیل است، بودجه مورد نظر برای خرید کابینت است. قطعا مشخص است که به کار رفتن تکنولوژی وکیوم سازی در کابینت ممبران سبب شده تا قیمت آن به مراتب نسبت به کابینت های گلاس و ام دی اف بیشتر شود. از این رو قیمت کابینت های گلاس نیز به خاطر به کار رفتن روکش PVC براق بر روی آن از ام دی اف گران‌تر است در نتیجه میزان بودجه شما نیز در انتخاب کابینت تاثیر گذار است.

اگر بخواهیم فرم انواع کابینت را با یکدیگر مقایسه کنیم می‌توانیم بگوییم که کابینت‌ ممبران فرم و حال و هوای قدیمی و سلطنتی را به خود گرفته است و می‌توان اصالتی با شکوه را در نمای فرم آن مشاهده کرد اما کابینت‌های دیگری مانند کابینت ها گلاس، کابینت ملامینه یا ام دی اف طراحی به روز و متغیری دارد و بیشتر حال و هوای فرم آن به آینده نزدیک است.

نورپردازی نیز از عناصر بسیار مهم دکوراسیون داخلی آشپزخانه است که باید به آن توجه کرد. اگر جز دسته افرادی هستید که به کابینت ممبران علاقه دارید باید بدانید برای روشنایی فضای آشپزخانه بایستی از لوتر استفاده کنید اما برای آشپزخانه‌ای که کابینت‌های آن ام دی اف و یا های گلاس است می‌توان از نورهای مخفی و یا نورهای کار شده در داخل سقف کاذب استفاده کرد و برای تنوع یا دکور زیباتر می‌توان چند لوستر مدرن و ساده نیز آویزان کرد.

طراح‌های کنده‌کاری شده و برجسته کابینت‌های ممبران ممکن است کمی ظاهر شلوغ به آن بخشیده باشد اما کابینت های گلاس و ام دی اف ظاهر بسیار خلوت و منظمی دارند در نتیجه به این مورد نیز هنگام انتخاب نوع کابینت توجه کنید که بیشتر از چه سبک و هنری خوشتان می‌آید.

کابینت ممبران بهتر است یا ام دی اف یا های گلاس؟

آیا کابینت ممبران ضد آب است؟

به طور معمول فرآیند طراحی و ساخت کابینت ممبران بدین صورت است که به محض پیاده سازی طرح‌های برجسته با استفاده از دستگاه CNC بر روی آن یک لایه از روکش ضدآب نیز بر روی آن می‌کشند تا مقاومت آن نسبت به قطرات آب و رطوبت بالا رود و این خود یک مزیت بسیار عالی برای آشپزخانه به شمار می‌رود.

چطور کابینت ممبران را تمیز کنیم؟

از آنجا که اکثر کابینت‌های ممبران در رنگ‌های روشنی مانند رنگ استخوانی، شیری و یا طلایی طراحی می‌شوند، تمیزکاری آن‌ها نیز باید به صورت مرتب انجام شود از این رو ما چند روش بسیار خوب برای تمیز کردن کابینت ممبران به شما پیشنهاد می‌کنیم:

استفاده از دستمال نانو برای تمز کردن کابینت ممبران یک گزینه بسیار عالی است زیرا سطح این دستمال‌ها اصلا زبر نیست و از طرفی هیچ پرزی به جا نمی‌گذارند. برای تمیزکاری کابینت با این دستمال‌ها نیز شما احتیاج به هیچ ماده شوینده ندارید و تنها کافی است دستمال نانو را با آب گرم کمی خیس کنید.

استفاده از محلول‌های خانگی، ان هم ماهی یک بار نیز می‌تواند یک راه‌حل خوب برای تمیز کردن لکه‌های عمقی بر روی کابینت ممبران باشد. یکی از انواع محلول‌های خانگی ترکیبی از یک فنجان سرکه، دو فنجان آب گرم و یک قاشق جوش شیرین است که برای پاک کردن چربی‌ها از روی کابینت‌های سفید مناسب است.

علاوه بر این مایع ظرفشویی نیز به عنوان یکی از محلول‌های پاک کننده بسیار روان و سبک انتخاب خوبی برای تمیز کردن کابینت‌های ممبران است.

اگر احساس می‌کنید گرد و غبار زیادی در گوشه‌های کابینت و یا کنده‌کاری‌های موجود بر روی کابینت وجود دارد می‌توانید با سری برس مانند جارو برقی ابتدا گرد و غبار را از روی سطح کابینت پاک کنید و سپس با استفاده از یک دستمال نم دار تمام سطوح را دستمال کشی کنید و برای کنج‌ها یا برجستگی‌ها از گوش پاکن نیز می‌توانید استفاده کنید.

کابینت ممبران بهتر است یا ام دی اف یا های گلاس؟

نتیجه گیری

داشتن کابینت‌های زیبا در عین کاربری ساده و آسان برای آشپزخانه از عناصر بسیارضروری است پس هنگام انتخاب و خرید کابینت تمام جوانب مورد نیاز از نوع طرح تا کیفیت و بسیاری از موارد دیگر را در نظر بگیرید. در این میان کابینت ممبران از جمله کابینت‌های بسیار لوکس و شیکی است که شما می‌توانید برای طراحی آشپزخانه خود به هر سبک و سیاقی به آن فکر کنید.

3 نظرات
  1. cncfiles می گوید

    سلام ، ممنون از مطالب خوبتون، اگر فایل سی ان سی نیاز داشتید به این سایت مراجعه کنید

  2. مینا می گوید

    سلام و خسته نباشید
    میخواستم بدون اگر کابینت روشویی که تهیه کردی الگانته کابین و PVC باشه بازهم ممکنه در مجاورت رطوبت باد کنه و از بین بره؟ میخوام ببینم اسپری ضد آب تهییه کنم یا خیر

  3. نسرین می گوید

    سلام و خسته نباشید بابت مقاله خوبتون؛
    من قصد تهیه کابین روشویی رو داشتم یک مجموعه به من پیشنهاد خرید کابینت روشویی دیواری رو دادن. میخواستم راهنمایی کنید این کابینت‌ها چه فرقی دارند دقیقا؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

16 + یک =